Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

 
November 24th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

Located in an environmentally sensitive area, this house was built to replace an existing non-conforming structure occupying the same footprint. A pool house and pool were added to the adjoining and eventually merged lot. Staying sensitive to the areas vegetation and proximity to water, the two structures speak to each other across elevated decks and living areas. They are built on piles with breakaway walls that allow for flooding to come through as needed, while leaving the structures intact. Acknowledging the wear and tear of the seaside setting led to the use of teak siding, decking, and window and door frames. The teak is intentionally left to weather naturally to allow the buildings to grey out and recede into the setting over time. The house was designed for an active family who likes to entertain. The living area on the main floor easily opens up to the water facing deck, allowing for indoor outdoor living. A private guest suite is accessed off the family room on this level, while family rooms take in the breathtaking views on the upper floor. Here too, everyone shares access to decks and views, with the master suite in the most prominent location. The family loves water sports. The lower level otherwise uninhabitable, becomes a storage area for canoes and kayaks. The lower level of the pool house provides ample storage for sea vehicles as well. Special consideration is taken into account for the passage of the sun, providing overhangs to cut out the summer rays. Shading elements throughout prevent unwanted heat gain, while operable fenestration allows for cross breezes and natural cooling. Landscaping here is minimal, with no added fill, which may disturb the natural setting.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Read the rest of Seascape in Sagaponack, New York by Stelle Lomont Rouhani Architects

The Paddington Integrated Project (PIP) in London, United Kingdom by Weston Williamson + Partners

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

October in New York, the London-based architects Weston Williamson were announced winners in the annual AAP American Architecture Prize.

The Paddington Integrated Project (PIP) won silver in the architectural transport design category at the AAP, which honours exceptional international designs across three disciplines: architectural design, interior design, and landscape architecture.

PIP is a multiple award-winning project initiated by the design work WW+P carried out on the Paddington Crossrail station. Crossrail, the delivery body of the new London Underground line (Elizabeth line) is to date, the largest, most ambitious transport infrastructure project in Europe..

Paddington Integrated Project 1, Image Courtesy © Nick Guttridge

Paddington Integrated Project 1, Image Courtesy © Nick Guttridge

  • Architects: Weston Williamson + Partners
  • Project: The Paddington Integrated Project (PIP)
  • Location: London, United Kingdom
  • Photography: Nick Guttridge

Read the rest of The Paddington Integrated Project (PIP) in London, United Kingdom by Weston Williamson + Partners

BE36 in Beverly Hills, California by Arshia Architects, ltd

 
November 24th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

Arshia Architects, ltd was selected as a winner by the Los Angeles Business Council at their 45th Annual design award for setting new standards for design excellence, innovation and sustainability, and demonstrate the potential of combining beautiful architecture with environmental and health best practices.

WAITING AREA, Image Courtesy ©  PAUL VU

WAITING AREA, Image Courtesy © PAUL VU

  • Architects: Arshia Architects, ltd
  • Project: BE36
  • Location: Beverly Hills, California, USA
  • Photography: PAUL VU
  • Software used: Rhino and Revit

Read the rest of BE36 in Beverly Hills, California by Arshia Architects, ltd

Buena Vista in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Shaun Lockyer Architects

Buena Vista challenges the idea of what a house looks like in a contemporary Brisbane suburb. The architectural idea centres around a brick and sheet metal industrial aesthetic that simultaneously references and subverts the local vernacular. The house embraces the courtyard plan which affords the occupants city views whilst allowing an intimate and private lifestyle.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: Buena Vista
  • Location: Brisbane, Queensland, Australia
  • Photography: SB Photo

Read the rest of Buena Vista in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

The Craft Company in Cascais, Portugal by phdd arquitectos

 
November 24th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: phdd arquitectos

The Craft Company is a small shop in the historic center of Cascais, on two floors with about 40m2 each. Initially there were three “nicely” fitted.

The yarn store invites us to a journey in time, the meeting between the modern and the classic. That was the customer’s goal and was the principle for the development of the project.

Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: phdd arquitectos
  • Project: The Craft Company
  • Location: Cascais, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Collaborators: Pedro Serra
  • Area: 75 m2
  • Year of project: 2015

Read the rest of The Craft Company in Cascais, Portugal by phdd arquitectos

Physical Therapy Clinic in Granada, Spain by CUAC Arquitectura

 
November 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: CUAC Arquitectura 

Stretchers, hoola-hoops, wedges, rollers, bosus, Pilates balls of various sizes… It would be a shame to hide all the tools that allow for physiotherapy exercises to occur in a clinic that lacks technological machinery. If there is something that characterizes the commercial shop that previously stood on this site, is its exterior display, through the means of a façade opening. Continuing through it, in a passive way, its old exhibitionist framework and purpose.

Image Courtesy © Adrián Nieto Maesso

Image Courtesy © Adrián Nieto Maesso

  • Architects: CUAC Arquitectura (Javier Castellano Pulido & Tomas García Píriz)
  • Project: Physical Therapy Clinic
  • Location: Sol street intersection with Pintor López Mezquita Street, 12. Ground Floor, 18002, Granada, Spain
  • Photography: Adrián Nieto Maesso
  • Technical architect: Pedro Salinas Aivar
  • Collaborators: Álvaro Castellano Pulido (architect), Vania Citraro (student), Frederico da Silveira (student), Giulia Barilli (student)
  • Owner/developer: Carmen Mª Rojas Martínez
  • Builder/Contractor: Miguel Segura
  • Air Conditioning and Ventilation installation: Francisco Galán
  • PEM: 37.000 €
  • Surface /floorspace: 80 m2
  • Start date of work: June 2015
  • End Date: January 2016

Read the rest of Physical Therapy Clinic in Granada, Spain by CUAC Arquitectura

SYDNEY STREET in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

 
November 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Shaun Lockyer Architects 

Sydney Street involved the re-calibration of 100 years of Queenslander vernacular into a contemporary inner-city home. The idea was to renovate and extend the cottage in such a way as to reinforce and maintain the original geometry and form. The new architecture is expressed in the outdoor room and the ground plane of the ‘undercroft’ where brickwork has been chosen to ‘anchor’ the house into the site. A sympathetic but edgy approach to detailing and material completes an engaging and relevant addition to the tree-lined streetscape.

Image Courtesy © SB Photo

Image Courtesy © SB Photo

  • Architects: Shaun Lockyer Architects
  • Project: SYDNEY STREET
  • Location: Queensland, Australia
  • Photography: SB Photo
  • Software Used: Sketch Up

Read the rest of SYDNEY STREET in Queensland, Australia by Shaun Lockyer Architects

Apartment MR in Oeiras, Portugal by phdd arquitectos

 
November 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: phdd arquitectos

In the outskirts of the architecture ensemble of Nova Oeiras, one emblematic urbanistic project of the XX century, is a set of buildings with some of the same influences. We where invited to develop the project for one of these apartments.

Image Courtesy © Francisco Nogueira

Image Courtesy © Francisco Nogueira

  • Architects: phdd arquitectos
  • Project: Apartment MR
  • Location: Oeiras, Portugal
  • Photography: Francisco Nogueira
  • Collaborators: Pedro Serra, Ana Luísa Rosa
  • Area: 140 m2
  • Project year: 2016

Read the rest of Apartment MR in Oeiras, Portugal by phdd arquitectos

CCBRACH in Santiago, Chile by Ipiña+Nieto Arquitectos

 
November 23rd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ipiña+Nieto Arquitectos 

The project is set surrounding a library that is intended to be the core of the Cultural Center.  This space turns into a meeting point where all circulations begin and end.

Image Courtesy © Ipiña+Nieto Arquitectos

Image Courtesy © Ipiña+Nieto Arquitectos

  • Architects: Ipiña+Nieto Arquitectos
  • Project: CCBRACH
  • Location: Calle Mac Iver 225, planta 15. Santiago, Chile
  • Client: Republica Federativa de Brasil
  • Project Team:  Tadea de Ipiña Mariscal, Jorge Nieto Pujol
  • Collaborators: Ignacio Hornillos
  • Construction: CVC Constructora
  • Area: 350m2
  • Project Year: 2014/2015

Read the rest of CCBRACH in Santiago, Chile by Ipiña+Nieto Arquitectos

Canyon House in Los Angeles, California by ANX – Aaron Neubert Architects

 
November 23rd, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: ANX – Aaron Neubert Architects

The site for this 4000 sf residence consists of a steep descending hillside property within the Hollywood Hills. Constructed adjacent to the street to permit access to the foyer and garage, the home’s entry experience is developed to screen the courtyard and stair hall from passing automobile lights and noise. In contrast, and due to the potential for panoramic views of Los Angeles and the adjacent Runyon Canyon and Wattles Canyon Parks, our design approach focused on creating transparency at the rear of the home with fixed and operable floor to ceiling glazing, opening the entire home to the environment.

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

Image Courtesy © Brian Thomas Jones

  • Architects: ANX – Aaron Neubert Architects
  • Project: Canyon House
  • Location: Los Angeles, California, USA
  • Photography: Brian Thomas Jones
  • Software used: Rhinoceros
  • Project Team: Aaron Neubert (Principal), Jeremy Limsenben (Project Architect), David Chong
  • Structural Engineer: SAP Engineering
  • General Contractor: deKrassel Construction
  • Structural Steel: Banks Welding
  • Custom Fabrication: Dan Taron, Chris Taus, and John Dunne

Read the rest of Canyon House in Los Angeles, California by ANX – Aaron Neubert Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy