Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

The Cloud Pavilion in Shanghai, China by Schmidt Hammer Lassen Architects

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

Schmidt Hammer Lassen Architects complete exhibition pavilion on the banks of the HuangPu River in Shanghai.

As part of the regeneration and development of the West Bund area in Shanghai, Danish architects Schmidt Hammer Lassen have completed a permanent exhibition and art pavilion on the riverside promenade.

Image Courtesy © Peter Dixie

Image Courtesy © Peter Dixie

  • Architects: Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Project: The Cloud Pavilion
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Peter Dixie
  • Local architect: Tongji Architectural Design Institute
  • Client: West Bund Development Corporation
  • Area: 150m2
  • Construction: May to July 2016

Read the rest of The Cloud Pavilion in Shanghai, China by Schmidt Hammer Lassen Architects

Jiu Jian Tang in Shanghai, China by Rocco Design Architects Ltd

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Rocco Design Architects Ltd

As a luxurious mansion built for 21st Century living, Mandarin Court (Jiu Jang Tang) villas have inherited the spirit of traditional Chinese courtyard residences, which is most vividly expressed in their spatial articulation, interplay of light and spaces, and the subtlety in material usage. Yet, despite the strong cultural resonance, the design of the villas has rejected outright on any revivalist gesture or pastiche symbolism. Instead, an uncompromisingly modern and unpompous approach has been taken to honestly reflect the times where the buildings belong.

Image Courtesy © Rocco Design Architects Ltd

Image Courtesy © Rocco Design Architects Ltd

  • Architects: Rocco Design Architects Ltd
  • Project: Jiu Jian Tang
  • Location: Luen Yang District, Pudong, Shanghai, China
  • Client:  Shanghai Zendai Delta Real Estate Co. Ltd.
  • Site Area: 108,000 sq m
  • Gross Floor Area: 29,000 sq m (50 houses from 400 sq m to 750 sq m)
  • Design Date: 2003
  • Completion Date: 2005

Read the rest of Jiu Jian Tang in Shanghai, China by Rocco Design Architects Ltd

Lucia’s Garden in Chungchung-do, South Korea by studio_GAON

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: studio_GAON

Lucia’s earth is located in the old downtown of Gong-Ju city. (Gong-Ju is one of the oldest historical city in Korea.) The house was originally built in 1964.: the first house was mainly built on the soil of unmade yard, and has two small rooms , a tiny kitchen, and a narrow attic.

However, when it comes to the story how the first house of Lucia’s earth was built it gave us different look of the ruined old house.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: Lucia’s Garden
  • Location: Jung-dong, Gongju-si, Chungchung-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project Team: Seongwon Son, Minjung Choi, Sangwoo Lee, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Jinwook Kim, Hyebin Kwon
  • Translation: Sungguy Kim
  • Construction: Inil Hwang
  • Site Area: 132.2 m2
  • Building Area: 35.44 m2
  • Design Period: 2013.3.1 – 2013.6.4
  • Construction Period: 2013.6.12 – 2013.8.2

Read the rest of Lucia’s Garden in Chungchung-do, South Korea by studio_GAON

Banqueting House in Moscow, Russia by Shamsudin Kerimov Architects

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Shamsudin Kerimov Architects

The project is an extension to the country house in the village of New Landmarks Moscow . The function of this extension is best described by the English word Banqueting house. In the open dining area is a large dining table and a concrete kitchen for glazing – fireplace with seating area. The entire ceiling is a large lamp – for river structure hidden LED strip light that reflect light, this solution allows you to visually create a sense of soaring ceiling. On the roof of the dispensation of the green roof with a garden. As well as the consultation, together with the customers was invented the concept of improvement . In a complex environment and landscape construction has to rest and relaxation.

Image Courtesy © Shamsudin Kerimov Architects

Image Courtesy © Shamsudin Kerimov Architects

Guest rooms of the new Radisson Blu in Marrakech, Morocco by Atelier Pod

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The Radisson Blu Hotel Marrakech has just officially opened its doors. Xavier Guerrand Hermes and the investment fund Actif Invest invited Atelier Pod to design the accommodation of their new Marrakech property operated by the Carlson Rezidor hotel chain.

The main design challenge was to create a contemporary and innovative aesthetic recalling the essence of the red city. The hotel is located in Gueliz, and is part of a mixed-use property including apartments and a shopping center called “Carre Eden”.

Image Courtesy © Atelier Pod

Image Courtesy © Atelier Pod

  • Architects: Atelier Pod
  • Project: Guest rooms of the new Radisson Blu
  • Location: Marrakech, Morocco

Read the rest of Guest rooms of the new Radisson Blu in Marrakech, Morocco by Atelier Pod

Diane-Dufresne Art Centre in Repentigny, Canada by ACDF Architecture

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

With the Centre d’Art Diane Dufresne, ACDF Architecture has created a new arts centre for the suburban municipality of Repentigny, providing a dynamic core where residents can take in stirring arts and culture without getting on the highway to nearby Montreal. The centre’s architecture, including its siting, massing, circulation and materiality, are instrumental in reinventing the desired community image. It plays with notions of rootedness while gesturing to a vibrant future, instilling a sense of belonging and optimism. Familiar yet distinct, it invites visitors in and encourages long, lingering stays.

Image Courtesy © Adrien William

Image Courtesy © Adrien William

  • Architects: ACDF Architecture (Maëva Deheaulme)
  • Project: Diane-Dufresne Art Centre
  • Location: Repentigny, Canada
  • Photography: Adrien William

Read the rest of Diane-Dufresne Art Centre in Repentigny, Canada by ACDF Architecture

House of Komajii in Tokyo, Japan by Kazuyuki Takeda Architects

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Kazuyuki Takeda Architects

There is the vacant house which has formed local community. “House of Komajii” in Komagome of Tokyo opened as a place where local people stay in October, 2013. Because originally this vacant house was a dormitory, the space was divided finely. Therefore about half of the building was a storeroom. When I received the request of the design, The client expected that I released the space of the storeroom in the area, and made the structure for “House of Komajii” to become independent, and rotate. (It is run now without almost taking the fee for use by the kindness of the owner.) I plan to break a wall and enlarge the space, and more people can gather in the first floor and convert the second floor to share office as source of profits.

Image Courtesy © Toshihiro Sobajima

Image Courtesy © Toshihiro Sobajima

  • Architects: Kazuyuki Takeda Architects
  • Project: House of Komajii
  • Location: Komagome, Tokyo, Japan
  • Photography: Toshihiro Sobajima

Read the rest of House of Komajii in Tokyo, Japan by Kazuyuki Takeda Architects

Family house Brná in Ústí nad Labem, Czech republic by 3+1 architekti

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: 3+1 architekti

Steep, fertile, south-facing slope.

The growing number of houses and cottages in the area, which was almost untouched by construction half a century ago (fields, meadows, orchards).

Quality of buildings is rapidly declining on the contrary to quantity.

Image Courtesy © Pavel Plánička

Image Courtesy © Pavel Plánička

  • Architects: 3+1 architekti ((Plánička, Panenka, Urbanová))
  • Project: Family house Brná
  • Location: Brná, Ústí nad Labem, Czech republic
  • Photography: Pavel Plánička
  • Land area: 1075 m2
  • Floor area: 160 m2
  • Enclosure: 630 m3
  • Project: 2013
  • Realization: 2015

Read the rest of Family house Brná in Ústí nad Labem, Czech republic by 3+1 architekti

Sp_Penthouse in São Paulo, Brazil by Studio Mk27

 
September 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: v2com

The architectural interiors project for the penthouse sp_penthouse sought to attend to the demands of the program with the minimal division of space possible, shaping spatial continuity and amplitude for the apartment. Infinite circulations accentuate the fluidity between the spaces and configure functional pathways – of a clear understanding to the residents and their guests. Large corridors are also used here as galleries for the clients’ art collection and objects as well as pleasant architectural spaces, and not solely hallways.

Image Courtesy © Jonas Bjerre-Poulsen

Image Courtesy © Jonas Bjerre-Poulsen

  • Architects: Studio Mk27
  • Project: Sp_Penthouse
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Photography: Jonas Bjerre-Poulsen
  • Software used: AutoCAD

Read the rest of Sp_Penthouse in São Paulo, Brazil by Studio Mk27

The Manna House in Glassell Park, California by Jeremy Levine Design

 
September 4th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Jeremy Levine Design

The Manna House is for a client who has unusual obsession with color. My initial concept was to use a camouflage palette to blend the house into the hillside. My client wanted the anti-camouflage house. The house takes its inspiration from the abstract color field paintings of Kenneth Noland and Josef Albers. Various shades of blue connect the house -sited on the ridge of a hill- to the the sky that serve as its backdrop. Blue is also a reference to how the house “sails” along the top of the hill like a ship.

Front Facade at Dusk, Image Courtesy © Jeremy Levine Design

Front Facade at Dusk, Image Courtesy © Jeremy Levine Design

  • Architects: Jeremy Levine Design
  • Project: The Manna House
  • Location: Glassell Park, California, USA
  • Software used: Vectorworks
  • Associate Designer: Jonathon Pickup
  • Structural Engineer: Micheal Ciortea
  • Soil Engineer: GSS Engineering
  • General Contractor: Juan Macias
  • Materials: Recycled Lumber, Recycled Flooring, Concrete, Stucco, aluminum, Solar Panels
  • Square Footage: 1,325 sq.ft.
  • Year Built: 2014
  • Status: Built

Read the rest of The Manna House in Glassell Park, California by Jeremy Levine Design

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy