Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Famed Restaurant, Nota Bene in Toronto, Canada by +tongtong

 
May 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Award winning interior design firm +tongtong has collaborated with renowned Owner/Chef David Lee to renovate the interiors of Nota Bene, an established fine dining restaurant that was originally designed by the buildings Architects KPMB. While remaining in Toronto’s popular Queen Street West neighbourhood, the reimagined Nota Bene features an all-new design. +tongtong developed a concept inspired by Chef David Lee’s new menu ideas centered on seasonal ingredients. +tongtong expands the idea of the changing of the seasons to a concept of change itself. The design integrates elements that celebrate the beauty of change, by the powers of nature and by the ingenuity of man.

Image Courtesy © Lisa Petrole

  • Architects: +tongtong
  • Project: Famed Restaurant, Nota Bene
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Lisa Petrole
  • Client: Nota Bene Owner/ Chef David Lee
  • Designers:
    • John Tong, Executive Creative Director and Lead Designer
    • Lisa Mann, Creative Director
    • Kateryna Nebesna, Designer
  • Builder: Anjinov
  • Completion date: February 2016

Read the rest of Famed Restaurant, Nota Bene in Toronto, Canada by +tongtong

Botanist Restaurant in Vancouver, Canada by Fairmont Pacific Rim

 
May 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

Botanist, Vancouver’s highly anticipated new restaurant inside Fairmont Pacific Rim, will officially open on Monday, April 24, 2017, beginning with breakfast service.

The restaurant will present a collection of four diverse spaces -a dining room, cocktail bar and lab, garden, and a champagne lounge.
Executive Chef Hector Laguna’s menu depicts the culinary abundance of the region – produce rooted from the soil of the northwest, sustainably sourced seafood; and organic agricultural methods from backyard suppliers. Signature items include root vegetables, oven-roasted halibut with spring vegetables and crab emulsion, and herb crusted lamb rack with green garlic panisse, fava and shallots. The menu is accompanied by wine director Jill Spoor’s boutique terroir-driven wine program that supports sustainable, organic and biodynamic farming and winemaking practices.

Bread Station with Uniform, Image Courtesy © Ian Lanterman

Gulliver in Prague, Czech Republic by Hut Architektury

 
May 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Hut Architektury

A unique monumental architectural intervention, inspired by the elegant shapes of early 20th century airships, is growing on the rooftop of one of the largest contemporary art spaces in the heart of Europe. The 42 meter-long steel and wood structure will become a new permanent space for literature at the DOX Centre for Contemporary Art in Prague, Czech Republic.

Image Courtesy © Jan Slavík

  • Architects: Hut Architektury (Martin Rajniš, Leoš Válka, David Kubík)
  • Project: Gulliver
  • Location: Prague, Czech Republic
  • Photography: Petr Králík, Jan Slavík and René Volfík
  • Software used: Autocad and SEMA 
  • Idea & Concept: Leoš Válka
  • Construction Design: Zbyněk Šrůtek – TIMBERDESIGN
  • General Contractor: STYLBAU

Read the rest of Gulliver in Prague, Czech Republic by Hut Architektury

Kolektif House in Levent, Istanbul by KONTRA

 
May 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: pRchitect communications consultancy

Seizing the essence and the spirit of the perfect harmony with every space, KONTRA, an Istanbul based design studio, brings an unusual and innovative perspective to the traditional office culture. Countering the common features of the office designs, KONTRA creates a “house” by Kolektif House Levent, highlighting the design and art together symbolizing collective work and collaboration focused on new generation.

Image Courtesy © KONTRA

  • Architects: KONTRA
  • Project: Kolektif House
  • Location: Levent, Istanbul
  • Total Project Area: 2.700 sqm

Read the rest of Kolektif House in Levent, Istanbul by KONTRA

Bazillion Apartment in Vilnius, Lithuania by YCL Studio

 
May 5th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

In the Bazillion apartment, YCL Studio has drawn a clear line between the day and the night program of this pied-à-terre for two, while simultaneously blurring the conventional division between the ‘wet’ and the ‘dry’ part of a dwelling. The compact apartment, which comprises 45 square meters, is essentially one open space divided into two by a single, ceramic-clad wall. The dwelling is located in a new residential building in the Old Town of Vilnius and has been commissioned by a frequent traveller, who uses it for short stays in the capital of Lithuania.

Image Courtesy © Leonas Garbačauskas / AGROB BUCHTAL

Magmode of Hangzhou Kerry Center Store in Hangzhou Shi, China by RIGI Design

 
May 4th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

There are many ways to express a brand; It could be a monotonous expression, or a diversified presentation. It is similar to magazine in this regard. A magazine has an unified tonality and values, it starts contact with readers through different contents, but a brand connects to clients through different products. It’s logicality, upgrade ability, and continuity have something in common.

The diversified way of life, Image Courtesy © Shao Feng

  • Architects: RIGI Design
  • Project: Magmode of Hangzhou Kerry Center Store
  • Location: Chengdu, Hangzhou Shi, China
  • Photography: Shao Feng
  • Chief Designer: Liu Kai
  • Design Team: Liao Wan-Tong
  • Author: Liu Kai
  • Main Materials: Metal Plate, Baking Varnish, Felt, Art Paint, Leather
  • Area: 250M2
  • Design Time: 2016.08
  • Built Time: 2016.11

Read the rest of Magmode of Hangzhou Kerry Center Store in Hangzhou Shi, China by RIGI Design

Modern Music Centre in Évreux, France by Hérault Arnod architectes

 
May 4th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: v2com

This Contemporary Music Centre (SMAC) is a musical complex consisting of two auditoriums of very different kinds and recording studios, linked by a public space called the deck, running from one side of the building to the other. It is designed on the principle that, instead of being mere consumers of entertainment, people can construct their own evening by moving from one place to the other.

Image Courtesy © André Morin

  • Architects: Hérault Arnod architectes
  • Project: Modern Music Centre
  • Location: Évreux, France
  • Photography: André Morin
  • Client: Évreux municipality
  • Project Manager: Camille Bérar
  • Fluids: Inex
  • Structure: Batiserf
  • Economist: Michel Forgue

Read the rest of Modern Music Centre in Évreux, France by Hérault Arnod architectes

Bookcafe House in South Korea by KDDH

 
May 4th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MasilWIDE

The client has drawn a life where children can run, family communicates each other and communicates with their neighbors, but there are clear limits of the apartments. The most characteristic feature of a book house resembling a book is the bookcase where all books on the bench can be stacked. It had always been the client’s dream to have a house full of books on the one side of the wall. The living room have turned into a study room, and the bookshelves was made on the entire wall with a high floor. The window between the bookshelves was created to relieve the tightness of the walls and the front of the bookshelves became a center of communication where the whole family can gather and spend time. The kitchen is placed facing the bookshelf so that it can communicate with the family in the living room at any time. After closing the sliding door installed in the kitchen, the living room becomes a space like a cafe and becomes a guest room for the neighbors as well as the family. The book house has lots of spaces to read like a book, as ‘The bookcase of the wisdom’, built by using the 9m ceiling height that can be seen at the entrance, ‘Balcony of Romeo and Juliet’, connects between the brother and sister’s rooms on the second floor and ‘Bridge of the never ending story’, which is the nickname of the stiarcase that looks like leading to the sky. These spaces gathered to make the house that open inside and outside, top and bottom unimpededly and coexist.

Image Courtesy © Song,Jung-keun

  • Architects: KDDH
  • Project: Bookcafe House
  • Location: South Korea
  • Photography: Song,Jung-keun

Read the rest of Bookcafe House in South Korea by KDDH

Hostal Ritoque in Región de Valparaíso, Chile by HSU·RUDOLPHY arquitectos

 
May 4th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: HSU·RUDOLPHY arquitectos

In our society we customarily perceive architecture as a luxury, understanding luxury as something valuable and at the same time scarce. We agree with the first component of the definition, but with respect to the second point, we as architects have probably not been persistent enough to build a better quality environment, nor inside or outside the Centres. Now if we define luxury as Bruno Munari does, we realize that, in general, high-level architectural production is associated with improper use of costly materials, which produce an equality gap to the extent that the benefits of good design can only be taken advantage of by those that can afford it.

Image Courtesy © Juan Durán Sierralta

  • Architects: HSU·RUDOLPHY arquitectos
  • Project: Hostal Ritoque
  • Location: Playa de Ritoque s/n, Quintero, Región de Valparaíso, Chile
  • Photography: Juan Durán Sierralta
  • Client: Diego Arenas / Dayenú Vencilla
  • Structural Project: José Manuel Morales / Gabriel Rudolphy
  • Construction: Juan Tapia / Francisco Tapia / Diego Arenas
  • Budget: U$ 650/ sqm2
  • Area: 183 m2
  • Year: 2014

Read the rest of Hostal Ritoque in Región de Valparaíso, Chile by HSU·RUDOLPHY arquitectos

Quiubox in Milan, Italy by Boano Prismontas

 
May 4th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Boano Prismontas 

The name Quiubox is a combination of the Colombian expression “¿Quiubo?”, meaning “what’s up”, “hello, what is happening”, and a “box”, referring to a small scale architectural object, a container of knowledge and activities.

Quiubox is a nomadic workshop, a project designed for the Afro-Colombian communities living in the coastal areas surrounding Cartagena.The project aims to tackle inequality by building bridges between professionals and ethnic communities in the Colombian Caribbean.

Image Courtesy © Boano Prismontas

  • Architects: Boano Prismontas
  • Project: Quiubox
  • Location: Milan, Italy
  • Artworks: Marìa Eugenia Beizo
  • Collaborators: Alessio Monarca, Eszter Hanzséros, Nicola Paggi, Stefano Casati, Wilson Lam

Read the rest of Quiubox in Milan, Italy by Boano Prismontas

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy