Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Dongguan Origin Villa in Guangdong, China by Li Yizhong Interior Design

 
September 8th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Li Yizhong Interior Design

Dongguan Origin Villa is located in Dongguan City near Dongguan Botanical Garden with great natural landscape resources.

The project is built according to the construction standard of South China luxury villa with top landscape, which sets a new benchmark of Dongguan central city mansion.

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

  • Architects: Li Yizhong Interior Design (Li Yizhong, Fan Yihua, Guan Guanquan)
  • Project: Dongguan Origin Villa
  • Location: Dongguan, Guangdong Province, China
  • Soft Furnishings: Xiong Can, Ou Xueting, Ouyang Lizhen
  • Construction Drawing: Ye Zenghui, Zhang Hao, Wang Qunbo, Gao Xingwu, Hu Peng
  • Area: 500 square meters

Read the rest of Dongguan Origin Villa in Guangdong, China by Li Yizhong Interior Design

Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project in Chongqing, China by Aedas

 
September 8th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

Aedas designs for Chinese publishing giant Xinhua Bookstore on Chinese proverb ‘Knowledge brings wealth’

Designed by Aedas, Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project is a dynamic complex that encompasses a sky cultural plaza, retails, apartments, offices and a boutique hotel in the Jiefangbei Central Business District, the heart of downtown Chongqing. Aedas draws design inspiration from an ancient Chinese prose ‘Knowledge brings wealth’ to integrate book with the cultural elements of Chongqing, creating an interactive commercial complex with Xinhua Bookstore sitting at the core of the podium.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project
  • Location: Chongqing, China
  • Client: Chongqing Xinhua Bookstore Group, Chongqing Xinhua Media Ltd., Chongqing North Green Industry Co., Ltd.
  • Directors: Andy Wen and Keith Griffiths
  • Gross floor area: 153,980 square metres
  • Completion year: 2020

Read the rest of Chongqing Xinhua Bookstore Group Jiefangbei Book City Mixed-use Project in Chongqing, China by Aedas

The Red House in Oslo, Norway by Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL

 
September 8th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL

The Red house is located in the western suburbs of Oslo.

The site for the house is a former garden on the east bank of a heavily wooded river valley. The building is placed perpendicular to the stream, to heighten the dramatic potential of the setting and to avoid obstructing the view for the house beyond.

Image Courtesy © Nils Petter Dale

Image Courtesy © Nils Petter Dale

  • Architects: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL (Einar Jarmund & Håkon Vigsnæs)
  • Project: The Red House
  • Location: Oslo, Norway
  • Photography: Nils Petter Dale
  • Client: Withheld at the owners request
  • Assisted by: Roar Lund-Johnsen
  • Interiors: Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL
  • Consultant: Structural: Ing. Walter Jacobsen
  • Contractor: Ing. Gunnar Johansson AS
  • Gross area: Approx. 170m2
  • Year of design: 2000-2001
  • Year of construction: 2001-2002

Read the rest of The Red House in Oslo, Norway by Jarmund/Vigsnæs AS Architects MNAL

Container Stack Pavilion in Taiyuan, Shanxi by People’s Architecture Office

 
September 8th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: People’s Architecture Office

Shipping containers stacked and shifted in plan and layered in elevation maximize rooftop views and shaded public areas on the ground at the Container Stack Pavilion. A 7.5 meter cantilevered box is the point of entrance to the building’s upper level roof, while the pavilion itself seems to extend out toward bordering streets, showcasing its interior activities. The ends of each container are capped with full height windows, allowing sightlines throughout the entire building. Inside, a double height central atrium is carved out where the two levels of shipping containers overlap. The Container Stack Pavilion is a temporary structure that can be disassembled and moved to other locations.

Image Courtesy © People’s Architecture Office

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: Container Stack Pavilion
  • Location: Dongshan, Taiyuan, Shanxi
  • Client: Eastern Heights Real Estate Co. Ltd.
  • Principals: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Team: Zhang Minghui, Amy Song, Zhang Zhen
  • Date of Completion: September 2015

Read the rest of Container Stack Pavilion in Taiyuan, Shanxi by People’s Architecture Office

Grey. Container – LP Auto Gallery in Guangdong, China by C.DD

 
September 8th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

LP Auto Gallery is co-founded by an outstanding young entrepreneur (L) and a professional racing driver (P). The Gallery focuses on redefining the artistic integration of supercars and refitted vehicles. LP Auto Gallery learns about the needs of the customers based on the advanced mechanical technology to make sure that every vehicle delivered to the customer is bound to be the exclusive one.

The aim of the designer is to actualize the above concept of the Gallery through language of design.

Image Courtesy © OUYANG Yun

Image Courtesy © OUYANG Yun

  • Architects: C.DD
  • Project: Grey. Container – LP AUTO GALLERY
  • Location: Future Town, Foshan, Guangdong, China
  • Photography: OUYANG Yun
  • Chief Designer:  HE Xiao-Ping, LI Xing-Lin
  • Design Implementation: CAI Tielei
  • Project Team: YU Guo-Neng, WU Meng-Long, HE Liu-Wei, ZENG Xiang-Ru
  • Construction Company: Ji Mu Engineering
  • Main Materials: cement, steel plate, ultra clear glass, matt white latex paint
  • Area: 750 m2
  • Completion Date: September, 2015

Read the rest of Grey. Container – LP Auto Gallery in Guangdong, China by C.DD

Modern Beach house in New York by Eisner Design

 
September 7th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Eisner Design

This project is an addition to the old 1970’s house by keeping the existing structure with new structures attaching to it.

The programmatic goals were to enlarge a very small kitchen & dining area, add a new den on the 1st floor having direct connection to the pool area that had not previously existed, and add a new master bedroom on the 2nd floor. The new mahogany walkway leading to the pool continues into the house to provide access and a direct visual connection to the pool.

Image Courtesy © Eisner Design

Image Courtesy © Eisner Design

  • Architects: Eisner Design
  • Project: Modern Beach house
  • Location: 28 Alewive Brook Road, East Hampton, New York, USA
  • Built: 2012

Read the rest of Modern Beach house in New York by Eisner Design

Switch Building in New York City by nARCHITECTS, PLLC

 
September 7th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: nARCHITECTS, PLLC 

Switch Building is a 7 storey apartment and art gallery building at 109 Norfolk Street in the Lower East Side, New York City.  The building consists of four floor-through apartments, a duplex penthouse, and a double height art gallery on the ground and cellar levels.  nARCHITECTS provided full architectural services for the project, including all interior design.

Image Courtesy © Frank Oudeman

Image Courtesy © Frank Oudeman

  • Architects: nARCHITECTS, PLLC
  • Project: Switch Building
  • Location: 109 Norfolk Street, New York City, USA
  • Photography: Frank Oudeman
  • Software used: Rhino and AutoCAD
  • Client: 109 Norfolk, LLC
  • Design Team: Eric Bunge, Mimi Hoang (Partners), Daniela Zimmer (Project Architect), Jorge Pereira, Takuya Shinoda
  • Engineer: Sharon Engineering
  • Area: 14,500sf (Art Gallery: 2,700sf + Apartments: 8,225sf (4 units at 1,500sf + penthouse at 2,225sf)
  • Completion: 2004 – 2007

Read the rest of Switch Building in New York City by nARCHITECTS, PLLC

Ocean Eye-A Terrace House in Puntarenas, Costa Rica by Benjamin Garcia Saxe Architecture

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Benjamin Garcia Saxe Architecture

The Holdener family bought a beautiful property with two breath-taking views: towards the ocean and into the jungle. We decided to rest the house against the back of the steep hill of the site in order to stabilize the soil and protect the house from falling debris. The house then transitions from a more solid and intimate construction at the back that holds bedrooms and bathrooms, towards a light-weight and ephemeral structure that points to the visual collapse of the ocean and jungle views. The result is a series of interwoven terraces that relate to each other in all dimensions creating not only an internal dynamic interaction between levels, but also varied and sometimes unexpected relationships between the inhabitants and the natural landscape. In these interstitial terrace spaces, which are never truly inside or out, architecture comes to foster the relationship, enjoyment, and appreciation of the natural world by the inhabitants.

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

Image Courtesy © Andres Garcia Lachner

  • Architects: Benjamin Garcia Saxe Architecture
  • Project: Ocean Eye-A Terrace House
  • Location: Playa Santa Teresa, Puntarenas, Costa Rica
  • Photography: Andres Garcia Lachner
  • Software used: Autocad, Sketch-Up, Lumion
  • Architecture Team:
    • Design Director: Benjamin Garcia Saxe
    • Project Coordinator: Laura Morelli
    • Project Design Team: Cesar Coto, Rogelio Quesada, Alejandro Gonzalez, Maribel Mora
  • Client: Holdener Family
  • Construction Documentation: Roger Navarro
  • Structural Engineer: Sotela Alfaro Ltd
  • Electromechanical Engineer: Electrotec S.A
  • Builder: Dante Medri and Adrian Alvarado
  • Area: Aprox. 300 m2
  • Date of Completion: May 2016

Read the rest of Ocean Eye-A Terrace House in Puntarenas, Costa Rica by Benjamin Garcia Saxe Architecture

A Warm Clinic in Tianjin, China by RIGI Design

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

Dental clinic is not a happy place to go, or we should say, no clinic could make people feel happy: the cold registration desk, the worrisome waiting chairs and the disturbing doors of the clinic rooms; the whole space is filled with a sense of distrust between doctors and patients. However, from spiritual aspect, clinic should be a place which brings hope, or at least should be a warm space. It might not be a delightful thing to go to the dentist, so RIGI does some magic to this space through design, bringing it some kind of warmth and caring.

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

  • Architects: RIGI Design
  • Project: A Warm Clinic
  • Location: Tianjin, China
  • Photography: BIAN Huan-Min
  • Designer: LIU Kai
  • Main Materials: Paint, mosaic, blackboard paint, perforated plate, concrete precast slab, colored glass
  • Area: 250 m2
  • Design Time: August, 2015
  • Completion Time: November, 2015

Read the rest of A Warm Clinic in Tianjin, China by RIGI Design

HAT house in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: APOLLO Architects & Associates

The client is a couple in their 50s and both work full-time. Their plan was to rebuild their parents’ house in the urban area in order to live with their mother. The site is located in a dense residential area where one can find the remnant of good old days of Tokyo. In order to prepare for possible natural disasters in the future, the couple wished to build a house of reinforced concrete box frame construction with high resistance to fire and earthquakes. Since the site is small with a deformed shape, it was required to achieve the maximum capacity while avoiding setback-line limits on each side of the house.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates (Satoshi Kurosaki)
  • Project: HAT house
  • Location: Shinjuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Nomura Structure (Nomura Motoi)
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Structure: Reinforced-concrete & wooden
  • Site Area: 66.95 m2
  • Total Floor Area: 78.68 m2 (40.87 m2/1F, 39.34 m2/2F, 39.34 m2/2F)
  • Design Period: October 2012 – December 2014
  • Construction Period: February 2015 – May 2016

Read the rest of HAT house in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy