Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Fukumasu Base and Kindergarten Annex in Chiba, Japan by Yasutaka Yoshimura Architects

 
July 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Fukumasu Base and Kindergarten Annex

An extension project for the kindergarten in Ichihara, Chiba. It is aimed to be a community center not only for children but also for their families and graduates. We provided huge air volume to enables children to run around in the building by ready-made tent warehouse, which reminds of the existed warehouse stood in the same site. The tent warehouse also covers the freely folded wooden walls that forms place-like thing. We also tried to stimulate children’s imagination by leaving the things like front side and backside of the walls, and even the confliction of the brace structure.

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

View of the south façade, Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

  • Architects: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Project: Fukumasu Base and Kindergarten Annex
  • Location: Ichihara, Chiba, Japan
  • Photography: Yasutaka Yoshimura
  • Software used: Vectorworks
  • Design and Supervise: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Structural engineer: Eisuke Mitsuda Structural Consultants (wooden) / Hasegawa Sogo Sekkei (Steel)
  • Adviser for kindergarten: HIBINOSEKKEI, Inc + yoji no shiro
  • General contractor: Hirai Kensetsu / Sanwa-kigyo Corporation (Tent Warehouse)
  • Structure: Wooden + steel, 1 story, partly 2 stories
  • Max height: 8,470 mm
  • Area:
    • Site area: 3,361.51sq.m
    • Building area: 512.42sq.m
    • Total floor area: 684.81sq.m
  • Completion date: Mar/2016

Read the rest of Fukumasu Base and Kindergarten Annex in Chiba, Japan by Yasutaka Yoshimura Architects

Machaon Valley in Tatarstan, Russia by LEVS architecten

 
July 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LEVS architecten

LEVS architecten has won an international competition for the design of a new residential area nearby the Russian city of Kazan. The winning master plan and architectural concept take a ‘Dutch approach’ to create a living environment for approximately 17,000 residents. Intimate dimensions, green spaces, informal bike paths and walkways, adequate facilities, and spirited architecture together make the Machaon Valley a sustainable community.

Image Courtesy © LEVS architecten

Image Courtesy © LEVS architecten

  • Architects: LEVS architecten
  • Project: Machaon Valley
  • Location:  Malye KabanyKazan, Tatarstan, Russia

Read the rest of Machaon Valley in Tatarstan, Russia by LEVS architecten

Hakuunsou in Kanagawa prefecture, Japan by Makoto Yamaguchi Design

 
July 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Makoto Yamaguchi Design

In converting this Ryokan (traditional Japanese Inn), in the mountainous holiday retreat area of Yugawara, outside Tokyo, we were inspired by the beautiful surrounding landscape of forest and rivers, and the esteemed traditions of Japanese crafts. We sought to combine richly textured natural materials with traditional Japanese crafts and patterning, to create a fusion and layering of these two elements, and form a beautiful contrast.

Entrance, Image Courtesy © Koichi Torimura

Entrance, Image Courtesy © Koichi Torimura

  • Architects: Makoto Yamaguchi Design
  • Project: Hakuunsou
  • Location: Yugawara, Kanagawa prefecture, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Design team: Makoto Yamaguchi, Peter Hamori, Ayumi Mitoma, Scott Beer
  • Site area: 356.80 sqm
  • Completion: 2015

Read the rest of Hakuunsou in Kanagawa prefecture, Japan by Makoto Yamaguchi Design

Transformation In Pronda Road Civic 8 in Turin, Italy by G.G. RAINERI

 
July 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: G.G. RAINERI

The measure in question provided for the restructuring and change of use of an industrial building destination located at the center of a quadrilateral of residential buildings. The shed in which we intervened, was placed exactly in the middle of a block of the west area of ​​Turin, near the border with the town of Grugliasco (block between Via De Santis, Pronda road, via Cimone and via Postumia). This is a city area developed after the Second World War, and still partially in the developing; in fact, some of the block buildings have recently been constructued. The intervention  involved the reshaping of the existing building in order to make it habitable. Its location is ideal, since being on the block center of gravity has a right distance from the buildings to have no annoying visual interference; moreover the intervention took place in accordance with the neighbor (the road Pronda 8), which was planning to demolish the existing buildings low to build a new building on front street, leaving the right of way (existing) to enter the lot in object. The existing building has been, so, surrounded by green gardens, partly to other condos in part derived uncovering part of the building itself. The GFA, originally located on the ground floor of the building, was distributed between the new mezzanine and the remaining ground floor. The height of the cover is not changed, the outer walls were maintained in part as boundary walls in part as the walls of the new residence. The most difficult part of the design was to give the proportions of residential building to a building that was built to house production activities. The main elevations are divided by dormers and recesses that mark the number of homes fitted inside. Moreover, the tall, narrow windows (partially obscured by fixed shading) try to give new proportions to the main prospect. The inputs to housing are designed as common compasses. All shutters and entrances are made of silver-colored metal profiles, the shell is finished with “ISOCOPPO” Alubel light gray, and the facades are painted in colored earthenware (red mattonaceo).

Image Courtesy © G.G. RAINERI

Image Courtesy © G.G. RAINERI

  • Architects: G.G. RAINERI
  • Project: Transformation In Pronda Road Civic 8
    Location: Turin, Italy
  • Ownership of the building: Impresa Monateri
  • Client: Impresa Monateri
  • Director of construction firm: geom.. Carlo Garelli
  • Designer and project manager: arch. Luigi RAINERI Turin
  • Structural design: ing. Sergio Vighetto
  • Project electrical and thermal plants: Fapa engineering
  • Construction cost: € 800.000
  • Area: 500 sm.

Read the rest of Transformation In Pronda Road Civic 8 in Turin, Italy by G.G. RAINERI

G.G. Brown Building Addition – University of Michigan in Ann Arbor by Banker Wire

 
July 16th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Banker Wire

The design architect of a new building addition and renovation project at the University of Michigan says the firm “pushed the envelope” with the help of Banker Wire.

Banker Wire metal mesh was specified for the railing infill of a new pedestrian bridge, which provides access to the new Center of Excellence in Nano Mechanical Science and Engineering building – an addition to the George Granger Brown (G.G. Brown) Memorial Laboratories building on North Campus in Ann Arbor.

Spanning more than 50 feet, the bridge had a significant impact on the overall design, and as a result needed to mimic the new building’s predominant design feature – a giant LED wall showing abstract samples of active lab work.

Image Courtesy © Banker Wire

Image Courtesy © Banker Wire

  • Manufacturer: Banker Wire
  • Project: G.G. Brown Building Addition – University of Michigan
  • Location: Ann Arbor, Michigan, U.S.A

Read the rest of G.G. Brown Building Addition – University of Michigan in Ann Arbor by Banker Wire

Carver Global in Seoul, Korea by D-Werker Architects

 
July 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: D-Werker Architects

Mapo_ New development and a hybrid urban landscape

Mapo is a district undergoing considerable transformation in Seoul through a recent redevelopment craze. Large enterprises, hotels and apartment complexes unable to bear the cost of rent in existing urban centers are entering Mapo’s competitive market. Therefore, the image of Mapo is changing with the development of large apartments complexes behind a single layer of high-rise buildings positioned along the edge of the main streets. In contrast, a part of Mapo district remains undeveloped and intact as it was built from the 1960’s with small scale buildings.

Image Courtesy © Inwoo Yeo

Image Courtesy © Inwoo Yeo

  • Architects: D-Werker Architects (Jieun Lee, Hwon Yoon)
  • Project: Carver Global
  • Location: 500-9, Daeheung-dong, Mapo-gu, Seoul, Korea 
  • Photography: Inwoo Yeo
  • Client: Sang Rok Lee
  • Construction: Gaudikorea Co.
  • Structure: Ferroconcrete
  • Finishing Materials: Pine Board Exposed Concrete, Exposed Concrete, Metal Fabric
  • Surface Area: 2,710.4 ft2
  • Total Area: 1,743.27 sqm
  • Year: 2016

Read the rest of Carver Global in Seoul, Korea by D-Werker Architects

ON THE ROOF OF MONTREUIL in France by aadd+ ARCHITECTURE & DESIGN DUBOËLLE

 
July 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: aadd+ ARCHITECTURE & DESIGN DUBOËLLE

Direction Paris suburb, and more particularly the town of Montreuil, a village that has preserved all its nature, fitting perfectly to the “Grand Paris” Project. This project that gathers the main raising architecture issues held by the city of Paris. Indeed, reaching the demographic requirements inherent to the population’s growth implies an increase of the buildings density.

Many municipalities like the city of Geneva, Switzerland, have already amended their rules planning in order to increase buildable volumes in elevation.

Image Courtesy © V. DUBOËLLE

Image Courtesy © V. DUBOËLLE

Read the rest of ON THE ROOF OF MONTREUIL in France by aadd+ ARCHITECTURE & DESIGN DUBOËLLE

Radisson Blu Edwardian Hotel in Surrey, England by SEFAR® Architecture

 
July 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: SEFAR® Architecture

In the heart of Surrey, England, the 185-room Radisson Blu Edwardian Hotel exudes luxury, and with its newest addition — a covered rooftop terrace — the hotel is set to impress guests in all types of weather. The retractable cover to the hotel’s rooftop terrace provides form and function with the help of TENARA Fabric from SEFAR Architecture.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

Read the rest of Radisson Blu Edwardian Hotel in Surrey, England by SEFAR® Architecture

Municipal Library of Coslada in Madrid, Spain by Pinearq

 
July 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Pinearq

The program’s density, the area of the plot of land and  the  allowed construction  requires to  resolve the project within a compact shape building that occupies the entire surface of the plot of land.

The proposal takes this location into account as a starting point, coming up with a compact volume, which, however, has been perforated by a series of patios where vegetation climbs high achieving a good quality space and well lit building.

Image Courtesy © Fernando Guerra

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: Pinearq (ALBERT DE PINEDA)
  • Project: Municipal Library of Coslada
  • Location: Av. Principes de España, s/n. Coslada, Madrid, Spain
  • Photography: Fernando Guerra
  • Software used: AutoCAD
  • Architect in Charge: Albert de Pineda
  • Collaborators:
    • Architecture: Juan Garcia, Gerardo Solera, Pedro Pombinho
    • Structure: Manuel Arguijo
    • Engineering Services: Grupo JG
    • Survey Architecture and Site Work Direction: Enne – Gestión Activa de Proyectos
    • Construction company: Fomento de Construcciones i Contratas (FCC)
  • Area: 3.157,86 m2
  • Date: 2013

Read the rest of Municipal Library of Coslada in Madrid, Spain by Pinearq

Librairie Avant-Garde, Ruralation Library in Zhejiang Province, China by AZL Architects

 
July 15th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: AZL Architects

Located in Daijiashan Village,Eshan She Nationality Township of Tonglu, Zhejiang Province, the Avant-Garde Ruralation Library is the 11th Bookstore run by the Librairie Avant-Garde. With the culture-spreading idea ——Avant-Garde and Library, as well as the unique regional natural and human landscape of the ‘Shes’ village, this project has become the public life bond among local villagers and alien readers, and also become a a focal point of local cultural and creative industries. The main body of the library was an idle yard lying at one side of the village’s main street, including two yellow mud adobe houses and a platform projecting from a slope. While maintaining the structural and spatial sequence of the buildings and courtyards, the architectural design restores the current declined status to a healthy state. The relationship between the new and the old strengthens the ‘timing’. The carriers of time and memory – the adobe walls, tile roofs and roof trusses have become the spatial dominance, and have jointly created context-continuing contemporary local aesthetics, together with the publicity of function regeneration.

Image Courtesy © Yao Li

Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: AZL Architects (Zhang Lei )
  • Project: Librairie Avant-Garde, Ruralation Library
  • Location: Eshan She Nationality Township of Tonglu, Zhejiang Province, China
  • Photography: Yao Li, Hu Jun
  • Software used: AutoCAD, SketchUP
  • Project Team: Zhang Lei,Liu Wei, Ma Haiyi,Chen Junjun, Zhang Qilin, Shao Xuan
  • Collaborator: ADI-NJU
  • Project Area: 260 sqm
  • Project year: 2015.10

Read the rest of Librairie Avant-Garde, Ruralation Library in Zhejiang Province, China by AZL Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy