Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Yildiz Apartement in Istanbul, Turkey by QARA

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: QARA

Ataşehir, a modern suburban district of Istanbul, Turkey., with a dense and heavily occupied geographic. It came to mind to form an peaceful, functional space.

To maximise the use of natural light, glass facade system was used and this became one of the most distinguished features of this house.

Image Courtesy © QARA

Image Courtesy © QARA

  • Architects: QARA
  • Project: Yildiz Apartement
  • Location: Istanbul, Turkey

Read the rest of Yildiz Apartement in Istanbul, Turkey by QARA

Bu.Co — Burger & Cocktail in Udine, Italy by Visual Display S.r.l.

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Visual Display S.r.l.

The new restaurant called BU.CO (an acronym of Burger&Cocktail) opened in September 2016 in the largest shopping centre of the Alpe Adria region (Città Fiera di Martignacco – Udine – Italy), as a project entirely conceived by Visual Display, the Italian creative agency specialised in retail design and brand building.

Image Courtesy © Matteo Favi Immagini

Image Courtesy © Matteo Favi Immagini

  • Architects: Visual Display S.r.l. (Giulia Minozzi)
  • Project: Bu.Co — Burger & Cocktail
  • Location: Udine, Italy
  • Photography: Matteo Favi Immagini

Read the rest of Bu.Co — Burger & Cocktail in Udine, Italy by Visual Display S.r.l.

Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms in Versailles, France by JOLY&LOIRET

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: JOLY&LOIRET

The project is located at the heart of a city block in a school playground. The new volume extends an existing school building up the slope of the passageway that leads onto the site, and settles itself onto the playground’s sloping surface.

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

Image Courtesy © SCHNEPP RENOU

  • Architects: JOLY&LOIRET
  • Project: Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms
  • Location: Versailles, France
  • Photography: SCHNEPP RENOU
  • Client: C.A of Versailles GRAND PARC
  • Design Team: Joly & Loiret (architectes mandataires) + LANDSCAPE + HQE , OCTE Engineer, Vincent Hédont Acoustic
  • Contractors: SNRB
  • Value: 2,3 ME HT
  • Area: 787 m² shon + renovations 300 m²
  • Date: 2016

Read the rest of Extension Of The Lully-Vauban School Group Creation Of Dance Studios And Music Rooms in Versailles, France by JOLY&LOIRET

Libertine Lindenberg in Frankfurt, Germany by FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Franken Architekten has been commissioned for the building and interior design planning of the renovation and expansion of a “Gründerzeit” building in Frankfurt Alt-Sachsenhausen. The late nineteenth old building was completely renovated and updated with a new elevator core in the courtyard. The lacking in parts in natural stone facade has been restored and the remedial measures of recent years dismantled and adapted to the Wilhelminian facade. The object associated 60s buildings have been replaced by a new building, as an archaic gabled house without roof overhangs.

Image Courtesy © Dieter Schwer

Image Courtesy © Dieter Schwer

  • Architects: FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH
  • Project: Libertine Lindenberg
  • Location: Frankensteiner Straße 20, 60594 Frankfurt am Main, Germany
  • Photography: Dieter Schwer
  • ProjectTeam: Prof. Bernhard Franken, Frank Brammer, Sebastian Stehl, Robin Heather, Manuel Naranjo Alpresa, Natascha Baier, Verena Hornsteiner, Risa Kagami, Sahdia Kaster, Tina Strack, Isabel Strelow
  • Client: ROTHENBERGER ANSHIN GMBH
  • Area:
    • 2.036 sqm total area (gross floor area)
    • 1.423 sqm area, 7 levels (net floor area)
    • 934 sqm area old building (net floor area)
    • 489 sqm area new building (net floor area)
    • 167 sqm office space (net floor area)
    • 656 sqm area one-to three- bedroom apartments / maisonette (net floor area)
    • 459 sqm public spaces; incl. corridor / staircase (net floor area)

Read the rest of Libertine Lindenberg in Frankfurt, Germany by FRANKEN \\ ARCHITEKTEN GMBH

Archaeology museum in Almería, Spain by Paredes Pedrosa Arquitectos

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Paredes Pedrosa Arquitectos 

The urban context of the new Museum, surrounded by high rise housing and a ring road, determined its compact character. The building is placed as a single bulk at one of the edges of the lot available, leaving the space remaining as facility for the city. The entrance is located at the end of this plaza, slightly elevated above the level of the nearby roads, becoming a public space for the city as well as an outdoor lobby for the museum. The existing palm garden aside was kept and extended in order to include it within the exhibition space. The Museum is meant to host an outstanding archaeological collection from sites in the Almeria area, formerly located in dispersed places.

Image Courtesy © Luis Asín

Image Courtesy © Luis Asín

  • Architects: Paredes Pedrosa Arquitectos (Ignacio Pedrosa)
  • Project: Archaeology museum
  • Location: Carretera de Ronda, 91. 04005 Almeria, Spain
  • Photography: Luis Asín
  • Client: Ministry of Culture
  • Project team: Silvia Colmenares. Manuel G. de Paredes. Eva M Neila. Danko Linder
  • Coordination: Enrique López Burló
  • Technical control: Luis Calvo
  • Architect on site: Patricia Largo
  • Structural engineers: GOGAITE S.L.
  • Mechanical engineers: GEASYT S.A.
  • Contractor: Barroso Nava  S.A.
  • Cost: 7.729.049,14 euros
  • Floor area: 6.284 m2
  • Competition: 1998
  • Project: 1999
  • Construction: 2001 – 2005

Read the rest of Archaeology museum in Almería, Spain by Paredes Pedrosa Arquitectos

Hasshoden-Charnel House in Saitama, Japan by Love Architecture Inc.

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Love Architecture Inc.

Opens the temple to community as a place to interact with “life”

In recent years, the decay of local communities due to urbanization has changed the Japanese sense of religion including ancestor worship, weakening the “Jidan” (system where commoners had to register with a temple to prove their Buddhist faith) which is the financial basis of many temples in Japan. Charnel house, which is a new style of grave that appeared as though it responded to the trend of the contemporary times, is different from the graveyard passed down from generation to generation and does not follow the traditional Jidan system.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Love Architecture Inc. (Yukio Asari)
  • Project: Hasshoden-Charnel House
  • Location: Ryusenji Temple, Saitama, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structure: RC
  • Total Floor Area: 91.70m2 (63.90m2/B1F, 63.90m2/1F, 63.90m2/2F)
  • Date of Completion: March 2015

Read the rest of Hasshoden-Charnel House in Saitama, Japan by Love Architecture Inc.

The Black Cabin in Ciudad de México, México by Revolution Architects

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Revolution Architects

Site: 

This project is located at Desierto de los Leones woods, in the west part of Mexico City. The terrain is surrounded by nature within the vast city.

Here we found great amount of trees, allowing a natural visual filter towards the highway and the near constructions. It is a private space, isolated of visual pollution and acoustic disturbance.

Image Courtesy © Black Rabbit

Image Courtesy © Black Rabbit

  • Architects: Revolution Architects
  • Project: The Black Cabin
  • Location: Ciudad de México, México
  • Photography: Black Rabbit
  • Software used: ArchiCAD
  • Design Team: Andres Bustamante Arrieta, Carlos Garzon
  • Architects in charge: Andres Bustamante-Arrieta
  • Engineering: Grupo Dovela
  • Construction: Grupo Dovela
  • Area: 106.71 sqm
  • Project Date: 2015

Read the rest of The Black Cabin in Ciudad de México, México by Revolution Architects

Nanluoguxiang Hutong 01 PJ in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: B.L.U.E. Architecture Studio 

Renovation of tenements in Nanluoguxiang. The small house is the home of three generations, five people. We don’t want the intimate feeling in this family disappear, and to create individual space for every member at the same time. Therefore, the basic concept is to provide each person a relative private living space, but to keep the opportunity of interpersonal communicating in details.

Image Courtesy © Ruijing Photo

Image Courtesy © Ruijing Photo

  • Architects: B.L.U.E. Architecture Studio (Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Yufeng Di, Hanlin Yang)
  • Project: Nanluoguxiang Hutong 01 PJ
  • Location: Nanluoguxiang, Beijing, China
  • Photography: Ruijing Photo
  • Client: B.l.U.E. Architecture Studio
  • Building Area: 24 M2
  • Construction Period: 7.2015

Read the rest of Nanluoguxiang Hutong 01 PJ in Beijing, China by B.L.U.E. Architecture Studio

Roof transformations in Vienna, Austria by HOLODECK architects

 
December 14th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: HOLODECK architects

Light spaces, implementations, functional elements, green areas forming retreats are the design parameters that have been defined by analysis and are being rotated to form the structural frame for the development of the roof transformation. The two story duplexes afford views, private retreats sheltered by planted zones acting as filters and collective stopover spaces with terraces and views into the city.

Image Courtesy © Wolfgang Thaler

Image Courtesy © Wolfgang Thaler

  • Architects: HOLODECK architects
  • Project: Roof transformations
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Wolfgang Thaler
  • Client: IMMOWERT Immobilieninvest GmbH, Vienna
  • Team: Marlies Breuss, Michael Ogertschnig, Marc Wohlschak, Christian Rottensteiner, Laura
  • Size: gross area 670 m2
  • Year: 2009-2012

Read the rest of Roof transformations in Vienna, Austria by HOLODECK architects

Optica Queiros in Póvoa de Lanhoso, Portugal by Tsou Arquitectos

 
December 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Tsou Arquitectos

The refurbishment proposal of Óptica Queirós goes through the redefinition of the functional zoning and circulations.

The front desk and workshop are placed sideways.

The central space of the showroom and personalized attendance is well-marked by the false ceiling design..

Image Courtesy © João Macedo

Image Courtesy © João Macedo

  • Architects: Tsou Arquitectos (Tiago Tsou)
  • Project: Optica Queiros
  • Location: Rua Maria da Fonte nº 160, Póvoa de Lanhoso, Portugal
  • PhotographyJoão Macedo
  • Team: Tiago Tsou e António Alberto Costa
  • Gross area (m2): 54 m²
  • Cocnlusion: 2016

Read the rest of Optica Queiros in Póvoa de Lanhoso, Portugal by Tsou Arquitectos

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy