Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Warehouse’ Category

Washington Fruit & Produce HQ by Graham Baba Architects

Monday, November 13th, 2017

Article source: Graham Baba Architects

Surrounded by the world’s most high-tech fruit packing warehouses, the 16,500-square-foot Washington Fruit & Produce Co. headquarters is conceived as an oasis amidst a sea of concrete and low-lying brush landscape. Tucked behind land forms and site walls, this courtyard-focused office complex provides a refuge from the noise and activity of the industrial processing yards nearby. Taking its design cue from an aging barn that the client had identified as a favorite, the concept seeks to capture the essence of an utilitarian agricultural aesthetic. A simple exposed structure that employs a limited material palette and natural patina, the design merges rural vernacular with an equally spare contemporary aesthetic. The L-shaped building is nested into the landscape through the use of board-formed concrete site walls and earthen berms that wrap the perimeter to form a central, landscaped courtyard. Soil excavated for foundation work was repurposed for the perimeter berms, eliminating the need to remove it or add more. A notch through the berm provides access from the parking area to the formal courtyard and building entrance.

Image Courtesy © Graham Baba Architects

  • Architects: Graham Baba Architects
  • Project: Washington Fruit & Produce HQ
  • Location: Washington, USA
  • Interior design: Interior Motiv
  • Structural engineer: MA Wright, LLC
  • M/E/P/fire protection engineer: ARUP
  • Landscape architect: The Berger Partnership
  • Lighting designer: Brian Hood Lighting
  • Contractor: Artisan Construction
  • Structurally Insulated Panel roof: Premier SIPS

(more…)

Cozinha Comunitária das Terras da Costa in Costa da Caparica, Portugal by Warehouse

Monday, October 23rd, 2017

Article source: Warehouse 

This project was conceived and designed by means of an extensive and highly participatory process, in which the communities of Terras da Costa were always present and actively involved in the discussion.

Image Courtesy © Warehouse

  • Architects: Warehouse 
  • Project: Cozinha Comunitária das Terras da Costa
  • Location: Costa da Caparica, Portugal
  • Team: Warehouse + ateliermob
  • Main Sponsor: Fundação Calouste Gulbenkian
  • Partners: Câmara Municipal de Almada, SMAS Almada, Casa do Vapor, Studio AH-HA, Eurostand, Investwood, Exemplo Concreto, F. S. Máquinas, Carpintaria SALFER, Tintas CIN, Electricista Paulo Filipe Rúben Teodoro, Ricardo Morais, Sebastião de Botton, João Peixe, Inês Paiva, Samuel Boche, Licia Soldavini, Martinho Pita, Diana Pereira
  • Collaborators: Cindree; Maël Castellan; Severine Brug; Céline Lixon; Merril Sinéus; Diogo Anjos; Emeline Romanat; Marion Levoir; Noémie Paperin; Ana Catarino; Zé Nuno; Catarina Matos Silva; Sofi Sousa; Anna Ibraev; Luis de Botton; Mariana Pires; Bernardo Lourenço; Ana Rita Mendonça; José; Madalena Garnier Marques; Diogo; Etienne; Mariana Vargues; Inês Martins; Ana; Du Carvalho; Braíma; Hugo; Victor; Ivan; Sr.Mário; Sr.Duarte; Lizzi; Dona Victoria; Dona Fonzinha; Marta; Thierry Oliveira; Cecilia Valenti.

(more…)

Ono-sake warehouse in Ibaraki, Japan by Eureka+ G architects studio

Monday, October 23rd, 2017

Article source: Eureka+ G architects studio

This project is planned as sake warehouse among new residential area and commercial strip in Tsukuba. Sake warehouse has function as store in local business and as logistics base connection between sake warehouse to customer. Stimulation to the region and meltinging to landscape makes scenery.

Image Courtesy © Hideki Ookura

  • Architects: Eureka+ G architects studio
  • Project: Ono-sake warehouse
  • Location: Tsukuba, Ibaraki, Japan
  • Photography: Hideki Ookura
  • Client: Ono-Sake-Ten
  • Design team: Inagaki Junya, Sano Satoshi, Nagai Takuo, Hori Eisuke / Eureka + Ryohei Tanaka, Gwangbeom Heo/ G architects studio
  • Structural engineering: Nagai Takuo, The University of Shiga Prefecture/Eureka
  • Environmental engineering: Hori Eisuke, Kindai University/Eureka
  • Area: 494 sqm
  • Design period: May 2015-November 2016
  • Completion: 2016

(more…)

House Z22 and Warehouse F88 in Switzerland by Gus Wüstemann Architects

Sunday, April 2nd, 2017

Article source: Gus Wüstemann Architects

This is a Reconstruction of a multi-family house with workshop rooms underneath in the area Seefeld of  the city of Zurich. The house has been in a core zone since the new regulations. Therefore the outlines of the existing volumes are protected and the project had to be  developed in collaboration with the conservation of monuments.

Image Courtesy © Bruno Helbling

(more…)

Sinergia Cowork Palermo in Montevideo, Uruguay by Emilio Magnone + Marcos Guiponi

Friday, March 17th, 2017

Article source: Marcos Guiponi

Sinergia Cowork originally started as a real estate development project, with 32 offices and 4 rental meeting rooms. Just another operation inside a recycled space that in its history worked housed a carpentry, mechanical workshop, movie studio and warehouse.
 The offices function as a cowork: A recent concept in contemporary office spaces, where the user inserts himself into a heterogeneous collaborative environment that enhances his work and social skills.

 The project seeks to maintain the aesthetics of the pre-existing building by using completely removable lightweight structures, made through metal beams and Structural Insulated Panels walls, and by using a neutral color palette (white and light gray), where the only color is given by the coworkers, vegetation and furniture.

 The main entrance of the building is through a garage door, that is highlighted by the logo of the company. The ground floor consists of a central yard that articulates offices with cowork spaces and meeting rooms. Smaller offices are distributed in the upper floor, together with a 3d printing workshop, flexible cowork spaces, living rooms, and a photography studio.
 The existing basement, built at the beginning of the 20th century, with vaults and walls in brick and stone, becomes the space of relaxation, housing the playroom, dining room, kitchen and a giant screen.
 On the roof, and going through the original wooden truss, you can access an event room with an outdoor deck that is used on weekends as a place of interaction and relaxation of the coworkers outside their working hours.

Image Courtesy © Marcos Guiponi

  • Architects: Emilio Magnone + Marcos Guiponi
  • Project: Sinergia Cowork Palermo
  • Location: Palermo, Montevideo, Uruguay
  • Photography: Marcos Guiponi
  • Collaborators: Mateo Vidal, Valentina Viqueira
  • Structure: Magnone-Pollio Ingenieros Civiles
  • Project Area: (sqm) 1400
  • Year: 2013-2014

(more…)

Za/Pa in Barcelona, Spain by APPAREIL

Tuesday, March 7th, 2017

Article source: mint LIST

APPAREIL has converted a Barcelona warehouse into co-working office and maker space, on the top floor of a building in Poblenou, the city’s former industrial quarter. Currently part of the 22@Barcelona – Innovation District’s renewal plan, approved in 2000, the area is evolving into a dynamic, vibrant urban district, brimming with knowledge-intensive activities, from both the professional and academic sectors.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: APPAREIL
  • Project: Za/Pa
  • Location: 22@Barcelona – Innovation District (Poblenou), Spain
  • Photography: José Hevia
  • Design team: Edouard Cabay, Massimo D’Aiello, Sonia Lamesa Pina, Alejandro Rondón.
  • Fabrication:
    • Nodo (Alejandro Rondon, Miguel Acha, Ferran Huguet)
    • Medio Design (Juan Pablo Quintero)
  • Climate: Dosdedos (Marc Carratala)
  • GFA: 205 sqm
  • Budget: 60.000 €€
  • Completion: January 2017

(more…)

San Jacinto Building in Austin, Texas by Specht Architects

Thursday, February 16th, 2017

Article source: Specht Architects 

The original poured-in-place concrete warehouse in downtown Austin dates from the early 1900s and is a prime example of the type of building that once populated the warehouse district. Built alongside a once active railroad spur, the building was purchased from its original owner who had performed almost no alterations to the 1915 building. The original concrete frame and brick infill building had been in continuous use as an unconditioned storage space and suffered from what we call “benign neglect”—it hadn’t been upgraded, but it hadn’t been messed up, either.

Image Courtesy © Taggart Sorenson

  • Architects: Specht Architects (Specht Harpman)
  • Project: San Jacinto Building
  • Location: Austin, Texas, USA
  • Photography: Taggart Sorenson
  • Software used: Autocad

(more…)

Fenix I – Loft apartments on top of a warehouse in Rotterdam, Netherlands by mei architects and planners

Thursday, February 16th, 2017

Article source: mei architects and planners 

In the summer of 2013 Mei architects and planners won the architect selection procedure for the design of the new volume and the redevelopment of the Fenix I warehouse..

The Fenix warehouses, located opposite Hotel New York and the Rijnhaven Bridge, were built in 1922 in Katendrecht, Rotterdam. Previously called the San Francisco warehouse, the structure has two levels with floor heights of six metres, and was originally 360 metres in length.

Image Courtesy © Mei & WAX

  • Architects: mei architects and planners
  • Project: Fenix I – Loft apartments on top of a warehouse
  • Location: Veerlaan / Rijnhaven Rotterdam NL
  • Photography:  Mei & WAX
  • Client: Heijmans Vastgoed
  • Team Mei architects and planners: Robert Winkel, Menno van der Woude, Michiel van Loon, Robert Platje, Roy Wijte, Riemer Postma, Ruben Aalbersberg, Kasia Domachowska, Adriaan Smidt, Rutger Kuipers, Rob reintjes, Danijel Gavranovic, King Chaichana, Johan van Es
  • Area: 8.500 m2 commercial, cultural & culinary / ca. 9.000 m2 parking / ca. 23.000 m2 loft apartments

(more…)

“NAVE H” LOGISTIC WAREHOUSE AND PARKING FOR CITRÖEN in Vigo, Spain by ESTUDIO DE ARQUITECTURA NAOS

Tuesday, February 7th, 2017

Article source: ESTUDIO DE ARQUITECTURA NAOS

Logistic warehouse and parking for Citröen in “Consorcio Zona Franca” in Vigo (Spain) designed by Naos Architecture. A building with 15,000 m2 destinated to logistics uses and with 1,236 parking spaces, equivalent to three football fields.

Image Courtesy © ESTUDIO DE ARQUITECTURA NAOS

  • Architects: ESTUDIO DE ARQUITECTURA NAOS (Santiago González)
  • Project: “NAVE H” LOGISTIC WAREHOUSE AND PARKING FOR CITRÖEN
  • Location: “Zona franca” . Vigo, Spain

(more…)

The Abbotsford Warehouse Apartments in Victoria, Australia by ITN Architects

Tuesday, December 20th, 2016

Article source: ITN Architects 

Designed by Nigel Grigg of ITN Architects, this former industrial warehouse has been converted into two, three storey warehouse apartments by removing the roof, retaining the lower floors and constructing a new upper floor which has been set back on all sides to create upper decks and balconies.

Image Courtesy © Michael Downes

Image Courtesy © Michael Downes

  • Architects: ITN Architects (Nigel Grigg)
  • Project: The Abbotsford Warehouse Apartments
  • Location: Langridge Street, Abbotsford Victoria Australia
  • Photography: Mathew Moore, Michael Downes and Nigel Grigg
  • Client: Alexandra Neumann, Christopher Neumann
  • Builder: Tony Biggs – Harvest Building Company
  • Engineer: Josh Millie – Jomil Engineering
  • Furnishings and Stylist: Alexandra Neumann
  • Site area: 254 m2
  • Building area: 590 m2
  • Completed: 2012

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise