Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Office Reconstruction in Shanghai, China by Muxin Design

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

This project is to reconstruct an office in a high-rise building, the original space is in inadequate streamlined layout with multiple irregular shapes and dead space, and the overall utilization rate is low. The client wants the designers transform his office into a place where his staff can take a breath of nature behind the reinforced concrete walls. To this end, the designers abandoned the idea of traditional cubilces, and instead, they lined desks and bookshelves in curved shape alongside the walls and ceiling and moved the “forest” into the office, making it an open space with natural vitality.

Image Courtesy © Zhang Daqi

Image Courtesy © Zhang Daqi

  • Architects: Muxin Design
  • Project: Office Reconstruction| Scenic beauty meets elegance inside an office—-A hidden garden behind the reinforced concrete walls
  • Location: Putuo District, Shanghai, China
  • Photography: Zhang Daqi
  • Design team: Yves Zhang, Leo Sun, Ouyang Boyong, Wang Jie
  • Design scale: Interior design
  • Area: 111 m2
  • Design time: Nov 2015 – Dec 2015
  • Construction time: Dec 2015 – Feb 2016

Read the rest of Office Reconstruction in Shanghai, China by Muxin Design

Intoo office in Shanghai, China by Muxin Design

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

Muxin Design and Research Studio located in Shanghai has recently completed an office in Zhangjiang Hi-tech Park. The client’s requirement for this 78 square meters  office is that it has enough function and enjoyments in a limited budget.

Image Courtesy © Zhang Daqi

Image Courtesy © Zhang Daqi

  • Architects: Muxin Design
  • Project: Intoo office
  • Location: Pudong District, Shanghai, China
  • Photography: Zhang Daqi
  • Design team: Yves Zhang, Leo Sun, Ouyang Boyong, Wang Jie
  • Area: 78 m2
  • Design time: 2015.08—2015.09
  • Construction time: 2015.09—2015.10

Read the rest of Intoo office in Shanghai, China by Muxin Design

A Gallery in Tokyo, Japan by Rei Mitsui Architects

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Rei Mitsui Architects

It’s located in an alley close to “Cat Street” near Shibuya, Harajyuku and Omotesando.

The original exterior design was not so bad as the one of 45 years ago. Presumably it was designed by an competent architect. So, as for the exterior, we intended not to change a lot and to show the original design purely.  Actually, we only removed balconies and replaced  two sliding windows with fixed large windows.

Image Courtesy © Jérémie Souteyrat

Image Courtesy © Jérémie Souteyrat

  • Architects: Rei Mitsui Architects
  • Project: A Gallery
  • Location: Jingumae, Shibuya-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: Jérémie Souteyrat
  • Software used: Autocad and Rhinoceros
  • Structural Engineer: Tetsuya Emura
  • Building area: 75.4m2
  • Gross floor area: 104.8m2
  • Construction dates: Feb 2016 – April 2016

Read the rest of A Gallery in Tokyo, Japan by Rei Mitsui Architects

Tecnomec Workshop House in São Paulo, Brazil by PAX.ARQ

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: PAX.ARQ

As a result of a particular programmatic condition, the workshop-house project was conceived to host a residence, a high-performance mechanical workshop and classrooms in a 260m² terrain located in the Pinheiros neighborhood, São Paulo.

The programmatic activities were distributed in a specific way so it was possible to take the greatest advantage from the functional and legal point of view. The result is a separation of the program in three levels: ground-floor, which hosts the mechanical workshop activities, revisions, repairs, part-washing and a dynamometer room for vehicle testing; first floor, where the classrooms, study rooms and bathrooms are located; and second floor, place for the residence.

Image Courtesy © Bruno Candiotto

Image Courtesy © Bruno Candiotto

  • Architects: PAX.ARQ
  • Project: Tecnomec Workshop House
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Bruno Candiotto
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, Revit and 3D MAX
  • Authors: paula sertório, victor paixão
  • Design team: alecsander gonçalves, isabella fatarelli, lucas lemos, miguel muralha, murilo gabriele, renata lovro, renata stefanelli, sebastian perez sarralde, ubirata prilip
  • Structure: telecki arquitetura de projetos
  • Landscaping: marcel steiner
  • Construction: sbn engenharia construções e acabamentos
  • Project year: 2011
  • Work year: 2015

Read the rest of Tecnomec Workshop House in São Paulo, Brazil by PAX.ARQ

Busan Opera House in South Korea by moh architects

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: moh architects

The new ‘Busan Metropolitan Opera’ sits at the intersection point of the two bridges leading up to the competition site, tying the Opera into the city fabric while at the same time interweaving it with the picturesque waterfront promenade. The ensemble of opera and multifunctional theater further divides the site into a series of differentiated territories, each of which fully draws on the potential of a site suspended between city and sea:

Image Courtesy © moh architects

Image Courtesy © moh architects

  • Architects: moh architects
  • Project: Busan Opera House
  • Location: Busan, South Korea
  • Team: Mehlan, Opperer, Hugo, Minning
  • Client: Municipality of Busan
  • Year: 2011
  • Status: intl. competition / first phase

Read the rest of Busan Opera House in South Korea by moh architects

Black Boxed Family House in Minsk, Belarus by Architektų biuras G.Natkevičius ir partneriai

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Architektų biuras G.Natkevičius ir partneriai 

The clients are Belarusian businessmen, whose field of activity is related to interior design and curtains. They found the bureau in 2007 and requested to design a family house in Minsk, Belarus. They desired a house which would be designed in a contemporary manner, which was surprising, knowing the eclectic classical style of Belarusian architecture those days.

Image Courtesy © Leonas Garbačauskas

Image Courtesy © Leonas Garbačauskas

  • Architects: Architektų biuras G.Natkevičius ir partneriai (Gintautas Natkevičius, Jurgita Skalskytė, Linas Kraniauskas, Rimas Adomaitis)
  • Project: Black Boxed Family House
  • Location: Raubichi, Minsk, Belarus
  • Photography: Leonas Garbačauskas
  • Software used: AutoCad
  • Building Area: 272 M2
  • Completed: 2014

Read the rest of Black Boxed Family House in Minsk, Belarus by Architektų biuras G.Natkevičius ir partneriai

BIGWICH in Chandigarh, India by Design Equilibrium

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Design Equilibrium 

Client Brief

The client wished for an eatery which served vegetarian food in  a comfortable informal setting, a setting which feels and is accessible to all cadres of soceity, where the outlook of the project does not depict or is least suggestive of any certain style or form of interiors. The plain contemporary or industrial design approach was too bland for their taste. So, they put forward guidelines where the interiors should be lively and  reflective of the brand ideology ; affordable food, experimentation and the interiors would reflect a sense of community, equality and bonhomie.

Image Courtesy © Ar. Purnesh Dev Nikhanj (Purnesh Dev Photography)

Image Courtesy © Ar. Purnesh Dev Nikhanj (Purnesh Dev Photography)

  • Architects: Design Equilibrium
  • Project: BIGWICH
  • Location: SCO-24 & 25, Sector-9D, Madhya Marg, Chandigarh, India
  • Photography: Ar. Purnesh Dev Nikhanj (Purnesh Dev Photography)
  • Software used: ProGEcad
  • Design Team: Ar. Dhruv Sarveshwar Lal (Principal Architect), Ar. Sheetal Sharma, Ar. Gagandeep Singh
  • Graffiti Team: Komal Sharma, Simran Singh Paul Reen
  • Area: 925 Sq.ft.
  • Date Of Completion: 2nd May 2016

Read the rest of BIGWICH in Chandigarh, India by Design Equilibrium

The Screen in Ningbo, China by Li Xiaodong Atelier

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Li Xiaodong Atelier

SITE

This project is located in a mountain range called Dichen Valley, on the outskirts of port city Ningbo, located in Eastern China’s Zhejiang Province.

To be able to appreciate and respect the pristine site in Dichen Valley in its totality, we propose a series of carefully placed architectural interventions to create a route of pure and distinct landscape experiences. The first finished building is a small project that houses the management offices, staff and workers required for the rest of the site’s development and maintenance.

Image Courtesy © Li Xiaodong Atelier

Image Courtesy © Li Xiaodong Atelier

  • Architects: Li Xiaodong Atelier
  • Project: The Screen
  • Location: Ningbo, China
  • Team: Martijn de Geus, Jerry Hau, Ying Xin, Renske van Dam
  • Project Cost: 8 million RMB
  • Project Area: about 600 m2
  • Project Year: 2013

Read the rest of The Screen in Ningbo, China by Li Xiaodong Atelier

House ARM in Toledo, Spain by OOIIO Architecture

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: OOIIO Architecture

House ARM is a game of extrusions and sections, caching the natural sun light.

We understand this project as an exercise to get a good house, non expensive and functional, in a large enough plot, able to get all the client brief in only one level.

Image Courtesy © OOIIO Architecture

Image Courtesy © OOIIO Architecture

Read the rest of House ARM in Toledo, Spain by OOIIO Architecture

Passivhaus Marlegno in Bolgare, Italy by Marlegno

 
September 6th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Marlegno

Passivhaus Marlegno is a single family house on two levels situated in Bolgare (BG), Northern Italy.

ECO-SUSTAINABILITY is the key word of this project: its structure consists in wooden load bearing walls and floors made of wooden joists assembled without glues, thanks to an innovative construction system called Tavego.

Raw materials come exclusively from Italian PEFC certified forests. This allows Marlegno to take full advantage of the ecological characteristics of a natural material such as wood, reducing GHG emissions and making the interior spaces healthier.

Image Courtesy © Marlegno

Image Courtesy © Marlegno

  • Architects: Marlegno (Luca Barcella)
  • Project: Passivhaus Marlegno
  • Location: Bolgare, Italy

Read the rest of Passivhaus Marlegno in Bolgare, Italy by Marlegno

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy