Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Pho Da Cafe in Lagi, Vietnam by haus space

 
April 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: haus space

Located in Lagi, a coastal town in central Vietnam, with diverse tropical terrain consisting of mountains, forests, rivers and sandy beaches. The project is the initial phase of renovation for an existing local restaurant.

Image Courtesy © Dung Huynh

Chimney House in Logatec, Slovenia by dekleva gregorič architects

 
April 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: dekleva gregorič architects 

The design of the house is primarily based on the rules of local architecture. It respects the morphology of the traditional built context, referring to the prevailing gabled roof type of the house and respecting its volumetric and material parameters. On the other hand the Chimney house marks typological transformation generated by the users’ specificity.

Entering in conversation with the church, Image Courtesy © dekleva gregorič architects

Read the rest of Chimney House in Logatec, Slovenia by dekleva gregorič architects

Lascaux IV in Montignac, France by Snøhetta

 
April 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Snøhetta

The new International Centre for Cave Art (Centre International d’Art Parietal) in Montignac, France welcomes visitors to an immersive educational experience of the prehistoric Lascaux cave paintings. Known by archaeologists as the ‘Sistine Chapel of Prehistory’ due to their spiritual and historical significance, the 20,000-year-old paintings are among the finest known examples of art from the Paleolithic period.

Image Courtesy © Snøhetta

  • Architects: Snøhetta
  • Project: Lascaux IV
  • Location: Montignac, France
  • Total plot size: 53 065 m2

Read the rest of Lascaux IV in Montignac, France by Snøhetta

BRICK HOUSE in Groenekan, Netherland by Zecc Architecten BV

 
April 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Zecc Architecten BV 

The brick house stands on the verge of village and landscape. In this house village characteristics and landscape qualities meet. The architecture of this house is founded on a traditional brick design with rural characteristics. All the surrounding houses are brickwork and have a sloping roof with ceramic roof tiles. There is a sight of chimneys, overhangings, wooden shutters, alcoves and other subtle accents. A bright and modern house has been created by using and reinterpreting these ingredients. The typical shape of the roof rises from the landscape and the inside living areas are focused on the surrounding landscape. The house is embedded in its environment by its shape, spatial construction and the used materials. It is constructed almost exclusively out of one type of material: bricks! The elongated shapes of brickwork possess a strong differentiation and thereby connects with the rural character of the surroundings.

Image Courtesy © Jaroslaw Rodycz

  • Architects: Zecc Architecten BV
  • Project: BRICK HOUSE
  • Location: Veldlaan 4, 3737 AP Groenekan, Netherland
  • Photography: Jaroslaw Rodycz
  • Software used: Autocad and Revit
  • Contractor  
    • Tiles: Porcelanosa, Amsterdam
    • Kitchen: Risselade en Van Kuijzen, Zeist
    • Bathroom supplier: Solar Nederland, Utrecht
    • Stairs and (wooden) floor: Houtambacht, Belgie
    • Brics: Peterson Tegl AS, Broager, Denemarken
  • Start design: 2012
  • Completion: 2013

Read the rest of BRICK HOUSE in Groenekan, Netherland by Zecc Architecten BV

Résidence de l’Aqueduc in Gentilly, France by Daquin & Ferrière Architecture

 
April 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The Residence de l’Aqueduc is located in the ZAC Lenine in Gentilly (France) at the articulation of the central mall Lenine and the future Promenade des Aqueducs. The building, located at this strategic angle, affirms its slender and extroverted facade facing this exceptional landscape crossing.

Southwest view from the Promenade de l’Aqueduc, Image Courtesy © Hervé Abbadie

  • Architects: Daquin & Ferrière Architecture
  • Project: Résidence de l’Aqueduc
  • Location: Gentilly, France
  • Photography: Hervé Abbadie
  • Area: 44132 sft / 4100 m2 SHAB

Read the rest of Résidence de l’Aqueduc in Gentilly, France by Daquin & Ferrière Architecture

10 Logements Sociaux Familiaux Paris 15ème in France by Dietmar Feichtinger Architectes

 
April 19th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes 

The new building is aligned on rue Castagnary and recedes in an L-shape towards the adjacent building in the north. Its medium scale ensures urban continuity and the density in this quarter. The building is covered by an envelope of white metal blades, consistent with the dominating color of the quarter. Its vocabulary is contemporary and in line with the finesse and attention to detail some housings in the neighborhood. The rhythm of the openings and the large vertical apertures are inspired by Parisian windows.
The ground level and the first three upper floors follow the alignment of the sidewalk but the façade inclines from the last two levels onwards. The height of the building corresponds to the height of its neighboring buildings on rue Castagnary.

Image Courtesy © Dietmar Feichtinger Architectes

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: 10 Logements Sociaux Familiaux Paris 15ème
  • Location: 39-41, rue Castagnary, Paris 15ème
  • Site area: 304,9 m²

Read the rest of 10 Logements Sociaux Familiaux Paris 15ème in France by Dietmar Feichtinger Architectes

Ivanhoe Grammar Senior Years & Science Centre in Doreen, Australia by McBride Charles Ryan

 
April 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

McBride Charles Ryan of Melbourne, Victoria, Australia, has been announced as the winner of the WAN Colour in Architecture Award 2016 for their Ivanhoe Grammar Senior Years & Science Centre, a project that places a vibrant and engaging use of colour at the heart of the design concept.

Exterior, Image Courtesy © John Gollings

  • Architects: McBride Charles Ryan
  • Project: Ivanhoe Grammar Senior Years & Science Centre
  • Location: Doreen, Australia
  • Photography: John Gollings

Read the rest of Ivanhoe Grammar Senior Years & Science Centre in Doreen, Australia by McBride Charles Ryan

Purified Residence in Nanjing, China by Wei Yi International Design Associates

 
April 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

People may have a special bond with part of the memories about the past life. Focusing on people’s feelings, continuing the past life experience as well as creating a new life experience for the client is the most interesting and important core for this project.

1F Living Room, Image Courtesy © JMS

Read the rest of Purified Residence in Nanjing, China by Wei Yi International Design Associates

Campbell Sports Center in New York by Steven Holl Architects

 
April 18th, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Steven Holl Architects

Located on the corner of West 218th street and Broadway—the northernmost edge of Manhattan, where Broadway crosses with Tenth Avenue and the elevated tracks of the 1 subway line—the Campbell Sports Center forms a new gateway to the Baker Athletics Complex, the primary athletics facility for the Columbia University’s outdoor sports program.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Steven Holl Architects
  • Project: Campbell Sports Center
  • Location: New York, USA
  • Photography: Chris McVoy and Iwan Baan
  • Client: Columbia University
  • Design Architect: Steven Holl, Chris McVoy
  • Partner in Charge: Chris McVoy
  • Associate in Charge: Olaf Schmidt
  • Project Team: Marcus Carter, Xi Chen, Christiane Deptolla, Peter Englaender, Runar Halldorsson, Jackie Luk, Filipe Taboada, Dimitra Tsachrelia, Ebbie Wisecarver
  • Construction Manager: Structuretone / Pavarini McGovern

Read the rest of Campbell Sports Center in New York by Steven Holl Architects

S-house in Nara Prefecture, Japan by coil kazuteru matumura architects

 
April 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: coil kazuteru matumura architects

The house is built in a common Japanese residential area, which has a space to accommodate a family as a whole.

With the intention to find the best balance, the house was designed to provide easy flexibility and space options based on the personal needs of the family, rather than using the maximum floor space according to the building regulations.

Read the rest of S-house in Nara Prefecture, Japan by coil kazuteru matumura architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise