Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

PROTIRO in Catania, Italy by NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

1.The reuse of two former artisan sheds is the opportunity to score an anonymous urban environment and degraded by the power and strength of the architecture. In this project we used crude materials to make the surfaces very expressive.

Image Courtesy © NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

  • Architects: NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture (arch. Marco Navarra, arch. Maria Marino)
  • Project: PROTIRO
  • Location: Caltagirone, 95041 Province of Catania, Italy
  • Client: Fondazione Concetta D’Alessandro Onlus
  • Collaborators: arch. Fortunato Pappalardo
  • Structures: ing. Filippo Leocata
  • Electrical plants: ing. Claudio Pitino
  • Chronology: 2011/16

Read the rest of PROTIRO in Catania, Italy by NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

Flash club in Bansko, Bulgaria by studio MODE

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: studio MODE 

Flash club is a night club situated in Bansko, Bulgaria. Its area spreads around 465.00 Sq.m. / 5005.22 sq.ft.

We found inspiration in the aesthetics of the science fiction movie Tron: Legacy, a sequence of the old movie Tron. The materiality of the design is achieved by light and reflections. The force of the sound, the flash of light, the transfusion of spaces. The circle became our engine. We connected spa_ally every fiber of the club. The flow of spaces is comprehensible and logical. The space of the club changes constantly by the movement and presence of people inside. The ceiling and walls reflect and refract the movement inside in different angles and projections, which gives a dynamic impression of the space. The amphitheatrical space of the VIP podiums are connected to the dry bar via and endless beam of light, graphically emphasizing their shapes in the infinitude. Through endless fleshes, the spotlights, hit every reflective surface and creating an endless parade of visual illusions and mystery. We made the space flow less by creating a sci-fi amphitheater, which unified the whole club. Continuous surfaces and curves embracing the customers and welcoming the sound of music. The restrooms, themselves, are an endless highways of light. They were an essential part of the design, where you get the feeling of infinity and teleportation throughout space and time.

Image Courtesy © Tihomir Rachev

  • Architects: studio MODE
  • Project: Flash club
  • Location: 2770 Bansko, Bulgaria
  • Photography: Tihomir Rachev

Read the rest of Flash club in Bansko, Bulgaria by studio MODE

Zalando in Friedrichshain, Germany by Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

Based in the old Knorr Braking Systems factory, Friedrichshain – a protected historical site, is one of three of the online retailer Zalando’s locations in Berlin, employing around 2000 people. Bruzkus Batek architects have designed and conceptualised a multi-use “fashion hub” at the site, including a modern, fully featured canteen and terrace onto the interior courtyard.

Image Courtesy © Jens Bösenberg

Read the rest of Zalando in Friedrichshain, Germany by Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

Identity Works in Stockholm, Sweden by Elding Oscarson

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Elding Oscarson

The independent branding agency Identity Works is housed in one of Stockholms most iconic commercial buildings from the Swedish Grace era, designed by Cyrillus Johansson. When expanding within the building Elding Oscarson were given the opportunity to thoroughly look into the agency’s workflow in relation to the disposition of spaces. Within a tight framework of standard requirements, a project tailored for the client regarding openness, transparency, communication, and creative flow, could be crafted. The envisioned creative atelier, however with the need of many enclosed rooms, resulted in a layout where enclosed spaces are arranged to form a series of interconnected open spaces. Like buildings, towards a square, these volumes have been given facades with large windows providing light and transparency. Their contrasting cladding of clear lacquered MDF shelving, highlights the spatial organization while functioning as an ever-changing mood board.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Elding Oscarson [Johan Oscarson, Jonas Elding (partners in charge) and Gustaf Karlsson (project architect)]
  • Project: Identity Works
  • Location: Kungsgatan 34, Stockholm, Sweden
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Client: Identity Works
  • Building contractor: Öhmans Bygg
  • Carpenter: Grötlingbo Möbelfabrik
  • Total floor area: 730 sqm
  • Completion: 2015

Read the rest of Identity Works in Stockholm, Sweden by Elding Oscarson

Student Residence in Aveiro, Portugal by Adalberto Dias, Arquitecto Lda.

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Adalberto Dias, Arquitecto Lda. 

It is located in the expansion area of the University of Aveiro, in Agra do Crasto, a territory of salines, with an open orthogonal grid, in which preference in the urban rule and the boundaries between built space and empty space and the network of relationships that the system provides, wich in built system.

Image Courtesy © FG + SG Fotografia de Arquitectura

  • Architects: Adalberto Dias, Arquitecto Lda.
  • Project: Student Residence
  • Location: Agra do Castro, University of Aveiro, Aveiro, Portugal
  • Photography: FG + SG Fotografia de Arquitectura
  • Client: University of Aveiro
  • Authors: Adalberto Dias
  • Team: Ana Costa, Armênio Teixeira, Ana Claudia Monteiro, Nuno Rocha
  • Structures: António Dinis
  • Electricity and Telecommunications: Jorge Malta
  • Water and Sanitation: José Ramos
  • Builder: Casais, SA
  • Total built area (m2): 6045 m2
  • Year of completion: 2011

Read the rest of Student Residence in Aveiro, Portugal by Adalberto Dias, Arquitecto Lda.

Uber in Hong Kong by Bean Buro

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Bean Buro

Bean Buro’s design for UBER’s new Hong Kong office takes inspiration from Gottfried Semper’s writings on vessels, where he described the notion of form and function acting as a structured whole, with individual parts fulfilling their own function while cooperating with others to achieve an overall aim and effect.

Image Courtesy © Bean Buro

  • Architects: Bean Buro
  • Project: Uber Hong Kong
  • Location: Hong Kong
  • Client: UBER Hong Kong
  • Design Directors: Kenny Kinugasa-Tsui, Lorène Faure
  • Senior Architectural Designers: Elspeth Lee, Isabel Entrambasaguas
  • Architectural designers & assistants: Michelle Ho, Tommy Hui, Gigi Kwong, Abby Liu
  • Contractor: Winsmart Contracting Co. Ltd
  • Project Management: Colliers International

Read the rest of Uber in Hong Kong by Bean Buro

The Curve in Berkshire, England by Colorminium + bblur architecture + CZWG

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Caro Communications

A dynamic team of architects, designers and consultants are celebrating the completion of the £22m cultural hub project, The Curve, located in the centre of Slough, Berkshire, UK. The Curve is the flagship public building and the key community amenity in the on-going regeneration of Slough’s town centre, where over £45m of public investment has already been spent or committed to create an entirely new commercial district – The Heart of Slough. Housing a library, a 280 seat multi-purpose performance venue, and spaces for council meetings and exhibitions, the 4,500 sq m building consolidates disparate community functions and registrar services across the centre of Slough.

Image Courtesy © Hufton + Crow

Read the rest of The Curve in Berkshire, England by Colorminium + bblur architecture + CZWG

Rock & Branch in Seoul, South Korea by HyunjoonYoo Architect

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: HyunjoonYoo Architect

A Tail of The Hill

The building has such unique program and location. This facility is served as a place where the park janitors rest, wash and store cleaning tools at the same time. Boramae Park has small and large hills within the park. The site is located at the endpoint of one of those hills. The fan shaped area, which is about two-thirds of the site, is in contact with the road and the rest one-third touches the end of the hill. In fact, the site is in-between the last tail of the hill and the road. With the site given, the park required a shelter for the janitors and the storage for the equipment.

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: HyunjoonYoo Architect (Taewon Choi)
  • Project: Rock & Branch: Janitor’s Shelter for Boramae Park
  • Location: 395, Shindaebang-dong, Dongjak-gu, Seoul, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Lead Architects: Hyunjoon Yoo, Jinsung Heo
  • Design Team: Jaehong Kim, Daeun Seo
  • Client: Dongbu Park & Landscape Management Office
  • Structural Engineer: Seum
  • Construction: Pureun jongwon construction
  • Mechanical engineer: Min Sung engineering
  • Electrical engineer: Hyeob-In
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 465.90 m2
  • Completion Year: 2016

Read the rest of Rock & Branch in Seoul, South Korea by HyunjoonYoo Architect

Colourful Sports Park in Schiedam, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MoederscheimMoonen Architects

How can you make a motorway section attractive and functional for the local residents? This is the question MoederscheimMoonen Architects set to work on for the Municipality of Schiedam. They devised a unique solution for a stretch of the A4 motorway between the Dutch cities of Delft and Schiedam. The result is wonderful green park and a new sports location that will definitely appeal to the imagination. Located some six metres above the motorway, the sports fields are enclosed by one of the largest canvases in Europe. Together with Lace Fence, the architects created no less than 8,500 m² of colourful fencing that consists of over 1.6 million life-like ‘pixels’. 

Image Courtesy © Ronald Tilleman and Dedots

  • Architects: MoederscheimMoonen Architects
  • Project: Colourful Sports Park
  • Location: Schiedam, The Netherlands
  • Photography: Ronald Tilleman and Dedots
  • Client: Municipality of Schiedam, The Netherlands
  • Architect in charge: Erik Moederscheim
  • Project team: Jim de Koning, Ruud Moonen, Fernando Polo Calvo, Sander Malschaert, Christiaan Harmse
  • Landscape design: BGSV Bureau voor stedenbouw en landschap
  • Fence design: Dedots
  • Structural engineering: CAE Nederland BV
  • Installation consultancy: IV Bouw BV
  • Main contractor for the building: Dura Vermeer Bouw Zuidwest BV
  • Contractor for the landscape: Van Kessel Sport en Cultuurtechniek BV
  • Surface area: 16,000 m²
  • Finalisation of design: March 2015
  • Final acceptance: September 2016

Read the rest of Colourful Sports Park in Schiedam, The Netherlands by MoederscheimMoonen Architects

EPILPSY RESIDENTIAL CARE HOME in Dommartin-lès-Toul, France by ATELIER MARTEL

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ATELIER MARTEL

The site is located between pastures and activity areas in the semi-urban fringe located at the outskirts of the small town of Dommartin-lès-Toul. It extends on a gentle slope in front of the parking of the former American hospital and opens up to the panorama of the Moselle valley.

The value system based on which historical cities have been built has been substituted by the logic of traffic flow and lower cost. And even if it is unable to produce any urban quality, the so called “activity area” continues to be, most of the time, the place of work of contemporary architects, as it is where the cities expand and develop. At the same time, these unrestrained city fringes represent a source of imagination for the architects, a comparator, a particular landscape, extremely contemporary, hence fascinating, and therefore; able to convey emotions and memories.

Image Courtesy © Mayanna von Ledebur

  • Architects: ATELIER MARTEL
  • Project: EPILPSY RESIDENTIAL CARE HOME
  • Location: Dommartin-lès-Toul, 54200, France
  • Photography: Mayanna von Ledebur
  • General contractor: O.H.S. de Lorraine
  • Project manager: atelier Martel; BET Egis Bâtiments
  • Mis¬sion: Base + OPC et SSI
  • Artistic collaboration: Mayanna von Ledebur
  • Structural work: PEDUZZI BATIMENT
  • Exterior joinery: WUCHER
  • Interior joinery : G.V.A.
  • Area (SHAB): 3 200 m²
  • Construction cost (HT): 5,2 M€
  • Calendar: Study 2011/12, construction 2013/2015

Read the rest of EPILPSY RESIDENTIAL CARE HOME in Dommartin-lès-Toul, France by ATELIER MARTEL

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy