Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Villa’ Category

Monticello’s Villas in Corsica, France by BONA-LEMERCIER S.C.P.A

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: BONA-LEMERCIER S.C.P.A 

The project is located in Balagne (Corsica ), now a very popular tourist destination.   Buildings nearby compete in both size and amenities, aiming for the top of the market and in a neo-Provençal style that has become the standard for the region.

Occupying a large vacant field plot, a rarity in this area, set between sea and mountains, the two villas occupy only the steep and impracticable edge of the land, in contrast to the modern habit of building on the flattest and most even areas.

Image Courtesy © BONA-LEMERCIER S.C.P.A

(more…)

House M in Möhlin, Switzerland by Jan Skuratowski Architektur

Wednesday, March 1st, 2017

Article source: Jan Skuratowski Architektur

The new single-family house was designed as a separate residential unit and can hold its own next to the existing building from the 80s. It is situated on a partly raised plateau in the south-eastern part of the property. The two buildings differ in their roof design and thus emphasize their autonomy. At the same time, the new building paraphrases the existing building’s design: by its polygonal ground plan, which follows the hill’s shape, and expressive cantilevered floors. Wood was used a material to contrast the rather heavy sand-lime brick of the existing structure. Hierarchically, the new building is supposed to subordinate to the existing building and is therefore set slightly to the rear of the site. The new structure appears like a pavilion and, thanks to the flat roof, has a large accessible roof terrace that expands the small plot effectively. The greening of the roofs is intended to give the new building an animated character and link it with nature and the hill.

Image Courtesy © Simon Menges

  • Architects: Jan Skuratowski Architektur
  • Project: House M
  • Location: Titlisstrasse 24b, 4313 Möhlin, Switzerland
  • Photography: Simon Menges
  • Software used: ArchiCAD 18
  • Client: Christoph Müller
  • Energy standard: Minergie
  • Structural engineering:
    • Wooden structure: Pirmin Jung Ingenieur für Holzbau AG
    • Basement: Ingenieurbüro W. Herzog AG
    • Building physics: Pirmin Jung Büro für Bauphysik AG
  • Builders: Wohlwend Baugeschäft AG
  • Plot area: 371 m2

(more…)

VILLA BRAECKMAN-STAELS and GARDEN COTTAGE in Sint-Martens-Latem, Belgium by De Smet Vermeulen architecten

Wednesday, February 22nd, 2017

Article source: De Smet Vermeulen architecten

PASTORAL MEMORIES, revisited

The opposition between cities and countryside in Flanders has increasingly become a mental rather than a physical one. A long-standing anti-urban policy has led to a thorough contamination – i.e. urbanization – of the Flemish countryside. Multiple networks connect locations irrespective of their urban or rural status, enabling ever more frequent movements, eroding physical boundaries, merging it all into a semi-urban pattern we call the Nebular City. Inside this Nebular City, rurality has become less a fact than a choice, less a self-evident tradition than a mental construction. It is the architect’s task to design this mental construction.

Image Courtesy © De Smet Vermeulen architecten

  • Architects: De Smet Vermeulen architecten
  • Project: VILLA BRAECKMAN-STAELS
  • Location: Sint-Martens-Latem, Belgium
  • Software used: Vectorworks (The garden cottage)
  • Villa Braeckman-Staels: Axel Cayman, Henk De Smet, Marleen Goethals, Tom Thys, Paul Vermeulen, 1996-2000
  • Garden cottage Braeckman-Staels: Henk De Smet, Nikolaj De Meulder, Paul Vermeulen, 2011-2013

(more…)

Villa PNK in Puglia, Italy by m12 AD

Thursday, February 16th, 2017

Article source: m12 AD

In Puglia, at the feet of the Frederick’s manor, a UNESCO heritage site, is located an innovative private residence, recently renovated to be in perfect balance with the surrounding environment and society.

The project of villa PNK has been entrusted to the m12 AD, led by architect Michelangelo Olivieri, who has accepted the challenge of transforming a country house in a sophisticated house, giving it a new appearance, but above all, making it a real example of sustainable and efficient energetically house.

Image Courtesy © m12 AD

  • Architects: m12 AD (Michelangelo Olivieri)
  • Project: Villa PNK
  • Location: Puglia, Italy
  • Software used: ArchiCAD

(more…)

Tour & Taxis in Brussels, Belgium by Vincent Callebaut Architectures

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: Vincent Callebaut Architectures

1. TOUR ET TAXIS: TOWARDS A MIXED-USE ECO-NEIGHBORHOOD

Whereas most developing countries can write their future starting from a blank slate, European cities face the challenge of transforming their built heritage to secure their energy, social and economic transition towards post-carbon, circular and interdependent urban living.

It means being determined to act as forward thinkers, and to bring our new project “Tour & Taxis” into the 21st century in terms of uses, technological progress, social innovation, and sustainable building principles. Today’s architecture is capable of implementing “energy solidarity” between a piece of architectural heritage — industrial in this case — and a contemporary project. The latter provides the necessary energy to the former by integrating renewable energies, thus limiting carbon emissions as recommended by the COP 21.

Image Courtesy © Vincent Callebaut Architectures

  • Architects: Vincent Callebaut Architectures
  • Project: Tour & Taxis
  • Location: Tour & Taxis, Brussels, Belgium
  • Client: Extensa, T&T Project S.A.
  • Program: 85 000 M² Housing (Zone B) + 50 000 M² Office + Retail + Leisure (Gare Maritime)
  • Surface Area: 135 000 M²
  • Status : W.I.P.

(more…)

AAK Villa in Amwaj Islands, Bahrain by Moriq Interiors & Design Consultants

Friday, January 27th, 2017

Article source: Moriq Interiors & Design Consultants 

This being an ocean facing plot, the client’s top most priority was the sea views, with lot of prominence to entertaining family and guests. He is also a good cook and wanted all extra kitchens (tepanyaki) and dining areas to be planned on the top most level as well to enjoy the views of the waters. The Master suite had to be well-equipped, multi-functional, multi-spatial, area with the best view of the ocean. The architecture and interior spaces had to be modern, technologically advanced and seamless. The Interior spaces should be flexible (as in open spaces to become private and vice versa). Privacy from neighbors and roads was a priority. This home is designed on a linear plot with attached homes on south and north sides and is opening to the sea on the west side and the road on the east side. Because of its location, it comes under high value properties of Amwaj, Bahrain. The plot covers 809.2sqmts and the total built up is977sqmts.The two side boundary walls looked like two imposing retaining walls and the home had to be designed within these walls. Because of the attached home layout covers the built up space could touch the two longer sides (south and north boundary walls) without any windows (so no light and ventilation) and views either.

Image Courtesy © Moriq Interiors & Design Consultants

(more…)

Villa Lima in Höllviken, Sweden by Johan Sundberg arkitektur

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Johan Sundberg arkitektur 

Höllviken south of Malmö is originally a seaside summer resort. A young couple wanted to build a house on a traditional summer house lot that had to be very modern, and at the same time suitable for a flexible family life.

The most economical solution considering the planning regulations of the area is the traditional 1,5- story house most common in the south of Sweden. This strategy would also enable us to save some of the trees and vegetation on the site.

Image Courtesy © Kasper Dudzik

  • Architects: Johan Sundberg arkitektur
  • Project: Villa Lima
  • Location: Limavägen 13, Höllviken, Sweden
  • Photography: Kasper Dudzik
  • Client: Håkansson Family
  • Senior architect: Johan Sundberg
  • Structural Engineer: Istvan Szlavy, Tyréns
  • Builder: Lars Benjaminsson
  • Construction year: 2008-2009

(more…)

Miryang Pool Villa in Gyeongsangnam-do, Korea by Moon Hoon

Wednesday, January 25th, 2017

Article source: Moon Hoon

Entering my office one morning, a young, lively client in hip-hop fashion proceeded to talk about the Roll House of MOONBALSSO in Miryang. His point was that the building seemed very unique as well as practical. Nevertheless, explaining that he has a favourite form, he showed me a residence with a pool designed by a German architect. I was concerned that he was strongly prejudiced in favor of a specific style that had captivated his heart. After viewing several design presentations, we finally found that the client had very limited tastes biased towards his favourite design. As everything has its end, we finally achieved internal integrity and balance in the design, after spending a lot of time and effort with the client, and eventually coming to an agreement.

Image Courtesy © Face Studio

  • Architects: Moon Hoon (MOONBALSSO)
  • Project: Miryang Pool Villa
  • Location: 492, Yongjeon-ri, Sannae-myeon, Miryang-si, Gyeongsangnam-do, Korea
  • Photography: facestudio
  • Client: Kim Jae Hyuk
  • Project team: Kim Jeonggu, Kim sookhee, Jo Jeongho, Park Jeonguk
  • Structure: RC
  • Building scope: bldg.A : F2, bldg.B : F1, bldg.C : F1, bldg.D : F1,
  • Parking: 5
  • Height: bldg.A : 6.7m, bldg.B : 3.3m, bldg.C : 3.2m, bldg.D : 3.2m,
  • Building to land ratio: 18.46%
  • Floor area ratio: 19.91%
  • Site area: 1245m²
  • Building area: 229.85²
  • Gross floor area: 247.96 m²

(more…)

Hospice Villa Sclopis in Torino, Italy by architetto Michele De Lucchi S.r.l.

Tuesday, January 24th, 2017

Article source: architetto Michele De Lucchi S.r.l.

The eighteenth century villa owned by the Sclopis family, in Salerano Canavese, was used after World War 2 as an orphange, and later as a higher educational institute. The brief was to convert the complex into an assisted residence for terminal cancer and Alzheimer patients. The project restored the family villa and substituted the adjacent reinforced concrete volume with a new, steel-framed structure to accommodate a hospice. Internal floor heights were adapted to those of the older building, so as to eliminate differences of level and facilitate horizontal circulation. A centrally located stretcher-bearing lift integrates the vertical communications to provide quick service to all rooms. The complex was equipped with new heating, plumbing and electrical systems and medical gas supplies. The service units were re-allocated to the ground floor, the communal areas to the first, and the guest rooms to the upper levels. Wooden brise-soleils screen the glazed fronts of the hospice to soften light entering the rooms and to mitigate the impact of the new construction on the surrounding period architecture. The brise-soleil system is extended to the copper cladding of a neighbouring pavilion, internally reorganised to house the Alzheimer patients’ day centre.

Image Courtesy © Gabriele Basilico

  • Architects: architetto Michele De Lucchi S.r.l.
  • Project: Hospice Villa Sclopis
  • Location: Salerano, Torino, Italy
  • Photography: Gabriele Basilico
  • Client: Associazione Casainsieme
  • Project Team: Angelo Micheli (project leader), Paolo Fromage, Fabiola Minas, Claudio Venerucci, Silvia Suardi
  • Consultants: Triolet Costruzioni S.r.l, Ecogas Energia, S.A.L.F S.r.l (building contractors); arch. Antonio Perazzi (landscaping project); arch. Giovanna Codato (direction of work); Studio Sola (structural framework); Campeggi, De Padova, Produzione Privata, Artemide (furniture)
  • Area: 1.266 m2
  • Chronology: 2000-2007 design; 2007 completion

(more…)

Mediterraneo 01 _ Private Villa in Ibiza, Spain by Metroarea Architetti Associati

Sunday, January 8th, 2017

Article source: Metroarea Architetti Associati 

The main concept of the building is the fusion of the Mediterranean culture with the natural environment.

Inspired by the roman villa and by Spanish and Arab heritage, the house takes form through the natural lexicon of Italian expressionism (Moretti, Michelucci etc.), which also maintains a strong memory of Rudolf Steiner. For us, infact, designing a contemporary building in 2016 means establishing a dedicated dialogue with history and with nature.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Metroarea Architetti Associati
  • Project: Mediterraneo 01 _ Private Villa
  • Location: Ibiza, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Partners: Arch. Antonio Baroncelli (project leader and construction director), Tazio di Pretoro, Giulio Paolo Paladini
  • Collaborators: Elisa Di Martino, Paolo Civiero, Veronica Petrangeli, Juan Grau Fernández, Guillermo Quintas Orias, Marta Grau Fernández
  • Structural Engineering: UPV / David Gallardo Llopis, José Manuel Castillejo Llácer
  • Hvac and electrical  Engineering:  SID / Sami Hawash
  • Contractor: CSI Ingenieria y Construcción
  • Principal Materials: Concrete, Glass, Steel, Stones, Teak-Wood, Bamboo
  • Structure: Concrete
  • Total Floor Area: 1100 m2
  • Building Area: 1600 m2 (inside + terraces)
  • Site Area: 6000 m2
  • Status: Completed (2016)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise