Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Taglio in Milan, Italy by rgastudio

 
October 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: rgastudio

Taglio is located in Milan, at number 10 via Vigevano. On the ground floor of a typically Milanese block of flats with communal balconies, it is just a few feet away from the Navigli canals.

Image Courtesy © Michele Nastasi

Read the rest of Taglio in Milan, Italy by rgastudio

Evolution Design re-designs a school entrance hall into an inspiring collaboration space in Zürich, Switzerland

 
October 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Evolution Design

The Inter-Community School Zurich is a private international day school, which offers a comprehensive educational programme in English for children from ages of 3 to 18.

The new design forms a fresh and individual space that reflects ICS’s culture and values, and gives their staff and students a strong sense of belonging.

During the planning stage, the students along with the staff were greatly involved in the decision-making process by expressing their needs and favoured use of the space as well as their preferences in furniture, material and colour choices.

Image Courtesy © Evolution Design and Inter-Community School Zurich

  • Architects: Evolution Design
  • Project: Evolution Design re-designs a school entrance hall into an inspiring collaboration space
  • Location: Zürich, Switzerland
  • Photography: Evolution Design and Inter-Community School Zurich
  • Client: Inter-Community School Zurich
  • Design Team: Tanya Ruegg, Natalia Maciejowska, Marco Noch, Mark Pinter
  • Size: 120 m2
  • Timeline: July 2017

Read the rest of Evolution Design re-designs a school entrance hall into an inspiring collaboration space in Zürich, Switzerland

100banch in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/Schemata Architects

 
October 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Jo Nagasaka/Schemata Architects

In celebration of the 100th anniversary of Panasonic Corporation, 100 BANCH was established as an innovative work platform where Panasonic works in collaboration with future generations to create new values that will help shaping the next 100 years. The first floor is a cafe space “KITCHEN” organized and run by Cafe Company; the second floor is a work space “GARAGE” for project members who are concurrently developing multiple projects; the third floor is a collaborative space “LOFT” for creation of new values for the next 100 years. Schemata Architects was responsible for the overall exterior design and interior design of the second and third floors. “GARAGE” on the second floor has a very low ceiling height of 2015 mm, but we decided to make the best use of the low, hand-reachable ceiling to bring out the unique potential of the space that would be used as the creative platform intended to imagine the next 100 years. We designed a ceiling-mounted lighting and power supply socket using the “duplex lamp socket”, which is an iconic product invented by Konosuke Matsushita, the founder of Matsushita Electric Industrial Co. Ltd. (the former company name of Panasonic), and installed the sockets at 750-mm intervals on the ceiling; they can be directly and easily attached/detached by hand so that users can arrange the work space flexibly on their own and use light and power at any location. In order to extend such freedom of movement vertically as well as horizontally, automatic height adjustable tables are adopted, allowing people to stand and sit freely and consequently creating a highly flexible expandable work place where they can work or hold meetings anywhere.

Image Courtesy © Jo Nagasaka/Schemata Architects

Read the rest of 100banch in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/Schemata Architects

Earth House in Mérida, México by earthLAB Studio

 
October 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: earthLAB Studio

The 189.3 m2 house is located 25 minutes away from the city center of Mérida. The intention of building with earth is to create harmony between vernacular and modern architecture, tradition and technology, past and present; creating a style that mix schools and trends. With the combination of earth and a conventional material like concrete the old and the new work together.

Image Courtesy © Leo Espinosa

  • Architects: earthLAB Studio (David Martinez Escobar )
  • Project: Earth House
  • Location: Mérida, México
  • Photography: Leo Espinosa 
  • Gross Built Area: 189.3 m2
  • Completion Year: 2017
  • Other participants: Ing. Arturo González, Nodo Laboratorio de Arquitectura, Erick Arcique

Read the rest of Earth House in Mérida, México by earthLAB Studio

Project B by JUMA architects

 
October 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: JUMA architects 

For the thorough renovation of an old farm, JUMA architects set out in search of the perfect balance between old and new.

In its previous state, the house – which did have a cosy feel – was entirely lacking in terms of spaciousness, light and vision.

To remedy this, the new design planned for a huge window opening in the rear elevation that would create a view on the beautiful garden and at the same time draw in plenty of natural light. The new joinery clearly distinguishes itself from the existing window openings through the use of a black, simple framework, eliminating all possible confusion about which parts are authentic, and which are not.

Image Courtesy © JUMA architects

Architects: JUMA architects
Project: Project B

Read the rest of Project B by JUMA architects

Sol Duc Cabin in Washington by Olson Kundig

 
October 3rd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Olson Kundig

This 350-square-foot cabin is a small perch for its occupant. When you’re inside or on the deck, you are raised up above the landscape with an excellent view out onto the Sol Duc River. And the interior is like a warm, dry nest. It is located in one of the few temperate rainforests in the world, and “rainforest” here means wet and rather cold, as opposed to wet and hot. Putting the cabin on stilts protects it from the clammy dampness and occasional flooding.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: Olson Kundig
  • Project: Sol Duc Cabin
  • Location: Washington, USA
  • Photography: Benjamin Benschneider

Read the rest of Sol Duc Cabin in Washington by Olson Kundig

Fish Creek House in Victoria, Australia by Edition Office

 
October 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Edition Office

The house sits firmly along a winding ridgeline on the outskirts of the small township of Fish Creek. The home surrounds itself in a highly textured brickwork wall in response to its exposed position to strong local winds and a nearby country road. This long wall wraps the three nested, black timber pavilions of the house like a rough and coarse blanket and offers them shelter while they sit upon the lower wall edge and gaze out upon the undulating and extraordinary coastline of Wilsons Promontory. The three pavilions are pulled out from each other and from the northern edge of the rough brick wall to allow sunlight to slide deep into a series of sheltered and planted courtyards that offer immediate garden and deck relationships to the interior spaces. These interiors provide a warm and robust palette of timber-lined walls, black-pigmented concrete floors and black form-ply ceilings.

Image Courtesy © Edition Office

  • Architects: Edition Office
  • Project: Fish Creek House
  • Location: Victoria, Australia

Read the rest of Fish Creek House in Victoria, Australia by Edition Office

Sea Del House in Bethany Beach, Delaware by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

 
October 3rd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Sea Del Estates is small, gated oceanfront community located in Bethany Beach, Delaware. The majority of the 42 houses located in the community are second homes used primarily during the summer months. Most of the houses were originally constructed in the 1970’s and 1980’s and are simple wood framed structures. To protect against potential flooding, County ordinances require that the houses be elevated twelve feet above sea level. Consequently, these houses were typically framed on wood piles. Building codes also require that enclosed space located below the mean flood level be constructed with “break-away” walls. These walls will come apart in the event of a major storm and subsequent flooding.

Image Courtesy © Anice Hoachlander

  • Architects: Robert M. Gurney, FAIA, Architect
  • Project: Sea Del House
  • Location: Bethany Beach, Delaware, USA
  • Photographer: Anice Hoachlander
  • Contractor: Bruce Mears
  • Engineer: Long, Tann & D’Onofrio Structural Engineers

Read the rest of Sea Del House in Bethany Beach, Delaware by Robert M. Gurney, FAIA, Architect

Portonave auditorium in Navegantes, Brazil by Schiavello Architects Office

 
October 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Schiavello Architects Office

Brazil: a new area of the Harbour of Navegantes inaugurated by the young Italian Studio \”Schiavello Architects Office\” and its Brazilian partner \”Canhadas Bottarelli Arquitetura\”

The \”Portonave\” Company has opened a new area of the Harbour of Navegantes, in Brazil, one of the nation’s largest private commercial ports owned by the Company itself. The Project of expansion, taking its name from the abovementioned Company, has been planned by the \”Schiavello Architects Office\” and the \”Canhadas Bottarelli Arquitetura\” studios.

Image Courtesy © Schiavello Architects Office

  • Architects: Schiavello Architects Office (Francesco Schiavello, Sabina Bottarelli, Marina Canhadas )
  • Project: Portonave auditorium
  • Location: Navegantes, Brazil
  • Client: Portonave S/A – Terminais Portuários de Navegantes
  • Area: 6000 mq
  • Building construction: 2016/2017

Read the rest of Portonave auditorium in Navegantes, Brazil by Schiavello Architects Office

Sports Hall of the Jean-Louis Trintignant Middle School at Uzès in France by NBJ Architectes

 
September 29th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: NBJ Architectes

The challenge of building the Sports Hall Jean-Louis Trintignant in Uzès is to suggest a project that can work perfectly with the existing environment while creating optimal conditions allowing sports practice. The main focus is spot on the utility of the interior areas, as well as the lighting in order to offer comfort for both players and spectators.

Image Courtesy © NBJ Architectes

  • Architects: NBJ Architectes
  • Project: Sports Hall of the Jean-Louis Trintignant Middle School at Uzès
  • Location: Uzès, France
  • Software used: Revit

Read the rest of Sports Hall of the Jean-Louis Trintignant Middle School at Uzès in France by NBJ Architectes

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise