Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Casa Kimball in Dominican Republic by Rangr Studio

 
September 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Rangr Studio

Casa Kimball is a private beach house and luxury rental villa located on the North coast of the Dominican Republic. Situated on a cliff with a panoramic view of the Atlantic Ocean, each of eight full suites has a breathtaking view out to the ocean. The buildings are designed to protect from views of neighboring villas, heightening the experience of the vast horizon beyond. The interior spaces merge with the gardens, and are designed to allow ocean breezes under shade from the sun throughout the year. Light at sunset rakes through trees, casting dappled sunlight on the light stone floors in the evening. A long infinity edge pool creates a seamless edge of water in front of the ocean, hiding terraces and a hot-tub at cliff edge that allow visitors to experience the ocean’s roar as waves break on the rocks below.

The villa is about 20,000 square feet, and includes two indoor and two outdoor lounges, a dining room with a view centered on the pool out to the ocean, and an outdoor bar area.

Image Courtesy © Rangr Studio

Image Courtesy © Rangr Studio

  • Architects: Rangr Studio
  • Project: Casa Kimball
  • Location: Dominican Republic

Read the rest of Casa Kimball in Dominican Republic by Rangr Studio

Geometra office in Vitacura, Chile by Bmrg Arquitectos

 
September 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Bmrg Arquitectos 

The office of the company GEOMETRA, is located on the fifth floor of a new office building, located in a traditional residential neighbourhood of Santiago. Given its excellent connectivity through nearby streets, it is in a process of incorporating new land uses.

Image Courtesy © Estudio Apulso

Image Courtesy © Estudio Apulso

  • Architects: Bmrg Arquitectos (María José Bizama del P. & Gonzalo Rudolphy B.)
  • Project: Geometra office 
  • Location: Vitacura, Metropolitan region – Chile
  • Photography: Estudio Apulso
  • Destinantion: Construction company office
  • Area: 142 m2
  • Project year: 2015
  • Construction year: 2015

Read the rest of Geometra office in Vitacura, Chile by Bmrg Arquitectos

Madison Residence in Kansas City, Missouri by KEM STUDIO

 
September 21st, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: KEM STUDIO

The Madison residence is located in the Westside neighborhood in Kansas City, MO, USA.

The goal of this project was to break conventional notions of what we “need” in a house and design for the client’s specific lifestyle. KEM STUDIO went through a comprehensive research process to define the parameters of the project, analyze the client’s lifestyle and develop a clear idea for the project.

Image Courtesy © KEM STUDIO

Image Courtesy © KEM STUDIO

  • Architects: KEM STUDIO
  • Project: Madison Residence
  • Location: Kansas City, Missouri, USA

Read the rest of Madison Residence in Kansas City, Missouri by KEM STUDIO

At Will in Central Taipei, Taiwan by Ganna design

 
September 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ganna design

This is a project that combines the rough and the delicate. The designers reserve the original cement ceiling and from which starts the design of the whole project. This house equipped with a broad window view, so the beautiful city skyline has been taken into consideration. Based on the precious condition of the beautiful view and the natural illumination, the layouts of the spaces were reconceived. Furthermore, traffic flows were smoothly arranged to provide diverse look of common areas and private rooms.

Image Courtesy © Siew Shien Sam /MWphotoinc

Image Courtesy © Siew Shien Sam /MWphotoinc

  • Architects: Ganna design
  • Project: At Will
  • Location: Central Taipei, Taiwan
  • Photography: Siew Shien Sam /MWphotoinc
  • Main designers: Shin-Jie Lin, Ting-Liang Chen
  • Main material: Veneer, Spray paint, Glass, Iron pieces, Marble, Cement finish, Solid flooring, Imported tiles
  • Acreage(㎡): 192㎡
  • Construction timeframe: 02~2014.09
  • Complete time: 2014.09

Read the rest of At Will in Central Taipei, Taiwan by Ganna design

Ibis Styles & Pullman Hotels in Roissy-en-France, France by Arte Charpentier Architectes

 
September 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

In Paris-Charles-de-Gaulle, the Roissypôle business district offers more than 230,000 m² of offices and 2,200 hotel rooms available by the end of 2014. As air traffic keeps growing and the construction of a fourth terminal was planned, Roissypôle’s development is in full swing. Winner of a March 2011 competition hosted by the Paris Airports, on a 4,102 m² space, Arte Charpentier Architectes has designed two distinct hotels for the ACCOR group: a building housing an IBIS STYLES (308 rooms) hotel on the corner of the Lisbon and New York streets and a building for the prestigious PULLMAN (305 rooms) chain implanted along the la Haye street – that has also been designed according to its angle with the New York street.

Image Courtesy © Christophe Valtin

Image Courtesy © Christophe Valtin

  • Architects: Arte Charpentier Architectes
  • Project: Ibis Styles & Pullman Hotels
  • Location: Roissy-en-France, France
  • Photography: Christophe Valtin
  • Operator: AccorHotels
  • Owners: Ibis Style & Pullman (AccorHotels)
  • Developer: Eiffage Immobilier
  • VEFA Buyer: Foncière des Régions (pour l’ensemble du pôle) et Crédit Agricole Assurances (pour l’hôtel Ibis Styles)
  • Design Department Structure: Conception service consulting
  • Design Department Fluids: CTH
  • Construction Company: Eiffage Construction Val de Seine

Read the rest of Ibis Styles & Pullman Hotels in Roissy-en-France, France by Arte Charpentier Architectes

Zhang Daqian Museum in Neijiang, China by Miralles Tagliabue EMBT

 
September 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Miralles Tagliabue EMBT

The construction of Zhang Daqian museum, a project designed by Benedetta Tagliabue / EMBT, has begun a few months ago in Neijiang, China.

Zhang Daqian was one of the best-known and most prodigious Chinese artists of the 20th century. Originally known as a guohua painter, by the 1960s he was also renowned as a modern impressionist and expressionist painter.

Image Courtesy © Miralles Tagliabue EMBT

Image Courtesy © Miralles Tagliabue EMBT

  • Architects: Miralles Tagliabue EMBT (Benedetta Tagliabue / EMBT)
  • Project: Zhang Daqian Museum
  • Location: Neijiang, China
  • Photography: EMBT
  • Client:  Shen Zhen Excellence Kang He Investment and Development Pty., Ltd.”
  • Project director: Daniel Rosselló
  • Design Phase :
    • Project director: Daniel Rosselló.
    • Collaborators: Francesca Origa, Gabriele Rotelli, Verena Vogler, Vaiva Simoliunaite, Susana Oses, Davis Gertners, Ana Isabel Fernandes, Vincenzo Messina, Javier Rivero Carnota, David Mas Trigueros, David Ricardo Ramírez, Evangelia Anamourlogluo, Maria Ioanna Barka, Fabian Vargas, Pauline Suhr, Enrique Franco, Claudia Paola Martinez, Dean Mapeso, Rebeca Pérez Casterà,
  • Construction Phase:
    • Project director: Elena Nedelcu.
    • Collaborators: Wang Lingzhe, Marzia Faranda, Ana Otelea.
  • EMBT Shangai Team:
    • Project Director: Igor Peraza.
    • Collaborators: Qiwei Hu, Chen Hao, Dee Liu, Pey Lung, Kathrine E. Thoen, Wei Song, Lorenzo Trucato.
  • Dates: 2010 – In progress

Read the rest of Zhang Daqian Museum in Neijiang, China by Miralles Tagliabue EMBT

Shoshone Residence in Wilson, Wyoming by Carney Logan Burke Architects

 
September 21st, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Carney Logan Burke Architects

This 4,500-square foot residence is located near Jackson Hole, Wyoming in a neighborhood with flat, open, grassy sites with expansive views of Glory Peak and the Teton Mountain Range. Taking advantage of adjacency to 120-acres of open space to the south and the dramatic mountains to the west and north, the house is site responsive with simple and modest forms that blend with the landscape.

Image Courtesy © Carney Logan Burke Architects

Image Courtesy © Carney Logan Burke Architects

Read the rest of Shoshone Residence in Wilson, Wyoming by Carney Logan Burke Architects

Ambato Courthouse in Ecuador by arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda.

 
September 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: arquitectura x

CAPABILITY TO RESPOND

During the emergency process for commissioning new Courthouses, as part of the restructuring of the Judicial System defined by the National Government of Ecuador, the consulting company Hospiplan is invited to participate in the design of new buildings that would ¨guarantee all citizens an opportune, efficient and quality access to justice¨. This emergency commissioning implied the radical reduction of time allocated for the development of the projects, and a necessary reorganization of the processes normally followed.

Image Courtesy © Sebastián Crespo

Image Courtesy © Sebastián Crespo

  • Architects: arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda. (Arq. Adrian Moreno Núñez, Arq. José Miguel Mantilla Salgado, Arq. Kenny Espinoza Carvajal)
  • Project: Ambato Courthouse
  • Location: Ambato, Ecuador
  • Photography: Sebastián Crespo
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • Main design team: Arq. Milagros Pesantez, Arq. María Samaniego, Arq. Mario Cueva, Arq. Cristina Bueno, Arq. Santiago Espinoza, Arq. Omar Chamorro, Arq. Julio Burbano, Arq. Juan Pablo Freire, Arq. Andrés Calderón, Arq. Andrés Velasteguí, Arq. Nicolás López, Arq. Cristhian Puebla
  • Structural engineering: Ing. Cesar Izurieta, Ing. Franklin Quisalema
  • Mechanical engineering: Ing. René Acosta
  • Electrical and electronic engineering: Ing. Marco Ortiz
  • Hydraulic engineering: Ing. Guillermo Cruz, Ing. Gonzalo Suquillo
  • Promotion and construction: Consejo Nacional de la Judicatura
  • Built area: 3,760.23 m2
  • Open area: 5,304.21 m2
  • Project: June, July, August 2012
  • Construction: 2014

Read the rest of Ambato Courthouse in Ecuador by arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda.

VIA 57 WEST in New York by BIG – Bjarke Ingels Group

 
September 18th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: BIG – Bjarke Ingels Group

VIA 57 West is a hybrid between the European perimeter block and a traditional Manhattan high-rise, combining the advantages of both: the compactness and efficiency of a courtyard building with the airiness and the expansive views of a skyscraper. By keeping three corners of the block low and lifting the north-east corner up towards its 450 ft peak, the courtyard opens views towards the Hudson River, bringing low western sun deep into the block and graciously preserving the adjacent Helena Tower’s views of the river. The form of the building shifts depending on the viewer’s vantage point. While appearing like a pyramid from the West-Side-Highway, it turns into a dramatic glass spire from West 58th Street. The courtyard which is inspired by the classic Copenhagen urban oasis can be seen from the street and serves to extend the adjacent greenery of the Hudson River Park into VIA. The slope of the building allows for a transition in scale between the low-rise structures to the south and the high-rise residential towers to the north and west of the site. The highly visible sloping roof consists of a simple ruled surface perforated by terraces – each one unique and south-facing. The fishbone pattern of the walls are also reflected in its elevations. Every apartment gets a bay window to amplify the benefits of the generous view and balconies which encourage interaction between residents and passers-by.

Image Courtesy © nic-lehoux

Image Courtesy © nic-lehoux

  • Architects: BIG – Bjarke Ingels Group
  • Project: VIA 57 WEST
  • Location: New York, USA
  • Photography: Iwan Baan
  • Client: The Durst Organization
  • Collaborators: SLCE Architects, Starr Whitehouse, Thornton Tomasetti, Dagher Engineering, Langan Engineering, Hunter Roberts,Enclos, Philip Habib & Assoc, Vidaris Inc, Nancy Packes, Van Deusen & Assoc, Cerami & Assoc, CPP, AKRF, Glessner Group, Brandston Partnership
  • Partners in Charge: Bjarke Ingels, Thomas Christoffersen, Beat Schenk
  • Project Architect: David Brown
  • Team: Aleksander Tokarz, Alessandro Ronfini, Alessio Valmori, Alvaro Mendive, Benjamin Schulte, Birk Daugaard, Celine Jeanne, Christoffer Gotfredsen, Daniel Sundlin, Dominyka Mineikyte, Eivor Davidsen, Felicia Guldberg, Florian Oberschneider, Gabrielle Nadeau, Gül Ertekin, Ho Kyung Lee, Hongyi Jin, Julian Liang, Julianne Gola, Laura Youf, Lucian Racovitan, Marcella Martinez, Maria Nikolova, Maya Shopova, Mitesh Dixit, Nicklas A. Rasch, Ola Hariri, Riccardo Mariano, Steffan Heath, Stanley Lung, Tara Hagan, Thilani Rajarathna, Tyler Polich, Valentina Mele, Valerie Lechene, Xu Li, Yi Li
  • Project Leader, Interiors: David Brown
  • Project Manager, Interiors: Beat Schenk
  • Team, Interiors: Aaron Hales, Alessandro Ronfini, Brian Foster, Christoffer Gotfredsen, Ho Kyung Lee, Hongyi Jin, Ivy Hume, Jenny Chang, Lauren Turner, Mina Rafiee, Rakel Karlsdottir, Tara Hagan, Thomas Fagan, Tiago Barros, Valentina Mele
  • Size: 77202 m2
  • Date: 31/12/2010

Read the rest of VIA 57 WEST in New York by BIG – Bjarke Ingels Group

The Treehouse in Beijing, China by Wee Studio

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Wee Studio

The Treehouse is located in a little woods of poplar and hawthorn trees, where is at the foot of Mount Wuling in Miyun, Beijing. The cliff on the north with a stream meandering under it, and a mountain spring running in all seasons together create a quiet and peaceful environment for the Treehouse. There are two parts of the building, a deck and two separated polyhedrons the function of which are tearoom and bathroom. The inside of the tearoom is floored with Tatami, and the space is designed to serve as tea drinking in the daylight and sleeping as well as at night.

view from outside, wood deck, Image Courtesy © Sun Haiting

view from outside, wood deck, Image Courtesy © Sun Haiting

  • Architects: Wee Studio (Zhao Sheng)
  • Project: The Treehouse
  • Location: Garden Village, Xin Chengzi Town, Miyun District, Beijing, China
  • Photography: Sun Haiting, RoadsideAlien Studio, Dai Haifei
  • Design Team: Dai Haifei, Zhang Yanping, Zhao Sheng
  • Structure: steel structure
  • Material: plywood panel, oriented structure panel, Balau wood panel, recycled wood panel, double layered glass
  • Area: 8 metersquare
  • Cost: RMB 150,000
  • Design Phase: 9/2015 – 3/2016
  • Construction Phase: 3/2016 – 8/2016

Read the rest of The Treehouse in Beijing, China by Wee Studio

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy