Open side-bar Menu

Archive for the ‘Workshop’ Category

Traffic House in Copenhagen, Denmark by MLRP

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: MLRP

Traffic House consists of a modernisation of an existing class room structure, a new workshop and go-kart garage building which are joined by a large roof structure creating a new portal to the popular Traffic Playground at the Central Park in Copenhagen. This is where school classes go to learn about traffic rules and test their skills on site.

Image Courtesy © MLRP

Image Courtesy © MLRP

  • Architects: MLRP
  • Project: Traffic House
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: City of Copenhagen – CAU
  • Engineer: Erasmus & Partners
  • Landscape: GHB Landskab A/S
  • Area: 400 m2
  • Contract costs: 6.000.000 DKK


SMOG in Santiago, Chile by Sebastián Bravo

Friday, August 1st, 2014

Article source: Sebastián Bravo

This project is located on the top floor of a building formerly occupied by textile workshops, in the Patronato area of Santiago.

Image Courtesy © Martín Bravo

Image Courtesy © Martín Bravo

  • Architects: Sebastián Bravo
  • Project: SMOG
  • Location: Patronato, Santiago, Chile
  • Photography: Martín Bravo
  • Project Area: 140 sqm
  • Construction Year: 2010


La Cabotte in Drôme (26), France by h2o architectes

Friday, June 13th, 2014

Article source: h2o architectes

The unique domaine La Cabotte is located on a hillside surrounded by vineyards and woods looking at the Mont Ventoux appearing on the horizon. The domaine is strongly involved in the respectfull terroir farming and wishes to reunite in one same place three functions: a place to welcome visitors with a space dedicated to wine-tasting, an office and washrooms for the wine growers.

Image Courtesy © Julien Attard

Image Courtesy © Julien Attard

  • Architects: h2o architectes
  • Project: La Cabotte
  • Location: Drôme (26), France
  • Photography: Julien Attard
  • Program: Wine-tasting pavilion and office of a wine producer
  • Client: Private, la Cabotte
  • Team: h2o architectes (lead architect) with Cabinet Virtz (quantity surveyor) Nicolas Rappez local architect for construction phase assistance
  • Specificity: Wood frame construction
  • Surface: SHAB 58m²
  • Construction cost”: 110 000 €HT
  • Calendar: Delivered december 2013


Ansarada in Sydney, Australia by THOSE ARCHITECTS

Friday, June 13th, 2014

Article source: THOSE ARCHITECTS

How a dark, century-old wool store in Sydney’s historic wharf district has been transformed into a sleek and playful workspace for one of Australia’s fastest growing Gen Y virtual data companies.

Take a fast growing financial data company, 50+ young staff working long hours under intense pressure, a global client base, kilometres of cabling and technological infrastructure, and an old building, and you have one very challenging commercial fit-out project.

Image Courtesy © Brett Boardman

Image Courtesy © Brett Boardman

  • Architects: THOSE ARCHITECTS
  • Project: Ansarada
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Brett Boardman
  • Project team: Ben Mitchell, Simon Addinall, Justin Smith, Geordie McKenzie, Goran Momircevski
  • Client: Ansarada
  • Consultants: Builder. Valmont
  • Structural Engineer: Tall Engineers
  • Services Engineer: BSE
  • Joinery: Goodes Joinery
  • Acoustic Consultant: Keystone
  • Budget: Confidential
  • Design Documentation: 6 months
  • Construction: 6 weeks
  • Floor Area: 800sqm


Refurbishment of the former factory of Can Miguell (1850) in Mataró, Spain by Toni Girones

Monday, June 2nd, 2014

Article source: Toni Girones

The city council of Mataró seeks to provide a new space for the city with mixed uses, in which both public and private areas can coexist. Whereas the public areas will consist of a multipurpose space for workshops or exhibitions (3rd floor) and a cafeteria (ground floor), the private zones will be occupied by offices and work areas for the Polytechnic University of Catalonia (1st and 2nd floor).

Image Courtesy © Toni Girones

Image Courtesy © Toni Girones

  • Architects: Toni Girones
  • Project: Refurbishment of the former factory of Can Miguell (1850)
  • Location: Mataró, Spain


Jockey Club Innovation Tower, The Hong Kong Polytechnic University in China by Zaha Hadid Architects

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: Zaha Hadid Architects

The Jockey Club Innovation Tower (JCIT) is home to the Hong Kong Polytechnic University (PolyU) School of Design, and the Jockey Club Design Institute for Social Innovation. The 15-storey, 15,000 sq. m. tower accommodates more than 1,800 students and staff, with facilities for design education and innovation that include: design studios, labs and workshops, exhibition areas, multi-functional classrooms, lecture theatre and communal lounge.

Image Courtesy ©  Iwan Baan

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Jockey Club Innovation Tower, The Hong Kong Polytechnic University
  • Location: Hong Kong, China
  • Photography: Iwan Baan, Virgile Simon Bertrand, doublespace
  • Date: 2007 / 2014
  • Client: Hong Kong Polytechnic University.
  • Project Director: Woody K.T. Yao
  • Project Leader: Simon K.M. Yu
  • Project Team: Hinki Kong, Jinqi Huang, Bianca Cheung, Charles Kwan, Juan Liu, Junkai Jian, Zhenjiang Guo, Uli Blum, Long Jiang, Yang Jingwen, Bessie Tam, Koren Sin, Xu Hui, Tian Zhong.
  • Competition Team: Hinki Kwong, Melodie Leung, Long Jiang, Zhenjiang Guo, Yang Jingwen, Miron Mutyaba, Pavlos Xanthopoulus, Margarita Yordanova Valova.
  • Local Architect: AGC Design Ltd, (Hong Kong), AD+RG (Competion Stage)
  • Geotechnical / Structure / MEP / Façade Engineer: Ove Arup & Partners Hong Kong Ltd
  • Landscape: Team 73 Hong Kong Ltd
  • Acoustic: Westwood Hong & Associates Ltd
  • Quantity Surveyor: Rider Levett Bucknall Ltd.
  • Area/Size Net Occupied Floor Area: 15,000 sqm
  • Height: 78 meters
  • Capacity: 1800 students & staff
  • Program: School of Design and, Design Institute for Social Innovation
  • General Contractor: Shui On Construction Company Ltd., Hong Kong
  • Façade Contractor: YKK AP Facade Hong Kong LTD / Beijing Jangho Curtain Wall Co. Ltd.


Sheepfold Balloo in Drenthe, Netherlands by DAAD Architecten

Wednesday, April 9th, 2014

Article source: DAAD Architecten

DAAD Architecten has designed a new sheepfold, with a pitched barn and wool studio, in Balloo in Drenthe. The site, which was ruined through a fire, on the edge of the Balloo es [heightened plots of farmland, specific to Drenthe], has been developed into a public, central green, with spaces for education, information and art.

the new sheepfold combines a landscape approach for the entire site, Image Courtesy © Marianne Berkhoff

  • Architects: DAAD Architecten
  • Project: Sheepfold Balloo
  • Location: Drenthe, Netherlands
  • Photography: Marianne Berkhoff
  • Software used: Vectorworks, Modelmaking, Hand drawings, AutoCad
  • Realisation: 2013

Palmovka Jihlava by Mjölk architekti

Wednesday, April 2nd, 2014

Article source: Mjölk architekti

From the design to the final inspection in 104 weeks

The reconstructed industrial compound, originally a villa built in 1912 with adjacent manufacturing and stock spaces in the site of the Jihlavan company, is situated near Jihlava’s city centre in Znojemská street.

The client approached us following a positive experience from our previous collaboration on his house. We were asked to come up with a complex project documentation ranging from the initial sketch to the workshop documentation for the manufacturing of interior elements.

Image Courtesy © Alexander Dobrovodský

  • Architects: Mjölk architekti
  • Project: Palmovka Jihlava
  • Photography: Alexander Dobrovodský, Roman Dobeš
  • Client: MP Plastics, s.r.o.
  • Designer: Mjölk architekti
  • General Contractor: Sebapol , s.r.o.
  • Supplier of interior elements: Alois Šuhaj joinery
  • Construction time: 12 months
  • Final inspection: July 2013
  • Floor area: 1300 m2
  • Budget: 600.000 E

LA VILLA DES ARTS in Paris by APGO & ABN associated architect

Sunday, March 9th, 2014

Article source: APGO & ABN associated architect

The Villa des Arts, which houses a set of artists’ workshops, is situated at the foot of the Butte Montmartre in the 18th arrondissement of Paris.It has just undergone a major renovation, managed by architects Grégoire Oudin (APGO) and Bertrand Naut (abn).

Image Courtesy © Hervé Abbadie

  • Architects: APGO & ABN associated architect
  • Project: LA VILLA DES ARTS
  • Location: Paris
  • Photography: Hervé Abbadie
  • Contractor: RIVP
  • project owner: Ville de Paris
  • Project manager: Frédéric Batisse
  • Area: 6 190 sq. m net floor area
  • Cost of works: 9 560 000 € HT


  • step 1 : july 2012
  • step 2 : january 2014
  • Program: renovation of the Villa des Arts: construction of 36 social housing units and 47 artists’ workshops.

Gable Again House in Champaign, Illinois by Jeffery S. Poss, Architect

Saturday, February 15th, 2014

Article source: Jeffery S. Poss, Architect

A well-proportioned 1957 gabled house was constructed on the north edge of a small park.  While the southern view of maturing park trees visible through the glazed gable end is delightful, an owner of dubious taste in the 1970s constructed a curiously awful Mansard carbuncle-of-an-addition to its west.

Image Courtesy © Jeffery S. Poss, Architect

  • Architects: Jeffery S. Poss, Architect
  • Project: Gable Again House
  • Location: Champaign, Illinois
  • Commissioned Project: 2011-12
  • Design Associates: Workus Studio
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy