Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Vinero Vineyard in Canakkale, Turkey by Tekeli- Sisa Architects

 
December 28th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Tekeli- Sisa Architects

Vinero is planned and designed as a multifunctional service area consisting of wine production and accommodation facilities, in a zone between huge vineyards where limited construction is permitted at Gallipoli Peninsula Historical National Park. While the architectural design of the overall complex belongs to Tekeli-Sisa Architecture CM Architecture and DS Architecture apply the interior design and landscape design, respectively.

Image Courtesy © Tekeli- Sisa Architects

Image Courtesy © Tekeli- Sisa Architects

  • Architects: Tekeli- Sisa Architects
  • Project: Vinero Vineyard
  • Location: Eceabat, Canakkale, Turkey
  • Client: Sanset Food Inc.
  • Project Architecture: Dilgun Saklar (Team Leader)
  • Architectural Design Team: Alper Gurtekin, Aydin Bilgi, Ceren Erman, Ceylan Cobek, Husne Cavlak, Nazli Melis Kocamanoglu,  Neslihan Can, Zeynep Betul Celikel
  • Interior Design: CM Architecture
  • Landscape Design: DS Architecture
  • Static Project: MPI Engineering
  • Mechanical Project: Prokem Mechanics
  • Electricity Project: Enkom Engineering
  • Total Construction Area: 16000 m²
  • Project Date: 2012
  • Construction Date: 2015

Read the rest of Vinero Vineyard in Canakkale, Turkey by Tekeli- Sisa Architects

99C in Cape Town, South Africa by Inhouse Brand Architects

 
December 28th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Inhouse Brand Architects

When Inhouse Brand Architects was approached to create the new Cape Town offices of top local advertising agency 99c, its interior design team used the opportunity to produce an extraordinary – yet more efficient – work environment that sounds the death knell of the conventional office.

Inhouse approached the design process with several key goals, the first, being to enhance the already spectacular site. The 3000 square meter premises occupy the top three levels of the Atlantic Centre, a new office development on Cape Town’s eastern foreshore. There is a magnificent double-volume interior partly broken by a mezzanine level, and one floor below. Fantastic views wrap around the building, taking in the harbour and Devil’s Peak. Being as yet unoccupied, it was an empty shell to start with… Inhouse’s second goal was to create a fully functioning environment to suit the client’s daily business needs; and the third, was to reflect the creative nature of the agency and its employees.

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

Image Courtesy © Inhouse Brand Architects

Read the rest of 99C in Cape Town, South Africa by Inhouse Brand Architects

RG House in San Zenone degli Ezzelini, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

 
December 28th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Studio di Architettura Claude Petarlin

The project involved the renovation and extension of an attic developed on three levels located in a hilly area. The main objective was to design a new access to the attic, independent from the rest of the large family house built in the ’90s. A new volume porch with a double height was created, fitting to the house containing the entry staircase which from the garden leads to the covered terrace.The interiors see a large living area with a kitchen integrated to the living room, three bedrooms with their bathrooms, composed in a sequence as a sort of promenade, with an organizational and spatial arrangement reminiscent of a raumplan. To increase the sense of spaciousness and brightness of the rooms, the old wooden beams were painted in opaque enamel.  Quality materials have been used as with the ipe’ wood planks for the exterior, the porcelain tiles of various shapes and colours for the bathrooms; some other elements already in place such as the afromosia parquet and the Asiago stone were instead given new shine.

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Image Courtesy © Studio di Architettura Claude Petarlin

Read the rest of RG House in San Zenone degli Ezzelini, Italy by Studio di Architettura Claude Petarlin

In and between boxes: Atelier Peter Fong in Guangzhou, China by Lukstudio

 
December 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

Located in a residential neighborhood next to the Tianhe district in central Guangzhou, Atelier Peter Fong by Lukstudio revives an empty corner lot into both an office and a cafe. Through a series of clean white volumes, the design purifies the existing chaotic site to create a calm yet inviting atmosphere.

Image Courtesy © Dirk Weiblen

Image Courtesy © Dirk Weiblen

  • Architects: Lukstudio
  • Project: In and between boxes: Atelier Peter Fong
  • Location: No. 42 Huakang Street, Tianhe District, Guangzhou, China
  • Photography: Dirk Weiblen
  • Design team: Christina Luk, Alba Beroiz Blazquez, Ray Ou, Jin Hong Cai, Shanyun Huang
  • Graphic design: Evelyn Chiu
  • Furniture: Emeco, Hay, Muuto, Paustian, Peixin
  • Lighting: Bentu, Flos, Tons
  • Net area: 250 sqm
  • Design: July – November 2015
  • Construction: Feb -September 2016

Read the rest of In and between boxes: Atelier Peter Fong in Guangzhou, China by Lukstudio

Rebild porten in DK by CEBRA

 
December 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: CEBRA

The RebildPorten visitor’s centre establishes a new entrance to the characteristic rolling landscape of Rebild Hills and Rold Forest – one of the most popular tourist destinations in northern Denmark.

Image Courtesy © Mikkel Frost

Image Courtesy © Mikkel Frost

  • Architects: CEBRA
  • Project: Rebild porten
  • Location: Rebild, DK
  • Photography: Mikkel Frost
  • Commission: Public
  • Client: Rebild Municipality & Realdania
  • Purpose: Visitor’s centre & exhibition space
  • Turn-key contractor: HP Byg
  • Engineers: Viggo Madsen
  • Communication design: 2+1
  • Size: 540 m²
  • Year: 2011 – 2013, completed

Read the rest of Rebild porten in DK by CEBRA

Platanenkubus Nagold in Germany by Ludwig.Schoenle

 
December 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ludwig.Schoenle

The Plane-Tree-Cube was designed as a contribution for the Regional Horticultural Show in Nagold in 2012. It was conceptualized as a long-term Baubotanik experiment within an urban context. By the help of “Plan Addition” techniques, a green cube with an edge length of 10 meters was created that, right from the beginning, had the dimension of a full-grown tree. Initially, young plane trees are arranged in plant containers on six levels. They form green walls around a space open to the sky.

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

Image Courtesy © Ludwig.Schoenle

  • Architects: Ludwig.Schoenle
  • Project: Platanenkubus Nagold (Plane Tree Cube Nagold)
  • Location: Nagold, Germany
  • Software used: Autocad, SketchUp, Photoshop, Illustrator
  • Lead Architects: Ferdinand Ludwig, Daniel Schönle
  • Client: Landesgartenschau Nagold 2012 GmbH
  • Plants and plant maintenance: Helix Plant Systems
  • Engineering: Brocke Engineers, Stuttgart
  • Gross Built Area (square meters or square foot): ca. 100m²
  • Completion Year: 2012

Read the rest of Platanenkubus Nagold in Germany by Ludwig.Schoenle

Oasia Hotel Downtown in Singapore by WOHA

 
December 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: WOHA 

A verdant tower of green in the heart of Singapore’s dense Central Business District (CBD), Oasia Hotel Downtown is a prototype of land use intensification for the urban tropics. Unlike the sleek and sealed skyscrapers that evolved out of the temperate west, this tropical “living tower” offers an alternative image to the sleek technology of the genre.

Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

  • Architects: WOHA (Wong Mun Summ, Richard Hassell, Phua Hong Wei, Bernard Lee, Kim Young Beom, Evelyn Ng, Christina Ong, Huang Yue, Larissa Tan, Chen Shunann, Iyan Mulyadi, Oscar Korintus, Victoria Meadows, Simopoulou Olympia Konstantinou, Donovan Soon, Ang Chow Hwee, Dennis Kwek)
  • Project: Oasia Hotel Downtown
  • Location: 100 Peck Seah Street, Singapore 079333
  • Photography: K. Kopter and Patrick Bingham-Hall
  • Client: Far East SOHO Pte Ltd
  • Interior Design: Studio Patricia Urquiola
  • Mechanical & Electrical Engr: Rankine & Hill (S) Pte Ltd
  • Civil & Structural Engr: KTP Consultants Pte Ltd
  • Quantity Surveyors: Rider Levett Bucknall
  • Landscape Consultant: Sitetectonix Pte Ltd
  • Irrigation Consultant: Christensen Irrigation (Singapore) Pte Ltd
  • Lighting Consultant: Lighting Planners Associates (S) Pte Ltd, The Lightbox Pte Ltd
  • Signage Consultant: UDS Design Pte Ltd
  • Land Surveyor: How Huai Hoon Surveyors
  • Main Contractor: Woh Hup (Private) Ltd
  • Project Cost: S$138 million (estimate)

Read the rest of Oasia Hotel Downtown in Singapore by WOHA

House in countryside type C in Capannori, Italy by Archilea architecture Renato Pucci architetto with arch. Giovanni Carignani

 
December 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Archilea architecture Renato Pucci architetto

Inspired by the local vernacular architecture, House in countryside type C is one of four sustainable houses designed by Renato Pucci from Archilea architecture studio and the local architect Giovanni Carignani for the town of Capannori, in the landscape of Toscana (Italy).

The goal was to design a modern and efficient house surrounded by a big garden, near the Visona creek for a single family.

The dwelling takes advantage of its peaceful and isolated location to allow the programs to maximize natural light and the view of the landscape.

Image Courtesy © Archilea architecture Renato Pucci architetto with arch. Giovanni Carignani

Image Courtesy © Archilea architecture Renato Pucci architetto with arch. Giovanni Carignani

Read the rest of House in countryside type C in Capannori, Italy by Archilea architecture Renato Pucci architetto with arch. Giovanni Carignani

Walmer Yard in London, England by Peter Salter

 
December 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Peter Salter 

Walmer Yard is the first residential scheme in Britain by Peter Salter, the internationally acclaimed teacher and architectural designer. Seven years in the making, four finely crafted houses built around a shared courtyard in Notting Hill are now being shown to the architectural press.

The houses reflect Salter’s unique approach to the design of spaces for living. The structure, volumes and materials are employed to create a series of rooms and circulation spaces that are precisely tuned to domestic use, private peace and sensory experience.

Courtyard looking north with shutters closed, Image Courtesy © Hélène Binet

Courtyard looking north with shutters closed, Image Courtesy © Hélène Binet

  • Architects: Peter Salter
  • Project: Walmer Yard
  • Location: London, England
  • Photography: Hélène Binet
  • Client: Crispin Kelly and Seb Kelly
  • Principal Designer: Peter Salter
  • Associate Designer: Fenella Collingridge
  • Collaborators: Mole Architects; John Comparelli Architects
  • Site Architect: Hugo Keene with Peter Salter and Fenella Collingridge
  • Structural Engineers: Tony Holdbrook, Chetan Palmer
  • Approved Building Inspector: Chris Tang, MLM approved inspectors
  • M and E installation: Shaw Building Group
  • Main Contractor: Daren Bye & David Tofts – Shaw Building Group

Read the rest of Walmer Yard in London, England by Peter Salter

CAJU Brasserie in Bucharest, Romania by Grosu Art Studio

 
December 27th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Grosu Art Studio

The restaurant is located downtown Bucharest on a picturesque street behind Romanian Athenaeum. This area  is a symbol representing an ascending period for the Romanian capital. The owner of the place is  a well known chef in Romania, named Joseph Hadad, who decided to do a new type of brasserie with food signed by him.

Image Courtesy © Grosu Art Studio

Image Courtesy © Grosu Art Studio

  • Architects: Grosu Art Studio
  • Project: CAJU Brasserie
  • Location: Bucharest, Romania

Read the rest of CAJU Brasserie in Bucharest, Romania by Grosu Art Studio

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy