Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Renovation of Chef’s Condominium in Bangkok, Thailand by FATTSTUDIO

 
July 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: FATTSTUDIO

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

Image Courtesy © Tinnaphop Chawatin

  • Architects: FATTSTUDIO
  • Project: Renovation of Chef’s Condominium
  • Location: Chroen Krung, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin
  • Director Incharged: Supanna Chanpensri
  • Design Team: Wattikon Kosonkit, Gultida Maneewong
  • Lighting Design : FATTSTUDIO
  • Construction Costs: 80,000 $
  • Area: 180 Sqm.
  • Project Year : 2015

Read the rest of Renovation of Chef’s Condominium in Bangkok, Thailand by FATTSTUDIO

‘NT Future’ masterplan for the National Theatre in London, England by HAWORTH TOMPKINS

 
July 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: HAWORTH TOMPKINS 

Haworth Tompkins announces the completion of NT Future, an £80m refurbishment of the National Theatre on London’s South Bank. Opened in 1976, the NT is one of Britain’s most important 20th century buildings, and arguably the masterpiece of architect Sir Denys Lasdun. NT Future equips the National Theatre to sustain its position at the forefront of theatre, while regenerating the building to address a radically changed urban context.

Image Courtesy © Philip Vile

Image Courtesy © Philip Vile

  • Architects: HAWORTH TOMPKINS
  • Project: ‘NT Future’ masterplan for the National Theatre
  • Location: South Bank, London, SE1 9PX, England
  • Photography: Philip Vile
  • Client: The National Theatre
  • Contractor: Lend Lease, Rise Contracts
  • Project Manager: BuroFour
  • Structural Engineer: Flint & Neill
  • Service Engineer: Atelier Ten
  • Acoustic Engineer: Arup Acoustic Consulting
  • Landscape Architect: Gross.Max
  • Dorfman Auditorium: 464 Seats (Previously 330)
  • Cost:
    • Overall Cost £80,000,000
    • Construction Cost £50,000,000
  • Gross Internal Area: 16,309 sqm
  • Dates:
    • Project Start Date October 2007
    • Completion Date April 2015

Read the rest of ‘NT Future’ masterplan for the National Theatre in London, England by HAWORTH TOMPKINS

Infiniski Menta House in Reus, Spain by James & Mau

 
July 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: James & Mau

The house of 100 m2 is designed in the shape of a cube organized on one level, including a central living area with an open kitchen, 2 rooms and a common bathroom.

Located in the country side of the Tarragona Province, the project was thought of as a weekend house, which needed to be easy to use, efficient and which would take full advantage of its natural surroundings.  The house was designed as a “living Box” which can be “opened”, “closed”, “switched on” “heated”, “cooled down” efficiently, easily and rapidly. The house is designed as a cube – rational and functional – where the transition between exterior and interior areas is as fluid as possible.

Image Courtesy © Luis Salazar

Image Courtesy © Luis Salazar

  • Architects: James & Mau
  • Project: Infiniski Menta House
  • Location: Reus, Tarragona Province, Spain
  • Photography: Luis Salazar
  • General Contractor and Manager: Infiniski
  • Execution Time: 3 months
  • Constructed Area: 100 m2
  • Year: 2011

Read the rest of Infiniski Menta House in Reus, Spain by James & Mau

Modern Net Zero Passive House in Chapel Hill, North Carolina by Arielle Condoret Schechter, AIA, Architect

 
July 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Arielle Condoret Schechter, AIA, Architect

The modern, net zero passive house that architect Arielle Condoret Schecher, AIA , designed for her favorite builder, Kevin Murphy of NewPhire Building and his family of four, is, according to Murphy, “a warm and functional family home as well as a showcase of cutting-edge green building techniques.”

Image Courtesy © Duffy Healy

Image Courtesy © Duffy Healy

  • Architects: Arielle Condoret Schechter, AIA, Architect
  • Project: Modern Net Zero Passive House
  • Location: Chapel Hill, North Carolina
  • Photography: Duffy Healy
  • Builder: Kevin Murphy, NewPhire Building, Chapel Hill, NC
  • Completed: 2015

Read the rest of Modern Net Zero Passive House in Chapel Hill, North Carolina by Arielle Condoret Schechter, AIA, Architect

New Town Hall in Saint-Jacques de la Lande, France by LAN Architecture

 
July 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LAN Architecture

LAN Architecture has just completed a new town hall in Saint-Jacques de la Lande, near the capital of Britanny, Rennes.

It caps the creation of the Saint-Jacques de la Lande’s new city center. This project is the logical extension and contemporary version of the long architectural history of city halls. With its two squares, it is readily identifiable from the route.

Image Courtesy © Julien Lanoo

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: LAN Architecture
  • Project: New Town Hall
  • Location: Saint-Jacques de la Lande, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Client: Town of Saint-Jacques de la Lande
  • Team: LAN Architecture (Lead architect), Agence Franck Boutté (HEQ consultant), LBE (fuides), Batiserf Ingénierie (structure), Michel Forgue (Economie), Lamoureux (acousticien)
  • Budget: € 3,7M excl. VAT
  • Surface: 2,260 m²
  • Calendar: 2010 – 2015

Read the rest of New Town Hall in Saint-Jacques de la Lande, France by LAN Architecture

Tarifa House in Province Cadiz, Spain by James & Mau

 
July 5th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: James & Mau

The terrain is located on a slope looking at the valley that dominates the Strait of the Gibraltar. The climate is Mediterranean with hot summers and soft winters, both humid, and very much influenced by the strong winds of Tarifa. The vernacular architecture of Andalusian “pueblos blancos”* with its patios and narrow streets reflects how the local building style adapts to the climate. Finally, the client expected us to propose to him not just a mere residential house but a complex area that would permit the development of several indoor and outdoor activities.As a result we proposed to condensate a “pueblo” on 300 m2 and turn it into a contemporary “cortijo”.  The rules that determine the design are the same as the ones behind its inspiring prototypes.

Image Courtesy © Erika Mayer

Image Courtesy © Erika Mayer

  • Architects: James & Mau
  • Project: Tarifa House
  • Location: El Portón de Tarifa, Province Cadiz, Spain
  • Photography: Erika Mayer
  • Contractor and Manager: Infiniski
  • Constructed Area: 300 m²
  • Execution Time: 4 months
  • Year: 2013

Read the rest of Tarifa House in Province Cadiz, Spain by James & Mau

San Vicente Ferrer in Madrid, Spain by James&Mau

 
July 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: James&Mau

In a context of a consolidated historical neighborhood we are faced with a defined typology of dwellings between party walls and patios shared by neighbouring plots. Since volumetry is already determined the main challenge is to make the most of the resulting surface.

Image Courtesy © Matías Pérez Illeras

Image Courtesy © Matías Pérez Illeras

  • Architects: James&Mau
  • Project: San Vicente Ferrer
  • Location: C/San Vicente Ferrer 78, Madrid, Spain
  • Photography: Matías Pérez Illeras
  • Number of Flats: 4 of 50 m² and 2 of 75 m²
  • Builder: Arbohor Inversores S.L.
  • External Gross Area: 504 m²
  • Year of Construction: 2012

Read the rest of San Vicente Ferrer in Madrid, Spain by James&Mau

Kiosk on the Ravelijn in Bergen op Zoom, The Netherlands by RO&AD Architecten

 
July 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: RO&AD Architecten

Short History

The Ravelijn “Op den Zoom” is a fort-island of the city of Bergen op Zoom in The Netherlands which is made in the beginning of the 18th century by Menno van Coehoorn, a famous fort builder. This is the only “ravelijn” of him still present. The island sits just outside of the former center of the city.  At the end of the 19th century the fortress lost its defensive function. Nowadays the island-fort is mainly used for small public and private events.

Image Courtesy © Bastiaan Musscher

Image Courtesy © Bastiaan Musscher

  • Architects: RO&AD Architecten
  • Project: Kiosk on the Ravelijn
  • Location: Bergen op Zoom, The Netherlands
  • Photography: Bastiaan Musscher
  • Software used: Sketchup and Autocad
  • Design team: Ro Koster, Ad Kil, Martin van Overveld
  • Commisioner: City Council of Bergen op Zoom
  • Structural Engineer: Lüning, Doetinchem, The Netherlands
  • Contractor: Heijmans, The Netherlands
  • Construction time: 4 months, finished  March 2015

Read the rest of Kiosk on the Ravelijn in Bergen op Zoom, The Netherlands by RO&AD Architecten

Longen Winery Resort in Longuich, Germany by Matteo Thun & Partners

 
July 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Matteo Thun & Partners 

In harmony with nature, the family Longen cultivates the slopes of a Moselle Valley and can look back on a long tradition of generations.

Now they offer an idyll: an orchard – surrounded by orchards. On their property of 6.500 sqm the family provides its guests the most primary way of living that permits to enjoy the structures of a wine and fruit production, the setting of a village and to experience a life in harmony with nature.

Image Courtesy © Matteo Thun & Partners

Image Courtesy © Matteo Thun & Partners

Read the rest of Longen Winery Resort in Longuich, Germany by Matteo Thun & Partners

Bow-Wow Nursery in Tokyo, Japan by tai_tai STUDIO

 
July 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: tai_tai STUDIO

In Tokyo many children will not be able to enroll in nursery school. Because a small number of nursery school compared to the large population.

The building was created in order to increase the capacity of existing small nursery.

Image Courtesy © Hisashi Okamoto

Image Courtesy © Hisashi Okamoto

  • Architects: tai_tai STUDIO
  • Project: Bow-Wow Nursery
  • Location: Tachikawa City, Tokyo, Japan
  • Photography: Hisashi Okamoto
  • Design Team: tai_tai STUDIO/Hidekazu wakabayashi,hn Architects/Naoaki Hashimoto
  • Structure: Steel
  • Site Area: 348.96 m2
  • Architectural Area: 126.88 m2
  • Total Floor Area: 259.60 m2
  • Completed: 2016

Read the rest of Bow-Wow Nursery in Tokyo, Japan by tai_tai STUDIO

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy