Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Bon-Secours health and social care development in Paris, France by AZC

 
January 8th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: AZC

The collection of buildings that makes up Notre-Dame de Bon Secours is to be found at 68 Rue des Plantes, in southern Paris’ 14th arrondissement. Bordered to the south and the east respectively by Rue Giordano and Rue des Plantes, the site has an area of almost three hectares. The heritage of this site is a long history of building that began in 1875. The first wings of the hospital and the chapel were soon joined by new buildings in the same architectural style, following an orthogonal plan along two axes, alternating buildings and garden areas. In 1985, demolitions and new constructions broke the architectural coherence and upset the reading and use of the site. The recent transfer of the maternity unit to another hospital (Saint Joseph) provided the opportunity for the organisation to convert the Rue des Plantes site into a leading community healthcare centre, as well as to re-establish a harmonious and functional architectural ensemble. The transformation of the Notre-Dame de Bon Secours site reflects the evolution of healthcare; from the late 19th-century linear building, to the broad floors of modern medical centres. Following the demolition of the most problematic buildings on the site, including the maternity wing, a large building operation was planned in two phases so as to manage re-housing and building on an occupied site. Phase one, now being completed, comprised the construction of a new building to house a 98-bed residential care-home for the elderly and a 64-place crèche. It is built on the site of the demolished maternity wing, in the south-west corner of the plot, on the Rue Giordano Bruno side. The project also involves the renovation of the street-front building of the old nursing school, known as the ‘chateau’, to house a new children’s healthcare centre. The overall programme covers a total surface area of 14,000 sq m (GIA). Phase two, due for completion in 2017, will see the construction of a nursing home for disabled patients at the northern corner of the site by the Rue des Plantes.

Image Courtesy © AZC

Image Courtesy © AZC

Read the rest of Bon-Secours health and social care development in Paris, France by AZC

U38 House in Bangkok, Thailand by OFFICE AT Co., Ltd.

 
January 8th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: OFFICE AT Co., Ltd. 

SITE:

The U38 house is located on soi Udomsuk 38  Bangkok, Thailand. The 400 sq. m. house was designed for a couple and a child in the site next to the husband existing family house surrounded by typical suburban houses.

Image Courtesy © Mr. Rungkit Charoenwat

Image Courtesy © Mr. Rungkit Charoenwat

  • Architects: OFFICE AT Co., Ltd. (Mr. Surachai Akekapobyotin, Ms. Juthathip Techachumreon)
  • Project: U38 House
  • Location: Soi Udomsuk 38, Bangna, Bangkok, Thailand
  • Photography: Mr. Rungkit Charoenwat
  • Owner: Mr. Pongsak Korkiatsanti  and  Ms. Naruemon Tantikarun
  • Interior Designer: OFFICE AT Co., Ltd.
  • Landscape Designer: OFFICE AT Co., Ltd.
  • Structural Engineer: Mr. Sarawut Yuanteng
  • System Engineer: Mr. Petch Panyangam
  • Contractor: S.P. Civil System Co., Ltd.
  • Site Area: 368 sq. m.
  • Area: 400 sq. m.
  • Completion: 2014

Read the rest of U38 House in Bangkok, Thailand by OFFICE AT Co., Ltd.

Residence Saint-Ange in Seyssins, France by Studio Odile Decq

 
January 8th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Odile Decq

Perched on the crest of a hill, the residence is a monolithic sculpture —one that turns its back on the rest of the compound, looking out to to the historic city of Grenoble in the valley and the jagged French Alps beyond. Up the slight slope lies a bosque-like park, studded with sculptures from the owner’s collection, and the rest of the Tour Saint- Ange estate, which includes a 17th-century farmhouse, expanded into a villa in the 20th century.

Image Courtesy © Roland Halbe

Image Courtesy © Roland Halbe

  • Architects: Studio Odile Decq
  • Project: Residence Saint-Ange
  • Location: Seyssins, France
  • Photography: Roland Halbe
  • Client: Colette Tornier
  • Structural Engineer: Batiserf
  • Technical Equipment: Axes Ingénierie
  • Constructor: SEMA
  • Landscape: Jocelyne Icart
  • Framework: Soraetec
  • Structure: Bois Conseil
  • Carpentry: M. Philippe Vial Jolibois
  • Electricity & Plumbing: EDMI
  • Cost: 460 000 € HT
  • Area: 185 m2
  • Date: 2015

Read the rest of Residence Saint-Ange in Seyssins, France by Studio Odile Decq

Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub in China by Aedas

 
January 8th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

Located in front of the Sanya High-speed Railway Station, Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub is a mixed-use tourist attraction and transportation hub. It will feature a retail podium, shopping streets village, a hotel, serviced apartments, a wedding event hall, a cinema, a children’s playground and a sky garden, all of which are linked to the high-speed rail and tram stations as well as the bus terminal.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub
  • Location: Sanya, China
  • Client: Bestway Investment Asia Pte Ltd
  • Director: Kevin Wang
  • Gross floor area: 121,388 sqm (above ground); 153,854 sqm (below ground)
  • Completion year: 2019

Read the rest of Sanya Integrated Commercial and Transportation Hub in China by Aedas

Funder Werk 3 in Sankt Veit an der Glan, Austria by COOP HIMMELB(L)AU

 
January 8th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: COOP HIMMELB(L)AU

Industrial culture can only come about when existing economic and functional practical constraints are successfully transformed into multidimensional design.

The Funder Werk factory building, a paper coating factory, is functionally determined by the process of production. It was to be metamorphosed into “expressive architecture.” The design concept was based on the idea of dismantling the production hall into sculpturally shaped elements. During the design process, the power station with its chimneys, the media bridge, the flying roof, the office and laboratory areas, and the entrances emerged as differentiated, interconnected architectural elements that endow the complex as a whole with an unmistakable head and body. The playful sculptural evocation of the power station with the “dancing chimneys,” the media bridge as a connection between energy and production, the free design of the flying roof as “wings,” the shaped canopies of the entrances, and the corner of the laboratory and office areas dissolved in glass towards the south, all stand out against the hall, which has been consciously kept white and simple.

Image Courtesy © Gerald Zugmann

Image Courtesy © Gerald Zugmann

  • Architects: COOP HIMMELB(L)AU
  • Project: Funder Werk 3
  • Location: Sankt Veit an der Glan, Austria
  • Client: Funder Industries, St. Veit/Glan, Österreich
  • Design Principals: Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky
  • Project Architect: Markus Pillhofer
  • Landscape Architect: J.B. Koppandy, Graz, Austria
  • General Planner: Achammer & Tritthart, Innsbruck, Austria
  • Site Area: 150,000 m²
  • Total Floor Area: 6,450 m²
  • Design: 1987-1988
  • Construction: 1988-1989

Read the rest of Funder Werk 3 in Sankt Veit an der Glan, Austria by COOP HIMMELB(L)AU

odD House 1.0 in Quito, Ecuador by odD+ Architects

 
January 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: odD+ Architects

DESCRIPTION

odD House 1.0, located in the sector of Tumbaco in Quito, Ecuador was conceived as a  therapeutic experiment and change of lifestyle for an elderly couple and their family after living in a rustic style home for over 30+ years. Facing very specific demands from the client, the architects strategized on a methodology for the design and final product by studying Neuroscience as well as the client´s lifestyle. This made the initial solution towards solving the design of the house easier; it made a clear diagram, and  gave a design direction towards the client`s main needs. It also raised questions about overall form and language.

NORTHWEST PERSPECTIVE, Image Courtesy © Jose Ignacio Correa & Jean-Claude Constant L

NORTHWEST PERSPECTIVE, Image Courtesy © Jose Ignacio Correa & Jean-Claude Constant L

  • Architects: odD+ Architects
  • Project: odD House 1.0
  • Location: Urb. Auquí Chico, Quito 170157, Ecuador
  • Photography: Jose Ignacio Correa & Jean-Claude Constant L
  • Founder and Principal: Lucas Correa-Sevilla
  • Design team: Lucas Correa-Sevilla, Parshan Fatehi
  • Presentation Drawings: Maria Lorenzo Muñoz
  • Site Area: 1227.31 m2
  • Building Footprint: 275.86 m2
  • Gross Floor Area: 412.76 m

Read the rest of odD House 1.0 in Quito, Ecuador by odD+ Architects

Urban Elevator in Echavacoiz, Spain by ah asociados

 
January 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ah asociados

This project emerge from an R+D+I study on Pedestrian Mobility in “Echavacoiz Norte”, commissioned by the City Council of Pamplona to the Innovation Department of ah asociados. In this research, three critical areas with historical accessibility and urban integration problems were detected and could be solved by implementing mechanical systems.

Image Courtesy © Jesús Lázaro Izquierdo

Image Courtesy © Jesús Lázaro Izquierdo

  • Architects: ah asociados (Miguel A. Alonso del Val, Rufino J. Hernández Minguillón, Marcos Escartín Miguel, Mikel Zabalza Zamarbide)
  • Project: Urban Elevator
  • Location: Echavacoiz neighborhood, Pamplona, Spain
  • Photography: Jesús Lázaro Izquierdo and José Manuel Cutillas
  • Client: Strategic Projects Area, Pamplona City Council
  • Design team: Patricia Biain Ugarte (Project Manager), Esperanza Marrodán Ciordia, María José Alonso Pérez, Xabier Eskisabel Azanza
  • Engineers: Eduardo Ozcoidi Echarren (Structure), Javier Gironés Navarlaz (Facilities), Michel Aldaz García-Mina (S&H)
  • Project date: 31/01/2012
  • Start work date: 08/10/2012
  • Completion date: 03/07/2013

Read the rest of Urban Elevator in Echavacoiz, Spain by ah asociados

38 Housing units in Rue Bonnet, France by Avenier Cornejo Architectes

 
January 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Avenier Cornejo Architectes 

The 38 social housing units at 10/12 rue Bonnet in the city of Clichy-la-Garenne completed for Efidis (social housing landlord) are located at the doorstep of Paris, along the périphérique beltway.

At the edge of the capital and its inner suburbs, they look towards both the Clichy-Batignolles district and the new high court designed by Renzo Piano, and the greater Paris area. Inside and out, they embody the metropolitan issue of eliminating borders. The architects seem to have set a roadmap to relay the dynamism that characterizes the urban development zone of Batignolles in a disparate environment. It is this double relationship with the city dictating the physiognomy of the building that seems to transcend the limits of the périphérique to connect two different urbanities towards a common future.

Image Courtesy © Takuji Shimmura

Image Courtesy © Takuji Shimmura

  • Architects: Avenier Cornejo Architectes
  • Project: 38 Housing units 
  • Location: Clichy-la-Garenne 92110, France – 10/12, rue Bonnet
  • Photography: Takuji Shimmura and Avenier Cornejo
  • Client: Efidis / groupe SNI
  • Project leaders: Miguel Cornejo, Christelle Avenier, Somanad Petitjean, Julia Leroy
  • Engineering firms: EVP Ingénierie, CFERM Ingénierie, Fabrice Bougon
  • Cost: 4500 000 € ex-Tax
  • Total floor area: 2739 sqm
  • Plot area: 430 sqm
  • Garden: 57 sqm
  • Floor area apartments: 2 563 sqm
  • Floor area commercial space: 90 sqm
  • Floor area billiard room: 86 sqm
  • Completion: June 2016

Read the rest of 38 Housing units in Rue Bonnet, France by Avenier Cornejo Architectes

Cantine antinori in Firenze, Italy by Archea Associati

 
January 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Archea Associati 

The site is surrounded by the unique hills of Chianti, covered with vineyards, half-way between Florence and Siena. A cultured and illuminated customer has made it possible to pursue, through architecture, the enhancement of the landscape and the surroundings as expression of the cultural and social valence of the place where wine is produced. The functional aspects have therefore become an essential part of a design itinerary which centres on the geomorphological experimentation of a building understood as the most authentic expression of a desired symbiosis and merger between anthropic culture, the work of man, his work environment and the natural environment. The physical and intellectual construction of the winery pivots on the profound and deep-rooted ties with the land, a relationship which is so intense and suffered (also in terms of economic investment) as to make the architectural image conceal itself and blend into it. The purpose of the project has therefore been to merge the building and the rural landscape; the industrial complex appears to be a part of the latter thanks to the roof, which has been turned into a plot of farmland cultivated with vines, interrupted, along the contour lines, by two horizontal cuts which let light into the interior and provide those inside the building with a view of the landscape through the imaginary construction of a diorama. The façade, to use an expression typical of buildings, therefore extends horizontally along the natural slope, paced by the rows of vines which, along with the earth, form its “roof cover”. The openings or cuts discreetly reveal the underground interior: the office areas, organized like a belvedere above the barricade, and the areas where the wine is produced are arranged along the lower, and the bottling and storage areas along the upper.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

Image Courtesy © Pietro Savorelli

  • Architects: Archea Associati (Laura Andreini, Marco Casamonti, Silvia Fabi, Giovanni Polazzi)
  • Project: Cantine antinori
  • Location: Bargino, San Casciano Val di Pesa, Firenze, Italy
  • Photography: Leonardo Finotti and Pietro Savorelli
  • Client: Marchesi Antinori srl
  • Artistic supervision: Marco Casamonti
  • Assistant art director: Francesco Giordani
  • Engineering: HYDEA
  • Bulding site supervisor: Paolo Giustiniani
  • Structural design: AEI Progetti
  • Design of plants: M&E Management & Engineering
  • Oenological plants: Emex Engineering, Marchesi Antinori
  • General contractor: Inso
  • Cost: € 85.052.831
  • Chronology:
    • Beginning of design 2004
    • Opening of building site 2007
    • Completion date 25 October 2012

Read the rest of Cantine antinori in Firenze, Italy by Archea Associati

Cabin Geilo in Norway by LUND HAGEM ARKITEKTER AS

 
January 6th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: LUND HAGEM ARKITEKTER AS 

Situated at 982 meters above sea level, this cabin has harsh winter conditions and heavy snowfall. The site has a panoramic view overlooking the valley of Geilo. During winter the cabin is only accessible with ski or snowmobile.

Image Courtesy © Marc Goodwin

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: LUND HAGEM ARKITEKTER AS
  • Project: Cabin Geilo
  • Location: Gilo, Norway
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Size: 150 m2
  • Completion: 2015

Read the rest of Cabin Geilo in Norway by LUND HAGEM ARKITEKTER AS

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy