Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Visitor Center’ Category

Eco-Farm Series – Visitor Center in Kunshan, China by Vector Architects

Thursday, July 10th, 2014

Article source: Vector Architects

Sited in southeast corner of Yuefeng Island Eco-farm alongside the Yang Cheng Lake, Kunshan,the visitor center consists of a multi-functional activity space, a pet dorm, and a preserved house used as office. Our design task is to explore how architecture should be integrated into such a context, to create a new and unique place, however harmonize with nature.

Image Courtesy ©  Shengliang Su

Night view, Image Courtesy © Shengliang Su

  • Architects: Vector Architects
  • Project: Eco-Farm Series – Visitor Center
  • Location: Kunshan, China
  • Photography: Shengliang Su
  • Client: Kunshan City Investment Company
  • Design-partner-in-charge: Gong Dong
  • Project Architects: Zhimin Zhou, Xiangdong Kong, Feng Xu, Ran Huo
  • Project Advisor: Nan Wang
  • Structure: Steel Structure, Timber Structure
  • Material: Cor-Ten Steel, Wood Slate, Wooden Floor
  • Building Area: 280 m2
  • Structural and MEP Engineer: Yuangui Design Institute, Shanghai
  • Design Period: 09/2010-04/2013
  • Construction Period: 02/2013-06/2014

(more…)

Himalesque in Jomsom, Nepal by Archium

Friday, April 18th, 2014

Article source: Archium

Himalesque in the plateau of Nepal and against its backdrop of unlimited nature, was another solution to the local climate conditions. The local traditional boundary markers are constructed from spaces with a thick outer skin, in order to solve the condition of a plateau in a lump. I paid attention to the deconstruction of the thickness of the boundary wall I divided the wall of enclosed space which is separated from the outside according to functions.

Image Courtesy © Jun myungjin

  • Architects: Archium
  • Project: Himalesque
  • Location: Jomsom, Nepal
  • Photography: Jun myungjin
  • Architect In Charge: Kim In-cheurl
  • Designer: Jo joonyoung
  • Programme: FM Radio Broadcasting
  • Site area: 1,500㎡
  • Building area: 747.81㎡
  • Building scope: 1F
  • Structure: MASONRY STRUCTURE +RC STRUCTURE
  • Outside finishing: On site stone,wood
  • Inside finishing: On site stone,wood+THK 8mm Glass
  • Structural engineer: KYA Structural engineers Co.,LTD
  • Construction work: Sambu(Nepal)Pvt.Ltd.
  • Mechanical engineer: ENG Energy Design Lab &Geuk dong electronic design lab
  • Design period: 05.2012~09.2012
  • Construction period: 09.2012~07.2013
  • Client: MBC + KOICA

PLAZA MARIANA in Mexico City, Mexico by FR-EE – Fernando Romero Enterprise

Tuesday, March 25th, 2014

Article source: FR-EE – Fernando Romero Enterprise

Inaugurated in 2010 by President Felipe Calderón and Mexico City Mayor Marcelo Ebrard Causabon, the religious center of Plaza Mariana opened its doors to welcome over 20 million visitors annually. The 800 million peso development designed by FR-EE transforms and revitalizes the area around Basilica of Guadalupe in the northern part of Mexico City, which draws 1 million people on pilgrimage every December, second to the Vatican as the most popular Catholic attraction in the world.

Image Courtesy © adam wiseman

  • Architects: FR-EE – Fernando Romero Enterprise
  • Project: PLAZA MARIANA
  • Location: Mexico City, Mexico
  • STATUS: Built
  • DATE: 2009-2010
  • SIZE: 68 000 m2
  • COLLABORATORS: Incarso, Inpros, PC Constructores, DAF, FaPresa, Ladisa, Hubard y Bourlon, Ticonsa, Ce Ingeneria
  • FR-EE TEAM: Fernando Romero, Julio Gonzalez, Gabriela Bojalil, Paul Van der Voort, Guillermo Méndez, César López, Astrid Rovisco, Rodolfo Rueda, Guillermo Ramírez, Tiago Pinto de Carvalho, Juan Pedro López, Ana Medina, Estela Escudero, Paulina de Luna

The Elastic Perspective in Barendrecht, Netherlands by NEXT ARCHITECTS

Friday, February 21st, 2014

Article source: NEXT ARCHITECTS

stair leading the visitor up to a height that allows an unhindered view of the horizon and the nearby skyline of Rotterdam. The path makes a continuous movement and thereby draws on the context of the heavy infrastructural surrounding of ring road and tram track. While a tram stop presents the end or the start of a journey, the route of the stairway is endless.

Image Courtesy © Sander Meisner

  • Architects: NEXT ARCHITECTS
  • Project: The Elastic Perspective
  • Location: Barendrecht, Netherlands
  • Photography: Sander Meisner
  • Project number: 0815
  • Date: October 2009
  • Type, Program, Purpose: Folly
  • Floor area: …. Sqm
  • Cost, Value: € 200.000,-
  • Status: Final Design
  • Client: Municipality of Barendrecht
  • Advisor construction: ABT Velp
  • Team: Bart Reuser, Marijn Schenk, Michel Schreinemachers, Joost Lemmens, Marieke Spits, Agatha Osika, Agata Piet, Ines Meeuws
  •  Programme: Local Art plan
  • Engineering: ABT consult, Velp
  • Contractor: Mannen van Staal, Leeuwarden
  • Budget: 150.000 euro

visitor centre: Emscher Village in Oberhausen, Germany by OOZE architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: OOZE architects

The temporary Visitors Center for EMSCHERKUNST.2013 and the Art Camp for local art associations are made from re-used oversea containers which house the different programs. By keeping the layout strictly on ground level and referring to a path through a village, not only the space inside matters, but also the various in-between spaces, sheltered by a roof or open-air.
In this way a variety of social spaces are created while keeping the site fully permeable.

Image Courtesy © Roman Mensing

  • Architects: OOZE architects
  • Project: visitor centre: Emscher Village
  • Location: Oberhausen, Germany
  • Photography: Roman Mensing
  • AREAS: 1263m2
  • CLIENT: Emscher genossenschaft
  • TEAM: Eva Pfannes,Sylvain Hartenberg, Augustin Roy-Verger
  • STRUCTURAL ENGINEER: Reto Bonomo

CONTRACTORS:

  • Steel: Leo Kok – Tiggelovend-Kok
  • Fabric: Gerrie Enninga – Zonlicht
  • Interior fitting, external wood works: Jasper Vandermade
  • Garden: Stefanie Strauß
  • DATE: June 2013 – October 2013

Geoglifos Of Pintados Visitor Center in TARAPACA REGION, CHILE by WILLIAM OBREGON

Friday, February 7th, 2014

Article source: WILLIAM OBREGON

1. LOCAL UNDERSTANDING

THE DESERT LIVES

The word “emptyness” is the informal term that we use to refer to the absence of content of a container or place. For the architecture, probably for the most orthodox, it is the absence of artificial or natural references, where everything is in the habit of being sustained almost acts. The desert is always a challenge for the architecture and probably the most similar thing to nothing. The absence of modals forces to a major degree of search in this particular landscape, which will be able to be defined of many forms, but it will never be one “not place “.

Image Courtesy © FRANCISCO CAMPODONICO

  • Architects: WILLIAM OBREGON
  • Project: Geoglifos Of Pintados Visitor Center
  • Location: TARAPACA REGION, CHILE
  • Photography: FRANCISCO CAMPODONICO
  • CLIENT: NATIONAL FOREST – MINING CORPORATION COLLAHUASI – REGIONAL GOVERNMENT.
  • BUDGET: 505.000 US DOLAR
  • CONSTRUCTED SURFACE: 320 m2
  • YEAR OF DESIGN: MAY, 2011
  • YEAR CONSTRUCTION: NOVEMBER, 2013

Visitor Center in Kunshan, China by Miao Design Studio

Tuesday, December 24th, 2013

Article source: Miao Design Studio

Sitting at the west suburb of Kunshan, a booming industrial city, the Lake Yangcheng Park of 42.5 hectares is the largest public green space on the lake shore, visited heavily by central-city residents during the week ends. The linear building site lies between the main public parking lot and a curved boardwalk which leads people to the waterfront and other attractions.

Wood deck along the north side of the building, Image Courtesy © Miao Design Studio

  • Architects: Miao Design Studio (Pu Miao)
  • Project: Visitor Center
  • Location: Kunshan, China
  • Project Period: 2009-2012
  • Floor Area: 844 square meters
  • Client : Kunshan City Construction, Investment and Development Co., Ltd.
  • Designer: Architecture: Miao Design Studio (Design Architect), Pu Miao; Hanjia Design Group, Shanghai (Architect of Record), Jiang Ninqing
  • Structure: Shanghai Yuangui Structural Design Inc., Zhang Yewei, Liu Xiao
  • Engineering: Hanjia Design Group, Mu Lixin, Yu Yang, Wu Qiuyan
  • Software used: Autocad

Kemenes Volcanopark Visitor Center in Celldomolk, Vas County, Hungary by Foldes Architects

Tuesday, October 15th, 2013

Article source: Foldes Architects

Though Hungary, located in Central Eastern Europe, is not rich in active volcanos, a large expanse of the country used to be volcanic some 5 million years ago. However, this does help ensure good quality soil for high level wine production, one of Hungary’s largest export products.

Image Courtesy © Tamas Bujnovszky

  • Architects: Foldes Architects
  • Project: Kemenes Volcanopark Visitor Center
  • Location: Celldomolk, Vas County, Hungary
  • Photography: Tamas Bujnovszky
  • Program: Specific museum building to represent the volcanic history of the territory
  • Type: competition commission
  • Area/Size: 965 m2
  • Year: Design: 2011 • Completion: April 2013
  • Cost: 1.238.000.EUR
  • Client: Celldomolk City Council
  • Software used: ArchiCad

Australian Age of Dinosaurs Visitor Centre in Winton, North Queensland by Cox Rayner Architects

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Cox Rayner Architects

This project is located on top of a remote mesa in far north Queensland in outback Australia.
It was created as a visitor centre for people to witness first-hand one of the world’s most significant and cohesive dinosaur collections and it is remarkable for two reasons.
The first is its gestation.  Twelve years ago, a cattle grazier David Elliott accidentally stumbled on 100 million year old dinosaur fossils while mustering cattle.  Since then, he has become Australia’s leading palaeontologist who has engaged Winton’s whole community in the excavating, assembly and conservation of large dinosaurs.  Through these operations, Winton’s fragile farming economy has been transformed.

Image Courtesy © Cox Rayner Architects

  • Architects: Cox Rayner Architects
  • Project: Australian Age of Dinosaurs Visitor Centre
  • Location: Winton, North Queensland

Veszprém Castle Visitor Centre in Hungary by T2.a Architects

Saturday, June 1st, 2013

Article source: T2.a Architects

The construction of the Visitor Centre at the main entrance of the Castle of Veszprém, an important historical city in Western Hungary, have been commenced recently. The Visitor Centre will accomodate a small information desk and other public functions (toilets, wardrobe, etc.) helping the tourists visiting the Castle.

Image courtesy T2.a Architects 

  • Architects: T2.a Architects
  • Project: Veszprém Castle Visitor Centre
  • Location: Veszprém, Hungary
  • Client: VMJV Urban Development and Management
  • Architect: Gábor Turányi, Bence Turányi
  • Project team: Dénes Regõczi, Éva Pinczés, Péter Szabó
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy