Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Villa’ Category

VILLA BELLEVUE in Washington by Vanessa Pointet

Tuesday, October 28th, 2014

Article source: Vanessa Pointet

Individual villas have played a particular role in the history of domesticity. They are inevitably the set for the rich and dramatic play of family life whether in fiction or reality. In that sense all villas belong to a very same lineage : a stage for the domestic drama: love, passion, adultery, brotherhood ; the ups and down of family and love stories. Regardless of whether the scenario comes with a happy ending or not, similarities appear in all domestic environments.

Image Courtesy © Vanessa Pointet

Image Courtesy © Vanessa Pointet

  • Architects: Vanessa Pointet
  • Project: VILLA BELLEVUE
  • Location: Washington

(more…)

Villa T by DITTEL Architekten

Wednesday, October 22nd, 2014

Article source: DITTEL Architekten

The idyllically situated Villa T in the canton St. Gallen offers a magnificent view of the mountains, and has been completely gutted and renovated by DITTEL | ARCHITEKTEN.

Image Courtesy © DITTEL Architekten

Image Courtesy © DITTEL Architekten

(more…)

VILLA KRONA in Kimito Island, Finland by Helin & Co Architects / Pekka Helin, Ritva Mannersuo

Sunday, October 19th, 2014

Article source: Helin & Co Architects / Pekka Helin, Ritva Mannersuo 

A small remote island in the Gullkrona Archipelago offers a panorama of changing seasons in the northern Baltic: late sunsets fill open skies and early sunrises dramatise rocky islands. In spring, constant birdsong greets the end of severe winter. Warm calm midsummer days are filled with scents of pine and juniper. Autumn storms drive huge waves over the rocks to freeze gradually, generating abstract formations of drifting ice. Finally, all is covered with snow. The villa is built to experience all this and counteract periods of urban hard work.

Image Courtesy © Pekka Helin

Image Courtesy © Pekka Helin

  • Architects: Helin & Co Architects / Pekka Helin, Ritva Mannersuo
  • Project: VILLA KRONA
  • Location: Kimito Island, Finland
  • Photography: Pekka Helin, scale model photographs/Mandi Tuominen
  • Year of completion: 2010
  • Floor area: 130+42 sqm
  • Site area: 1,3 ha

(more…)

urban villa in Brussels, Belgium by OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: OFFICE Kersten Geers David Van Severe

The center of Brussels has a periphery inside. A piece of landscape, green, open, idyllic, as if it were on the fringes of the city (where it touches the forest) is to be found in the midst of it. This particular condition is easy to destroy. In order to double the surface of a seemingly freestanding house in this strangely lush environment, it was decided to elegantly underline the existence of everything there already was, to celebrate the status quo and to simultaneously make the addition disappear by making it extremely visible, making it, in a sense, the protagonist. The new addition is projected under the existing house, not adding any new volume, but effectively creating its pedestal. The pedestal turns the existing house into an exhibited object: maintained, cleaned and restored—undone of its original importance. The existing house becomes a night house, a ghost house on top of a new, excavated villa. The villa is simultaneously new and old. It is a house designed as a set of different spaces traced by columns. The column rhythm defines plan and sequence: a set of spaces which are not functionally defined. The villa presents itself as a remnant of a house; a set of tectonic elements crating different spatial hierarchies. Sometimes the spaces are open to the sky; sometimes they get their light indirectly. The structure is made of massive concrete beams and columns, measured with maximal tectonic effect. The structure is translated into a spatial idea. Concrete columns become stained wooden columns as soon as one crosses from inside to outside, effectively creating a spatial construct, a spatial sequence of hypothetical places to stay. The villa thus exists in the green island that is maintained by its very existence, a conscious contribution to an urban tissue on the verge of extinction.

Image Courtesy © Bas Princen

Image Courtesy © Bas Princen

  • Architects: OFFICE Kersten Geers David Van Severen
  • Project: Urban villa
  • Location: Brussels, Belgium
  • Photography:  Bas Princen
  • Collaborators: Steven Bosmans, Ir. Architect Jan Lenaerts, Architect Bert Rogiers, ir. Architect Anna Andrich, Architect Samuel Genet, Architect Inga Karen Traustadottir, Architect Nenad Duric, Architect Ronan Murray, Architect Alexandra Paritzky, Architect Jacopo Lugli, Architect Yuichiro Onuma, Architect 33
  • Under construction: 2009 – (2012)
  • Budget: EUR 750 000
  • Surface: 480 m²

(more…)

villa in buggenhout, Belgium by OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: OFFICE Kersten Geers David Van Severen

This freestanding dwelling is situated in the middle of a parcel between woods and an agricultural area near the village of Buggenhout. The enclosure—a modular steel fence—is an integral part of the design and defines the volume of the house. The surrounding unkempt garden is not included, and functions as an automotive access around the house. The dwelling itself is composed of two levels: an open “outside house” on the ground floor, and a closed “inside house” on the first story, with views of the woods and rural landscape. The outside house is conceived as a patio villa with a garden. Its thick double walls—two load-bearing layers of standard brick, painted white—carry a concrete platform that forms the base for the inside house. The inside house is a compact set of rooms in the depth of the roof of the patio villa. This is conceived as a wooden box that covers the platform, which is made watertight by covering it completely with a dark plastic membrane. All detailing on this project is designed from the inside out: the huge sliding windows are added to the façade in such a way that the frames are invisible and do not impose on the impressive views. These are directed at the still open, rural landscape, while the neighboring houses remain relatively invisible. By deliberately moving the fence in from the edges of the property line, the dwelling becomes actually “freestanding”—a rare luxury in parcelized Belgium.

Image Courtesy © Bas Princen

Image Courtesy © Bas Princen

(more…)

Villas Finestre in Ixtapa, México by CC ARQUITECTOS / MANUEL CERVANTES CESPEDES

Saturday, October 4th, 2014

Article source: CC ARQUITECTOS / MANUEL CERVANTES CESPEDES

The villas were planned as a delicate project insertion on the site and its environment. Based on this, the main guidelines for their design were: topography, natural environment and the solar orientation. After highly considering these factors, a series of spaces where placed in direct unification of the exterior with the interior, making sure the privacy of different owners and their views were respected.

Image Courtesy © Rafael Gamo & Yoshihiro Koitani

Image Courtesy © Rafael Gamo & Yoshihiro Koitani

  • Architects: CC ARQUITECTOS / MANUEL CERVANTES CESPEDES
  • Project: Villas Finestre
  • Location: Ixtapa, México
  • Photography: Rafael Gamo & Yoshihiro Koitani
  • Collaborators: Omar Rojas, Edson Castillo, Héctor Barroso
  • Year: 2011
  • Area: 104,409 sq ft
  • Landscape: Entorno, Taller de Paisaje
  • Client: Private

(more…)

Villa VY in Mälarhöjden, Sweden by Kjellander + Sjöberg

Wednesday, October 1st, 2014

Article source: Kjellander + Sjöberg

Villa VY, Swedish for view, is designed for a family who wanted a robust new house, which is well adapted for their own desires and which is unconventional, with room for different degrees of joint activities, privacy and flexibility.

Image Courtesy © Åke E: son Lindman

Image Courtesy © Åke E: son Lindman

  • Architects: Kjellander + Sjöberg
  • Project: Villa VY
  • Location: Mälarhöjden, Stockholm
  • Photography: Åke E: son Lindman
  • Architects Team: Stefan Sjoberg & Annica Carlsson (Equator Stockholm)
  • Client: Private
  • Status: Completed
  • Size: 155 sq m
  • Year: 2008

(more…)

Villa in Germany by Stocker Dewes Architekten

Tuesday, September 30th, 2014

Article source: Stocker Dewes Architekten Building task was to re-use a former horse stable to a residential and office building. The space program includes office space with the necessary ancillary rooms and a residential unit for a three – person family. The building is situated on a plot, at the end of a valley, with a surrounding forest landscape. The design idea was to reflect again the structure of the forest in the choice of the material of facade and roof.

Image Courtesy © Yohan Zerdoun

Image Courtesy © Yohan Zerdoun

  • Architects: Stocker Dewes Architekten
  • Project: Villa
  • Location: Germany
  • Photography: Yohan Zerdoun
  • Software used: Vectorworks (by Nemetschek)
  • Structural engineers: Scherberger und Fritsch Beratende Bauingenieure GmbH, Freiburg im Breisgau (DE)
  • Award: Hugo-Häring-Auszeichnung 2014 BDA Kreisgruppe Freiburg/Breisgau Hochschwarzwald [Award]

(more…)

Exclusive Wall Cladding used for Villa in Deurne, The Netherlands by Van den Ven Architekten

Saturday, September 6th, 2014

Article source: Van den Ven Architekten

A modern and beautiful dream villa with Barroco Stone Panels. For a renovation project Van den Ven Architekten chose for the partial covering of the façade of a villa with the Barroco Modern Coppergrey to give the villa a more modern look. The project is situated in a nature rich environment in a Dutch village. The architect wanted to integrate the villa with its surroundings but at the same time realize a villa that is modern and one with the nature. The choice is therefore logical to use natural materials. The use of the Barroco Stone Panels enables these features and now the villa integrates perfectly with its surroundings. The choice of using the Barroco Modern Copper grey is because of its color pallets blend perfectly with the villa in its environment and make the villa look astonishing and modern.

Image Courtesy © Van den Ven Architekten

Image Courtesy © Van den Ven Architekten

  • Architects: Van den Ven Architekten
  • Project: Exclusive Wall Cladding used for Villa
  • Location: Deurne, The Netherlands

(more…)

Ristrutturazione e ampliamento in Madesimo, Italy by CONSALEZ ROSSI & ES ARCH

Friday, August 29th, 2014

Article source: Consalez Rossi

The project regards the complete renovation of a detached villa of 400 sqm s and an extension of 160 sqm. The existing building is completely redesigned with the installation of wooden facades with timbered shading systems. From the new-built garages a vertical distribution gets through the entire project and distributes the different (property) units. The new building (160 sqm), originally designed to be constructed with a wooden panel technology (X-lam), has been built with precast concrete panels covered in wood.

Image Courtesy © Marcello Mariana

Image Courtesy © Marcello Mariana

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy