Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

A Warm Clinic in Tianjin, China by RIGI Design

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

Dental clinic is not a happy place to go, or we should say, no clinic could make people feel happy: the cold registration desk, the worrisome waiting chairs and the disturbing doors of the clinic rooms; the whole space is filled with a sense of distrust between doctors and patients. However, from spiritual aspect, clinic should be a place which brings hope, or at least should be a warm space. It might not be a delightful thing to go to the dentist, so RIGI does some magic to this space through design, bringing it some kind of warmth and caring.

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

The entrance facade, Image Courtesy © BIAN Huan-Min

  • Architects: RIGI Design
  • Project: A Warm Clinic
  • Location: Tianjin, China
  • Photography: BIAN Huan-Min
  • Designer: LIU Kai
  • Main Materials: Paint, mosaic, blackboard paint, perforated plate, concrete precast slab, colored glass
  • Area: 250 m2
  • Design Time: August, 2015
  • Completion Time: November, 2015

Read the rest of A Warm Clinic in Tianjin, China by RIGI Design

HAT house in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: APOLLO Architects & Associates

The client is a couple in their 50s and both work full-time. Their plan was to rebuild their parents’ house in the urban area in order to live with their mother. The site is located in a dense residential area where one can find the remnant of good old days of Tokyo. In order to prepare for possible natural disasters in the future, the couple wished to build a house of reinforced concrete box frame construction with high resistance to fire and earthquakes. Since the site is small with a deformed shape, it was required to achieve the maximum capacity while avoiding setback-line limits on each side of the house.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates (Satoshi Kurosaki)
  • Project: HAT house
  • Location: Shinjuku, Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Structural Engineer: Nomura Structure (Nomura Motoi)
  • Mechanical Engineer: Naoki Matsumoto
  • Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE
  • Structure: Reinforced-concrete & wooden
  • Site Area: 66.95 m2
  • Total Floor Area: 78.68 m2 (40.87 m2/1F, 39.34 m2/2F, 39.34 m2/2F)
  • Design Period: October 2012 – December 2014
  • Construction Period: February 2015 – May 2016

Read the rest of HAT house in Tokyo, Japan by APOLLO Architects & Associates

Xi’an Vanke Reputation Sales Center in Shan’xi Province, China by Li Yizhong Interior Design

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Li Yizhong Interior Design

Xi’an Vanke Reputation Sales Center is located at the prosperous and bustling crossroads of science and technology 2nd Road and Zhang 8th North Road in Xi’an city, Shan’xi province. The total area is about 460,000 square meters.

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

Image Courtesy © Li Yizhong Interior Design

  • Architects: Li Yizhong Interior Design (Li Yizhong, Fan Yihua, Dong Zhenhua)
  • Project: Xi’an Vanke Reputation Sales Center
  • Location: Xi’an, Shan’xi Province, China
  • Software used: CAD, Photoshop CS3 and 3D software
  • Furnishings Design: Xiong Can, Ou Xueting, Li Yunyun, Sun Bin
  • Construction Drawing: Ye Zenghui, Lin Qing, Hu Peng
  • Service: Interior Design, Soft-furnishings Design, Lighting Design, Consultant Service
  • Area: 680 square meters

Read the rest of Xi’an Vanke Reputation Sales Center in Shan’xi Province, China by Li Yizhong Interior Design

The Wave House in Spain by A-cero, Joaquin Torres & Rafael Llamazares architects

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: A-cero, Joaquin Torres & Rafael Llamazares architects

A-cero finish a new architecture housing project on the Mediterranean coast of Spain.

This house has been designed the distinctive style of the studio managed by Joaquín Torres and Rafael Llamazares architects, according to the design the evolution recent years with more sinuous and organic lines, this single-family house project is located in an exclusive residential area of the Spanish coast.

Image Courtesy © Marcos Domingo

Image Courtesy © Marcos Domingo

Read the rest of The Wave House in Spain by A-cero, Joaquin Torres & Rafael Llamazares architects

Sjöjungfrun in Malmö, Sweden by JUUL FROST ARCHITECTS

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: JUUL FROST ARCHITECTS 

MALMÖ’S NEW SKYLINE

World Trade Center Malmö is a new multifunctional housing area being constructed in the centre of Västra Hamnen, incorporating both dwellings and commercial facilities. Sjöjungfrun consists of 187 dwellings comprising flats interspersed with public access shops at the lower levels. The housing project forms the boundary of the WTC area facing Stora Varvsgatan, the location of JFA’s award-winning Media Evolution City, and Kockumsparken directly opposite.

Image Courtesy © Felix Gerlach

Image Courtesy © Felix Gerlach

  • Architects: JUUL FROST ARCHITECTS
  • Project: Sjöjungfrun
  • Location: Malmö, Sweden
  • Photography: Felix Gerlach
  • Client: Midroc Property Development
  • Area: 18,500 m² + underground parking / atrium of 1,500 m²
  • Period: 2016

Read the rest of Sjöjungfrun in Malmö, Sweden by JUUL FROST ARCHITECTS

Kim Boi Bamboo Restaurant in Hoa Binh, Vietnam by Bambubuild

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Bambubuild

The project is the highlight in the ecotourism resort offering charming natural landscape in northern Vietnam. The investor attaches special importance to preservation of environmental landscape, natural ecology of the region and wishes to build a resort which is typical of Vietnamese villages.

Unique architecture of the restaurant is inspired by an image of traditional conical hat closely connected to the beauty of Vietnamese women, simple but no less luxurious.

Image Courtesy © Bambubuild

Image Courtesy © Bambubuild

  • Architects: Bambubuild
  • Project: Kim Boi Bamboo Restaurant
  • Location: Hoa Binh, Vietnam
  • Software used: 3dsmax

Read the rest of Kim Boi Bamboo Restaurant in Hoa Binh, Vietnam by Bambubuild

Taller Arranz Bravo in Barcelona, ​​Spain by Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

The new building is designed for a sole activity: creation, an introspective and solitary experience, just as the painter told us. This led us to handle the volume compactly, with a uniform exterior design –layers of insulation and clear stucco in an expressive continuance of walls and cover– to establish a feeling of familiarity with the natural surroundings in an unobtrusive manner. The interior is a fluid and multiple concrete cavity – a direct result of the monolithic structural construction concept and the search for harsh and naked spaces that serve the artistic work that takes place inside.

Image Courtesy © Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Image Courtesy © Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Read the rest of Taller Arranz Bravo in Barcelona, ​​Spain by Garcés De Seta Bonet, Arquitectes

Golden Bubbles in Hong Kong, China by People’s Architecture Office

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: People’s Architecture Office

Designed specifically for the K11, Golden Bubbles reflect and exaggerate the movement of people above, below and around. These large golden inflatables span the atrium, weaving between multiple levels and escalators. The objects act as curved mirrors distorting reality by warping the surroundings into one field of view.

Image Courtesy © People’s Architecture Office

Image Courtesy © People’s Architecture Office

  • Architects: People’s Architecture Office
  • Project: Golden Bubbles
  • Location: Hong Kong, China
  • Client: K11
  • Principal: He Zhe, James Shen, Zang Feng
  • Project Team: Cui Gangjian, Min Kyoung Kim, Xu Xi, Xiang Weixing, Jiang Hao, Zhang Zhen
  • Date of Completion: March 2016

Read the rest of Golden Bubbles in Hong Kong, China by People’s Architecture Office

Small Town Party in Guangzhou , Guangdong China by C.DD

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

There is a foreign small town hidden in lively and prosperous metropolis far from tumultuous city (Race Steak House).

Customers could find the entrance of the small town by following the ethereal aroma of steak where they can experience the interest and delicacy brought by steak cooking. The designer partitioned the space skillfully with the concept of small house with various sizes of “courtyards” snuggling around the small house while the terrace extending and penetrating through them. Guiding by the courtyard and terrace, customers who came to the entrance of the small town by following the aroma of steak walk deeper into this exotic small town and arrive unconsciously at the foodie destination – Cabin. The enclosure that is narrowly separated and combined removed the sense of segmentation between inside and outside. The arc shaped door opening and side window added foreign sentiment to the “small town”, which enabled people to play freely by shuttling back and forth.

Image Courtesy © Ouyang Yun

Image Courtesy © Ouyang Yun

  • Architects: C.DD
  • Project: Small Town Party | Race Steak House – Flagship Restaurant
  • Location: On 7th floor of Guangzhou Grandview Mall, Guangdong China
  • Photography: Ouyang Yun
  • Designers: He Xiao-Ping, Li Xing-Lin
  • Project Team: Cai Tie-Lei, Yu Guo-Neng, Liang Yi-Hui, Zeng Xiang-Ru, He Liu-Wei
  • Main Materials: saw grain oak, rustic brick, black steel plate, cement floor, old red brick, art glass, copper plate
  • Area: 740
  • Completion Date: 2016

Read the rest of Small Town Party in Guangzhou , Guangdong China by C.DD

Office Reconstruction in Shanghai, China by Muxin Design

 
September 7th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

This project is to reconstruct an office in a high-rise building, the original space is in inadequate streamlined layout with multiple irregular shapes and dead space, and the overall utilization rate is low. The client wants the designers transform his office into a place where his staff can take a breath of nature behind the reinforced concrete walls. To this end, the designers abandoned the idea of traditional cubilces, and instead, they lined desks and bookshelves in curved shape alongside the walls and ceiling and moved the “forest” into the office, making it an open space with natural vitality.

Image Courtesy © Zhang Daqi

Image Courtesy © Zhang Daqi

  • Architects: Muxin Design
  • Project: Office Reconstruction| Scenic beauty meets elegance inside an office—-A hidden garden behind the reinforced concrete walls
  • Location: Putuo District, Shanghai, China
  • Photography: Zhang Daqi
  • Design team: Yves Zhang, Leo Sun, Ouyang Boyong, Wang Jie
  • Design scale: Interior design
  • Area: 111 m2
  • Design time: Nov 2015 – Dec 2015
  • Construction time: Dec 2015 – Feb 2016

Read the rest of Office Reconstruction in Shanghai, China by Muxin Design

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy