Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Unilux Showroom in Jall Ed Dib, Lebanon by SOMA

 
June 8th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Founder Michel Abboud of SOMA attended the 2016 Architizer A+ Awards gala to accept the best retail award for SOMA’s Unilux Showroom. Winners were selected based on excellence in form, function and innovation.

The Architizer A+Awards is the world largest awards program that celebrates the year’s best architecture, appreciates meaningful architecture in the world, and champions it’s potential for a positive impact on everyday life.  Winners are chosen by an illustrious jury including such industry luminaries as Denise Scott Brown, Bjarke Ingels and Tom Kundig, as well as personalities from beyond architecture like Tony Hsieh (CEO, Zappos), Yves Behar (Fuseproject), John Edelman (CEO, Design Within Reach), Cameron Sinclair (Architecture for Humanity) and Barry Bergdoll (MoMA).

Image Courtesy © SOMA

Image Courtesy © SOMA

  • Architects: SOMA
  • Project: Unilux Showroom
  • Location: Jall Ed Dib, Lebanon

Read the rest of Unilux Showroom in Jall Ed Dib, Lebanon by SOMA

Windhover Contemplative Center in California by Aidlin Darling Design

 
June 7th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: v2com

The Windhover Contemplative Center was named a finalist in the 4th Annual Architizer A+Awards in the Cultural: Religious Buildings & Memorials category.  This year’s awards, honoring the best architecture, spaces, and products from across the globe, received thousands of entries from more than 95 countries.

The Windhover Contemplative Center, designed by Aidlin Darling Design, is a spiritual retreat on the Stanford campus to promote and inspire personal renewal. Using Nathan Oliveira’s meditative Windhover paintings as a vehicle, the center provides a refuge from the intensity of daily life.  It is intended for quiet reflection throughout the day for any Stanford student, faculty, or staff member, as well as for members of the larger community.

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

The Center is conceived of as a unification of art, landscape and architecture to replenish and invigorate the spirit, Image Courtesy © Matthew Millman

  • Architects: Aidlin Darling Design
  • Project: Windhover Contemplative Center
  • Location: Stanford, California, United States
  • Photography: Matthew Millman
  • Software used: Vectorworks

Read the rest of Windhover Contemplative Center in California by Aidlin Darling Design

CHOUI FONG TEA CAFE in Maechan, Thailand by IDIN ARCHITECTS

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: IDIN ARCHITECTS

Choui Fong Tea Café is located in the area of Choui Fong tea plantation where is covering with a number of huge hills.

Instead of locating the tea café on the hilltop, the architect decided to lay the buildings hidden in the hill but outreach to take the view of plantation.

Image Courtesy © Spaceshift Studio

Image Courtesy © Spaceshift Studio

  • Architects: IDIN ARCHITECTS
  • Project: CHOUI FONG TEA CAFE
  • Location: District Maechan, Thailand
  • Photography: Spaceshift Studio
  • Owner: Shanya Wanasphitaksakul
  • Structural engineer: Pakanut Siriprasopsothorn
  • Area: 1,240 sq.m
  • Year: 2011-2015

Read the rest of CHOUI FONG TEA CAFE in Maechan, Thailand by IDIN ARCHITECTS

Amanenomori Nursery School in Chiba, Japan by Aisaka Architects’ Atelier

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: NEOPLUS SIXTEN INC.

Circular ring shaped structure around the soil, water and green

A nursery school of two-story building with rooftop terrace features 3-dimensional and circuit style structure located in Funabashi city. The concept of its design is to provide enough space for 160 children to play around in the nature and also for all their parents and nursery staff to feel safe.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Aisaka Architects’ Atelier
  • Project: Amanenomori Nursery School
  • Location: Funabashi, Chiba, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Structural Engineer : Kanebako Structural Engineers
  • Structure : Steel
  • Total Floor Area : 1,493.54m2 (824.52m2/1F, 624.38m2/2F, 44.64m2/PH)
  • Building Area : 1,067.41m2
  • Site Area : 2,051.59m2
  • Date of Completion : July, 2015

Read the rest of Amanenomori Nursery School in Chiba, Japan by Aisaka Architects’ Atelier

Temple in Stone and Light in Barmer, India by spacematters

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: spacematters

India has a glorious history of temple architecture. The desert state of Rajasthan, where the temple is located, has an equally diverse and refined heritage of buildings set in an unforgiving climatic zone. Given this legacy, to design a contemporary Hindu temple set in the sand dunes of Rajasthan has been an enormous challenge.

The temple during the day, Image Courtesy © Akash Kumar Das

The temple during the day, Image Courtesy © Akash Kumar Das

  • Architects: spacematters
  • Project: Temple in Stone and Light
  • Location:  Barmer, Rajasthan, India
  • Photography: Akash Kumar Das
  • Client:  JSW Raj West Power Ltd
  • Structural Design
    • Sanjeev Aggarwal – Ace Designs
    • Kulwinder Singh – Design Roots
  • Design Team: Anand Lakhani, Juhi Mehta, Rishi Suman, Adarsh Saravanan,Sneha Kathi, Waseem Ahmad
  • Design Lead: Amritha Ballal, Suditya Sinha
  • Project Management: RWPL – Civil Works Department
  • Executing Agency:  KS Constructions
  • Built-up area: 138 SQM
  • Plot area: 4360 SQM
  • Date of commencement of construction: April 2014
  • Date of completion of project: Phase 1 – March 2016

Read the rest of Temple in Stone and Light in Barmer, India by spacematters

J House in Kanagawa, Japan by Domino Architects

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Domino Architects 

I renovated a room of an old Japanese apartment into a flat for new lifestyle by inserting several simple wooden boxy volumes.

The room is located in a boundary between an old town and a developing district around Tokyo. From this room on the top floor of the building, we see a scenery like Rear Window from Hitchcock below.

Image Courtesy © Gottingham

Image Courtesy © Gottingham

  • Architects: Domino Architects
  • Project: J House
  • Location: Kawasaki-city, Kanagawa, Japan
  • PhotographyGottingham
  • Contractors:Yamaki
  • Design Team:Yusuke Oono
  • Area: 91 sqm + balcony
  • Project Year: 2015

Read the rest of J House in Kanagawa, Japan by Domino Architects

SINGLE FAMILY HOUSE in Murcia, Spain by Mariano Molina and Sergio Carrillo

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Mariano Molina and Sergio Carrillo

A couple that had just moved to Lorca decided to build a house in the countryside as their permanent residence. We met them through another client with whom we did not have a good relationship, so the first meetings were not easy. They did not like our first schemes and we were not confident about accomplishing what they demanded. However, some of their requirements were appealing for us: a house with no doors (at least at first glance), a fluid space, visual continuity throughout the different interior spaces, and between them and the surroundings, and a covered patio from which they could see the stars.

Image Courtesy © Mariano Molina and Sergio Carrillo

Image Courtesy © Mariano Molina and Sergio Carrillo

  • Architects: Mariano Molina and Sergio Carrillo
  • Project: SINGLE FAMILY HOUSE
  • Location: ALTOBORDO, LORCA, SPAIN
  • Software used: Dibac and CYPE
  • Quantity Surveyor: José Bernabé Cortijos
  • Clients: Juan José Casas and Conchi Duarte
  • Contractor: Construcciones Juan Mora SL
  • Built area: 299,42 m2
  • Completion date: 2009

Read the rest of SINGLE FAMILY HOUSE in Murcia, Spain by Mariano Molina and Sergio Carrillo

Cité du Vin in Bordeaux, France by XTU ARCHITECTS

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: XTU ARCHITECTS

‘This building does not resemble any recognisable shape because it is an evocation of the soul of wine between the river and the city.’

A strong architectural statement, La Cité du Vin stands out with its bold curves and shape. An iconic building, this golden frame hosts a Cité within the city, a living space with experiences to discover.

Image Courtesy © Patrick Tourneboeuf

Image Courtesy © Patrick Tourneboeuf

  • Architects: XTU ARCHITECTS
  • Project: Cité du Vin
  • Location: Bordeaux, France
  • Photography: Delphine Isart, Julien Lanoo, Patrick Tourneboeuf
  • Client: City of Bordeaux
  • Owner: Fondation de La Cité du Vin
  • Partners:

    • Casson Mann _ Scenographer (innovative tool of the permanent tour)
    • SNC-Lavalin _ Engineering
  • Budget: 81M€ excluding VAT/ 55M€ (architecture + scenography)
  • Surface area: 12 927 m² usable surface included 2 800 m² of permanent exhibition
  • Site: 13 644 m²
  • Calendar:
    • Competition: April 2011
    • Build: Septembre 2013
    • Delivered: May 2016

Read the rest of Cité du Vin in Bordeaux, France by XTU ARCHITECTS

Penthouse on the Park in Sofia, Bulgaria by KNOF design

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

KNOF design (based in London and founded by New York designer Susan Knof) has completed its first major commission: the remodelling of a spectacular 360° penthouse in the Bulgarian capital of Sofia, uniting two separate apartments into a single 3,600 sq ft space. The new, one-storey penthouse features floor-to-ceiling glazing all the way round and offers its owners incredible panoramic views over the city and adjacent mountains with all the benefits of continuous natural light, from sunrise through to sunset.

Image Courtesy © Assen Emilov

Image Courtesy © Assen Emilov

  • Architects: KNOF design
  • Project: Penthouse on the Park
  • Location: Sofia, Bulgaria
  • Photography: Assen Emilov

Read the rest of Penthouse on the Park in Sofia, Bulgaria by KNOF design

South Harbour School in Kjellerup, Denmark by JJW Architects

 
June 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

South Harbour School in Copenhagen is the winner of WAN Education Award 2016. JJW Architects, one of Denmark’s largest architectural firms, are responsible for the project. South Harbour School is also part of the Danish contribution to The 15th International Architecture Biennale in Venice that opens 28th of May.

Image Courtesy © Torben Eskerod

Image Courtesy © Torben Eskerod 

  • Architects: JJW Architects
  • Project: South Harbour School
  • Location: Støberigade, 2450 København SV, Kjellerup, Denmark
  • Photography: Torben Eskerod 
  • Client: Municipality of Copenhagen
  • Engineer: NIRAS
  • Landscape: JJW Landscape / PK3 Landskab
  • Sport consultants: Keinicke & Overgaard Arkitekter
  • Major Contractors: B. Nygaard Sørensen A/S / G.V.L. ENTREPRISE A/S / Lindpro / Jakon A/S
  • Construction Management: Friis Andersen Arkitekter
  • Artistic project: Peter Holst Henckel
  • Area: 9.500 m²
  • Period: 2006 – 2015

Read the rest of South Harbour School in Kjellerup, Denmark by JJW Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy