Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House in Nagashima, Japan by Takeshi Ishiodori Architecture

 
June 23rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Takeshi Ishiodori Architecture

It is a wooden house built in Nagashima located in the northwest corner of Kagoshima prefecture in Japan.

The East China Sea spreads to the west of the site, and can see the Amakusa archipelago beyond it.

The sunset over here is really beautiful.

Image Courtesy © Takeshi Ishiodori Architecture

Read the rest of House in Nagashima, Japan by Takeshi Ishiodori Architecture

Hotel Pino Nature in Bosnia & Herzegovina by Studio Zec

 
June 23rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Zec

Sarajevo is a longitudinal city, with heterogeneous architecture, surrounded by mountains that have hosted the Winter Olympics in 1984. Alongside the coffee house cult, ubiquitous in public space, there is a tradition of recreation on the surrounding mountains – \”the lungs of the city\”. Ten minutes by car from the city center, Hotel Pino is situated on the slopes of Mount Trebević on 1070 m altitude, built on the ruins of Sarajevo’s favorite hiking resort – Prvi Šumar (in English: First Forester).

Image Courtesy © Damir Daitbegovic

  • Architects: Studio Zec (Amir Vuk – Zec, Sanela Belko, Darijo Bojanic, Belma Jusufovic)
  • Project: Hotel Pino Nature
  • Location: Near Sarajevo-mountain Trebevic, Bosnia & Herzegovina
  • Photography: Damir Daitbegovic
  • Client: RELAX tour Sarajevo
  • Structural Engineer: Isak Medić (Calypso d.o.o.), Sarajevo
  • Gross Internal Floor Area: 2100m2
  • Start On Site: 2014
  • Completion: 2015

Read the rest of Hotel Pino Nature in Bosnia & Herzegovina by Studio Zec

Calusca Apartment in Milan, Italy by Filippo Taidelli Architetto

 
June 23rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Filippo Taidelli Architetto

The project foresees the conversion of a workshop into an apartment with the intention to adequate the original installations to the requirements of a contemporary apartment. The environment, once a grain store, is characterized by a system of ribbed vaults leaning on granite pillars. From the main entrance access is granted to a distribution compartment from which to access the service, sleeping, and living areas. The sleeping area is characterized by regular volumes with marmorino warm colours finishing inserted on the existent bright white envelope, while the living area has been projected as ample open space to which the kitchen faces.

Image Courtesy © Andrea Rossetti

  • Architects: Filippo Taidelli Architetto
  • Project: Calusca Apartment
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: Andrea Rossetti
  • Lighting designer: Rossi Bianchi Lighting Design

Read the rest of Calusca Apartment in Milan, Italy by Filippo Taidelli Architetto

ACTIVATE, GENERATE, INTEGRATE! in Kristiansand, Norway by SPARCH Sakellaridou / Papanikolaou Architects & Meinich Arkitekter

 
June 23rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: SPARCH Sakellaridou / Papanikolaou Architects

The Museum of Modern Art

We wanted to create a powerful image for the city skyline and a poetic spatial experience for the art lover. At the same time we wanted to keep the industrial image of the Silo. We wanted to give it new life without gentrifying it.

Our Museum is a hybrid Silo, industrial once, now filled with light and art. Its warehouse remains a warehouse, its tubes get filled with light and movement, its ethereal extensions do not disturb the robustness of the original structure, while the big horizontal ‘crane’ reflects the sunlight.

Image Courtesy © SPARCH Sakellaridou / Papanikolaou Architects & Meinich Arkitekter

  • Architects: SPARCH Sakellaridou / Papanikolaou Architects & Meinich Arkitekter
  • Project: ACTIVATE, GENERATE, INTEGRATE!
  • Location: Kristiansand, Norway
  • DESIGN TEAM:
    • Project manager: Rena Sakellaridou
    • Partner in charge (MEINICH ARKITEKTER): Ragnhild Torsteinsrud-Smith
    • Partner in charge (SPARCH): Morpho Papanikolaou
  • Sparch: A.Georgiadis, N.Tsompikou, N.Apergis, A.Verteouri, P.Tsogas, A.Vassileiou, Ch.Theodoropoulos, I.Kloni, G.Papanikolaou, architects
  • Students: G.Apostolopoulos, Th.Sandros, K.Venieris
  • Meinich arkitekter: N. Bongard, E. Serenko
  • External Lighting: Eleytheria Deko

Read the rest of ACTIVATE, GENERATE, INTEGRATE! in Kristiansand, Norway by SPARCH Sakellaridou / Papanikolaou Architects & Meinich Arkitekter

New York Public Library Stapleton Branch by Andrew Berman Architect

 
June 23rd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

Andrew Berman Architect was asked to design a re-conceived and enlarged branch library located in Stapleton, Staten Island for the New York Public Library. A single room Carnegie branch library, designed by Carrere and Hastings in 1909, had been serving the community for over 100 years, and was to be renovated as part of the library expansion. An empty adjacent lot was allocated for a 7,000 square foot addition to create a new library of 12,000 square feet that would better serve the community and its current needs.

Exterior view at night, Image Courtesy © Naho Kubota

  • Architects: Andrew Berman Architect
  • Project: New York Public Library
  • Location: Staten Island, New York, USA
  • Photography: Naho Kubota
  • Client: New York Public Library
  • Structural Engineer: Gilsanz Murray Steficek LLP
  • MEP Engineer: IP Group Engineer
  • Lighting Consultant: Cline Bettridge Bernstein Lighting Design
  • Landscape Architect: Wallace, Roberts & Todd
  • General Contractor: Plaza Construction
  • Area: 12,000 sq ft

Read the rest of New York Public Library Stapleton Branch by Andrew Berman Architect

Extension of the Lycée Français de Vienne and Renovation of the Studio Molière in Wien, Austria by Dietmar Feichtinger Architectes

 
June 23rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The “theatre’s” particular cultural function, location and organisation in a historical building and the identity of the new school building are central to the project.

“Contrasts attract each other”

The attempt, in the 19th century, to open up the old riding school, is reflected in the new school building. It is reused and adapted in a contemporary current way. This use of contrasts – with different technologies, construction methods, materials and energy technologies – is also expressed through the reflection of the old building on the façade of the new school. This effect is reversed as soon as it gets dark, when the school building illuminates the old studio.

Overview – The new school building and the renovated Studio, Image Courtesy © Hertha Hurnaus

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: Extension of the Lycée Français de Vienne and Renovation of the Studio Molière
  • Location: Wien, Austria
  • Photography: Hertha Hurnaus

Read the rest of Extension of the Lycée Français de Vienne and Renovation of the Studio Molière in Wien, Austria by Dietmar Feichtinger Architectes

Dwana Smallwood Performing Arts Center in Brooklyn, New York by Jordan Parnass Digital Architecture

 
June 22nd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

Jordan Parnass Digital Architecture (JPDA) has completed the new Dwana Smallwood Performing Arts Center (DSPAC) – a community resource that celebrates dance education in Brooklyn’s Bedford-Stuyvesant neighborhood. Generous support from Oprah Winfrey allowed dancer Dwana Smallwood to realize her vision to give back to the community she grew up in.

Facade, Image Courtesy © Amy Barkow

  • Architects: Jordan Parnass Digital Architecture
  • Project: Dwana Smallwood Performing Arts Center
  • Location: Brooklyn, New York
  • Photography: Amy Barkow
  • Client: Dwana Smallwood Performing Arts Center
  • Design Team: Jordan Parnass, Mithila Poojari, Lucie Tomastikova, John Baker, Philip M. Weller, Dimiti Kim, Carlos Gastelum, Chris Nelson
  • Consultants: EP Engineering (MEP)
  • Contractor: Supreme General Contracting

Read the rest of Dwana Smallwood Performing Arts Center in Brooklyn, New York by Jordan Parnass Digital Architecture

Da Portare Via in Zwolle, The Netherlands by STUDIO MODIJEFSKY

 
June 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: STUDIO MODIJEFSKY

Da Portare VIA is known for baking delicious wood oven pizzas in Amsterdam, Utrecht and now, in Zwolle. The company began with one small store on the Leliegracht, in Amsterdam and has steadily grown to 8 locations. As their popularity continues to rise, VIA, as they are now called, decided it was time to take their brand to the next level. Together with PUP creative agency, who were tasked with the rebranding, Studio Modijefsky was asked to design a unique interior to complement VIA’s new brand.

Image Courtesy © Maarten Willemstein

  • Architects: STUDIO MODIJEFSKY
  • Project: Da Portare Via
  • Location: Zwolle, The Netherlands
  • Photography: Maarten Willemstein
  • Status: realized April 2017
  • Client: Da Portare Via
  • Design: Studio Modijefsky; Esther Stam, Moene van Werven, Natalia Nikolopoulou, Zahra Rajaei, Faustine Herrero, Kleoniki Fotiadou, Camille Billon
  • Size: 170m2

Read the rest of Da Portare Via in Zwolle, The Netherlands by STUDIO MODIJEFSKY

Lemon Tree House in Mexico by Taller Estilo Arquitectura

 
June 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Taller Estilo Arquitectura

The Lemon Tree House, a single-family residence that develops on two floors. Its composition, divided into two clear sections: the first area, where the main access from the street is located and is occupied by the existing construction and the second area where the bedrooms and central courtyard are located. The courtyard functions as: terrace, pool and as a connection to the new building. The terrace, acts as a distribuitor, housing the beginning of the stairway and allows access to the bedrooms.

Image Courtesy © Taller Estilo Arquitectura

Read the rest of Lemon Tree House in Mexico by Taller Estilo Arquitectura

House Sher in Johannesburg, South Africa by Eftychis Architects

 
June 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Eftychis Architects

House is defined along an axis which separates the living areas on the south side and the Gym and guest bedroom on the north.

The linear axis is pronounced by a tower-like lobby and ends with a natural filtered eco-pool as the focal point. Concrete and facebrick walls flank the space from which a steel staircase hangs from steel dowels defined by the meandering skylight above.

Image Courtesy © Eftychis Architects

  • Architects: Eftychis Architects (Emilio Eftychis)
  • Project: House Sher
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Size: 554sqm

Read the rest of House Sher in Johannesburg, South Africa by Eftychis Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise