Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Bellevue First Congregational Church in Washington by atelierjones

 
October 18th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: atelierjones

The challenge was to convert a typical multi-tenant office space into a space capable of creating awe. To do this, the architects had to bring life to the existing beige box by breaking it open and allowing the diffuse Northwest light filter in. Historically, light has played a significant role in marking a transcendent space, and this design captures the richness of indirect, cast light reflected off natural surfaces. For the new Bellevue First Congregational Church, the new soaring sanctuary is filled with this indirect light, which subtly changes throughout the day and seasons.

Image Courtesy © atelierjones

Image Courtesy © atelierjones

  • Architects: atelierjones (Susan Jones)
  • Project: Bellevue First Congregational Church
  • Location: Bellevue, Washington, USA
  • Software used: Sketchup, Rhino, Autocad

Read the rest of Bellevue First Congregational Church in Washington by atelierjones

LIVEBOAT – Chapter 5 in Berlin, Germany by Plastique Fantastique

 
October 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Plastique Fantastique

Taking his trident in both hands, Poseidon stirs the sea into a fury and lashes up rain and squall.
Mast and sail are torn away, Odysseus is thrown overboard and buried under a wall of water.
When he emerges gasping and sputtering, he somehow manages to clamber back aboard.
A goddess, Leucothea, appears to him in the form of a bird.
She counsels him to swim for it.
“Take my veil, tie it around your waist as a charm against drowning.
When you reach shore, be sure to throw it back into the sea.”

Image Courtesy © Goetz Arntzen, Serlenga, Canevacci

Image Courtesy © Goetz Arntzen, Serlenga, Canevacci

  • Architects: Plastique Fantastique
  • Project: LIVEBOAT – Chapter 5
  • Location: Berlin, Germany
  • Photography: Goetz Arntzen, Serlenga, Canevacci
  • Concept: Marco Canevacci
  • Design: Yena Young
  • Sound design: Marco Barotti
  • Coordination: Steffi Goldmann
  • Interviews: Hadmut Bittiger
  • Team: Mirjam Dorsch, Stephanie Grönnert, Hugo Luque, Simone Serlenga, Gabriel Spera
  • Thanks to: Martin Steffens, Franz Höfner, Markus Wüste, Andrea Klahold, Herr Gessner, Homer
  • Organised by:
    • 48 Stunden Neukölln festival, Berlin, Germany
    • TodaysArt. NL 2015, The Hague, The Netherlands
    • Kunsthaus Dresden – Städtische Galerie für Gegenwartskunst, Dresden, Germany

Read the rest of LIVEBOAT – Chapter 5 in Berlin, Germany by Plastique Fantastique

Pentagon Complex in Haridwar, India by Girimun

 
October 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Girimun

Located in Haridwar, a touristic destination in Northern India, the 65,000 sqm mixed-use complex comprises of a shopping mall, office suites above and a business hotel operated by Radisson Group. Distribution of functions, access and circulation are carefully resolved to achieve a highly integrated mix of activities without jeopardising the desired degree of separation between each different environment and function.

Image Courtesy © Girimun

Image Courtesy © Girimun

  • Architects: Girimun
  • Project: Pentagon Complex
  • Location: Haridwar, India
  • Client: Supertech Ltd
  • Size: 60,000 m2
  • Opening: 2010

Read the rest of Pentagon Complex in Haridwar, India by Girimun

Highline Stages in New York City by EOA/Elmslie Osler Architect

 
October 12th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: EOA/Elmslie Osler Architect

Highline Stages, previously known as Ceco Studios, is a photo / film studio and events space in the Meatpacking district of New York City.

With 14,500 square feet and entrances on West 14th and West 15th Streets, the space previously housed large trucks and associated equipment related to film and production. The owner decided to rebrand the space as one that could be leased out for large events and filming. The unusually tall ceiling height and easy truck access from the street are a primary feature. EOA stripped the interior of all extraneous materials to expose its original character, providing a clean canvas for any variety of events and photo-shoots while still reflecting the inherent industrial fabric of the building. When the large steel doors that divide the space are open, a view through the entire block is revealed. The entries on both streets are designed to accommodate trucks while at the same time providing a layer of privacy and control to for private events.  A new cafe bar is a place for cast and crews to relax and features reclaimed wood and blackened steel. Industrial lighting fixtures used on film sets have been re-purposed and integrated in a variety of ways throughout the space. Upstairs EOA created offices and work areas for the managers of Highline Stages with a continuation of the industrial aesthetic below. EOA also carved out smaller studio spaces to provide the client with additional opportunities to expand their offerings. The entire project is designed to provide the maximum flexibility to the clients of Highline Stages while also providing the perfect space for a variety of creative events to take place.

EOA worked with the New York City Landmarks Commission as well as the Greenwich Village Society for Historic Preservation on the renovation which included incorporating a glass garage door at the street level, Image Courtesy © EOA/Elmslie Osler Architect

EOA worked with the New York City Landmarks Commission as well as the Greenwich Village Society for Historic Preservation on the renovation which included incorporating a glass garage door at the street level, Image Courtesy © EOA/Elmslie Osler Architect

Read the rest of Highline Stages in New York City by EOA/Elmslie Osler Architect

Downs Path Contemporary Residence in New York by Blaze Makoid Architecture

 
October 12th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: The McGraw Agency

The owners of this house live outside the United States and hired Blaze Makoid Architecture a few days before returning to their fulltime residence.  Almost all of the design effort with these highly involved clients has occurred without the luxury of face to face meetings.

Image Courtesy © Blaze Makoid Architecture

Image Courtesy © Blaze Makoid Architecture

Read the rest of Downs Path Contemporary Residence in New York by Blaze Makoid Architecture

Don River House in Toronto, Canada by LGA Architectural Partners

 
October 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LGA Architectural Partners

The parents of a close-knit, multi-generational family wanted a quiet and easily maintained urban retreat as a comfortable place for their family to enjoy a variety of experiences, alone or together, particularly outdoors. They were also extremely interested in land stewardship. In response, LGA Architectural Partners master planned the family’s existing home into an unusual and holistic environment that exemplifies a new form of luxury: a non-material and restorative environment that is designed to foster connections with both family and nature. In an affluent area of Toronto and on the bank of a tributary of the Don River, the property is unique, a blurring of indoor and outdoor spaces that engage the family with their setting while also fostering biodiversity and wellness.

Image Courtesy © Ben Rahn / A-Frame Inc.

Image Courtesy © Ben Rahn / A-Frame Inc.

  • Architects: LGA Architectural Partners
  • Project: Don River House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Ben Rahn / A-Frame Inc.
  • Architectural Project Team: Janna Levitt, Partner-in-Charge, Erik Cunnington, Project Architect, Allison Janes
  • Consultant Team: Scott Torrance Landscape Architect Inc.
  • Construction Manager: Boszko & Verity Inc.
  • Size:
    • House Addition: 800 square feet
    • Pool House: 475 square feet
    • Garage:  1,000 square feet
    • Site: 0.7 acres
  • Completion: June 2012

Read the rest of Don River House in Toronto, Canada by LGA Architectural Partners

Bojanic House in Sherman Oaks, California by Martin Fenlon Architecture

 
October 12th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Martin Fenlon Architecture 

What started out as a relatively minor remodel of a modest bungalow evolved over the course of construction into a new 2,500 s.f. house, with the existing foundation and footprint as the only original elements.  The Bojanics acted as owner-builders, keeping construction costs to a bare minimum.  The end result was a uniquely collaborative effort; one where the design was worked out on a day-to-day basis during construction in a manner that bordered on improvisation.

Image Courtesy © Martin Fenlon Architecture

Image Courtesy © Martin Fenlon Architecture

  • Architects: Martin Fenlon Architecture
  • Project: Bojanic House
  • Location: Sherman Oaks, California, USA
  • Client: Val & Dee Bojanic
  • Structural Engineer: Hongkook Kim
  • Constructed Area: 762 sqm
  • Project Year: 2004-2006

Read the rest of Bojanic House in Sherman Oaks, California by Martin Fenlon Architecture

Sinbad Creek Residence in Sunol, California by Swatt | Miers Architects

 
October 12th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Swatt | Miers Architects

The Sinbad Creek House project started in 2008, when the owners – a couple, newly retired from the biotech field and avid horseback riders – decided they wanted to be able to spend more time enjoying the outdoors. Desiring a change from condominium living, they purchased a bucolic 5.3 acre hillside lot in rural Sunol, with unique views in three directions: a beautiful up-slope hillside with mature oaks and a giant walnut tree to the east, a canyon ridge to the west, and Mission Peak to the south. They imagined a modern residence that would embrace its beautiful setting, take advantage of the site’s many vistas, and allow for multiple ways of enjoying the surrounding natural environment.

Image Courtesy © Swatt | Miers Architects

Image Courtesy © Swatt | Miers Architects

Read the rest of Sinbad Creek Residence in Sunol, California by Swatt | Miers Architects

OostCampus in Oostkamp, Belgium by Carlos Arroyo Arquitectos

 
October 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Carlos Arroyo Arquitectos

OostCampus is the seat of civic, administrative and social services of an area in the heart of the countryside around Bruges (Brugse Ommeland), a beautiful landscape outlined by rows of trees and canals, punctuated by residential castles built along the centuries by wealthy merchants from the neighbouring Flemish town, and enriched with discrete industrial parks with high end technology companies like Siemens, Tyco, Entropia Digital, or EADS.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Carlos Arroyo Arquitectos
  • Project: OostCampus
  • Location: Oostkamp, Belgium
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Client: Autonoom Gemeentebedrijf Oostkamp, Oostkamp City Hall (Gemeente Oostkamp), Oostkamp Social Services (OCMW)
  • Contractor: CEI De Meyer
  • Project Budget:
    • Building: 6.5 M€
    • Park: 1.3 M€
  • Surface:
    • Building: 11.000 m2
    • Park: 40.000 m2
  • Competition: 2008
  • Construction: February 2011 to March 2012
  • Inaugurated: 15 June 2012

Read the rest of OostCampus in Oostkamp, Belgium by Carlos Arroyo Arquitectos

Bottega Ristorante in Jakarta, Indonesia by Einstein & Associates

 
October 12th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Einstein & Associates

DESIGN CONCEPT

Located  at Mega Kuningan, The Golden Triangle of Jakarta’s central Business District. Bottega Ristorante  is one of the newest european concept  restaurant with modern touch in the capital of Indonesia.  This Italian Restaurant concept inspired by 1960 Italian comedy – drama film written and directed by Federico Fellini. The film follows Marcello Rubini, a journalist writing for gossip magazines, over seven days and nights on his journey through the “sweet life” of Rome in a fruitless search for love and happiness.  At this film the glamour life  and lavish lifestyle from the actress shown everyday at her life. The chosen concept for this particular project is “La Dolce Vita”, meaning the good life, a mixing of posh and classy while still taking industrial design as the glue between the two. We want every customers come to this restaurant feel the posh and classy ambience. The restaurant  itself is a freestanding building at Danamon Bank Tower (Menara Bank Danamon) area.  Taking into considerations that the area is full of office towers and same looking buildings, Bottega Ristorante is built to be a breath of fresh air and truly remind people to live “La Dolce Vita”.

Image Courtesy © Fernando Gomulya

Image Courtesy © Fernando Gomulya

  • Architects: Einstein & Associates
  • Project: Bottega Ristorante
  • Location: Menara Bank Danamon – Mega Kuningan – Jakarta, Indonesia
  • Photography: Fernando Gomulya
  • Designer: Leo Einstein Franciscus
  • Area: 300 m2
  • Completion date: 5 January 2015

Read the rest of Bottega Ristorante in Jakarta, Indonesia by Einstein & Associates

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy