Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Organic Farm in Hebei Province, China by Arch Studio

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

The project is located in the farmland on the fringe area of Guye district, Tangshan. Villages and houses are scattered around. The site is a rectangular flat land covers an area of 6000㎡. The basic function of the building is acting as a processing workshop of organic food – raw materials come from organic producing areas across the country, being collected, processed and packed here, and then being delivered to other places as finished products. The design is inspired by traditional courtyard building, the initial idea is to build a magnified courtyard house, a workplace full of natural atmosphere and flexibility, a workplace which is self-contained and forms a corresponding relation with the surrounding broad and flat field.

Image Courtesy © JIN Wei-Qi

Image Courtesy © JIN Wei-Qi

  • Architects: Arch Studio
  • Project: Organic Farm
  • Location: Guzhi District, Tangshan City, Hebei Province, China
  • Photography: JIN Wei-Qi
  • Design Team: HAN Wen-Qiang, LI Xiao-Ming, WANG Han, JIANG Zhao, HUANG Tao
  • Author: Han Wen-Qiang
  • Site Area: 6000 sqm
  • Architectural Area: 1720 sqm
  • Design Time: 2015.06 – 2015.09
  • Construction Time: 2015.09 – 2016.04

Read the rest of Organic Farm in Hebei Province, China by Arch Studio

Cairn Energy Corporate Office in Gurgaon, India by SWBI Architects

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: epistle communications

Cairns India is one of the largest independent oil/gas exploration and production companies in India with a market capitalization of approx. US$ 7 billion. Cairns India was rated as the fastest-growing energy company in the world, as per the 2012 & 2013 Platts Top 250 Global Energy Company Rankings. Cairn India’s exhaustive Design Brief aims to create a sustainable workplace Solution that incorporates the Best Design Practices of Interior Space Planning. Conceived as an ambitious Corporate Office relocation Project, the client brief defines a Collaborative environment with open and transparent spaces, with an option of being flexible and scalable. Imbibing the firm’s Culture while crafting a Work-Centric space, the intent was to create a friendly, yet professional Office Space that is Global in appeal, young, lively, open and vibrant and open in its treatment and spurs its people to be result-oriented, exploratory and analytical.

Image Courtesy © Cairn Energy

Image Courtesy © Cairn Energy

  • Architects: SWBI Architects
  • Project: Cairn Energy Corporate Office
  • Location: DLF Atria, Gurgaon, Haryana, India
  • Photography: Cairn Energy
  • Name of Client: Cairn Energy
  • Design Team: Sanjay Wadhwa, Rachita Khanna
  • Built-Up Area (sq ft & sq m): 2,00,000 sq.ft
  • Carpet Area: 137,154 sq ft
  • Floor Area: 200,000 sq ft
  • Start Date: 2014
  • Completion Date: 2015

Read the rest of Cairn Energy Corporate Office in Gurgaon, India by SWBI Architects

APARTMENT XIV in Paris, France by studio razavi architecture

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: studio razavi architecture

This small apartment (80 m²) was renovated for a very young couple, both passionate collectors, and their dog. Our concept was to invade the space by design! The existing context is that of a 150 year old Haussmanian apartment with a rigid layout (defined structurally) which we intended to disrupt so that ultimately its inner qualities are revealed. Programmatic clusters respond to specific client needs, creating a landscape inside the apartment and modify the perception of this very classical Parisian layout.

Image Courtesy © olivier-martin gambier

Image Courtesy © olivier-martin gambier

Read the rest of APARTMENT XIV in Paris, France by studio razavi architecture

Société Générale Headquarters in Paris, France by Architecture Anne Démians

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Architecture Anne Démians

«My role as an architect is to ensure that this important density is consistent with the quality of the site and with each workspace. This density is assumed as a positive constraint, likely by nature to propel us towards the future. Les Dunes project differentiates itself from others by its architectural identity, it offers a new image of modernity through a innovation in construction in a gentle rupture / breakaway from what’s previously been done over the past 30 years. The entity as a whole is more than a building, it is a landscape.» Anne Démians

INTERNET’S INFLUENCE ON TERTIARY INNOVATION

Following two decades of technological upheaval directly related to the Internet, changes in society have emerged with their consequences on our ways of living.

Heralding a new era, digital tools profoundly boost individual and social exchanges and modes of expression. Our working attitudes are thus modified and our relationship to space is shaken. This digital transition impacts work relations and manifests itself in the office, but how are they (re)drawn?

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

Image Courtesy © Jean-Pierre Porcher

  • Architects: Architecture Anne Démians
  • Project: Société Générale Headquarters
  • Location: 6 allée des Sablons Val de Fontenay, Paris, France
  • Photography: Jean-Pierre Porcher, Laure Vasconi et AAD
  • Software used: AUTOCAD
  • Client: Societe Generale
  • Master of attorney book: Sogeprom
  • Project team: Martin Mercier (contest), Jack Weinand (studies and site), Malik Darmayan, Gabriel Ober, Francesco Girardi, Minsu Lee, Maite Casas, David Dahan, Igor Sanchez, Alain Sabounjian (Contributors)
  • BET Economist: Mazet and Associates
  • BET façade and structure: VP & GREEN fluid
  • BET electricity: Egis
  • BET cuisiniste: Gaury
  • HQE: Alto Engineering
  • Area: 89 000 m²
  • Budget: EUR 210 million

Read the rest of Société Générale Headquarters in Paris, France by Architecture Anne Démians

Albini Offices in Cluj-Napoca, Romania by Dico si Tiganas architecture and engineering

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Dico si Tiganas architecture and engineering

At the junction of two streets and two neighborhoods, one of houses between and after the war, and the other of houses of the 60s, a family of lawyers wished for an office of their own. A new building was meant to rise instead of a small and old family house that would have kept all memories only by its simple existence. However, beyond the intimate memory, the young lawyers have expressed their desire to build a landmark in the neighborhood, at a crossroads. The theme of the project required from us a contemporary expression, solid and transparent at the same time, a grading of spaces and a partition based on their team’s capability. We have worked with samples, as a tailor would do, so as to fit perfectly for those whom we outline the spaces for. The project is a scale exercise. The town planning regulations for a small lot, for a house in our case, made us to carefully analyze all joint formulas for surfaces which put on a simple, indivisible volume. The light withdrawals, sizes and positions of the holes, beyond the connections with interior spaces, aimed to match so as to be able to control the problem of scaling. In the vicinity a block of flats twice as high, and beyond it one three time taller and bigger, made us try transitions and mediations using all means available. The existing mature vegetation, giving up fences and amplifying the public space, combining materials and textures, represents the repertory of elements in fitting into that background. Basically an adequate architecture must find the proper balance from which the customer’s aspirations for landmarks are not to be missing.

Image Courtesy © Dico si Tiganas architecture and engineering

Image Courtesy © Dico si Tiganas architecture and engineering

Read the rest of Albini Offices in Cluj-Napoca, Romania by Dico si Tiganas architecture and engineering

Hakusui Nursery School in Chiba, Japan by Yamazaki Kentaro Design Workshop

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Yamazaki Kentaro Design Workshop

This nursery school in Sakura, Chiba was planned to accommodate 60 pupils.

Seiyu-Kai, a local social welfare firm specializing in elderly care facilities approached us for this project. The overarching concept for this plan started with an idea: “a nursery school is a large house.”

Surrounded by mountains and forest, the southern area of the site rests on a gentle slope. Putting this topography to use, we designed the school room to resemble a large set of stairs.

Image Courtesy © Yamazaki Kentaro Design Workshop

Image Courtesy © Yamazaki Kentaro Design Workshop

  • Architects: Yamazaki Kentaro Design Workshop (Kentaro Yamazaki)
  • Project: Hakusui Nursery School
  • Location: Sakura-shi, Chiba, Japan
  • Structual design: ASD / Ryuji Tabata, Takayuki Tabata
  • Facility design: yamada machinery office / Hiroyuki Yamada
  • Graphic desing: SHUNPEI YOKOYAMA DESIGN OFFICE / Shunpei Yokoyama
  • Structure: Wooden
  • Story: 2F
  • Site Area: 1046.64 sqm
  • Floor Area: 530.28 sqm
  • Start of construction and completion: January 2014 – November 2014

Read the rest of Hakusui Nursery School in Chiba, Japan by Yamazaki Kentaro Design Workshop

Hotel Cavallino Bianco in Urtijëi, Italy by noa* network of architecture

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: noa* network of architecture 

noa* (network of architecture) was comissioned to redesigned all 88 rooms and suites of the existing “Family & Spa Grand Hotel Cavallino Bianco” in Ortisei (Val Gardena, Italy) meeting highest demands and its luxurious demand. Maximum flexibility characterizes the entire proposal, claiming lots of different room atmospheres for the entire family.

“Time is an essence which cannot be changed; however, we can change the quality of time… and learn to use it to the best advantage.” – Stefan Rier

Image Courtesy © noa* network of architecture

Image Courtesy © noa* network of architecture

Read the rest of Hotel Cavallino Bianco in Urtijëi, Italy by noa* network of architecture

Framehouse in Bratislava, Slovakia by plusminusarchitects, LTD

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: plusminusarchitects, LTD

The interior of a postproduction studio FRAMEHOUSE is located in a renovated multifunctional building on Miletičova street in Bratislava. Studio covers an area of 145 m2 divided into two floors and plays with materiality, minimalism and morphology. Motto “simplicity is beauty” architects are trying to undermine the motto “simplicity is beauty” with occasional spatial elements. Call words are wood, concrete and a bit of metal.

Image Courtesy © plusminusarchitects, LTD

Image Courtesy © plusminusarchitects, LTD

Read the rest of Framehouse in Bratislava, Slovakia by plusminusarchitects, LTD

Inhabiting urban lungs green projects in Kuala Lumpur, Malaysia by Ramadan Shahabudin

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ramadan Shahabudin 

Inhabiting the urban lungs green building project is an office project that apply green and sustainable approach on its detailing. The propose project is located at Jalan Tun Ismail, KualaLumpur, Malaysia. Green building, also known as green construction or sustainable building is the practice of creating structures and using processes that are environmentally responsible and resource-efficient through out a building lifecycle: from sitting to design, construction, operation, maintenance, renovation and deconstruction. This practice expands and complements the classical building design that typically concerns on economy, utility, durability and comfort.

 Image Courtesy © Ramadan Shahabudin

Image Courtesy © Ramadan Shahabudin

  • Architects: Ramadan Shahabudin
  • Project: Inhabiting urban lungs green projects
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia

Read the rest of Inhabiting urban lungs green projects in Kuala Lumpur, Malaysia by Ramadan Shahabudin

Phoenix Restaurant in Düsseldorf, Germany by betec Lighting AG

 
November 13th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: betec Lighting AG

Special lamps made of stainless steel with halogen lamps. Design and production of six floor lamps according to Kromayer’s design.

Floor lamps and table lamps. The perforated plate cylinders have been produced and enamelled also by a German foreign company.

Image Courtesy © betec Lighting AG

Image Courtesy © betec Lighting AG

  • Architects: betec Lighting AG
  • Project: Phoenix Restaurant
  • Location: Dreischeibenhaus, Düsseldorf, Germany
  • Design: Company Kromayer

Read the rest of Phoenix Restaurant in Düsseldorf, Germany by betec Lighting AG

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy