Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

6th Floor Rear Flat|Future Town Office in Guangdong, China by C.DD

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

The project name takes the same name of a HK movie, which is about chasing dream. For the owner, this name stands for youth, vitality, mutual-aid and dream.

The owner has a strong desire for communication, so he requests that the design style of the whole office space should be communication-encouraging, funny and informal, and he hopes the boundary between working and living within this space to be weakened. Thus, the designer takes container as the design concept, through using industrial elements such as cement, handmade decorative tile, white cement brick and black iron creates an office space full of fun.  A wall painting with a big smile warms everybody’s heart and tells everyone to smile to life.

Image Courtesy © OUYANG Yun

Image Courtesy © OUYANG Yun

  • Architects: C.DD
  • Project: 6th Floor Rear Flat|Future Town Office
  • Location: Foshan, Guangdong, China
  • Photography: OUYANG Yun
  • Chief Designer: HE Xiao-Ping, LI Xing-Lin
  • Project Team: CAI Tie-Lei, YU Guo-Neng, LIANG Yi-Hui, ZENG Xiang-Ru, HE Liu-Wei
  • Construction Company: Ji Mu Engineering
  • Main Materials: Solid teakwood, cement, handmade decorative tile, black iron, white cement brick
  • Area: 184㎡
  • Completion Time: 2015

Read the rest of 6th Floor Rear Flat|Future Town Office in Guangdong, China by C.DD

House for Mother in Linköping, Sweden by Förstberg Ling

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Förstberg Ling

“House for mother” is the first house completed by Förstberg Ling, a project started in 2013 as a part of the housing exhibition in Linköping, Vallastaden 2017. The house is conceived as a dwelling and studio for Björn’s mother Maria, librarian and an enthusiastic weaver.

Image Courtesy © Förstberg Ling

Image Courtesy © Förstberg Ling

  • Architects: Förstberg Ling
  • Project: House for Mother
  • Location: Linköping, Sweden
  • Completed: 2013-2016

Read the rest of House for Mother in Linköping, Sweden by Förstberg Ling

Housing Borneo island in Amsterdam, The Netherlands by Marlies Rohmer Architects & Urbanists

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Marlies Rohmer Architects & Urbanists

Urban design In the Eastern Harbor Area, next to the KNSM and Java island lie Borneo and Sporenburg islands. West 8 (Adriaan Geuze) has created a very inspiring urban plan. The question for West 8 was how to create a water-city along the kilometers of 19th century harbor cays. West 8 did not solve this problem by attempting to subdue the scale with huge blocks, such as Jo Coenen has done on the KNSM island, nor by trying to reduce the scale by creating cross-canals, such as Sjoerd Soeters, but by repetition of a small scale.

Image Courtesy © Christian Richters

Image Courtesy © Christian Richters

  • Architects: Marlies Rohmer Architects & Urbanists
  • Project: Housing Borneo island
  • Location: Eastern Harbour Area, Borneo island, Amsterdam, The Netherlands
  • Photography: Christian Richters, Scagliola en Brakkee and Bert Nienhuis
  • Client: New Deal Amsterdam NL
  • Design: Marlies Rohmer
  • Team: Jan van Erven Dorens, Rob Hulst, Laurens Schuurkamp, Martin Koster
  • Constructor: Advies & Enginering Intervam, Rijswijk NL
  • Contractor: Intervam VOF (Intervam, Moes, Muwi)
  • Cost: € 4.500.000,- excl. VAT
  • Area: 8066 m2
  • Design: 1997
  • Completion: 1999-2000

Read the rest of Housing Borneo island in Amsterdam, The Netherlands by Marlies Rohmer Architects & Urbanists

The Roman Walls of Lugo Elevator in Galicia, Spain by Pernas Varela Arquitectos

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Pernas Varela Arquitectos

PREVIOUS STATE 

The Roman Walls of Lugo, built between the late third century and early fourth century A.D, is the only complete roman fortification that is preserved in the world, and therefore, one of the most important monument of the Iberian Peninsula. The Roman Wall and the Historic Center of the walled enclosure have the highest level of patrimonial protection in Galicia and was declared in November 2000 a World Heritage Site by UNESCO. The plot of the intervention is located inside the walls, next to the entrance to the public gardens of the council building. The plot has two main entrances, one from the inner round of the wall [still incomplete] by the West, and the second, through the Romans Lane, which communicates with San Marcos street, on the South. In the target area, the wall has a lower height than in the rest of its route. The Romans Lane, which connects the gardens with San Marcos street, serves the Council buildings and the National Insurance Institute, and has a secondary character in the old town scene. On the street there is already a communications tower of strong vertical component and great height. Also, the views from the street are altered by the distant vision of the party wall of a building located in the outer round. On the east side, from the parapet of the wall and inside the garden of the council, the large sized magnolias existing work as a screen minimizing the visual impact of the new element.

Image Courtesy © Antonio Vázquez

Image Courtesy © Antonio Vázquez

  • Architects: Pernas Varela Arquitectos (Antonio Pernas Varela)
  • Project: The Roman Walls of Lugo Elevator
  • Location: Carril Dos Romanos S/N, Ayuntamiento De Lugo, Galicia, Spain
  • Photography: Antonio Vázquez
  • Construction Company: Desarrolla obras y servicios sl, Rubén garcía polo
  • Technical Architect: Mónica Salgado Sueiro
  • Budget: 76.153,93 €
  • Builded Surface: 11,65 m2 [elevator 6 m2 + runway 5.65 m2]
  • Finish Date: 10/11/2015

Read the rest of The Roman Walls of Lugo Elevator in Galicia, Spain by Pernas Varela Arquitectos

Las Naves Courthouse in Bolívar Province, Ecuador by Arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda.

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Arquitectura x

CAPABILITY TO RESPOND

During the emergency process for commissioning new Courthouses, as part of the restructuring of the Judicial System defined by the National Government of Ecuador, the consulting company Hospiplan is invited to participate in the design of new buildings that would ¨guarantee all citizens an opportune, efficient and quality access to justice¨. This emergency commissioning implied the radical reduction of time allocated for the development of the projects, and a necessary reorganization of the processes normally followed.

Image Courtesy © Sebastián Crespo

Image Courtesy © Sebastián Crespo

  • Architects: Arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda. (Arq. Adrian Moreno Núñez, Arq. José Miguel Mantilla Salgado, Arq. Kenny Espinoza Carvajal)
  • Project: Las Naves Courthouse
  • Location: Canton Las Naves, Bolívar Province, Ecuador
  • Photography: Sebastián Crespo
  • Software used: Autocad
  • Main design team: Arq. Milagros Pesantez, Arq. María Samaniego, Arq. Mario Cueva, Arq. Cristina Bueno, Arq. Santiago Espinoza, Arq. Omar Chamorro, Arq. Julio Burbano, Arq. Juan Pablo Freire, Arq. Andrés Calderón, Arq. Andrés Velasteguí, Arq. Nicolás López, Arq. Cristhian Puebla
  • Structural engineering: Ing. Cesar Izurieta, Ing. Franklin Quisalema
  • Mechanical engineering: Ing. René Acosta
  • Electrical and electronic engineering: Ing. Marco Ortiz
  • Hydraulic engineering: Ing. Guillermo Cruz, Ing. Gonzalo Suquillo
  • Promotion and construction: Consejo Nacional de la Judicatura
  • Built area: 2,051.40 m2
  • Open area: 394.55 m2
  • Construction: 2014

Read the rest of Las Naves Courthouse in Bolívar Province, Ecuador by Arquitectura x + Colectivo Arquitectura and Espinoza Carvajal for Hospiplan Cia. Ltda.

VertU health bar in Québec, Canada by Issa design

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Issa design 

To bring nature inside the VertU health bar was at the heart of our ideation, and this, from our first meeting with the client. The space represents different aspects of nature, formally or informally.

Image Courtesy © Adrien William

Image Courtesy © Adrien William

  • Architects: Issa design
  • Project: VertU health bar
  • Location: 125 St-Viateur street, Montréal, Québec, Canada
  • Photography: Adrien William
  • Software used: Autocad, Revit and 3Dstudiomax
  • Area: 110 m2
  • Design period: January to april 2016
  • Completion time: May 2016

Read the rest of VertU health bar in Québec, Canada by Issa design

Sorrento House 1 in Victoria, Australia by Vibe Design Group

 
September 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Vibe Design Group

Sorrento House 1, the latest coastal project from Vibe Design Group, is the Australian Beach house reborn. The building presents a modest, yet sinuous face to passers by. A well-honed palette of materials is introduced, their application modulated masterfully and subtly; the mark of an experienced hand. Timber battening twists to become shuttering for windows behind. A cast concrete wall articulates the point of entry. A low-slung, angular roof constructed from 18m sheets of custom Colorbond is punctuated by a cast concrete chimney; stylish protection from any seaward weather.

Image Courtesy © Grant Kennedy

Image Courtesy © Grant Kennedy

  • Architects: Vibe Design Group (Kathryn O’Sullivan)
  • Project: Sorrento House 1
  • Location: Sorrento, Victoria, Australia
  • Photography: Grant Kennedy, Luke Boyle

Read the rest of Sorrento House 1 in Victoria, Australia by Vibe Design Group

Port Melbourne Football Club Sporting and Community Facility in Victoria, Australia by k20 Architecture

 
September 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: k20 Architecture

Port Melbourne Football Club (PMFC) has a proud history spanning 140 years, which makes it one of the oldest sporting clubs in Australia.

Completed in 2015, the new facility stands at the edge of the playing pitch, taking advantage of the elevated aspect of the site. This elevation and siting is natural, and allows a corporate, ‘private style’ approach to be incorporated into the design and function of the building that ensures a direct line of sight of the game on the field. The project focus was to deliver a new typology in sporting and community facility design that would enable the cultural and financial success of the club.

Image Courtesy © k20 Architecture

Image Courtesy © k20 Architecture

  • Architects: k20 Architecture
  • Project: Port Melbourne Football Club Sporting and Community Facility
  • Location: Victoria, Australia
  • Completed: 2015

Read the rest of Port Melbourne Football Club Sporting and Community Facility in Victoria, Australia by k20 Architecture

Previsul Seguradora in Porto Alegre, Brazil by Flavio lembert architecture

 
September 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Flavio lembert architecture

This project is the firm headquarters of an insurance company, specifically the directors two floors.

The main concepts used in the project were visual permeability, use of recycled and natural materials mixed with green pots.

The total area of this two floors is about 550 square meters and it was concluded in 2014.

Image Courtesy © Eduardo Liotti

Image Courtesy © Eduardo Liotti

Read the rest of Previsul Seguradora in Porto Alegre, Brazil by Flavio lembert architecture

Nidera in Rotterdam, Netherland by Fokkema & Partners Architecten BV

 
September 16th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Fokkema & Partners Architecten BV

At the 5th floor of the new skyscraper ‘De Rotterdam’, Fokkema & Partners designed a new office for the international trade company Nidera. The interior celebrates the scale and character of the building, but above all it identifies with the characteristics of the company, where ‘bold’ and ‘corporate’ meet.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten BV
  • Project: Nidera
  • Location: Wilhelminakade 177, 3072 AP Rotterdam, the Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Architect Exterior O.M.A.
  • Client: Nidera
  • Size: 4.500 m2
  • Start Date: January 2015
  • Completion Date: November 2015

Read the rest of Nidera in Rotterdam, Netherland by Fokkema & Partners Architecten BV

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy