Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

015_Detached house on the Riviera Del Brenta in Venice, Italy by MIDE architetti

 
September 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MIDE architetti

The project takes place within a large parcel in Fiesso d’Artico, a little village along the bankside area of the Brenta River, also called ‘Riviera del Brenta’, in the mainland territory of the province of Venice.

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti
  • Project: 015_Detached house on the Riviera Del Brenta
  • Location: Venice,  Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Committee: PRIVATO
  • Construction Company: COSTUZIONI EDILI ANDREA ROSSI
  • Infixes: SEA Serramenti
  • Surface: 190 m2
  • Timing: 03/2015 Job assignmen
    • 02/2016 Start of construction work
    • 07/2017 End of construction work

Read the rest of 015_Detached house on the Riviera Del Brenta in Venice, Italy by MIDE architetti

Courthouse extension in Deutschlandsberg, Austria by Ederer+Haghirian

 
September 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Ederer+Haghirian

The extension of the court house in Deutschlandsberg (Austria) sets a clear break with the existing historical building. A glass gap, which reflects the environment, forms a point of contact between the historical part and the addition of the court house.

Image Courtesy © Alexander Gebetsroither

  • Architects: Ederer+Haghirian
  • Project: Courthouse extension
  • Location: Deutschlandsberg, Austria
  • Photography: Alexander Gebetsroither
  • Software used: Autocad

Read the rest of Courthouse extension in Deutschlandsberg, Austria by Ederer+Haghirian

Hua Hin Penthouse in Prachuap Khiri Khan, Thailand by Ayutt and Associates design

 
September 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Ayutt and Associates design (AAd) 

This Luxury Penthouse is located on the top floor of low-rise condominium in Hua Hin, The coastal resort town by the Gulf of Thailand. The apartment is designed as a vacation house for a single family, an escape from the crowded capital city. The client’s brief is for a flexible and open-plan living space in combination with a series of sea-view bedrooms that reflect modern living standards. Ayutt and Associates design (AAd) is trying to create a harmonious meeting point between sky and sea, overlooking the breathtaking infinity beach.

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom

  • Architects: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Project: HHP (Hua Hin Penthouse)
  • Location: Penthouse, level 8th, Hua Hin condominium, Prachuap Khiri Khan, Thailand
  • Photography: Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom
  • Designer: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Lighting Designer: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Lead Designer: Ayutt Mahasom
  • Area: 350 sq.m.
  • Project Year: 2016

Read the rest of Hua Hin Penthouse in Prachuap Khiri Khan, Thailand by Ayutt and Associates design

168 Sale gallery in Bangkok, Thailand by Ayutt and Associates design (AAd)

 
September 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Ayutt and Associates design (AAd)

About Design and concept

168 Sale gallery is a new modern design Sales gallery for one of the most recent luxury Low-rise condominium called 168 residence, which located on Sukhumvit36 Road, Bangkok, Thailand. Ayutt and Associates design (AAd) got a commission to design the gallery, which contains a reception area, mock up units and staff office, plus the surrounding landscape. These functions are compressed into one triangle-like box measured 50 meter long and 8.5 meter wide. Usually most sales gallery in Bangkok are quite similar. The clients would want to see some stunning architecture standing in the impressive surrounding. The gallery is specifically designed for eye-catch sculpture and 1:1 Mock up facade for the Main building. It is composed of 400 sqm internal space. Even though the land is limited and triangle shape, but the owner still wants to maximise the function area and a large landscape for their private outdoor event.

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom

  • Architects: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Project: 168 Sale gallery
  • Location: Sukhumvit36 road, Bangkok, Thailand
  • Photography: Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom
  • Client: Advance Living Co. Ltd.
  • Site area: 230 sq.m.
  • Construction area: 400 sq.m.
  • Year: 2017

Read the rest of 168 Sale gallery in Bangkok, Thailand by Ayutt and Associates design (AAd)

Moon – Christmas Lights 14/15 in Madrid, Spain by Brut Deluxe

 
September 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Brut Deluxe 

Our installation, called Moon, was designed specifically for Gran Via by commission of the City of Madrid. It consists of 31 different light motives that, as a whole, acts like a flip book at urban scale of 31 images. Instead of flipping through the pages with the thumb to produce a primitive cinematographic illusion of motion or animated pictures, with Moon it is the spectator itself that creates this effect by moving himself along the street.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Brut Deluxe
  • Project: Moon – Christmas Lights 14/15
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Team: philip baumann, elisa luda
  • Client: City Council Madrid
  • Constructor: Ximenez SA
  • Area: gran vía, 1300 m length
  • Year: 28 nov 2014 – 06 jan 2015

Read the rest of Moon – Christmas Lights 14/15 in Madrid, Spain by Brut Deluxe

Acquarium in Huangpu Qu, Shanghai Shi by Atelier8

 
September 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Atelier8 

ACQUARIUM settles into the new night life entertainment hub in Shanghai. Due to the project’s location, the plan does not rely on the pre‐existing square, thus erecting it autonomously. The previously installed four meter high windows enhance the three dimensional space, giving it sublime proportions.

Image Courtesy © LiYue And Jorge Gonzalez

  • Architects: Atelier8 
  • Project: Acquarium
  • Location: 160 号‐164 号 Ju Lu Lu, Huangpu Qu, Shanghai Shi
  • Photography: LiYue, Jorge Gonzalez
  • Design Team: Jorge Gonzalez, Dai Chenjun
  • Project Architect: Zhao Qing
  • Visualizations: Federico Salmaso
  • Budget: 500.000 CNY
  • Built Area: 79 m2
  • Completion Year: 2017

Read the rest of Acquarium in Huangpu Qu, Shanghai Shi by Atelier8

VICE in Montréal, Canada by Martha Franco Architecture & Design

 
September 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The Quebec head office for VICE, an edgy media outlet that was founded in Montreal, represents a return to roots for the company. The project is located in a former printing workshop full of history in Griffintown, an ex-industrial neighbourhood.

Given this setting, Martha Franco Architecture & Design, partnering with Roker construction, aimed to plainly emphasize the unadorned character of the building and to enshrine the group of journalists with similar unedited, frank character. Thus the design was carried out with a specific focus on functionality and bluntness.

Image Courtesy © Corey Kaminski

  • Architects: Martha Franco Architecture & Design
  • Project: VICE
  • Location: Montréal, Canada
  • Photography: Corey Kaminski
  • Client: VICE
  • Project manager: Adam Benjamin, Roker Construction
  • Collaborators: Roker Construction
  • Project area: 4600 pc
  • Project completion date: 2016

Read the rest of VICE in Montréal, Canada by Martha Franco Architecture & Design

Casa SFA in Torreón, Mexico by Arqmov Workshop

 
September 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Arqmov Workshop

The SFA house is a refurbishment project that is faithful to the client’s specific requirements. Arqmov Workshop initially suggested a brand new project, given the previous (quite unfortunate) refurbishment work on the property. However, the nostalgia of its owner led the firm to reconsider adapting his childhood home to suit his new family – with a wife and three children. Given more than 30 years since the construction of the house, the decision was made to strip its original structure bare, to use the house’s spatial potential and to take advantage of its location opposite to a golf course. The dividing floor of the residence was demolished to create a large double height volume with large windows to the rear and interior facade to the garden and the swimming pool. Due to the importance placed on light intake in this project, a void was opened on the wall supporting the stairs towards the bar area through which a shaft of light pierces the space.

Lateral Facade, Image Courtesy © Rafael Gamo

  • Architects: Arqmov Workshop
  • Project: Casa SFA
  • Location: Torreón, Mexico
  • Photography: Rafael Gamo
  • Architectural Design: Arquitectura en movimiento Workshop
  • Built Area: 950 sqm
  • Date: 2015

Read the rest of Casa SFA in Torreón, Mexico by Arqmov Workshop

Oxygen Park, Education City, in Doha, Qatar by Qatar Foundation, AECOM

 
September 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Qatar Foundation, AECOM

Taking the elemental life-force of oxygen as its inspiration, Oxygen Park, is a unique public space designed for health and wellbeing in a desert environment. It has been created with the local community in mind, providing an open space in which to exercise, rest, and play.

Folly Building, Image Courtesy © Markus Elblaus

  • Architects: Qatar Foundation, AECOM
  • Project: Oxygen Park, Education City
  • Location: Doha, Qatar
  • Photography: Markus Elblaus
  • Client: Qatar Foundation, Education City
  • AECOM Team: Philip Dugdale, Alfredo Galindo, Eric Hallquist, Shafee Jones-Wilson, Wing Lai, James Manuel, John Neilson, Jonathon Reeves, Adam Rothwell, Jason Shinoda, Stephen Suen, Jack Wu
  • AECOM Design Director: Erik Behrens (Architecture Design Lead), Mark Blackwell, James Haig Streeter (Landscape Design Lead), Warren Osborne, Kevin Underwood
  • Engineering: AECOM, Arup
  • Project Management: ASTAD
  • CM/CS: Parsons
  • Main Contractor: MAN Enterprise

Read the rest of Oxygen Park, Education City, in Doha, Qatar by Qatar Foundation, AECOM

Lofthuset in Vallsta, Sweden by Hanna Michelson

 
September 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Hanna Michelson

Bergaliv Landscape hotel has completed the Loft house (Lofthuset), the first out of four planned getaways on the hillside of Åsberget mountain in the north of Sweden.

The 33 foot tall house is constructed in two stories, 14 sqm each. The lower, a sheltered room in close relation to the surrounding forrest. The upper: a roofed outdoor space stripped from walls allowing an uninterrupted view over the valley below. The dualism of the site with its closeness to nature combined with the expansive view has set the rules for the small house and is expressed in the two contrasting spaces sharing the purpose of providing a sanctuary and a peaceful vantage point for the visitors.

Image Courtesy © Hanna Michelson

  • Architects: Hanna Michelson
  • Project: Lofthuset
  • Location: Vallsta, Sweden
  • Software used:  ArchiCAD, Photoshop
  • Contractor: AJ Hälsinge renovering & bygg
  • Client: Bergaliv AB

Read the rest of Lofthuset in Vallsta, Sweden by Hanna Michelson

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise