Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Paradise City in Seoul, South Korea by MVRDV

 
July 29th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MVRDV 

MVRDV have designed Paradise City, a 9,800m2 entertainment plaza which sits within a larger tourist hub just 10 minutes from Incheon Airport in Seoul. Two buildings shape a retail complex and a nightclub within fluid, yet monolithic, forms. Each of the buildings takes its profile from its surrounding family, becoming a concrete casting of the facades that look onto them. The square, marked by a giant golden spot, becomes a beacon to those flying into the city. The project is being undertaken in partnership with Gansam Architects who also designed the wider masterplan of the complex. Construction is envisaged to begin in September 2016 and to be completed by 2018.

 AEREAL, Image Courtesy © MVRDV

AEREAL, Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Paradise City
  • Location: Seoul, South Korea

Read the rest of Paradise City in Seoul, South Korea by MVRDV

CMYK House in Moers, Germany by MCKNHM Architects BDA

 
July 29th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MCKNHM Architects BDA 

“Our concept was aiming towards the impossible: To add something new that will change the whole perception and experience of the site but to blend in at the same time.”

History: When the father of the client bought the plot of land besides an open gravel pit south of Moers, Germany in the late fifties, it was still unclear if the mine would be converted into a landfill of garbage or a lake. Luckily, the family ended up with a villa at an idyllic lake that is surrounded by a forest. Because of the possible landfill at the time of construction, the layout of the house was orientated away from this now beautiful nature reserve: The extensive paved driveway was situated between the house and the fantastic nature setting and an existing garage was spatially blocking the connection towards the lake. Inside the house only a view spaces provided a view of the lake.

Image Courtesy © Julien Lanoo

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: MCKNHM Architects BDA
  • Project: CMYK House
  • Location: Moers, Germany
  • Photography: Julien Lanoo
  • Team: Mark Mueckenheim, Frank Ceisick, Jasmin Bonn
  • Landscape: Riesop Landschaftsarchitektur GmbH

Read the rest of CMYK House in Moers, Germany by MCKNHM Architects BDA

House with a doma Salon in Ehime, Japan by Takashi Okuno Architectural design office

 
July 29th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Takashi Okuno Architectural design office

The house is located in the suburbs of Matsuyama, a northwestern city of Shikoku, a region famous for ohenro, or the Shikoku pilgrimage. The structure is very long and narrow, extending north to south.

It is the home of a gregarious and energetic elderly mother and her daughter who values the practice of cooking meals slowly and intentionally, along with two cautious cats.

Facade, Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Facade, Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Read the rest of House with a doma Salon in Ehime, Japan by Takashi Okuno Architectural design office

Boulogne B4A in France by Brenac & Gonzalez

 
July 29th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Brenac & Gonzalez 

Among the buildings composing macro-lot B4, B4A takes on an iconic image, the star shape of which owes everything to its location.

Standing at the tip of an acute angle at the intersection of rue Marcel Bontemps and Cours Emile Zola, its volumes focus all of its 95 accommodations around 3 vertical openings. To develop maximum linearity of the façade, the building is hollowed out and turns its façades to the best exposures. This striving for light engenders sculptural shapes where the recessed façade and alignment with the street express a continual organic movement.The wide balconies that ring the building on every floor underscore each floor with a line, like so many piled up layers. These platters rise in stacks to compose a graphic system of undulating lines that amplify its volumes. On a scale with Cours Emile Zola, it looks like an event in the city, also reflecting quality use of the outside spaces for each apartment. The building’s exterior skin is composed of fine float-finished plaster. In contrast the façades of the access balconies are clad in wooden panels, thus putting an accent on the domestic nature of their use.

Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Brenac & Gonzalez
  • Project: Boulogne B4A
  • Location: Boulogne, France
  • Photography: Stefan Tuchila and Sergio Grazia
  • MO: Nexity Vinci Immobilier co-promotion
  • Cost: € 14 million
  • Area: 7800 M2

Read the rest of Boulogne B4A in France by Brenac & Gonzalez

Ferrari Headquarters And Research Centre in Modena, Italy by Studio Fuksas

 
July 29th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Studio Fuksas 

The area lies at the heart of the industrial complex Ferrari in Maranello.

The center, located between the Wind Tunnel and the building of the engineering sector, represents the predominant image of Ferrari SpA. This building houses the offices of the technical direction of Ferrari.

Image Courtesy © Ramon Prat

Image Courtesy © Ramon Prat

  • Architects: Studio Fuksas (Massimiliano and Doriana Fuksas)
  • Project: Ferrari Headquarters And Research Centre
  • Location: Via Abetone Inferiore 4, Maranello, Modena, Italy
  • Photography: Maurizio Marcato and Ramon Prat
  • Client: Ferrari SpA
  • General Contractor: Cogei Costruzioni SpA, Bologna
  • Structures: Ing. Gilberto Sarti, Rimini
  • Engineering: AI Engineering, Torino
  • Cost: 14,000,000 Euros
  • Area: 17,000 sq. m.
  • Period: 2001-2004

Read the rest of Ferrari Headquarters And Research Centre in Modena, Italy by Studio Fuksas

Box House in Brasília-DF, Brazil by 1:1 arquitetura:design

 
July 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: 1:1 arquitetura:design 

Box house is a conceptual project that experiments with a new way to occupation of the space and form,

It has born under the concept of pool house; which contains two bedrooms, a social bathroom, a small service area and a gourmet place. Worked less than 65 square meters.

Image Courtesy © Cesar Edgard

Image Courtesy © Cesar Edgard

  • Architects: 1:1 arquitetura:design (Eduardo Sáinz Márquez, Lilian Glayna)
  • Project: Box House
  • Location: Brasília-DF, Brazil
  • Photography: Cesar Edgard
  • Year: 2013

Read the rest of Box House in Brasília-DF, Brazil by 1:1 arquitetura:design

La Shed in Montréal, Canada by La SHED Architecture

 
July 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Located in what used to be a Plateau-Mont-Royal general store, la Shed preserves the area’s vernacular architecture while adopting a resolutely contemporary appearance that reflects the company’s image.

The workshop and adjacent meeting space are completely open and the glass façade allows passers-by to observe the architects at work. Halfway between an office and a boutique, the space redefines the traditional architect’s office. The original building’s structure, located at the center of the office, is highlighted by its neon color scheme. On one side of the office is a large white block that contains the meeting room, kitchen and stationery. The central block on the other side of the office is divided into a materials library that harkens back to the general store’s shelving units. These shelves allow light to filter through to the meeting room that is isolated by a frosted glass wall. The wood paneling, table trestles, lighting and choice of accessories combine to provide the workshop with a casual, collegial and well thought out atmosphere.

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

Facade, Image Courtesy © Maxime Brouillet

  • Architects: La SHED Architecture
  • Project: La Shed
  • Location: Montreal, Québec, Canada
  • Photography: Maxime Brouillet
  • Project end date: May 2015

Read the rest of La Shed in Montréal, Canada by La SHED Architecture

Schaumagazin Brauweiler in Cologne, Germany by MCKNHM Architects BDA

 
July 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MCKNHM Architects BDA

The concept for an art storage building references the spatial qualities of two world famous museums. These qualities are organized with the building typology of a library in mind. The final result is a CO2 neutral building that is blending into a delicate park in Brauweiler near Cologne, Germany.

Image Courtesy © MCKNHM Architects

Image Courtesy © MCKNHM Architects

  • Architects: MCKNHM Architects BDA
  • Project: Schaumagazin Brauweiler
  • Location: Cologne-Brauweiler, Germany
  • Model: Anikó Krén
  • Team: Mark Mueckenheim, Frank Ceisick, Rafael Drzymalla, Denise Stella
  • Landscape: ClubL94 landscape architects – Burkhard Wegener
  • Structure: Fuehrer, Kosch, Juerges Engineers – Prof. Winfried F. Führer, Dipl.-Ing. Ulrich Kosch
  • HVAC: Ingenieurgemeinschaft TEN Trümper-Erpenbach-Nordhausen GmbH – Dipl.-Ing. Werner Hegemann
  • Building Physics: knp.bauphysik – Christoph Hämmerling

Read the rest of Schaumagazin Brauweiler in Cologne, Germany by MCKNHM Architects BDA

“Villa in Santa Ponsa” in Calvià, Spain by Andreas Hummel Architekt Mallorca

 
July 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Andreas Hummel Architekt Mallorca

Andreas Hummel completed an L-shapped three-bedroom villa in 2014. That villa is spotted in the west coast bay of Santa Ponsa, in the Mediterranean island of Mallorca.

The plot in which is based the house is 1.148 square-meters. The entrance of the plot is made on the high side. The plot has an uneven ground, adapting the house to the ground level when is required till reaching the swimming pool and always opening to the sea views.

Image Courtesy © Andreas Hummel Architekt Mallorca

Image Courtesy © Andreas Hummel Architekt Mallorca

Read the rest of “Villa in Santa Ponsa” in Calvià, Spain by Andreas Hummel Architekt Mallorca

Light Loft in Milan, Italy by LPzR architetti associati

 
July 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LPzR architetti associati

The building is located in Milan (Italy), close to a well known shopping district.

It is a typical sixties warehouse, placed in a courtyard.

The project is about the complete restyling and refurbishing of the ground floor of the building.

Image Courtesy © Chiara Pranzo-Zaccaria, Gabriele Pranzo-Zaccaria

Image Courtesy © Chiara Pranzo-Zaccaria, Gabriele Pranzo-Zaccaria

  • Architects: LPzR architetti associati
  • Project: Light Loft
  • Location: via Marghera 32 – Milano, Italy
  • Photography: Chiara Pranzo-Zaccaria, Gabriele Pranzo-Zaccaria
  • Software used: AutoCAD and Rhinoceros
  • Client: MD Group
  • Head designer: Gabriele Pranzo-Zaccaria (LPzR architetti associati)
  • Design group: Gabriele Pranzo-Zaccaria, Federico Reyneri, Chiara Pranzo-Zaccaria, Luca Gobbo
  • Construction supervisor: Gabriele Pranzo-Zaccaria
  • Structural engineering: Nicola Boreatti
  • Main contractor: NICA costruzioni s.r.l.
  • Consistenza: 5 apartments
  • Gross area: 500 mq
  • Completion date: 2006 – 2009

Read the rest of Light Loft in Milan, Italy by LPzR architetti associati

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy