Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

The Corbett Residence in Bahama, North Carolina by in situ studio

 
June 17th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: in situ studio

The Corbett Residence is on a wooded site, down a winding drive. The drive is thin and meanders between trees to protect the house from view. The house is a low black box that strikes a line across the slope, mimicking the horizon. The house is at the edge of a hill, above a creek, and is oriented to admit light and views of the forest. At the east end of the house, the master bedroom looks out to a large red oak and fern glade. Our clients, who are restrained, contributed beautiful ideas and challenged us to express necessity.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson/Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: The Corbett Residence
  • Location: Bahama, North Carolina, USA
  • Photography: Richard Leo Johnson/Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp, Photoshop, RenderIn
  • Size: 1,560 sf
  • Year: 2015

Read the rest of The Corbett Residence in Bahama, North Carolina by in situ studio

Restaurant Fratelli in Casablanca, Morocco by dumdum design

 
June 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: dumdum design

Fratelli is a restaurant located in a Casablanca office district Sidi Maarouf.

Little brother of the restaurant Bacco e Venere ( dumdum design realization) , Fratelli offers as his eldest tasty Italian recipes in a warm and friendly atmosphere.

Image Courtesy © dumdum design

Image Courtesy © dumdum design

  • Architects: dumdum design
  • Project: Restaurant Fratelli
  • Location: Casablanca office district Sidi Maarouf, Morocco
  • Capacity: Terrace covered 42 / Indoor 72 seats
  • Opening: December 2015

Read the rest of Restaurant Fratelli in Casablanca, Morocco by dumdum design

Makuc House in Chiloé, Chile by OruzarGebauer Architects

 
June 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: OruzarGebauer Architects

This project is located in the north of the big island of Chiloé, in an area called Huei hue, where the sea penetrates the land as a stretchmark, weaving a close relationship between land and sea.

The terrain is located in a sort of a peninsula from where it strategically dominates the relations with its surroundings: on the one hand, the inland entries of the sea that come from this arm, and on the other hand the immeasurable Gulf of Ancud, having as its backdrop the detachment of the Andes and its volcanoes, generously receiving the light from the east, north and west, and thus exposing itself incidentally to the strong winds and rain coming from the northwest.

Image Courtesy © OruzarGebauer Architects

Image Courtesy © OruzarGebauer Architects

  • Architects: OruzarGebauer Architects
  • Project: Makuc House
  • Location: Koñimo, Chiloé, The Lakes Region, Chile
  • Colaborating Architects: Francisco Torres Rojas – Tal Sustiel
  • Owners: Mario Makuc, Cecilia Aguirre
  • Predominant materiality: Wood
  • Surface area approximated: 180m²
  • Projected terraces surface area: 60m²
  • Project Period: 2014-2015

Read the rest of Makuc House in Chiloé, Chile by OruzarGebauer Architects

Haus im Allgäu in Germany by studioeuropa

 
June 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: studioeuropa

An extremely narrow, long site amidst the farmhouses of an old bavarian village: a challenge to organize a barrierfree, compact, and energy efficient house, that blends well into its rural neighbourhood. Despite the site‘s small size and difficult proportions, a peaceful house stretching far into the garden was created.

Image Courtesy © studioeuropa

Image Courtesy © studioeuropa

  • Architects: studioeuropa
  • Project: Haus im Allgäu
  • Location: Allgäu, Germany

Read the rest of Haus im Allgäu in Germany by studioeuropa

Denver Botanic Gardens’ Science Pyramid in Colorado by BURKETTDESIGN ARCHITECTURE

 
June 17th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: BURKETTDESIGN ARCHITECTURE

The Botanic Gardens’ new 5,258-square-foot Science Pyramid’s iconic design reflects a blend of progressive design, sustainable technologies and biomimetic principles that mirror the building’s purpose—the advancement of science. Intended to showcase the fascinating research being done at the Gardens on contemporary botanic and environmental issues as well as topics like the global steppe climates, the new space will empower visitors to become citizen scientists and do their part as ambassadors for global conservation as a part of the Gardens’ broader mission. Various projects conducted under the Gardens’ Center for Global Initiatives will also be featured.

Image Courtesy © BURKETTDESIGN ARCHITECTURE

Image Courtesy © BURKETTDESIGN ARCHITECTURE

  • Architects: BURKETTDESIGN ARCHITECTURE
  • Project: Denver Botanic Gardens’ Science Pyramid
  • Location: Denver, Colorado, USA
  • Client: Denver Botanic Gardens (Brian Vogt, CEO)
  • General Contractor: GH Phipps Construction Companies, Centennial, CO
  • Cladding Supplier: Swisspearl©, Specialty Architectural Panels
  • Structural Steel: Zimkor
  • Air and Weather Barrier: Cossella-Dorken
  • Mechanical: BCER Engineering
  • Civil Engineer: Carroll & Lange-Manhard
  • Total Project Cost: $6 million
  • Total Square Footage: 5,258-square-feet
  • Ground Breaking: September 2013
  • Project Completion: September 15, 2014

Read the rest of Denver Botanic Gardens’ Science Pyramid in Colorado by BURKETTDESIGN ARCHITECTURE

Rhike Park, Music Theatre and Exhibition Hall in Tbilisi, Georgia by STUDIO FUKSAS

 
June 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: STUDIO FUKSAS

The project site is located inside the green area called Rhike Park, in Tbilisi, Georgia. The building consists of two different soft shaped elements that are connected as a unique body at the retaining wall. Every elements  has his own function: The Musical Theatre and the Exhibition Hall. The north part of the building contains the Musical Theatre Hall (566 seats), the foyer and several facilities, together with technical spaces for theatre machinery and various storages. The Exhibition Hall opens his great entrance with a ramp that brings visitors from the street level. The Music Theatre Hall, on the contrary, soars from the ground and allows the users staying in the foyer and in the cafeteria to have a view to the river and the skyline of the city. It is a periscope to the city and looks towards the river framing the historic core of the Old Tbilisi.

Image Courtesy © STUDIO FUKSAS

Image Courtesy © STUDIO FUKSAS

  • Architects: STUDIO FUKSAS
  • Project: Rhike Park, Music Theatre and Exhibition Hall
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Client: Tbilisi Development Fund
  • General contractor: permasteelisa s.p.a.
  • Engineering: studio sarti, ai engineering
  • Aoustics: Ai Engineering
  • Surfaces:

    • Site Area: 10 000 m²
    • Gross Floor Area: 9 200 m²
    • Music Theatre: 550 seats – 900 m²
    • Exhibition Hall: 2000 m²
  • Period: 2010-ongoing
  • Calendra:

    • Concept Design: 5 July 2010
    • Preliminary project: 14 December 2010
    • Tender Phase: 20 May 2011

Read the rest of Rhike Park, Music Theatre and Exhibition Hall in Tbilisi, Georgia by STUDIO FUKSAS

Al Ain Oasis World Class Medical Clinic with Bungalows Residence in Dubai, UAE by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

 
June 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The facility includes a Chelation Clinic, Integrated Dental Domes, a Healing Clinic and individual Bungalows for patient’s private residence. Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings, the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction.

Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction, Image Courtesy © Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Overlooking Al Ain Lake and the oasis surroundings the tower rests to the ground on pilotis which minimizes impacts on coast line. Likewise, offshore bungalows frees the littoral from construction, Image Courtesy © Philippe Barriere Collective (PB+Co)

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Al Ain Oasis World Class Medical Clinic with Bungalows Residence
  • Location: (Emirates Al Maha Desert Eco Resort & Spa.) Al Ain Oasis, Dubai, UAE
  • Software used: Rhinoceros 3D
  • Client (2006): ITAD (Minneapolis-Dubai) – PARISii Holding LCC (Paris-Dubai)
  • Local architect: Qattan Architects, Kuwait City, Kuwait
  • Engineers for the Bungalows Residence: Steve Huey, Wallace engineering, Kansas City. Mo (US). (2006)
  • Manufacture & engineering for the bungalows: A.Zahner.co, Kansas City. Mo. (2006)
  • Super Pressure Balloon: Raven Aerostar, Sioux Falls, SD 57104, US
  • Date: 2006 – 2014

Read the rest of Al Ain Oasis World Class Medical Clinic with Bungalows Residence in Dubai, UAE by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Destination Spa + Resort in the Middle East by Oppenheim Architecture

 
June 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Oppenheim Architecture, the award-winning architecture, interior design and planning firm, is honored to have received the Jury Winner award for Destination Spa and Resort at the Architizer A+ Award gala in May 2016. With entries from over 100 countries, the Architizer A+ Award jury selects one Jury Winner in each award category.

An Illusion within the Limits of Reality, Image Courtesy © Renderings: Luxigon

An Illusion within the Limits of Reality, Image Courtesy © Renderings: Luxigon

The Claude Bernard overpass in Paris, France by DVVD architecture, design and engineering agency

 
June 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

A linking structure on the Boulevard Périphérique between Paris and Aubervilliers, the Claude Bernard overpass, which bears the distinctive stamp of the DVVD architecture, design and engineering agency, has been in service since 2nd October 2015. Sympathetic to its environment, this sculpted structure, formed entirely of curves, is a strong landmark in the changing panorama of the capital.

Image Courtesy © Luc Boegly

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: DVVD architecture, design and engineering agency
  • Project: The Claude Bernard overpass
  • Location: Paris, France
  • Photography: Nathalie Prébende, Luc Boegly and Yam Studio
  • DVVD team: Paula Castro, Céline Cerisier, Vincent Dominguez, Toma Dryjski, Bertrand Potel, Louis Ratajczak, Daniel Vaniche
  • Project Manager: Clément Carrière, Nicolas Didier
  • Contractors: Segex / Razel-bec (structural works), Viry (metal framework), Agrigex (landscaping)
  • Budget (design analyses and works): 8,5 M € HT, 2012 values
  • Span excluding ramps: 98 metres
  • Span: 60 mètres
  • Width: 4 metres
  • Steelwork: 120 tons
  • Surface area: 392 m2
  • Competition: 2013
  • Design analyses: 2013-2014
  • Project: 2014-2015
  • Delivery: 3rd october 2015

Read the rest of The Claude Bernard overpass in Paris, France by DVVD architecture, design and engineering agency

MIKAELA HOUSE in Navarra, Spain by Francisco Mangado

 
June 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source:Francisco Mangado

Gorraiz, on the outskirts of Pamplona, is a recently developed upscale residential area whose architectures draw inspiration mainly from those of the past. Rare here are the houses with an autonomous and contemporary design. The only peculiarity of the plot where this house rises is its elevated position, affording views onto the golf courses of the lower part of the housing development. The design scheme starts from an abstract interpretation of the urban codes, by which at least 60% of the roof must have at least a 35% slope. Understood in strictly geometric and abstract terms, the codes define a section where exactly 60% of its linear progress must have a 35% slope, the remaining 40% of the roof being almost flat. With this initial section, the project attempts to make the most of the features of the resulting volume. The higher level contains the living areas, whereas the bedrooms and indoor swimming pool are beneath the flat part of the roof. A series of incisions articulate the different areas of the house and bring natural light into those that are farther apart from the perimeter, the largest of which is a courtyard that goes all the way down to the basement.

Image Courtesy © Francisco Mangado

Image Courtesy © Francisco Mangado

  • Architects: Francisco Mangado
  • Project: MIKAELA HOUSE
  • Location: Gorraiz, Navarra, Spain
  • Collaborators:

    • Architecture: Carlos Pereda
    • Structural engineering: Jesús Goñi
    • Installations engineering: Iturralde y Sagües. Ingenieros
  • Total budget: 550.000 €
  • Surface Area : 950 m2
  • Year of project: 1997
  • Year of construction: feb 1999 – Oct 2002

Read the rest of MIKAELA HOUSE in Navarra, Spain by Francisco Mangado

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy