Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Halaman Printing Office in Istanbul, Turkey by EDDA Architecture

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: pRchitect communications consultancy

Evaluating the user preferences as one of the most important criteria, EDDA Architecture, an Istanbul based interior design studio, created an authentic alternative in Halaman Printing Office against the ordinary management offices.

EDDA Architecture, under the leadership of Restorator Interior Architect Eda Tahmaz, who designs the management offices and reception sections of the factory of Halaman Printing in İstanbul, Esenyurt which gives services  to many international corporations in domestic and international packaging, packing products and graphic design printing, have realized the dream of an  alive and dynamic  office which comes in sight as a result  of the exchange of ideas with the office users.

Image Courtesy © EDDA Architecture

  • Architects: EDDA Architecture
  • Project: Halaman Printing Office
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Total Project Area: 2.500 sqm

Read the rest of Halaman Printing Office in Istanbul, Turkey by EDDA Architecture

Prestigious Villa in Ramat Gan, Israel by Dror Barda Architects

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dror Barda Architects 

This prestigious villa is composed of two buildings: A house with a built-up area of about 700 m looking out onto the pool, and a guest house with a built-up area of about 200 m that sits directly on the edge of the pool.

Within the framework of this unique project, we challenged the forces of gravity by means of a floating cube/ark with a size of about 70 m which serves as the master bedroom and is connected by a bridge to another part of the residential floor. The ceiling of the ark is disconnected from the rounded roof above it, and an upper window lets the daylight in (with appropriate lighting also during evening hours), completing the ark’s detachment on all sides.

Image Courtesy © Dror Barda Architects

  • Architects: Dror Barda Architects 
  • Project: Prestigious Villa
  • Location: Ramat Gan, Israel
  • Built-up Area: About 900 m (700 m + 200 m)

Read the rest of Prestigious Villa in Ramat Gan, Israel by Dror Barda Architects

Green Forest Competition in Malaysia by gianluca milesi architecture

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: gianluca milesi architecture

The geographic position of the project site is particular for the sea facing of the area and the vicinity to Singapore.

These two aspects suggested to us to take in big consideration the nature of the shore and its beauty to be valorised and the panoramic view to and from sea, to and from future islands to be built and Singapore.

Image Courtesy © gianluca milesi architecture

  • Architects: gianluca milesi architecture (Gianluca Milesi wiith ChenFeifan, Lin Jinchao, Samuela Martinelli, Xu Yichen)
  • Project: Green Forest Competition
  • Location: Malaysia
  • Software used: Autocad, PHOTOSHOP, 3dS  Max, V-ray, mental ray

Read the rest of Green Forest Competition in Malaysia by gianluca milesi architecture

Milanofiori Residential Complex in Via Roggia Bartolomea, Assago Milano by OBR – Open Building Research

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: OBR – Open Building Research 

Milanofiori Residential Complex is part of a cluster characterized by a series of functions (offices, hotels, restaurants, cinemas, residences), which has deeply contributed to the improvement of the surrounding area of Assago, in South Milan.The design of the Residential Complex seeks a symbiosis between architecture and landscape, so that the synthesis of artificial and natural elements could define the quality of living and the sense of belonging of the inhabitants. The interface between the building and the garden catalyses the interaction between man and environment.

Image Courtesy ©OBR – Open Building Research

  • Architects: OBR – Open Building Research
  • Project: Milanofiori Residential Complex
  • Location: Via Roggia Bartolomea, Assago Milano
  • Dimensions: site area 30,000 sqm, built area 27,400 sqm
  • Completion: 2010

Read the rest of Milanofiori Residential Complex in Via Roggia Bartolomea, Assago Milano by OBR – Open Building Research

Family house in Punta Canide, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

This detached house is located in Punta Canide, Oleiros, in the Bay, with stunning sea views. Due to this location, the building should respond to some very specific buildable constrains and setbacks, required by municipal regulations, as well as the morphology of the land itself, which required adapting to the slope of the plot, with a drop of nearly three metres. We also searched for the best orientation to promote the best views of the building sight.

Three materials are the absolute protagonists of this work, concrete, wood and glass.

Image Courtesy © Díaz y Díaz Arquitectos

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos (Lucas Díaz Sierra, Gustavo Díaz García)
  • Project: Family house
  • Location: Oleiros, A Coruña, Galicia, España, Spain
  • Renders: Antonio García Andrés
  • Client: Privado
  • Draft: Vivienda Unifamiliar en Punta Canide
  • Infographics: Antonio García Andrés
  • Área: 550 m²
  • Date: 2015

Read the rest of Family house in Punta Canide, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Work and live in Tel Aviv-Yafo, Israel by RUST architects

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: RUST architects

RUST architects designed a small 53 sqm apartment in an International Style building at the heart of Tel-Aviv. The building, which is a part of the White City World Heritage Site, was built 85 years ago. It is characterized by small apartments with high ceilings and wide strip windows.

Image Courtesy © Yoav Peled

Joan Oliver – Pere Quart Civic Center Extension in Barcelona, Spain by Pich-Aguilera Architects

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Pich-Aguilera Architects

The building, which takes in the Civic Centre Joan Oliver, was built in the late 90s. Their services are distributed on the ground floor and their spaces are articulated on both sides of a longitudinal corridor, where they are located, on one side, the classrooms and offices, and on the opposite side, the gym and the locker room.

Image Courtesy © Simón García

  • Architects: Pich-Aguilera Architects
  • Project: Joan Oliver – Pere Quart Civic Center Extension
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Simón García
  • Software used: Autocad

Read the rest of Joan Oliver – Pere Quart Civic Center Extension in Barcelona, Spain by Pich-Aguilera Architects

Student Housing Campus Eindhoven University of Technology in Netherlands by Office Winhov + office haratori in collaboration with BDG Architecten Almere

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Office Winhov

Work began on building the Eindhoven University of Technology (TU/e) in 1957 based on the urban development plan of S.J. van Embden. His design aimed at creating an idealised factory environment for technical research and study consisting of tall, modern buildings on stilts that were connected with one another and with the laboratories and workshops located in between them by means of aerial walkways. The plan followed the modern ideal of self-contained buildings in a continuous landscape. The rational structure in which the buildings followed a fixed grid pattern was expressed in the curtain walls of the first generation of buildings on the campus. A master plan for the reorganisation and expansion of the campus has been drawn up following the original design. It envisages the introduction of accommodation for students and researchers on the north side of the campus on the edge of the green brook valley of the Dommel.

The building at the banks of the Dommel, Image Courtesy © Stefan Müller

  • Architects: Office Winhov + office haratori in collaboration with BDG Architecten Almere
  • Project: Student Housing Campus Eindhoven University of Technology
  • Location: Campus TU/Eindhoven, Netherlands
  • Photography: Stefan Müller
  • Client: Stichting Woonbedrijf SWS/Hhvl
  • Contractor: Huybregts Relou
  • Gross Floor Area: 12.600 m2
  • Project: 2013-2016

Read the rest of Student Housing Campus Eindhoven University of Technology in Netherlands by Office Winhov + office haratori in collaboration with BDG Architecten Almere

Colégio dos plátanos in Sintra by murmuro

 
April 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: murmuro

Colégio dos Plátanos is a school in Sintra which educates children from the age of 3 to 14; the project consists of the expansion and reorganization of the school. Having acquired a set of low quality buildings east of the existing school, the client intended to demolish them and expand the school complex eastwards, adding a series of new classrooms, complementary spaces and sport facilities. During the design phase the client changed course and decided to maintain the east buildings and commissioned a new construction of smaller scale, connecting the east and west buildings that had to be built in two phases, allowing for a reduced investment since our country was facing an economic crisis and on the verge of the troika intervention (IMF, EC, ECB). This decision also required the development of an intermediate structural solution and controlled demolitions in order not to interrupt the daily school operation; only with the conclusion of the second phase will the entire complex be fully articulated.

Northern facade overall view – phase 1, Image Courtesy © Pedro Nuno Pacheco

  • Architects: murmuro
  • Project: Colégio dos plátanos
  • Location: Sintra
  • Photography: Pedro Nuno Pacheco
  • Program: Education – Expansion
  • Size: 1850 m2
  • Client: Colégio dos Plátanos
  • Team: João Caldas, Rita Breda, Tiago Araújo, Pedro Rodrigues, Francisco Calheiros (architecture); Inês Oliveira (design); Pedro Pacheco (photograhy); TDP Engenharia (engeneering
  • Size: 1850 m2

Read the rest of Colégio dos plátanos in Sintra by murmuro

Nueva Sede Techpump in Gijón, Spain by Estudio Bher Arquitectos

 
April 4th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Estudio Bher Arquitectos 

The commission consists on the design of the new headquarters of a technological company: an open-plan office for 50 people, with three meeting rooms, lecture area, two little cubicle for individual use, and numerous spaces for workers to interact. In definitive, an innovative environment that empowers creativity and communication.

Making the most of the original characteristics of the premises, the final target of the project is to achieve a totally continuous space, both at visual and accessible levels.

Image Courtesy © ImagenSubliminal

  • Architects: Estudio Bher Arquitectos
  • Project: Nueva Sede Techpump
  • Location: Plaza del Seis de Agosto, Gijón, Asturias, Spain 
  • Photography: ImagenSubliminal

Read the rest of Nueva Sede Techpump in Gijón, Spain by Estudio Bher Arquitectos

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise