Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

G.Zanella Primary School Renovation and Extension in Villafranca ( VR), Italia by GDA officina di architettura

 
April 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: GDA officina di architettura 

The project area is located in the outskirts of Villafranca and Verona, between the urban core and the agricultural land.

The more distinctive presence is  the “strada della Rizza” around which is structured the small village Rizza,  that’s  a quite busy output axis of Verona.

The new building is designed as a reconstruction and expansion of a previously existing one  lying parallel to the “strada della Rizza”  and looks like an inhabited wall that protects the school from the nearby road. For this reason, it present a 3,5m high basement in concrete without any window that look like an infrastructure’s construction.

Image Courtesy © Nicolo Galeazzi

  • Architects: GDA officina di architettura
  • Project: G.Zanella Primary School Renovation
  • Location: Villafranca ( VR),  Italia
  • Photography: Nicolo Galeazzi
  • Client: Comune di Villafranca
  • Program: expansion, renovation and energy efficiency of school building
  • Dimension: 2100 mq ( 1200m2 renovation  – 900m2 expansion)
  • Costs: 2.200.000 €

Read the rest of G.Zanella Primary School Renovation and Extension in Villafranca ( VR), Italia by GDA officina di architettura

Carlo Pazolini Brompton in London, England by Giorgio Borruso Design

 
April 13th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Giorgio Borruso Design 

Carlo Pazolini, Brompton Rd is a 120 sqm space in Knightsbridge, London, housing men’s and women’s shoes and accessories. The design marks an evolution of the Carlo Pazolini worldwide store concept integrating specificities of site. Our design sought to recognize the memory of the adjacent 18th Century Brompton Arcade (now part of a retail store) by recreating a contemporary barrel vault ceiling as well as the illusion via a mirror wall that the space opens to the exterior at the back. An historical detail in the facade was used as a generative “seed” for the interior geometric language and led us to a pointed rather than semicircular barrel vault design. The memorialization of this neighboring arcade space led to a tunnel-like twisting of the interior in such a way that the floor, walls, and ceiling become wrapped into one another, creating a vortex of movement from front to back in which design elements flock like schools of fish moving through a turbulent fluid environment.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: Carlo Pazolini Brompton
  • Location: London, England, UK
  • Software used: FormZ

Read the rest of Carlo Pazolini Brompton in London, England by Giorgio Borruso Design

GeoEdge offices in Tel Aviv, Israel by Studio Samuelov

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Samuelov

The Space

Our underlying design strategy was to disperse designated closed rooms throughout the floor, to create open work extensions which enjoy a measure of intimacy to reinforce the \”team\” spirit of specific outfits. The creation of surrounding large windows allows for ultimate utilization of natural daylight in the interior, sending a message of transparency and openness that enhances human interaction and strengthens GeoEdge’s corporate culture.

Image Courtesy © Yoav Peled

  • Architects: Studio Samuelov
  • Project: GeoEdge offices
  • Location: Ramat Hahayal, Tel Aviv, Israel
  • Photography: Yoav Peled
  • Graphic design: Studio Luka
  • Construction: Tidhar

Read the rest of GeoEdge offices in Tel Aviv, Israel by Studio Samuelov

Hongkun Art Auditorium in Beijing, China by Penda architecture & design

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Penda architecture & design

Penda creates an “escheresque” space with arches, steps and mirrors for an art auditorium in the centre of Beijing.

Penda recently finished a Project for an Art Auditorium on the Southern 3rd Road in Beijing. The venue is located at Xi Da Wang Lu, an upcoming cultural area with Galleries and Museums in its neighbourhood. Next to it Art Auditorium, penda completed the “Hongkun Museum of Fine Arts” in 2013.

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: Penda architecture & design
  • Project: Hongkun Art Auditorium
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Xia Zhi
  • Project Team: Chris Precht, Dayong Sun, Jing Wang, Li Pengchong, Wen Xu, Bai Xue, Mingxue Sun
  • Project Size: 270 sqm
  • Project Year: 2016

Read the rest of Hongkun Art Auditorium in Beijing, China by Penda architecture & design

CAFE PORTOBELLO in São Paulo, Brazil by Diego Revollo Arquitetura

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Diego Revollo Arquitetura 

architect Diego Revollo and his team had as a challenge to develop the new project of Café Portobello, a disputed place by customers and partners which frequent the store.

It should be used in the project 3 launches, totally different among themselves in texture, style and format, but with very close tones, from white to light gray, of the new collection #InOutPuraMatéria.

Image Courtesy © Diego Revollo Arquitetura

Read the rest of CAFE PORTOBELLO in São Paulo, Brazil by Diego Revollo Arquitetura

MUSEO AMPARO in Puebla, Mexico by TEN Arquitectos

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: TEN Arquitectos 

In the historical center of Puebla, the Amparo Museum is housed in a complex of colonial buildings. The Amparo Foundation wanted to improve the visitor’s experience and increase the museum’s exhibition capacity without destroying the original historic construction. With a limited site, TEN Arquitectos modernized Amparo’s spaces and updated its circulation through the insertions of glass vestibules of varying scales.

Image Courtesy © TEN Arquitectos

Read the rest of MUSEO AMPARO in Puebla, Mexico by TEN Arquitectos

University of Winchester Winton Chapel in England by Design Engine Architects Ltd

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Design Engine Architects Ltd 

The project was to renovate and extend the University’s Victorian Chapel. Originally built in 1880, and then extended in 1927, the Chapel is used for a number of different events and purposes: services, group meetings, concerts and as a place of quiet contemplation.

In 2015 the University commissioned Design Engine Architects to oversee a complete restoration of its internal and external fabric. In addition, the University asked for an extension to the chapel, to include a small side chapel and a social and meeting space. The brief was to create a very special project, to sit as a small ‘jewel’ in the heart of the campus.

Image Courtesy © Design Engine Architects Ltd

  • Architects: Design Engine Architects Ltd
  • Project: University of Winchester Winton Chapel
  • Location: King Alfred Campus, University of Winchester, England, UK
  • Client: University of Winchester
  • Structural engineer: Paul Tanner Associates
  • M&E consultant: Robert Cartwright Design
  • Quantity surveyor: Evolution 5
  • Lighting consultant: Chris Reading & Associates
  • Main Contractor: R.V. Dart

Read the rest of University of Winchester Winton Chapel in England by Design Engine Architects Ltd

Nest House by BEARprogetti

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: BEARprogetti

You must constantly try to climb very high, if you want to be able to see very far. (Constantin Brâncuşi).

Like an eagle’s nest, Nest House takes advantage of its location to become a modern shelter on the top of the mountain. Even from the first inspection at the house, when there were no walls yet, it has been clear: nothing more needed besides what was seen out of the stately windows! That’s why all the spaces of the everyday life have been gathered together in a single, wide, open space. It would have been a huge mistake to foreclose the overall view of the landscape by splitting it up into small rooms trapped between walls … and so even the home life leads through the shape of the space, in a contemporary way to live it and to enjoy it … a few and simple objects define the functions at once: the kitchen with its island, the breakfast table, the table and the sofa. The large central fireplace is the common element of all these areas, it heats the rooms and the heart all day long.

Image Courtesy © BEARprogetti

Read the rest of Nest House by BEARprogetti

IL1H1 – Modern apartment in Kiev, Ukraine by SIROTOV ARCHITECTS

 
April 12th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: SIROTOV ARCHITECTS

Project il1h – modern apartment in Kiev, UA. Composition of rooms: hall 13,4 m2, guest bathroom 8,4 m2, cloakroom 3,9 m2, kitchen-dining zone 32,1 m2, pantry room 6,1 m2, living room 36,4 m2, bedroom 49,2 m2, bathroom 6,3 m2, dressing room 6,2 m2, terrace 46,3 m2. Total area of the apartment is 208.3 m2.

Image Courtesy © SIROTOV ARCHITECTS

  • Architects: SIROTOV ARCHITECTS
  • Project: IL1H1 – Modern apartment
  • Location: Kiev, Ukraine

Read the rest of IL1H1 – Modern apartment in Kiev, Ukraine by SIROTOV ARCHITECTS

LORD & TAYLOR Ridge Hill in New York by Giorgio Borruso Design

 
April 12th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Giorgio Borruso Design

LEGACY AND INNOVATION

Lord & Taylor, founded in 1826, is the oldest specialty department store chain in the country. They built the first suburban department stores, which became models for a new retail typology. In 1953, Lord & Taylor presented an award for independent thinking to Albert Einstein for his “nonconformity” in scientific matters. The company has an especially interesting story to tell in terms of both its history and its connection to high-level architectural design in its department stores. The projects developed under the leadership of Dorothy Shaver with Raymond Loewy provide a rich catalogue of inspiration. The spatial and formal fluidity in these early works was something we looked to rediscover, in particular, for the store in Ridge Hill, both in terms of the building’s relationship to its context as well as the experience of the public.

As the first new L&T store since 2001, our goal was to realize a project that honors the legacy of an iconic and historic partnership in design, both in terms of its architectural and urban presence (evolving the “big box” store) and its technological and design creativity.

Image Courtesy © Giorgio Borruso Design

  • Architects: Giorgio Borruso Design
  • Project: LORD & TAYLOR Ridge Hill
  • Location: New York, USA
  • Software used: FormZ

Read the rest of LORD & TAYLOR Ridge Hill in New York by Giorgio Borruso Design

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy