Open side-bar Menu

Archive for the ‘Villa’ Category

KOUHSAR VILLA in Kordan, Iran by NextOffice, AlirezaTaghaboni

Sunday, May 18th, 2014

Article source: NextOffice, AlirezaTaghaboni


Our initial intention for the project was in fact to problematize the connection amongst-form, space, and structure. The project came toour studio after a year of being on hold due to the client’s dissatisfaction.

Image Courtesy © Parham Taghiof, MandanaMansouri

Image Courtesy © Parham Taghiof, Mandana Mansouri

  • Architects: NextOffice, Alireza Taghaboni
  • Project: KOUHSAR VILLA
  • Location: Kordan, Iran
  • Photography: Parham Taghiof, Mandana Mansouri
  • Clients: FereshtehKarimian,Khosro Zomorodi
  • Date: 2010-2013
  • Architect in Charge: Alireza Taghaboni
  • Design development: RoohollahRasooli
  • Design associates: MasoudSaghi,Farideh Aghamohammadi
  • Structural strengthening consultant: Vahid Gharekhaninia
  • Landscape consultant: Babak Mostofisadri
  • Supervision: MasoudSaghi,Roohollah Rasouli
  • Construction: EjrayeKhas Office
  • Graphic & Presentation: Hiva Farajpour Bakhtiari, Farzad Kafaee, AsalKarami, Sepideh Sarrafzadeh Zargar
  • Area: 5000 sqm
  • Total Built Area: 1118sqm


Vila Aspicuelta in São Paulo, Brasil by TACOA arquitetos

Sunday, May 18th, 2014

Article source: TACOA arquitetos

The eight houses that compose Vila Aphins challenge the logic of vertical buildings: the different units are disposed side by side horizontally, and function vertically. The street continues through the villa, partially covered by the building, and gives access to the staircase of each individual unit. The parking lot, gardens and common areas are also placed on this street.  On the first floor of every house, one single area provides space for the kitchen, dining and living.

Image Courtesy ©  Leonardo Finotti

Image Courtesy © Leonardo Finotti

  • Architects: TACOA arquitetos
  • Project: Vila Aspicuelta
  • Location: São Paulo, Brasil
  • Photography: Leonardo Finotti
  • Architect In Charge: Rodrigo Cerviño, Fernando Falcon
  • Street address of the structure (if publicly accessible): RuaAspicuelta 71
  • Start end dates (design): July 2010 / July 2011
  • Start end dates (construction): January 2012 / June 2013
  • Collaborator: Eloá Augusto Gonçalves
  • Client: Aphins Incorporação Imobiliária
  • Size (usable floor area): 590 m2
  • Size (total floor area): 915 m2
  • Materials: Concrete, glass, aluminium, wood.


Villa Dalí in The Hague, Netherlands by 123DV

Sunday, May 18th, 2014

Article source: 123DV

Home is where the art is

Capturing the character of Dalí, Jugendstil forms, Spanish facades and nautical life in one villa.

The ‘Villa Dalí’ clients asked for a very personal house which would reflect their passions. They are nautical minded and have a love of art, sculptures and especially the work of Salvador Dalí. During the initial design discussions 123DV architecture were also showed pictures of ancient Spanish architecture. They were fascinated by the closed white stucco facades and metal fences in Jugendstil design. So the challenge was to combine in one villa the beautiful Jugendstil forms, the closed facades, the treasures of the diving world and the unique works of the artist Dalí.

Closed white stucco facade inspired by Spanish architecture., Image Courtesy ©  Christiaan de Bruijne

Closed white stucco facade inspired by Spanish architecture., Image Courtesy © Christiaan de Bruijne

  • Architects: 123DV
  • Project: Villa Dalí
  • Location: The Hague, Netherlands
  • Photography: Christiaan de Bruijne
  • Project architect: Liong Lie
  • Project leader: Jasper Polak
  • Design team: Roeland de Jong, Berry van Empel, Jerzy Woźniak, Fred Gerdes
  • Advisor construction: Kees Luyten, Rotterdam
  • Advisor installations: Paans Installatiebedrijven, Leerdam
  • Main contractor: Aannemersbedrijf Van Breukelen, Soest
  • Landscape architect: Hoveniersbedrijf H.G. Peters, The Hague
  • Light plan: Mark van Gelder icw 123DV
  • Floors: Self leveling floor by Gietvloer Nederland, Dordrecht
  • Walls: Loam stuck and Tadelakt from Tierrafino, by H. Schuurink & Zn, Rotterdam
  • Wood work and fitted furniture: Padauk, Rosewood and Skai leather by Dokter Interieurbouw, Barneveld
  • Plot surface: 1800 m²
  • Gross building volume: 1776 m³
  • Gross floor surface: ca. 430 m²
  • Start construction: February 2008
  • Completion: December 2009


A CONCRETE AND CEDAR LATH VILLA in Krakow, Poland by Barycz & Saramowicz Design Office

Sunday, April 13th, 2014


The Concrete and Cedar Lath Villa was designed by Barycz & Saramowicz Design Office and was built in Cracow, Poland, at Jabloniowa Street.

The Villa was composed of two interpenetrating blocks. One is a traditional form in a modern setting with the archetypal gable-roofed house shape which is deeply rooted in the collective consciousness. The other is a modernistic flat annex.

Image Courtesy © Barycz & Saramowicz Design Office

  • Architects: Barycz & Saramowicz Design Office
  • Location: Krakow, Poland
  • Photography: Barycz & Saramowicz Design Office
  • Architect In Charge: Rafal Barycz, Pawel Saramowicz
  • CUBATURE: 1655 m3

Villa K01 by Studioninedots

Monday, April 7th, 2014

Article source: Studioninedots

On the tip of an island near Amsterdam lies a mysterious black box. This is the house that Studioninedots built for a young family – a house full of surprises and contrasts. A house with dynamic spatial and material qualities: from an unlimited space with panoramic views of nature to private rooms hidden behind a veil of shutters, from sleek custom furniture against a raw concrete structure to warm timber paired with cold steel. Light and views were key elements of this design. The house was completed in January 2014.

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: Villa K01
  • Photography: Peter Cuypers
  • Design: 2010-2012
  • Construction: 2012-2013
  • Client: Private
  • Design: Studioninedots(Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut en Metin van Zijl.)
  • Interior design: Studioninedots
  • Collaborators: Wouter Hermanns, Max Meijer
  • Gross volume: 975 m3 including basement
  • Gross floor area: 379 m2


POOL VILLA in Jesolo Lido, Italy by JM Architecture

Wednesday, March 26th, 2014

Article source: JM Architecture 

The Jesolo Lido Pool Villa is a custom designed prefabricated wood structure, and it was built and furnished in only 6 months.  Energy-saving high standards have been applied to the shell to guarantee maximum comfort and almost zero costs throughout the four seasons.

Image Courtesy © Jacopo Mascheroni

  • Architects: JM Architecture
  • Project: POOL VILLA
  • Location: Jesolo Lido, Italy
  • Photography: Jacopo Mascheroni
  • Structural Engineer: Studio Antonello & Associati
  • GENERAL CONTRACTOR: Eurocostruzioni, Jesolo Lido
  • PREFABRICATED STRUCTURE: Rihter, Ljubno ob Savinji
  • CURTAIN WALL, WINDOWS: Casma Involucri Edilizi, Pinerolo
  • PLUMBING, HVAC: Capiotto Impianti, Jesolo
  • ELECTRICAL: Comin Impianti, Jesolo
  • DRYWALLS: CaGi, Jesolo
  • WATERPROOFING: Acqua Risolta, Quinto Vicentino
  • MILLWORK: Safgj , Jesolo
  • POOL: Minetto Piscine, Jesolo
  • PLUMBING FIXTURES: Acqua Design, San Donà di Piave
  • BUILT AREA: 320 square meters
  • CONSTRUCTION START: February 2013
  • COMPLETION: September 2013

VILLA AMANZI in Phuket, Thailand by Original Vision

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Original Vision

Nestled in a cascading, west facing ravine with a dramatic slab of rock defining the northern edge and a stunning outlook over the azure blue of the Andaman Sea to the south, our commission; to do this demanding but ultimately spectacular site justice, was both daunting and exciting.

Image Courtesy © Marc Gerritsen + Helicam Asia Aerial Photography

  • Architects: Original Vision (Adrian McCarroll, Waiman Cheung, Jamie Jamieson)
  • Project: VILLA AMANZI
  • Location: Phuket, Thailand
  • Photography: Marc Gerritsen and Helicam Asia Aerial Photography
  • Date of Completion: December 2008


Saturday, March 15th, 2014


The house is located in the countryside near the village of Manciano, in the province of Grosseto in that part of the region of Tuscany known as the Maremma, bordering on the Tyrrhenian Sea.


The project involved the new construction of a country house for the weekend, designed according to the traditional Maremma’s type of farm. The building develops longitudinally, lowrise at the view coming from the access road.

Image Courtesy © Carina Wachsmann

  • Project: VILLA
  • Location: Campagna, Italy
  • Photography: Carina Wachsmann
  • Client: House for weekends and holidays for a family living in Rome
  • Date of project: 2009-2010
  • Date of construction: 2010-2012
  • Surface: House upper level 270 sqm, House basement 220 sqm, House lower level 200 sqm
  • Land Surface Properties: 10 hectares

Villa Freundorf in Judenau, Austria by Project A01 architects ZT GmbH

Tuesday, February 25th, 2014

Article source: Project A01 architects ZT GmbH

A monolithic residence has been built for a young family in a village close to Vienna.

On an exposed hillside plot the residential building is positioned as a solitaire. The sculptural object is surrounded by a generous garden designed by the owners gardening company.

The spacious garden merges into the surrounding fields and the natural site.

Image Courtesy © Brigida Gonzales

  • Architects: Project A01 architects ZT GmbH
  • Project: Villa Freundorf
  • Location: Judenau, Austria
  • Photography: Brigida Gonzales
  • Overall: 356,4 m²
  • Constructed area: 229,8 m²
  • Property size: 2839,3 m²
  • Design start: 2010
  • Dompletion: 01. 2013

Villa in Aarhus, Denmark by Friis & Moltke

Tuesday, February 18th, 2014

Article source: Friis & Moltke

This functional villa, situated near the city of Aarhus, is built on an undulating plot at the fringe of the forest. The spot is remarkable for the beauty of its scenery, but it also poses a challenge for the architect. The answer to this challenge is a “folded disc”- design which allows you to enter the front of the house at one level, but to access the garden from the house at two levels. The house itself gives off a dynamic feeling of interaction with the plot and the landscape. To achieve this effect, the horizontal lines are complemented by a slanting roof and together they frame a pleasantly private space with respect for the surrounding nature.

Image Courtesy © Friis & Moltke

  • Architects: Friis & Moltke
  • Project: Villa
  • Location: Aarhus, Denmark
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy