Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

New Passenger Terminal at Franjo Tudman International Airport Zagreb in Croatia by Kincl d.o.o.

 
June 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Kincl d.o.o.

In 2008, international competition jury awarded first prize and commission to the entry designed by Croatian authors-architects Branko Kincl, Velimir Neidhardt and Jure Radić.

The French concessionaire started building in 2013 executing the design delivered by authors-architects and design companies IGH projektiranje d.o.o., Kincl d.o.o., Neidhardt arhitekti d.o.o. The new terminal complex opened in March 2017 as the 1st phase construction of 65.000 m2 serves up to 5 million passengers a year. At the end of 30 year concession 2nd phase additions will serve 8 million passengers.

Image Courtesy © Josip Škof

  • Architects: Kincl d.o.o.
  • Project: New Passenger Terminal at Franjo Tudman International Airport Zagreb
  • Location: Zagreb/ Velika Gorica, Croatia
  • Photography: Josip Škof, Studio HRG, Damir Fabijanić
  • Software used: Rhinoceros and Autocad
  • Authors- architects: Branko Kincl, Velimir Neidhardt, Jure Radić
  • Architectural Team: Ivana Benković, Ana Breka, Mirta Dropuljić, Ivana Drviš, Almir Ibrahimović, Igor Janković, Zrinka Mustać, Mihovil Selak
  • Companies: Kincl d.o.o., Neidhardt arhitekti d.o.o., IGH Projektiranje d.o.o.
  • Client company: MZLZ d.o.o.
  • Landscape design: Robert Duić
  • Traffic design: Viadukt d.d.

Read the rest of New Passenger Terminal at Franjo Tudman International Airport Zagreb in Croatia by Kincl d.o.o.

SANTAS [tienda de moda femenina] in Córdoba, Argentina by EFEEME arquitectos

 
June 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: EFEEME arquitectos

The concept of the project was originated from the same idea that gave the name to the store. The symbolic and playful spirit of SANTAS (y no tan…) DE LA MODA -in English FASHION SAINTS (and not so)-, enables the fusion of historical and contemporary elements of architecture, art, photography and fashion.

Image Courtesy © Gonzalo Viramonte

  • Architects: EFEEME arquitectos (Flavio Diaz, Marina Alves Carneiro)
  • Project: SANTAS [tienda de moda femenina]
  • Location: Villa María, Córdoba, Argentina
  • Photography: Gonzalo Viramonte
  • Textile intervention: Florencia Carranza
  • Brand Designer: Aldana Cismondi
  • Furniture: Emilia Balacco / moDi
  • Area: 50 m2
  • Project year: 2017

Read the rest of SANTAS [tienda de moda femenina] in Córdoba, Argentina by EFEEME arquitectos

Eva’s Phoenix in Toronto, Canada by LGA Architectural Partners

 
June 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: LGA Architectural Partners 

LGA Architectural Partners (LGA) has created Eva’s Phoenix, a neighbourhood within a building. Eva’s offers safe and inclusive long-term shelter, education and skills training to marginalized youth aged 16-24 in transition from homelessness to independent living. Within two, heritage-designated warehouses leased from the City of Toronto, the architectural team created a central, interior community faced by ten clean-lined and contemporary townhouses that are awash in natural light from a ceiling of new skylights, whilst securely enclosed by the original brick walls. For up to one year, each of the 50 residents enjoys his or her own bedroom, within a “house” comprised of a communal living and kitchen space and two bathrooms with up to four others. These houses face onto an internal street – which serves as a gathering place for the Eva’s community. The layering of spaces builds comfort by giving the youth the choice to decide their own level of integration.

Image Courtesy © Ben Rahn / A-Frame

  • Architects: LGA Architectural Partners (Dean Goodman, Janna Levitt)
  • Project: Eva’s Phoenix
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Ben Rahn / A-Frame
  • Partners-in-Charge: Drew Adams, Ian Huff, Jeanne Ng, Christie Pearson, Babak Taghikhani, Alex Tedesco
  • Structural Engineer: Blackwell Structural Engineers
  • Mechanical and Electrical Engineering: Lam & Associates Mechanical / Electrical Engineers
  • Civil Engineering: Fabian Papa and Partners
  • Landscape Architect: Scott Torrance Landscape Architect
  • Heritage Consulting: E.R.A.

Read the rest of Eva’s Phoenix in Toronto, Canada by LGA Architectural Partners

House Gele Lis in Hague, The Netherlands by GAAGA studio for architecture

 
June 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: GAAGA studio for architecture 

Love at first sight

The clients asked several architects to come up with a vision for the design of their house. We made a small draft model which they fell in love with right away.

In the leafy neighbourhood of Ypenburg, an outer suburb of ​​The Hague, most plots on Gele Lis street had already been built on. There was one long, narrow plot still available. While it was located on the water, it also had buildings at a distance of only five metres on both sides – so sun, unobstructed views and privacy were hardly a given.

Image Courtesy © GAAGA studio for architecture

  • Architects: GAAGA studio for architecture
  • Project: House Gele Lis
  • Location: Hague, The Netherlands
  • Lead Architects: Esther Stevelink, Arie Bergsma
  • Contractor: Aannemersbedrijf Schotte BV, Pijnacker, The Netherlands
  • Structural Engineer: Faas & Van Iterson, Sassenheim, The Netherlands
  • Energy performance, building physics en acoustics: GAAGA
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 180 m2
  • Completion Year: 2016

Read the rest of House Gele Lis in Hague, The Netherlands by GAAGA studio for architecture

Orsino Building, Uxbridge High School in England by AndArchitects

 
June 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: AndArchitects

The brief was to create a building that would provide a space for teaching music and drama and to celebrate and inspire students’ performance. This was a complex planning procedure as the site sits within the Green Belt and teaching was to be maintained during the demolition of the old block and new construction.

Image Courtesy © AndArchitects

  • Architects: AndArchitects
  • Project: Orsino Building, Uxbridge High School
  • Location: Uxbridge, England

Read the rest of Orsino Building, Uxbridge High School in England by AndArchitects

Barcode Office in Singapore by Ministry of Design

 
June 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Ministry of Design

Inhabiting 6 converted shophouse units at the confluence of Singapore’s historic Chinatown area and the CBD, MOD’s own design studio employs the same key principles which govern its approach to design—typological relevance, a disciplined material and tonal palette and an ‘essentialised” concept.

Image Courtesy © Ministry of Design

Read the rest of Barcode Office in Singapore by Ministry of Design

H+L House in Biarritz, France by GARDERA-D Architecture

 
June 11th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: GARDERA-D Architecture

The project is composed of two familial houses joined together on the first floor with covered garages and swimming pools.

The projected houses are set back on the north side of the land and, given the unevenness existing of the street side, their presence from the public domain remains very discreet. The project is based on three parallelepiped volumes in the first floor oriented North-South, between which lower volumes are intercalated in the ground floor.

Image Courtesy © Mathieu Chosielat

  • Architects: GARDERA-D Architecture
  • Project: H+L House
  • Location: Biarritz, France
  • Photography: Mathieu Chosielat
  • Architect assistant: Délphine Prunet and Céline Parisse
  • Project manager: Stéphane Bauche
  • Technical studies structure: IGC
  • Technical studies fluids: Carte Atlantique
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 485 m²
  • Completion Year: 2015

Read the rest of H+L House in Biarritz, France by GARDERA-D Architecture

Project Floor Area Ratio Game in Ulsan, South Korea by ON Architecture INC.

 
June 9th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ON Architecture INC.  

Prologue

The most important issue when planning the design of the house in 2014 was like “FAR Game: Constraints Sparking Creativity,” which was the theme of the Korean Pavilion in the Venice Biennial, 2016. This land is a class 2 general residential area, so an architect can build a building with a 60% the building?to-land ratio and a 200% floor area ratio. It is common to design a three-story building with a 60% building-to-land ratio and to design the fourth floor with a 20% building-to-land-ratio. However, the land area (142m2) was so small that 20% of the area was only 28.4m2. It was important to find alternatives to look for a maximum floor area ratio to meet what the building owner required without any loss.

Image Courtesy © Yoon, Joonhwan

  • Architects: ON Architecture INC.
  • Project: Project Floor Area Ratio Game
  • Location: Ulsan, South Korea
  • Photography: Yoon, Joonhwan

Read the rest of Project Floor Area Ratio Game in Ulsan, South Korea by ON Architecture INC.

Dali office in Ho Chi Minh City, Vietnam by atelier tho.A

 
June 9th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: atelier tho.A

Dali office is for the board of directors of Dali building. Both the owner and staffs are all women who like romance, colors and express a desire for an exciting but cosy working place, they also want the furniture of the old office could be utilized for the new one. With the position on the terrace of the 13 floor building, using natural ventilation was requested. In addition, the colorful appearance is going to be a highlight for outdoor activities and events at night.

Image Courtesy © atelier tho.A

  • Architects: atelier tho.A
  • Project: Dali office
  • Location: Ho Chi Minh City, Vietnam

Read the rest of Dali office in Ho Chi Minh City, Vietnam by atelier tho.A

Modern Sampran Wangprom Office in Nakhon Pathom, Thailand by Apostrophy’s

 
June 9th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Apostrophy’s 

The renovation project for Thai traditional herbal products manufacturer “Wangprom” has been completed by Apostrophys. This place will bring back into 80’s, the origin time of brand “Wangprom” at Sampran district, Nakorn Pathom Province, Thailand by using the local element twist with modern design process and context and then become the main concept “Modern Sampran”.

Image Courtesy © Apostrophy’s

  • Architects: Apostrophy’s
  • Project: Modern Sampran Wangprom Office
  • Location: Nakhon Pathom, Thailand

Read the rest of Modern Sampran Wangprom Office in Nakhon Pathom, Thailand by Apostrophy’s

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise