Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Vinohradský Pivovar – Brewery in Praha, Czech Republic by o v – a opočenský valouch architekti

 
July 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: o v – a opočenský valouch architekti 

Renewed small brewery in the basement spilka premises of a former brewery. proposal strengthens sculptural qualities of wagon vaulted ceilings and massive walls. Newly punched oval holes combine beer hall with a production area of ​​the brewery and stress Massive brick essence of space. accentuating various cooking operations : Varna, Lauter tun , fermenting room and storage cellar . Light neutral interior gives excel color of the beer glass , ceramics paneled the counter follow the brewing tradition.

 Image Courtesy © Luke Žentel

Image Courtesy © Luke Žentel

  • Architects: o v – a opočenský valouch architekti (George Opočenský, Stephen Valouch)
  • Project: Vinohradský Pivovar – Brewery
  • Location: Korunní 106, Praha 10, Czech Republic
  • Photography: Luke Žentel
  • Collaboration: Vojtěch Kratochvíl

Read the rest of Vinohradský Pivovar – Brewery in Praha, Czech Republic by o v – a opočenský valouch architekti

Massimo Dutti in Mexico City by Sordo Madaleno Arquitectos

 
July 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sordo Madaleno Arquitectos 

The new flagship store for Massimo Dutti is located on Presidente Masaryk Avenue, one of the most prestigious streets in Mexico City. Home to leading brands, it is considered the city’s “golden mile” and has recently undergone a makeover to improve its urban qualities.

Exterior View, Image Courtesy © Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Jaime Navarro

Exterior View, Image Courtesy © Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Jaime Navarro

  • Architects: Sordo Madaleno Arquitectos
  • Project: Massimo Dutti
  • Location: Mexico City
  • Photography: Jaime Navarro
  • President: Javier Sordo Madaleno Bringas
  • Architecture Leader: Javier Sordo Madaleno de Haro
  • Project Leader: Boris Pena, Fernando Sordo Madaleno de Haro
  • Design Manager: Santiago García de Letona, Rodrigo Flores
  • Construction Area: 1450 m2
  • Terrain Area: 415 m2
  • Termination Date: 2016
  • Status: Built

Read the rest of Massimo Dutti in Mexico City by Sordo Madaleno Arquitectos

House 19 in Amersham, England by Jestico + Whiles

 
July 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Jestico + Whiles

House 19 is designed as a carbon neutral, energy efficient home in the ancient historic town of Old Amersham, nestled in the Chiltern Hills. The house fuses traditional forms and local materials in an elegant and modern way to make full use of the natural aspect and orientation of the site.

Image Courtesy © Grant Smith

Image Courtesy © Grant Smith

  • Architects: Jestico + Whiles
  • Project: House 19
  • Location: Amersham, England
  • Photography: Grant Smith
  • Software used: AutoCAD,  Sketchup and Sefaira

Read the rest of House 19 in Amersham, England by Jestico + Whiles

Philips Business Innovation Centre FiftyTwoDegrees in Nijmegen, Netherlands by Mecanoo architecten b.v.

 
July 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Mecanoo architecten b.v.

Knowledge centre

At the start of the new millennium, Philips Semiconductors (now NXP) wanted to expand its current production and research site in Nijmegen by creating a new knowledge centre for the development of semiconductors for the electronics industry. The existing production site is sealed off and fenced in for security reasons. The new knowledge centre, where technology, science, culture, work, living and leisure come together, fosters chance encounters and collaboration with diverse parties. The name of the complex, FiftyTwoDegrees, refers to the site’s 52nd degree of latitude, which like the ambition of the initiators, spans the entire world.

Image Courtesy © Christian Richters

Image Courtesy © Christian Richters

  • Architects: Mecanoo architecten b.v.
  • Project: Philips Business Innovation Centre FiftyTwoDegrees
  • Location: Nijmegen, Netherlands
  • Photography: Christian Richters
  • Client: Ballast Nedam Bouw, Arnhem; ICE Ontwikkeling, Nijmegen
  • Architect: Mecanoo architecten, Delft
  • Structural engineer: ARUP, Amsterdam (competition); Adviesbureau Tielemans BV, Eindhoven (execution)
  • General contractor: Ballast Nedam Speciale Projecten, Utrecht
  • Building services consultant: Royal Haskoning, Nijmegen
  • Building costs including services: 1st phase € 42,000,000 (2006)
  • Design: 2004-2005, 1st prize in competition in 2002
  • Execution: 2005-2006
  • Awards: Dedalo Minosse for Sustainability 2008, International Design Award 2009, International Architecture Award 2009)

Read the rest of Philips Business Innovation Centre FiftyTwoDegrees in Nijmegen, Netherlands by Mecanoo architecten b.v.

Exterior Transformation of Ocean Beach McNamara Residence in California by Laurie C Fisher, Architect

 
July 20th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Laurie C Fisher, Architect 

San Diego-based Laurie C Fisher, Architect, has completed the exterior remodel of a 2,480-square-foot, two-story private residence in the Ocean Beach community of San Diego.  The project also included the addition of a front porch and patio, as well as re-landscape of the 1,000-square-foot front yard.

Image Courtesy © Laurie C Fisher, Architect

Image Courtesy © Laurie C Fisher, Architect

  • Architects: Laurie C Fisher, Architect
  • Project: Exterior Transformation of Ocean Beach McNamara Residence
  • Location: San Diego, California, USA

Read the rest of Exterior Transformation of Ocean Beach McNamara Residence in California by Laurie C Fisher, Architect

Olympia 66 in Dalian, China by Aedas

 
July 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

INTRODUCTION

Olympia 66 is a statement of innovative design as a landmark in the city of Dalian, China. The design respects Chinese culture and urban context, with the thoughtful approach to its relationship to the street providing generous community space and plazas with integrated landscape. This 7-storey shopping mall grasps the fine balance between complex form and function, responding to the immediate surroundings and local community and providing the largest shopping, lifestyle and leisure complex in Dalian.

External view, Image Courtesy © Aedas

External view, Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Olympia 66
  • Location: Dalian, China
  • Client: Hang Lung Properties Ltd
  • Directors: Christine Lam and David Clayton
  • Structural Engineer: Ove Arup & Partners Hong Kong Ltd.
  • E&M Engineer: Parsons Brinckerhoff (Asia) Ltd.
  • Quantity Surveyor: Langdon & Seah China Ltd.
  • Traffic Consultant: MVA Hong Kong Ltd.
  • Lighting Designer: DUO Lighting Design + Associates
  • Site Area: 63,400 sq m
  • Gross Floor Area: 221,900 sq m
  • Floor: 7 stories above ground, 3 basement floors
  • Completion Year: 2015

Read the rest of Olympia 66 in Dalian, China by Aedas

“House in Enjyuji” in Fukuoka, Japan by tatta architects

 
July 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: tatta architects

The site is located in Ukiha Yoshii town in southern Fukuoka prefecture. From Minoyama areas of the south side of the town rich water and wind, it is a magnificent landscape can enjoy land. Renovation of the Japanese house of this plan is built 60 years at the foot of the Minoyama land. Residents wanted a little richer life than the current three both, in the middle-aged and elderly people.

Image Courtesy © Tetsuya Yashiro

Image Courtesy © Tetsuya Yashiro

  • Architects: tatta architects
  • Project: House in Enjyuji
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Tetsuya Yashiro
  • Construction: Sawayaka Kensetsu
  • Garden Design: Toshinori Kakuno
  • Total Area: 167.85 m2
  • Internal Area: 226.61 m2
  • Year:2016

Read the rest of “House in Enjyuji” in Fukuoka, Japan by tatta architects

Cliff House in Dakar, Senegal by SAOTA

 
July 20th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: SAOTA

Situated on a cliffside overlooking the Atlantic Ocean, Cliff House in Dakar, Senegal was completed in 2011, with SAOTA, the Architects and ARRCC doing the Interior Decor. The house was designed for a Senegalese businessman and his family.

Built on the site of an old World War Two bunker and on the edge of a cliff, Cliff House maximises its commanding position to create a house that is not only dramatic but with the incorporation of historical elements quite magical and mysterious.

 Image Courtesy © SAOTA

Image Courtesy © SAOTA

  • Architects: SAOTA (Stefan Antoni, Greg Truen & Juliet Kavishe)
  • Project: Cliff House
  • Location: Dakar, Senegal
  • Software used: 3D Studio Max and Vray
  • Interior Design: ARRCC (Mark Rielly & Sarika Jacobs)
  • Main Furniture Supplier: OKHA Interiors
  • Building Area: 1954m2
  • Completion Date: 2011

Read the rest of Cliff House in Dakar, Senegal by SAOTA

Les enfants Rouges in Paris, France by Ubalt architectes

 
July 19th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ubalt architectes

In this typical 17th Century flat located in the heart of the Marais, three working axes have structured the work :

– Within the 36 m2 space, there will be a bedroom, a dinner-area, a lounge, an office, a kitchen and a bathroom.

– There will be an illusion of a larger surface by visually lengthening the flat.

– The space will be transformed while keeping the character of the old…

Image Courtesy © Ubalt architectes

Image Courtesy © Ubalt architectes

  • Architects: Ubalt architectes
  • Project: Les enfants Rouges
  • Location: Marais, Paris, France

Read the rest of Les enfants Rouges in Paris, France by Ubalt architectes

Nature Concert Hall 2016 in Zalenieki manor, Latvia by DJA (Didzis Jaunzems Architecture)

 
July 19th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: DJA (Didzis Jaunzems Architecture)

Nature Concert Hall 2016 is designed as an art installation made from 10 000 paper bats. Levitating cloud with gradient density over the musicians serves also as a screen for video and light projections. To achieve maximum lightness and levitation effect art installation is suspended in 3 paired electricity columns far away each from another. The volume of the cloud is referring to flocking bird and bat created dynamic geometries that can be found in nature. Black & white video and light projections, specially composed music are continuing the interpretation of dark world of the bat.

Image Courtesy © Uldis Lapins

Image Courtesy © Uldis Lapins

  • Architects: DJA (Didzis Jaunzems Architecture)
  • Project: Nature Concert Hall 2016
  • Location: Zalenieki manor, Latvia
  • Photography: Uldis Lapins
  • Client: association “Nature Concert Hall”
  • Video projections: Robert Rubins, Viktors Keino, Maris Kalve
  • Lights: Oskars Timbars
  • Area: 1000 m2
  • Year: July 2016

Read the rest of Nature Concert Hall 2016 in Zalenieki manor, Latvia by DJA (Didzis Jaunzems Architecture)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy