Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The Constable´s House in Pamplona, Spain by Tabuenca & Leache, Arquitectos

 
August 21st, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Tabuenca & Leache, Arquitectos

This was a project to restore an old sixteenth-century palatial mansion, which was in ruins and had undergone major renovations and alterations over time, particularly during the nineteenth and twentieth centuries.

Through an extensive cleaning and restoration process, the building´s original appearance and size resurfaced, exposing the old wood-paneled ceilings that were hidden behind false ones throughout all of the rooms.

Image Courtesy © Luis Prieto

  • Architects: Tabuenca & Leache, Arquitectos
  • Project: The Constable´s House
  • Location: Pamplona, Spain
  • Photography: Luis Prieto
  • Authors: Tabuenca & Leache project,  Architects, Tabuenca Fernando Gonzalez, Jesus Leache Resano
  • Architect: Arturo Pérez Espinosa, José Luis Sola, technical architects
  • Contributors: Bethlehem BEGUIRISTAIN Lahuerta, architect, Arturo Pérez Espinosa, José Luis Sola, technical architects, Susana Iturralde, Raul Escrivá, Mikel Landa, structure, GE & Asociados, engineering, Plot Cabinet, archeology, SAGARTE, SL, restoration, Assumption Orbe, historical study
  • Construction: UTE ACR – COMSA
  • Area: 6,819 m2
  • Budget: € 9,350,538
  • Start date: January 2005
  • Works completion: date November 2008

SOHO Hailun Plaza in Shanghai, China by UNStudio

 
August 21st, 2013 by Sumit Singhal

Article source: UNStudio

The SOHO Hailun plaza is located at the intersection of two metro lines, providing excellent connections to public transport and therefore a desirable location foroffice and retail. The general massing of the project consists of a 33 storey high tower and a series of smaller mixed-use pavilions.

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: SOHO Hailun Plaza
  • Location: Shanghai, China
  • Client: SOHOChina, Beijing
  • Building surface: 112,132 m2 (GFA)
  • Building volume: 500,550 m3
  • Building site: 28,103 m2
  • Programme: 130m office tower and 5 retail-office pavilions
  • Status: Under construction
  • UNStudio: Ben van Berkel, Caroline Bos, Astrid Piber with Hannes Pfau, Markus van Aalderen and Luis Etchegorry, Ger Gijzen and Cynthia Markhoff, Veronica Baraldi, Joerg Lonkwitz, Shuojiong Zhang, Severin Tuerk, Paxton Sheldahl, Tomas Mokry, Nathan Melenbrink, Caroline Smith, Dan Luo, Yue Zhou, Alan Chin Che Hung, Nan Jiang

Advisors

  • LDI: TJAD
  • Facade: Inhabit
  • Lighting: a-g Licht

WordPress Automattic Space by Baran Studio Architecture

 
August 21st, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Baran Studio Architecture

Baran Studio’s task was to create a space that could accommodate the usual contingent of maybe 15 or 20 people, but also transform to comfortably fit a few hundred coders (who need to plug-in) for a special program or event. WordPress’s new Automattic Space is a re-imagined warehouse that was formerly a martial arts studio that had fallen into disrepair.

Image Courtesy © Scott Hargis

Bayside Residence by FMD Architects

 
August 20th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: FMD Architects

A medium size practice focussing on a range of residential and multi-residential projects, boutique commercial interiors and custom made furniture.

Architects Statement

The site is a medium sized block, with an existing single storey brick art deco house set back from the street.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: FMD Architects
  • Project: Bayside Residence
  • Photography: Peter Bennetts
  • Practical Completion: June 2012
  • Builder: Klein Construction
  • Engineer: Macleod Consulting
  • Interiors: FMD architects
  • Project Team: Fiona Dunin, KathrinePeasley, Rob Kolak, Alex Peck
  • Design Documentation Period: 7 months
  • Construction period: 10 months
  • Software used: Autocad and Rhino

Helena’s Villa in Sliema, MALTA by Grech & Vinci | Architecture & Design

 
August 20th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Grech & Vinci | Architecture & Design

A site bounded by other dwellings necessitated a villa concept designed with privacy in mind.

Angular, modernist geometry interprets the sense of protection given by a castle; monumental from the outside, but opening up into private internal courtyards and light-filled living spaces once within.

Image Courtesy © Grech & Vinci | Architecture & Design

Arverne Dunes in Far Rockaway, New York by ShortList_0 Design Group

 
August 20th, 2013 by Sanjay Gangal

Article source: ShortList_0 Design Group

Sustainably repurposing urban piers.
Arverne Dunes is a new waterfront concept for neighborhood redevelopment of Far Rockaway New York post Hurricane Sandy. It features both urban and suburban attributes. Embracing its city surroundings with urban density, the design capitalizes on the site’s coastal elements retaining the feel and lifestyle of a beachfront town. The plan emphasizes the Community Board’s priorities, aiming to meet the needs of developers, Rockaway residents and New York City government’s updated FEMA recommendations for this flood zone area. The site plan fosters beach community ambiance for 1,000 new dwellings, 200,000sf of commercial space, in addition to recreation, a medical clinic, doctors’ offices and community facilities.

Arverne Dunes proposal, eastern sector perspective: Dune preserve, 500 townhouse units, 500 midrise dwelling units, 200,000sf commercial, plus recreation and medical facilities, Image Courtesy © ShortList_0 Design Group

  • Architects: ShortList_0 Design Group
  • Project: Arverne Dunes
  • Location: Far Rockaway, New York
  • Urban Planning: PLC Urban Planning & Policy
  • Designer: Bill Caplan, Managing Member, 2013
  • Site Area: 80+ acres
  • Sustainable Design Features: Building integrated PV solar panels, green roofs, dune preservation, daylight Illumination
  • Annual Power Generation Capability: 1.75 Megawatts
  • Design Software: Revit
  • Catagories: Housing Development, Land Preserve, Master Plan, Residential, Autodesk Revit, Sustainable Design, Urban Design, Waterfront Development

KAWATE in Gifu, Japan by Keitaro Muto Architects

 
August 20th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Keitaro Muto Architects

This house is for a family of four in the city of Gifu.

It is located one block away from the main street and has a residence area and stores on the east side, on the other side, there is a field on the west side and the rice fields on the north side.

Using spacious scenery of nature from the west and the north side, I was inspired to create a landscape of a ground.

Image Courtesy © Teruaki Yoshiike

  • Architects: Keitaro Muto Architects
  • Project: KAWATE
  • Location: Gifu, Japan
  • Photography: Teruaki Yoshiike
  • Collaborators: Atushi Fujio
  • Use: House
  • Structure: Timber
  • Completion: 2013
  • Total floor area: 171.73sqm

WALT in Klosterneuburg, Austria by LOSTINARCHITECTURE

 
August 20th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: LOSTINARCHITECTURE

The single family house is located in Klosterneuburg, a small town north west of Vienna, framed by the Vienna Woods and vineyards and the Danube river. The client who has been living as a tenant in the building for 6 years experienced all advantages and disadvantages of the 1902 build house.

Image Courtesy © Mischa Erben

  • Architects: LOSTINARCHITECTURE
  • Project: WALT
  • Location: Klosterneuburg, Austria
  • Photography: Mischa Erben
  • Project year: 2013
  • Start of designing: 2011
  • Site area: 305 m2
  • Project area: 160 m2
  • Structural Engineer: DI Franz Wölflinger
  • Software used: Autocad and Rhino

Swidnicka crossing in Wrocław, Poland by Major Architekci

 
August 20th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Major Architekci

In October 2013 the office MAJOR ARCHITEKCI has won a competition for reconstruction of the crossing on the Świdnicka Street (which crosses Casimir the Great Street). This is a new changed form of the project. It will be build in 2016, when Wrocław will be European Capital of Culture. The project involves changing function of underground crossing. By 2014 year there will be an Art Gallery.

Image Courtesy © Major Architekci

  • Architects: Major Architekci
  • Project: Swidnicka crossing
  • Location: Wrocław, Poland

Chiayi Industrial Innovation Center in Taiwan ROC by Bio architecture Formosana

 
August 20th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Bio architecture Formosana

The site is located in sub-tropical climate zone characterized by its hot and humid weather. According to this, the strategy of this project emphasizes the utilization of the natural resources in this climate condition. The adopted methods include solar energy, rainwater reuse, and an outdoor temperature cooling mechanism via the setting of the micro-climate.

Image Courtesy © Bio-architecture formosana

  • Architects: Bio architecture Formosana
  • Project: Chiayi Industrial Innovation Center
  • Location: Taiwan
  • Photography: Bio-architecture formosana
  • Site Area: 10,499 m2
  • Floor Area: 17,200m2
  • Completion Date: 2011
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy