Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for the ‘Workshop’ Category

Foundry Mews in London, England by Project Orange

Friday, July 29th, 2016

Article source: Project Orange

Introduction

Foundry Mews is a surreptitious new-build, mixed-used development on a backland site in Barnes, West London. Tucked away behind a traditional range of shop buildings fronting Barnes High Street, the site was a long abandoned dilapidated MOT and car body repair workshop.  The brief for this sensitive site was to create studios and housing. We chose to take the model of the artisan mews where studios and living space share an intimate courtyard setting. The linked gabled buildings use vernacular forms reminiscent of small-scale workshops. The scheme comprises six duplex dwellings above a plinth of studio workspaces with two additional units and an apartment in the gabled northern block. While the brick gables and slate roofs merge into the surrounding street-scape, contemporary screens formed within the brickwork gables shield terraces of the apartments. This unassuming addition to the neighbourhood is an essay in placemaking and offers a thoughtfully re-worked typology for so called ‘difficult’ sites.

Image Courtesy © Jack Hobhouse

Image Courtesy © Jack Hobhouse

  • Architects: Project Orange
  • Project: Foundry Mews
  • Location: 58 Barnes High Street, Richmond, London, England
  • Photography: Jack Hobhouse
  • Software used: Vectorworks, SketchUp
  • Client: Marston Properties
  • Main Contractor: Charter Construction
  • Project Manager & Quantity Surveyor: PHWarr
  • Structural Engineer: Barnard & Associates
  • Date completed: May 2016

(more…)

La Shed in Montréal, Canada by La SHED Architecture

Wednesday, July 27th, 2016

Article source: v2com

Located in what used to be a Plateau-Mont-Royal general store, la Shed preserves the area’s vernacular architecture while adopting a resolutely contemporary appearance that reflects the company’s image.

The workshop and adjacent meeting space are completely open and the glass façade allows passers-by to observe the architects at work. Halfway between an office and a boutique, the space redefines the traditional architect’s office. The original building’s structure, located at the center of the office, is highlighted by its neon color scheme. On one side of the office is a large white block that contains the meeting room, kitchen and stationery. The central block on the other side of the office is divided into a materials library that harkens back to the general store’s shelving units. These shelves allow light to filter through to the meeting room that is isolated by a frosted glass wall. The wood paneling, table trestles, lighting and choice of accessories combine to provide the workshop with a casual, collegial and well thought out atmosphere.

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

  • Architects: La SHED Architecture
  • Project: La Shed
  • Location: Montreal, Québec, Canada
  • Photography: Maxime Brouillet
  • Project end date: May 2015

(more…)

AWEL Workshop in Andelfingen, Switzerland by Rossetti + Wyss architects

Wednesday, June 29th, 2016

Article source: Rossetti + Wyss architects

The Canton of Zurich adds a new building to its waterways engineering operations center to house vehicles and machines that serves at the same time as a workshop for carrying out detail work. The concept for the building draws on traditional agricultural construction while at the same time, so to speak, realizing a childhood dream: stacking up and layering simple wooden blocks to build an elementary structure. The workshop is made up of 36 solid wood elements. Every single element has its own structural effect, protecting the space and forming part of the whole. Everything that is necessary is there, with nothing superfluous added. The solid timber support structure is visible both inside and out. Restraint is the creative byword here. But the simplicity is anything but ordinary.

Image Courtesy © Jürg Zimmermann

Image Courtesy © Jürg Zimmermann

  • Architects: Rossetti + Wyss architects
  • Project: AWEL Workshop
  • Location: Andelfingen, Switzerland
  • Photography: Jürg Zimmermann
  • Client: Zurich Canton – Construction Department
  • Building engineer: Dr. Lüchinger+Meyer Bauingenieure AG, Zurich Switzerland
  • Timber construction: Erne Holzbau AG, Stein
  • Electrical engineer: Zürcher Elektroplanungen AG, St. Gallen Switzerland
  • Netto surface area: 475 m2
  • Total timber used: 340 m3
  • Execution: August 2014 – March 2015
  • Year of completion: 2015

(more…)

Workshop in the City in Santiago, Chile by Romero Silva Arquitectos

Sunday, May 15th, 2016

Article source: Romero Silva Arquitectos 

This project explores the different possibilities and repercussions of developing a new space, which in this case is an architectural device that not only takes care of a need – a workshop for an architecture student – but also modifies the image of a space with little architectural interest: the roof of a service-bedroom.

Image Courtesy © Bruno Giliberto

Image Courtesy © Bruno Giliberto

  • Architects: Romero Silva Arquitectos
  • Project: Workshop in the City
  • Location: Las Condes, Región Metropolitana, Santiago, Chile
  • Photography: Bruno Giliberto
  • Software used:  AutoCad, Sketchup
  • Contributors: Constanza Chávez, Rafaela Olivares, Camila Méndez
  • Construction: José Arévalo
  • Surface: Inside 11,5 moutside 2,5 m2
  • Year Project: 2015

(more…)

Supercar Workshop in Hampshire, UK by OB Architecture

Sunday, April 3rd, 2016

Article source: OB Architecture

OB Architecture were invited to design and deliver the refurbishment of a derelict workshop building in Hampshire to provide a headquarters for a British automotive company specializing in the servicing, restoration and racing of both modern and historic cars.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture
  • Project: Supercar Workshop
  • Location: Hampshire, UK
  • Photography: Martin Gardner
  • Project Architect: Olly Bray
  • Structural Engineer: McCarey Simmonds
  • Main Contractor: Project Managed
  • Suppliers Glazing: Schüco
  • Gross Internal Floor Area: 425 sq. m.
  • Start on Site Date: June 2013
  • Completion: September 2014

(more…)

Adaptation and Reconstruction of Dom Revolucije (Home of Revolution) in Nikšić, Montenegro by SADAR+VUGA

Friday, March 25th, 2016

Article source: SADAR+VUGA

On Friday, March 11 it was announced that SADAR+VUGA, HHF architekten and local consultant Archicon received first prize for their proposal for the competition Adaptation and Reconstruction of Dom Revolucije (Home of Revolution).

Image Courtesy © SADAR+VUGA

Image Courtesy © SADAR+VUGA

  • Architects: SADAR+VUGA
  • Project: Adaptation and Reconstruction of Dom Revolucije (Home of Revolution)
  • Location: Nikšić, Montenegro
  • Collaboration: SADAR+VUGA and HHF Architekten
  • Client: Ministry of Sustainable Development and Tourism Montenegro
  • Building area: 21,738 m2
  • Total floor area: Storeys 4

(more…)

Out Of Office Munich in Germany by VON M GmbH

Tuesday, March 8th, 2016

Article source: VON M GmbH 

The buzzwords „open, direct, dynamic, straightforward“, standing for the common attributes for the project in the center of Munich, describe a flexible, playful, and creative space for workshops, meetings and events upon two floors.

Image Courtesy © VON M GmbH

Image Courtesy © VON M GmbH

  • Architects: VON M GmbH
  • Project: Out Of Office Munich
  • Location: Munich, Germany

(more…)

New Port Centre & HQ of the Port of Aarhus in Denmark by C.F. Møller Architects

Wednesday, February 3rd, 2016

Article source: C.F. Møller Architects

The new Port Centre unites many of the central functions at the Port of Aarhus in a central building complex, which is designed to form an extremely flexible facility.

The five-storey building, with a total area of 13,000 m², includes port administration offices, workshops and warehousing, a customer reception centre, security management, canteen and staff welfare facilities as well as a public cafeteria.

Image Courtesy © Julian Weyer

Image Courtesy © Julian Weyer

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: New Port Centre & HQ of the Port of Aarhus
  • Location: Østhavnsvej, Port of Aarhus, Denmark
  • Photography: Julian Weyer
  • Landscape: C.F. Møller Landscape
  • Team: C.F. Møller Architects is owned by a partner group consisting of Mårten Leringe*, Julian Weyer, Michael Kruse*, Lone Wiggers, Christian Dahle*, Mads Mandrup Hansen, Klaus Toustrup, Tom Danielsen and Klavs Hyttel (*associate partners).
  • Engineer: MOE
  • Awards: 1st Prize in competition, 2012
  • Size: 13,000 m2
  • Year: 2012-2016

(more…)

The Diamond in South Yorkshire, UK by Twelve Architects

Wednesday, January 13th, 2016

Article source: Twelve Architects

The ground-breaking Diamond building at The University of Sheffield has now been completed, making a major contribution to the University’s ambition to develop and expand its Faculty of Engineering with world-class facilities for students and academics.

Image Courtesy © Twelve Architects

Image Courtesy © Twelve Architects

  • Architects: Twelve Architects
  • Project: The Diamond
  • Location: Sheffield, South Yorkshire S3 7RD, UK
  • Total value of project: £81 million

(more…)

Clermont-Ferrand School of architecture in France by du Besset-Lyon architectes urbanistes

Thursday, December 24th, 2015

Article source: AHA 

The task was to transform a sanatorium, built in 1930’s, into a School of Architecture. The Sanatorium is a perfect example of functional architecture, and it has to change radically its function. In order to preserve the rational spirit of the existing building and to create a model of a coherent architecture for the future students, our project becomes a pure reconversion: we restated the main architectural concept of the Sanatorium.

Image Courtesy © Axel Dahl

Image Courtesy © Axel Dahl

  • Architects: du Besset-Lyon architectes urbanistes
  • Project: Clermont-Ferrand School of architecture
  • Location: Ancient sanatorium Sabourin in Clermont-Ferrand (63), France
  • Photography: Axel Dahl
  • Client: Ministère de la Culture et de la Communication
  • Program: Classrooms, amphitheatres, library, workshops, studios
  • Engineering firms
    • Structural engineers: KHEPHREN Ingénierie
    • HVAC engineering: ESPACE TEMPS
    • Economist: JC DRAUART
    • Acoustic expert: JP LAMOUREUX
    • Infrastructure engineers: ATPI INFRA
    • Fire security expert: CASSO & ASSOCIES
  • Competition winner: July 2008
  • Construction completion: August 2015
  • Surface area: 11 500 m²
  • Cost: 21, 5 M€ ht

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise