Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Villa’ Category

Fashionable Villa with Rich Feng Shui in China by Another Design Interntional

Tuesday, August 2nd, 2016

Article source: Another Design Interntional

Julian and his wife, Mana, a fashion designer, chose the 3,500 sq ft, five-storey house they have now been living in for 18 months for its stunning views over the country park, Plover Cove Reservoir and the South China Sea.

“It is a famous feng shui area because you can see three ‘dishes’ of water – the reservoir and the sea on either side of an island – which is a sign of very good fortune. There are green mountain views and we can also see the Kwun Yum [statue] from our rooftop on a clear day,” says Chan. “I love it because we are so close to nature – you can hear the birds sing during the day and the insects whistling at night. One of our priorities was the private glass-fronted terrace [with water wall] so we could take advantage of our natural environment.”

Image Courtesy © Another Design Interntional

Image Courtesy © Another Design Interntional

(more…)

“Villa in Santa Ponsa” in Calvià, Spain by Andreas Hummel Architekt Mallorca

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: Andreas Hummel Architekt Mallorca

Andreas Hummel completed an L-shapped three-bedroom villa in 2014. That villa is spotted in the west coast bay of Santa Ponsa, in the Mediterranean island of Mallorca.

The plot in which is based the house is 1.148 square-meters. The entrance of the plot is made on the high side. The plot has an uneven ground, adapting the house to the ground level when is required till reaching the swimming pool and always opening to the sea views.

Image Courtesy © Andreas Hummel Architekt Mallorca

Image Courtesy © Andreas Hummel Architekt Mallorca

(more…)

Villa Melana in Tyros, Greece by S2PiA Architects and 02 Architecture & Mech. Engineering

Friday, July 22nd, 2016

Article source: S2PiA architects

The short story

The project was awarded to us by a family leaving in Athens keen on a new country house in the Arcadian Landscape.

Design started mid-2012 and work on site was completed at the end of 2014.

The program

It all started as a simple snapshot; At a very steep site with clear view towards the sea a holiday retreat protects its inhabitants from the sun heat and the strong winds while soothing the senses under the moonlight.

We have placed the building at the only available naturally formed plateau of the site in order to avoid unnecessary groundworks that could spoil the relief.

Image Courtesy © Erieta Attali

Image Courtesy © Erieta Attali

  • Architects: S2PiA Architects (Panagiotis Papassotiriou) and 02 Architecture & Mech. Engineering (Valia Foufa)
  • Project: Villa Melana
  • Location: Pera Melana, Tyros, Greece
  • Photography: Erieta Attali, Pygmalion Karatzas
  • Consultants:
    • Kratimenos Antonis _ Civil Eng.
    • Kabilis Nikos _ Mechanical Eng.
    • Bokolas Dimitrios_ Koulos Evangelos _ Topographical Survey
    • Taraviras George _ Civil Eng. _ Consultant
  • Site Area: 6.085 m2
  • Total Gross Surface Area: 205 τ.μ (158 τ.μ Main House + 47 τ.μ Ancillary Spaces)
  • Design Date: 2012
  • Completion Date: 2014

(more…)

VILLA LIVING WOOD by StudioArch

Tuesday, June 28th, 2016

Article source: StudioArch

This is a concept commisioned us by a firm prefabricated wood houses for its “houses catalog”. How can we design an house without knowing where? Where is the best view? Where is going the sun ? we alaways hated the “catalog house” as such but, in any case, we’ve try to solve the problem. The traditional house programm, living and sleeping area distinct and separated on different floors, was conceptualized by making truly independent the two functional areas that in effect have different priorities. The living area should be alaways facing to the best view while the bedroom’s floor , upstairs, may also look beyond the usual conventional views, provided the roof are always facing south to capture maximum solar energy. Obviously the house is not moving, we have simply created a concept model that provides different possible configurations / versions as result of the interaction with the environment. Each location/environment creates a different version, unique and integrated into the landscape because it’s this context that generated it. At the same time, each version was made by “choices” of future users. From very traditional aesthetic to extremly modern not necessarily following the orientation rules. So the result, the house also represent the personality of those who will inhabit. The context, of which even people are part, is, in any case, the input to shape this house.

Image Courtesy © StudioArch

Image Courtesy © StudioArch

 

  • Architects: StudioArch
  • Project: VILLA LIVING WOOD
  • Client: NaturalmenteCasa Srl
  • Design Leader: StudioArch/Agostino Marinoni
  • Size: 195-250mq
  • Year: 2015
  • Status: Ongoing

(more…)

Villa Kristina in Göteborg, Sweden by Wingårdhs

Friday, June 24th, 2016

Article source: Wingårdhs

A small house that wants to be big. A small footprint and simple construction means low cost. That’s the idea when we set about designing a house for a young couple on a site surrounded by other single-family homes on the west side of Gothenburg.

Image Courtesy © James Silverman

Image Courtesy © James Silverman

  • Architects: Wingårdhs
  • Project: Villa Kristina
  • Location: Göteborg, Sweden
  • Photography: James Silverman
  • Construction: Wooden ballon frame
  • Façade:  Silicone treated softwood
  • Builder: Alfredssons Bygg & Fastighetsservice AB
  • Lot area:  897 square meters (9700 sqf)
  • Net area: 182 square meters (1960 sqf)
  • Main building: 161 square meters (1730 sqf)
  • Storage and terrace: 21 square meters (230 sqf)
  • Year of construction: 2013-2014

(more…)

Villa in Nasu, Japan by Studio-Kubota

Friday, June 24th, 2016

Article source: Studio-Kubota

This site is facing spacious rice fields along its west side.

A simple single-storied box is the image of the house, matching with the site.

The box is gently placed along the natural contours, creating a new scenery.

Image Courtesy © Studio-Kubota

Image Courtesy © Studio-Kubota

  • Architects: Studio-Kubota
  • Project: Villa
  • Location: Nasu Town Nasu Gun, Tochigi, Japan
  • Structure: Timber frame construction method
  • Size: 1 story
  • Land area: 392.00 m2
  • Building area: 90.75 m2
  • Gross floor area: 73.71 m2
  • Completion: April, 2013

(more…)

Villa Inga in Bratislava, Slovakia by ARCHITEKTI ŠEBO LICHÝ

Friday, June 24th, 2016

Article source: ARCHITEKTI ŠEBO LICHÝ

This is how the architects live. House of Slovak architect Igor Lichý is the emanation of his idea of the perfect living.

Approach to the creation

Despite the fact that many architects understand their houses as a manifesto of their ideas about architecture and they are trying to implement everything they did not pass by their clients, architect Igor Lichý chose a rather conservative approach. An important criterion was the timelessness. This was reflected in the “Modernistic” design, which he hopes will be actual in several years. Another criterion was the constructional simplicity. This resulted in simple shapes without complicated details. They used classic materials with an emphasis on durability, as burnt brick, mineral wool and minimum of plasterboard. Great emphasis was placed on the functionality so that house can adapt to any changes in the family. On the ground floor he created a guest room with barrier free access and contact with the garden, which may in the future serve as a separate dwelling unit for either parent.

Image Courtesy © Vlado Vavrek

Image Courtesy © Vlado Vavrek

  • Architects: ARCHITEKTI ŠEBO LICHÝ
  • Project: Villa Inga
  • Location: Bratislava, Slovakia
  • Photography: Vlado Vavrek, Pekné bývanie
  • Land Area: 470 m2
  • Utility Area: 350 m2
  • Building Area: 145 m2
  • Completion of Construction: 2010-2012

(more…)

Villa Hogebiezen in IJsselstein, The Netherlands by EVA architecten

Thursday, June 23rd, 2016

Article source: EVA architecten

A contemporary addition between the original ribbon development. In the direct surroundings old farmhouses are alternated with houses from different periods that were built after the land consolidation. Since the various functions of contemporary houses are no longer in line with a characteristic farmhouse facade (wide front with residential function) this house has not been developed from this typology. We opted for the design of the roof shape to be positioned longitudinally along the house. This shape is derived from two monopitch roofs at which the lower point of articulation is elevated. In this way two domains are created on the upper floor, which gives the house a large degree of flexibility. Sleep – work combinations or parents’ – and children’s bedrooms can be combined in these two domains. Large voids create the connection between the two floors. In this way the roof shape is experienced in various places on the ground floor. The roof is covered with natural slates. Sharp folding lines provide the transitions of the different roof planes. To be able to feel the mass of the house we opted for a concealed gutter as a transition from roof plane to house front. The facade is made of a blended grey stone.

Image Courtesy © Luuk Kramer

Image Courtesy © Luuk Kramer

 

  • Architects: EVA architecten (Jeroen Baars)
  • Project: Villa Hogebiezen
  • Location: IJsselstein, The Netherlands
  • Photography: Luuk Kramer 
  • Contractor: Bouw- en Aannemersbedrijf De Wit IJsselstein b.v.
  • Structional engineer: Rabouw Kuyf bv.
  • Size: 614 m2
  • Year: 2015

(more…)

Casa.Loures in Lisbon, Portugal by André Mesquita

Saturday, June 18th, 2016

Article source: André Mesquita

In an existing Loures villa was introduce three different dwelling areas. This areas were united morphologically and structurally through the treatment of void areas and zenithal windows.

The spatial organization was adapted to the existing typological structure giving rise to new spaces revealing the potential of pre-existing ones. These intervention lives of small subtleties, such as the variation of the different heights, zenithal windows and by small touches on the use of color.

Image Courtesy © André Mesquita

Image Courtesy © André Mesquita

  • Architects: André Mesquita
  • Project: Casa.Loures
  • Location: Rua Fria, Nº1. Loures, Lisbon, Portugal
  • Software used: Google Sketchup
  • Structural: Emidio Mendes
  • Electrical: Emidio Mendes
  • Civil: Emidio Mendes
  • Construction: Coutinho Ltd, Engimov S.A.
  • Site Area: 1500sqm.
  • Built-Up Area: 450 sqm
  • Start Date: September 2012
  • End Date: Feb 2015

(more…)

Flying Box Villa in Orgères, France by 2A Design

Wednesday, June 15th, 2016

Article source: 2A Design

2A Design has recently completed a surprising small and low cost house on a tiny plot, in a rural village next to Rennes (France).

How to fit such a program on a so small parcel of land located 1.50m above the street ?

Image Courtesy © 2A Design

Image Courtesy © 2A Design

  • Architects: 2A Design (Josué Gillet)
  • Project: Flying Box Villa
  • Location: Orgères (35), France
  • Client: M. Ms FG.
  • Collaborator: Bet HAY (thermic ingenior)
  • Square meters: 125 sqm on a 160 sqm plot
  • Time to build: 6 months
  • Year: completed in 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy