Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

ECOSTAR – Termoheat Inc. Administration Office design in Istanbul, Turkey by EDDA Architecture

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: EDDA Architecture 

ECOSTAR Termoheat Inc. Administration Building designed by EDDA Architecture, an Istanbul based interior design studio, integrates the corporate identity of the company to a functional design approach by transforming the physical challenges into an advantage.

After a need has risen for the head office of  ECOSTAR Termoheat Inc.,  to move a new point, which was more convenient in terms of its physical conditions and in a way, for to provide the opportunity of company development, one of the floor of the Monumento Kartal project has been selected as the head office.

Image Courtesy © Engin Yildiz

  • Architects: EDDA Architecture
  • Project: ECOSTAR – Termoheat Inc. Administration Office design
  • Location: : Kartal / Istanbul,Turkey
  • Photography: Engin Yildiz
  • Team: Eda Tahmaz, Selim Saglik,Tugce Tunc
  • Employer: Ecostar – Termoisi Heat Systems Trade and Ind. Inc.
  • Contractor: EDDA Mimarlık (EDDA Architecture)
  • Construction Area: 1000 m²
  • Project Date: 2015
  • Construction Date: 2015

Read the rest of ECOSTAR – Termoheat Inc. Administration Office design in Istanbul, Turkey by EDDA Architecture

Trefoil Glass House in Vermont by J.Roc Design

 
June 13th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: J.Roc Design

The Trefoil House inherited a pre-existing three-sided hearth and partial foundation, located on a rural sloped site in Stowe, Vermont. The house was reimagined using the hearth as a structural and narrative generator: The house is built out from its triangular core as three squares joined at the corners. The three-sided hearth is used as a central program driver, producing a continuous trefoil circulation loop around the perimeter of each square and providing a central point of orientation while allowing for the house to spread into the landscape. Public spaces are enclosed in glass, while private spaces are shielded with sculpted louvers to differentiate the rotationally symmetric plan. A 150 foot long curtainwall wraps continuously around six sides of the house. The trefoil circulation allows for an unbroken perceptual experience of the pristine site, but critically also allows for an entirely wheelchair accessible upper level in order to accommodate the client’s elderly parents and an aging-in-place philosophy.

Image Courtesy ©  J.Roc Design

  • Architects: J.Roc Design
  • Project: Trefoil Glass House
  • Location: Vermont, USA
  • Contractor: Cypress Woodworks
  • Structural Engineer: Harris Structural Engineering

Read the rest of Trefoil Glass House in Vermont by J.Roc Design

San Francisco Airport Control Tower in California by Fentress Architects

 
June 13th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Fentress Architects

A new, environmentally friendly airport traffic control tower has opened at San Francisco International Airport (SFO) designed by Fentress Architects of Denver in association with HNTB Architects of San Francisco.

San Francisco International Airport (SFO), the “gateway to the Pacific”, is a world-class airport serving tens of millions of domestic and international passengers annually.  Committed to maintaining a competitive facility, the Replacement Airport Traffic Control Tower and Integrated Facilities project provides a new Federal Aviation Administration (FAA) Airport Traffic Control Tower, including a new Integrated Facility base building for offices, support and other airport functions.

Image Courtesy © Fentress Architects

  • Architects: Fentress Architects
  • Project: San Francisco Airport Control Tower
  • Location: California, USA

Read the rest of San Francisco Airport Control Tower in California by Fentress Architects

Villa de Leyva House in Boyacá, Colombia by Guillermo Fischer Arquitecto

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Guillermo Fischer Arquitecto

A house of rest for an artist and his family, a patio house, with a square plan, a regular object in a natural environment, on a terrain with a slight slope, near the long mountain in which is embedded the sacred lagoon of Iguaque. This location generates the idea of ​​the main visual orientation of the house: The volcanic cone where the lagoon is.

Image Courtesy © Guillermo Fischer

  • Architects: Guillermo Fischer Arquitecto
  • Project: Villa de Leyva House
  • Location: Villa de Leyva, Boyacá, Colombia
  • Photography: Guillermo Fischer
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Other architects involved:

    • Arquitecta Maribel Moreno
    • Arquitecto John Hernández
    • Arquitecto Lucas Oberlaender
  • Área: 194 (m2)
  • Year: 2009 (construction)

Read the rest of Villa de Leyva House in Boyacá, Colombia by Guillermo Fischer Arquitecto

Parekh Residence (Cascade house) in Wellington, New Zealand by studio MWA

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: studio MWA

The new Residence is located at the southern border of the development of Seagrove Conservation Estate in the Wellington suburb of Newlands, perched over a cliff above State Highway 2 towards Petone and less than couple of hundred meters from the Wellington harbour.

Image Courtesy © studio MWA

  • Architects: studio MWA (Davor Mikulcic & Michael Maddern)
  • Project: Parekh Residence (Cascade house)
  • Location: Bendigo Grove – Seagrove Conservation Estate – Wellington, New Zealand
  • Software used: ArchiCAD, Artlantis
  • Author: Davor Mikulcic Dipl. Eng. Arch. (Sarajevo) RAIA, ANZIA
  • Client: Mr. & Mrs. Parekh
  • Structural Engineer: Sylvester Clark – Wellington
  • Landscape Design: studio MWA Ltd.
  • Size: Floor area 309 m2, terraces app.237 m2, landscaped over 450 m2, site 930 m2

Read the rest of Parekh Residence (Cascade house) in Wellington, New Zealand by studio MWA

Monte Grappa 3 in Milan, Italy by GBPA Architects

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: GBPA Architects

After winning an invited competition, GBPA Architects was commisioned to design  an office building in Monte Grappa street, situated in the heart of Milan fashion district  nearby the Central Train Station and other main landmarks.  The brief was to totally re-design and refurbish the old Tecnimont Headquarters,  an iconic building from the 70s with a very distinctive facade in anodised aluminium and  glass, materials chosen to evoque and enlight the Company’s power and technical skills.

Image Courtesy © GBPA Architects

  • Architects: GBPA Architects
  • Project: Monte Grappa 3
  • Location: Milan, Italy

Read the rest of Monte Grappa 3 in Milan, Italy by GBPA Architects

Zhuhai Hengqin Tianhu Hotel Development in China by Aedas

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

This Aedas-designed resort development is located on the Hengqin Island in Zhuhai, overlooking the Niujiaokeng Reservoir and natural scenic area of Lake Tian. Zhuhai is blessed with mountains and sea, with the city co-exists in harmony with the nature. This coastal city is undergoing a new planning and design, and the Hengqin Island will include a high density financial hub. In the middle of the island is the Lake Tian scenic area on the mountain. This hotel development sits in the natural beauty, providing a haven of comfort and relaxation amidst the bustling city life.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Zhuhai Hengqin Tianhu Hotel Development
  • Location: Zhuhai, China
  • Interior Designer: Aedas Interiors
  • Client: Zhuhai Da Hengqin Pan-Tourism Development Co.,Ltd
  • Director: Kevin Wang
  • Gross Floor Area: 15,770 sq m

Read the rest of Zhuhai Hengqin Tianhu Hotel Development in China by Aedas

Circus Conservatory in Monson by Howeler + Yoon Architecture

 
June 13th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

The Circus Conservatory building will house America’s first accredited degree program in Circus Arts. As the anchor tenant of a peninsula, the new site plan will transform an undeveloped section of Portland into a vibrant artistic center complete with public performance venues and recreational facilities.

Perspective – Exterior Night, Image Courtesy © Höweler + Yoon Architecture

  • Architects: Howeler + Yoon Architecture
  • Project: Circus Conservatory
  • Location: Monson, USA
  • Team HYA:

    • Partners in charge: Eric Höweler, Meejin Yoon
    • Project Team: Kyle Coburn, Elle Gerdeman, Evan Farley, David Hamm
  • Team OFIS:

    • Partners in charge: Spela Videcnik, Rok Oman

Read the rest of Circus Conservatory in Monson by Howeler + Yoon Architecture

Quiet House in Gignac, France by ARTELABO

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Located in a village in the south of France, the project of “quiet villa” meets a very particular context.

The land on which it fits, of very small size, is located between a vineyard shed in operation to the West, the parking of a neighbour to the East, surrounded by their access road, a main street to the south. Oriented to the North, it is also subject to a regime of prevailing winds.

But it enjoys an exceptional and breathtaking view on the valley.

Image Courtesy © Marie-Caroline Lucat

  • Architects: ARTELABO
  • Project: Quiet House
  • Location: Gignac, France

Read the rest of Quiet House in Gignac, France by ARTELABO

A New Viaduct for the MIL Campus of the University of Montreal in Canada by civiliti

 
June 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: civiliti

A simple viaduct, located at the entrance of the University of Montréal’s future campus, creates a unique visual and spatial happening.

In forthcoming years, the University of Montréal, one of the city’s major institutions, will be opening a second campus located on a former railway yard.

Existing tracks had to be relocated in order to accommodate the new facilities and a new viaduct was built over the campus’ future access road. The site was dug to allow the underpass, then bermed up slightly to accommodate the 24-metre steel bridge structure. The reinforced concrete abutments extend into zigzagging retaining walls, creating a dynamic mineral landscape.

View of Zigzagging Retaining Walls, Image Courtesy © civiliti

  • Architects: civiliti
  • Project: A New Viaduct for the MIL Campus of the University of Montreal
  • Location: Montreal, Canada
  • Client:
    • Service de la mise en valeur du territoire, Ville de Montréal
    • Service des infrastructures, de la voirie et des transports, Ville de Montréal
  • Architectural team:
    • Peter Soland, Lead Architect
    • Fannie Duguay-Lefebvre, Lead Urban Designer
    • Pascal Forget, Project Architect
    • Etienne Ostiguy, Project Architect

Read the rest of A New Viaduct for the MIL Campus of the University of Montreal in Canada by civiliti

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy