Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Seed of City in Hangzhou, China by KYLE CHAN & ASSOCIATES DESIGN

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: KYLE CHAN & ASSOCIATES DESIGN

By capturing natural light and shadow, we draws inspiration from the highly agrarian image of \”seeds\” for the design of the new Yan Ji You book store in Hangzhou, located in Raffles City Plaza of Qianjiang New City. In continuation of its exploration on the relation between design and cities, we applies the natural elements into the design of space and gives it a dynamic sense of life while strengthening the connection between brand design and Hangzhou culture.

Image Courtesy © KYLE CHAN & ASSOCIATES DESIGN

Read the rest of Seed of City in Hangzhou, China by KYLE CHAN & ASSOCIATES DESIGN

GC House in London, England by Your Architect London

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Your Architect London

Natural light was at the heart of this project. Born out of the need to expand a Victorian property for a growing family, the core ambition was to create a flexible living space that reflected a new approach to contemporary design, characterized by light and simplicity.

Image Courtesy © Adrián Vázquez

  • Architects: Your Architect London
  • Project: GC House
  • Location: Fulham, London, England
  • Photography: Adrián Vázquez
  • Collaborators: Star Design Associates (structural engineering)

Read the rest of GC House in London, England by Your Architect London

De la Roche Residence in Montreal, Canada by naturehumaine architecture et design

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: naturehumaine architecture et design 

A couple with two young children wish to transform a duplex located in Rosemont-La-Petite-Patrie into their principal family residence. The project consists in reorganizing the original portion of the house and enlarging it with an extension in the yard while preserving the façade on the street as required by the city bylaws.

Image Courtesy © Adrien williams

  • Architects: naturehumaine architecture et design
  • Project: De la Roche Residence
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Adrien Will­­­iams
  • Area: 190 m2 brut / 2060 sqft
  • General contractor: Rockethammer
  • Structure ingenieer: Geniex

Read the rest of De la Roche Residence in Montreal, Canada by naturehumaine architecture et design

Casa Montaña in Asturias, Spain by [baragaño]

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: [baragaño]

English clients, in love with Asturias, decide that their second home will be industrialized. Produced during four months in a factory in Madrid and transferred to its final location at 600 km, crossing the Cantabrian mountain range, where it will assemble in only 5 hours. Finally, the black slate roof is placed by a craftsman of the zone. Technology and tradition in the days of Brexit.

Image Courtesy © Mariela Apollonio

  • Architects: [baragaño]
  • Project: Casa Montaña
  • Location: Asturias, Spain
  • Photography: Mariela Apollonio
  • Budget: 120.000 euros
  • Surface: 100 m2

Read the rest of Casa Montaña in Asturias, Spain by [baragaño]

BEI Function Space in Beijing, China by neri & hu

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: neri & hu

Neri&Hu rehauls Opposite House’s BEI restaurant into “BEI Space” a multipurpose function room serving the increasing demand for meeting and event spaces in Beijing. While the typical function room in a hotel tends to be situated in dark enclosures with no natural light, the given site actually has an existing skylight. To fully utilize this asset, the design challenge becomes how to bring in as much light as possible to the space and how to subdue any sense of being underground. The resulting design concept, first, creates a landscape zone that is bathed in light, and second, inserts within it a luminous glass box.

Image Courtesy © Xia Zhi

  • Architects: neri & hu
  • Project: BEI Function Space
  • Location: Taikoo Li Sanlitun North, No. 11 Sanlitun Road, Chaoyang District, Beijing, China
  • Photography: Xia Zhi
  • Founding Partners, Principal in Charge: Lyndon Neri & Rossana Hu 
  • Senior associate: Briar Hickling
  • Associate: Jacqueline Min
  • Interior designer: Daisy Yuen 
  • Associate, product design: Nicolas Fardet 
  • Associate: Christine Neri 
  • senior project manager, graphic: Siwei Park 
  • Gross Area: 350sqm

Read the rest of BEI Function Space in Beijing, China by neri & hu

Zinder Cultural Center in Tiel, Netherlands by De Zwarte Hond

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: De Zwarte Hond

Stimulating Zinder culture cluster gives Tiel a positive boost

Tiel’s new culture building, “Zinder”, is situated between the city centre and the river Waal. The new culture cluster pulsates and stimulates and invites the inhabitants of Tiel and the surrounding area to participate. Music or dance lessons, follow a painting course, borrow books, rehearse with your band and go to a pop concert, it’s all happening in Zinder. De Zwarte Hond, commissioned by Koninklijke VolkerWessels, was responsible for the architectural, urban and landscape design.

Image Courtesy © De Zwarte Hond

  • Architects: De Zwarte Hond
  • Project: Zinder Cultural Center
  • Location: Tiel, Netherlands
  • Client: VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Midden bv
  • Collaboration: Felixx Landscape Architects & Planners
  • Surface Area: 22.500 m2
  • Period: 2012 – 2017

Read the rest of Zinder Cultural Center in Tiel, Netherlands by De Zwarte Hond

House Machelen in Belgium by Compagnie-O architecten

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Compagnie-O architecten

This house is built on a plot located in an outlying area, behind a first row of typical Flemish landhouses (“fermettes”). An exceptional starting position: there are no direct neighbours – splendid isolation – and the building is barely subject to urban regulations.

Image Courtesy © TIM VAN DE VELDE

  • Architects: Compagnie-O architecten
  • Project: House Machelen
  • Location: Machelen, Belgium
  • Photography: TIM VAN DE VELDE
  • Structural engineer: Fabian Van Der Meersche
  • Study EPB and security coordinator: VETO & Partners
  • General contractor: Elbeko NV
  • Built: 2015-2016

Read the rest of House Machelen in Belgium by Compagnie-O architecten

Cortex Park in Odense, Denmark by ADEPT

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ADEPT

Cortex Park brings together four educational and innovation programs under one roof – connecting students, researchers and staff with shared sports facilities and urban character.

Image Courtesy © Adam Mørk

  • Architects: ADEPT
  • Project: Cortex Park
  • Location: Odense, Denmark
  • Photography: Adam Mørk
  • Gross Built Area: 7.500 m2
  • Completion Year: 2015

Read the rest of Cortex Park in Odense, Denmark by ADEPT

OKOMEYA in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka / Schemata Architects

 
November 27th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Jo Nagasaka / Schemata Architects

This rice shop is located on a modest-sized shopping street spanning 300 meters between the main shopping area and Togoshi Koen station.
The street used to prosper with an array of small individual shops, but it has declined substantially and many shops had been closed down. As a consequence, the street is increasingly filled with closed shutters. If no measure is taken against the declining condition, it would eventually become a so-called “shutter street” and the shopping street would disappear.
A local team, Owan Ltd., is striving to reactivate the shopping street. They operate MR. COFFEE, a roastery/coffee shop, and PEDERA BRANKA, a café, on the same street.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Read the rest of OKOMEYA in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka / Schemata Architects

House M in Slovenia, Balkans by SoNo arhitekti

 
November 24th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: SoNo arhitekti 

EXTERIOR

One-family villa M is located in an area, which represents a typical Slovenian landscape. That is why the design derives from standard architectural elements, from which, one is dominant – the gable roof. The house is made out of three elongated volumes with symmetrical gable roofs, which are set in a way that creates a dynamic ground floor’s organisation. It accomodates and serves the needs of the modern family and provides the highest level of comfort and quality living.

Image Courtesy © Žiga Lovšin

  • Architects: SoNo arhitekti
  • Project: House M
  • Location: Slovenia, Balkans
  • Photography: Žiga Lovšin
  • Authors: Edvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović
  • Area: 290 sqm
  • Year: 2014/15

Read the rest of House M in Slovenia, Balkans by SoNo arhitekti

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise