Open side-bar Menu

Archive for the ‘Visitor Center’ Category

CheongTae Mountain’s Visitor Information Centre in Gangwon, South Korea by Namu architects

Tuesday, October 20th, 2015

Article source: Namu architects

Admiration  for  a “gable roof” which is very ordinary.

A gable roof is one of the most common building types at agricultural village. It has been used not only for Buddhist temples but also for storages and houses that were unknown.  After modernization, the gable roof type is undergoing many changes that is about scale, usage, material and construction. Under the influence of industrialization and urbanization, long gable roofs need to be adapted to large-scale shed, vinyl greenhouse, and livestock processing plant. It is changing the scenery of agricultural villages. We pay attention to the gable roof that is common and long-running building type. As a “Living and Breathing Silence”, this building put the form of life by following the common building type on demand of site and programs.

Image Courtesy © JaeBum Myung

Image Courtesy © JaeBum Myung

  • Architects: Namu architects
  • Project: CheongTae Mountain’s Visitor Information Centre
  • Location: Hoengseong, Gangwon, South Korea
  • Photography: JaeBum Myung
  • Chief architect: jaebum myung
  • Building area: 432.14
  • Total area: 576.09
  • Project year: 2014


Herb-Valley Centre in ZÁNKA, Hungary by ANDRÁS KRIZSÁN DLA cert. architect

Friday, October 16th, 2015

Article source: ANDRÁS KRIZSÁN DLA cert. architect 

The new Visitor and Learning Center situated at the gate of the Káli-basin that demonstrates the herbs of the region was designed by András Krizsán DLA. The good-tempered group of buildings of the Learning Center reflects well on the Balaton Upland’s architectural traditions. Written by Dávid Bán, pictures by Tamás Bujnovszky.

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

Image Courtesy © Tamás Bujnovszky

  • Architects: ANDRÁS KRIZSÁN DLA cert. architect 
  • Project: Herb-Valley Centre
  • Location: ZÁNKA, Hungary 
  • Photography: Tamás Bujnovszky
  • Architect Staff: Gabriella Takács cert. architect, László Nagy cert. architect
  • Building Engineering: Rosza Csaba cert. building engineer / PUMPERO Bt
  • Statics: Ákos Medek cert. architect, Gergely Szarka cert. civil engineer / MEDEK Iroda Ltd.
  • Design: 2012-2013
  • Construction: 2014


TIWAG POWER STATION CONTROL CENTRE WITH VISITOR CENTRE in Tirol, Austria by Bechter Zaffignani Architekten

Wednesday, January 21st, 2015

Article source: Bechter Zaffignani Architekten

The new building for the power station control centre of Tiroler Wasserkraft AG in Silz is a massive, tower-like, free-standing building. The dominant building on the site was and still remains the old turbine building. Various additions reduced the impact made by this building, with the result that the high-energy processes on the power station site were no longer externally legible. Through the forma idiom it employs the new building attempts to depict these processes.

Image Courtesy © Rasmus Norlander

Image Courtesy © Rasmus Norlander

  • Architects: Bechter Zaffignani Architekten, Bregenz
  • Location: Dr Meinrad Praxmarerstrasse, 6424 Silz, Tirol
  • Photography: Rasmus Norlander, Zürich, Stockholm
  • Client: Tiroler Wasserkraft AG, Innsbruck
  • Project participants: Baumanagement Oswald (construction management, planning of building services and electrical services), ZSZ Ingenieure, Maurer and Partner (control room design), Weithas Bauphysik, K&M Brandschutzplanung, Comparex Austria (IT planning), Teindl Ziviltechniker (geology , hydrology), Zumtobel Licht, Fröschl AG (concrete construction), Luzian Bouvier (building services), Airtech (ventilation), Fiegl&Spielberger (electrical services)
  • Procedure: competition for a new building for the power station control centre with visitor centre, Silz | 1st prize, EU-wide,limited entry competition according to Austrian federal procurement law with selection of entrants (prequalification)
  • Realisation: 2012-2014


Cowichan Regional Visitor Centre in British Columbia, Canada by Cohlmeyer Architecture Limited

Friday, January 16th, 2015

Article source: Cohlmeyer Architecture Limited

The Cowichan Regional Visitor Centre is a new place in the Cowichan Valley for public gathering, exchange and display. It was developed as a joint venture between the BC Forest Discovery Centre, the Chambers of Commerce of the Cowichan Valley, and by the Municipalities of Duncan and North Cowichan. It has been described by locals as a “public living room” – and this vision became our mantra as the project moved forward.

Image Courtesy © Bob Matheson

Image Courtesy © Bob Matheson

  • Architects: Cohlmeyer Architecture Limited
  • Project: Cowichan Regional Visitor Centre
  • Location: Duncan, British Columbia, Canada
  • Photography: Bob Matheson
  • Project Year: 2013
  • Project Area: 3100 sq. ft.
  • Client: Cowichan’s Chambers of Commerce and the District of North Cowichan
  • Collaborators:
    • StructuralEngineering: Crosier Kilgour& Partners
    • Mechanical Engineering: G.D. Stasynec and Associates Limited
    • ElectricalEngineering: PRO Engineering Inc.
    • Landscape Design: Cynthia Cohlmeyer Landscape Architect


Sparrenburg visitor centre in Bielefeld, Germany by Max Dudler

Thursday, January 8th, 2015

Article source: Max Dudler

Architect Max Dudler has designed a new visitor centre for the medieval Sparrenburg fortress in Bielefeld. The new building was opened on 17 September 2014 after a one-year planning and construction period. An info point for the nearby Johannisberg garden and park will follow at the end of the year, also based on plans by Max Dudler who won the 2013 competition for the realisation of both projects. The visitor centre has created a new spatial frame for the historical bailey. The material and expression represent a contemporary update of fortress architecture.

Image Courtesy © Stefan Müller

Image Courtesy © Stefan Müller

  • Architects: Max Dudler
  • Project: Sparrenburg visitor centre
  • Location: Bielefeld, Germany
  • Photography: Stefan Müller
  • Client: Immobilienservicebetrieb (ISB)
  • Occupant: City of Bielefeld, Bielefeld Marketing GmbH
  • Building volume:
    • Usable floor area: 78.55 m2
    • Gross floor area: 135.70 m2
    • Gross building volume: 728.71 m3


Designblok observatory cube in Prague’s city center, Czech Republic by H3T architects

Saturday, November 1st, 2014

Article source: H3T architects

“We were inspired by, among other things, the Rubik’s Cube, the structure made of cubes in a cube where individual parts can change positions. Visitors to our pavilion represent the mobile component, i.e. imaginary particles which can use the structure as a landscape with a view.”

Image Courtesy © Rostislav Zapletal

Image Courtesy © Rostislav Zapletal

  • Architects: H3T architects
  • Project: Designblok observatory cube
  • Location: Prague’s city center, Czech Republic
  • Photography: Rostislav Zapletal
  • Thanks: Praha 1, Ferona, BOHEMIA-PARKET
  • Producer: Profil Media


Great Fens Visitor Centre in wetland, Uk by Birds Portchmouth Russum Architects

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: Birds Portchmouth Russum Architects

The proposal creates a holistic vision for the heart of the ambitious Great Fen masterplan.  The visitor experience is conceived to be delightful, interactive and informative with the Visitor Centre interwoven within a large mosaic of differing fen landscapes and habitats. Paths and canals radiate from the Visitor Centre to link with the rich wetland landscape.

 Image Courtesy © Birds Portchmouth Russum Architects

Image Courtesy © Birds Portchmouth Russum Architects

  • Architects: Birds Portchmouth Russum Architects
  • Project: Great Fens Visitor Centre
  • Location: wetland, Uk
  • Landscape Archietct: Englebeck Studio – Luke Englebeck
  • Structural Engineer: Techniker – Matthew Wells
  • Services Engineer: Synergy – Jim Grace
  • Cost Consultant: Exigere – Richard Hopper


Beefeater in London, England by Lee Boyd

Saturday, August 30th, 2014

Article source: Lee Boyd

Lee Boyd has recently collaborated on the exciting new visitor centre for Beefeater Gin at their distillery in central London which now provides visitors an insight into the history of gin and an understanding of the process of gin making.  A bold new extension providing a point of entry to the centre, links the different parts of the distillery and allows visitors to move from the exhibition floor to the stills house without interrupting the day to day workings at Beefeater. Beefeater Gin is the world’s number one premium gin and has been made in the heart of London for over 150 years, the only international brand to have its distillery in the capital. Beefeater is uniquely placed to call itself the Home of Gin and tell the intriguing story of the entwined history of London and Gin.

Image Courtesy © Lee Boyd

Image Courtesy © Paul Riddle

  • Architects: Lee Boyd
  • Project: Beefeater
  • Location: London, England
  • Photography: Paul Riddle
  • Software used: Microstation


Eco-Farm Series – Visitor Center in Kunshan, China by Vector Architects

Thursday, July 10th, 2014

Article source: Vector Architects

Sited in southeast corner of Yuefeng Island Eco-farm alongside the Yang Cheng Lake, Kunshan,the visitor center consists of a multi-functional activity space, a pet dorm, and a preserved house used as office. Our design task is to explore how architecture should be integrated into such a context, to create a new and unique place, however harmonize with nature.

Image Courtesy ©  Shengliang Su

Night view, Image Courtesy © Shengliang Su

  • Architects: Vector Architects
  • Project: Eco-Farm Series – Visitor Center
  • Location: Kunshan, China
  • Photography: Shengliang Su
  • Client: Kunshan City Investment Company
  • Design-partner-in-charge: Gong Dong
  • Project Architects: Zhimin Zhou, Xiangdong Kong, Feng Xu, Ran Huo
  • Project Advisor: Nan Wang
  • Structure: Steel Structure, Timber Structure
  • Material: Cor-Ten Steel, Wood Slate, Wooden Floor
  • Building Area: 280 m2
  • Structural and MEP Engineer: Yuangui Design Institute, Shanghai
  • Design Period: 09/2010-04/2013
  • Construction Period: 02/2013-06/2014


Himalesque in Jomsom, Nepal by Archium

Friday, April 18th, 2014

Article source: Archium

Himalesque in the plateau of Nepal and against its backdrop of unlimited nature, was another solution to the local climate conditions. The local traditional boundary markers are constructed from spaces with a thick outer skin, in order to solve the condition of a plateau in a lump. I paid attention to the deconstruction of the thickness of the boundary wall I divided the wall of enclosed space which is separated from the outside according to functions.

Image Courtesy © Jun myungjin

  • Architects: Archium
  • Project: Himalesque
  • Location: Jomsom, Nepal
  • Photography: Jun myungjin
  • Architect In Charge: Kim In-cheurl
  • Designer: Jo joonyoung
  • Programme: FM Radio Broadcasting
  • Site area: 1,500㎡
  • Building area: 747.81㎡
  • Building scope: 1F
  • Outside finishing: On site stone,wood
  • Inside finishing: On site stone,wood+THK 8mm Glass
  • Structural engineer: KYA Structural engineers Co.,LTD
  • Construction work: Sambu(Nepal)Pvt.Ltd.
  • Mechanical engineer: ENG Energy Design Lab &Geuk dong electronic design lab
  • Design period: 05.2012~09.2012
  • Construction period: 09.2012~07.2013
  • Client: MBC + KOICA
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy