Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Les sœurs (The Sisters) in La Malbaie, Canada by Anik Péloquin architecte

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Anik Péloquin architecte 

The owners purchased a small house on a secluded lakeside lot in La Malbaie. For its first three decades, the house was used as a hunting lodge, then it became the summer home for the Sisters of Charity. The urbanite owners lived there sporadically for six years to acclimate themselves to the natural setting and define their needs.

Image Courtesy © Anik Péloquin architecte

  • Architects: Anik Péloquin architecte
  • Project: Les sœurs (The Sisters)
  • Location: Malcom Frazer Blvd., La Malbaie, Quebec, Canada
  • Structural engineer: Donald Arseneault

Read the rest of Les sœurs (The Sisters) in La Malbaie, Canada by Anik Péloquin architecte

National Museum of World Writing in Songdo International Business District, South Korea by Horizon Design Studio Pvt Ltd

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Horizon Design Studio Pvt Ltd

The proposed Museum of World Writing is located at Central park of Songdo International Business District known as ‘ubiquitous city’. Since this city of 1500 acres is build from the scratch on reclaimed land from Sea, the proposed form respect and consider this aspect as well as the actual site within which the building will sit.
The site is of odd geometry where essentially three geometrical shapes fuse together to form a shape with eight edges.

Image Courtesy © Horizon Design Studio Pvt Ltd

Aaron Florian Housing in Bucharest, Romania by ADN BA

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ADN BA

Aaron Florian Apartment Building, is an honest answer to a particular urban setting: an irregular plot, the closeness of the opposite building raising privacy issues, a blind wall to a difficult neighbour and an inflection of the street. All these produce an atypical configuration – a building with floors successively recessed, the upper floors providing more light to the narrow street and the exterior spaces directing the views along it.

Image Courtesy © Andrei Margescu

  • Architects: ADN BA
  • Project: Aaron Florian Housing
  • Location: Bucharest, Romania
  • Photography: Andrei Margescu  and Cosmin Drgaomir
  • Team Architect Project: Andrei Șerbescu, Adrian Untaru, Bogdan Brădățeanu, Valentina Țigâră, Carmen Petrea, Pavel Albu
  • Project manager: Raluca Răescu

Read the rest of Aaron Florian Housing in Bucharest, Romania by ADN BA

ATM Nursery in Osaka, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

This is a nursery at the site which used to be a fire department. It is in a part of Chitose New Town straddling the border between Toyonaka city and Suita city. In this area, communities had been built and developed around the housing estates, but now they are tend to decline and disappear.

Image Courtesy © HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

  • Architects: HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
  • Project: ATM Nursery
  • Location: Toyonaka, Osaka, Japan
  • Site Area: 2019.70㎡
  • Construction Area: 694.87㎡
  • Floor Area: 1080.30㎡
  • Completion: 3/2017

Read the rest of ATM Nursery in Osaka, Japan by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

Grosvenor Square in Dublin, Ireland by SCULLION architects

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: SCULLION architects 

The property is a three-storey terraced house on a fine Georgian Square.  The house is a Protected Structure (Listed) and occupied by a young family who use the lower ground floor as their primary living spaces rather the upper ground floor rooms, which would have originally been designed as the main reception rooms.  Houses of this type and era generally had servant’s quarters on the lower ground floor with the family living on the upper floors, raised away from the rear garden.  As a consequence, ceiling heights were generally lower. These lower ground floor rooms have become more coveted in modern times with the shift in domestic lifestyles towards a stronger relationship between living spaces and the garden than would have originally been the case when built in the late 19th Century.

Image Courtesy © Ste Murray

Read the rest of Grosvenor Square in Dublin, Ireland by SCULLION architects

Water Bay 1979 [Over the Clouds] Club in Shenzhen, China by YuQiang & Partners Interior Design

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: YuQiang & Partners Interior Design 

Water Bay 1979, the first city complex community based on art in China, has invited the top artist of China and professional institute of art to conceive the project from A to Z. In the terms of work composition and after-hand-over operation and so on, this project undoubtedly has been entitled the public aesthetic space of human-habitat. But Water Bay 1979 Club, presenting fundamental role as a sales office, plays to the extreme the design method blending contemporary art.

Image Courtesy © YuQiang & Partners Interior Design

  • Architects: YuQiang & Partners Interior Design
  • Project: Water Bay 1979 [Over the Clouds] Club
  • Location: Shenzhen, China
  • Designer: Mao Hua
  • Project Area: 1050 m²
  • Completed by: March, 2016

Read the rest of Water Bay 1979 [Over the Clouds] Club in Shenzhen, China by YuQiang & Partners Interior Design

House in Ourém, Portugal by Filipe Saraiva Arquitectos

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Filipe Saraiva Arquitectos

The house is located on a piece of land in Ourém, characterized by its rectangular configuration, with a descending slope in the south direction (next to the public road). The difference in height between the highest point and the lowest point is approximately 4.50m. It is a farmland with a natural landscape, facing south and overlooking the Castle of Ourém.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography

  • Architects: Filipe Saraiva Arquitectos
  • Project: House in Ourém
  • Location: Melroeira – Ourém, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architecture Photography
  • Collaborators: Andreia Correia, Agnieszka Marques
  • Construction: Vigobloco
  • Construction Area: 410m2
  • Year of Project: 2015
  • Year of Construction: 2016

Read the rest of House in Ourém, Portugal by Filipe Saraiva Arquitectos

Heavenly Gem Church in Chungchengnam-do, South Korea by KOMA Architects

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: KOMA Architects

This simple chapel located on a small road that leads from the city of Seosan to the coast of Anmyeondo Island has been renamed the Haneul Boseok Church (Heavenly Gem Church) to give an architectural connotation to this meaning. Through an abstract image, the Heavenly Gem Church recovers the symbolism of buildings and the meaning of place, which were the primary elements abandoned in church architecture following the emergence of modern functionalism. These more symbolic meanings were sought out and created one by one, adding a sense of delight to the process.

Image Courtesy © Namgoong Sun

  • Architects: KOMA Architects
  • Project: Heavenly Gem Church
  • Location: 361-2, Chwipyeong-ri, Buseok-myeon, Seosan-si, Chungchengnam-do, South Korea
  • Photography: Namgoong Sun
  • Structure engineer: Eun Structural Engineers
  • Mechanical engineer: Jusung ENG
  • Electrical engineer: Hangil Engineering
  • Construction: Kim, Taiyoul
  • Built Area: 1,308.23㎡
  • Completion Year: 2014

Read the rest of Heavenly Gem Church in Chungchengnam-do, South Korea by KOMA Architects

The tree in the house in Jalisco, Mexico by Agraz Arquitectos

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Agraz Arquitectos 

This is a very special house, among other things because its main inhabitant, besides the family that lives here is a tree. Before we go any further it is important to observe that the emplacement of this house seems to be at odds with the street. Although seemingly so, it is quite the opposite. In this sense, since it’s longitudinal axis is oriented east-west (perpendicular to the street), and the most favorable orientation for the house in north-south, it was decided that the house accordingly so, should to look inwards rather than outwards. This means that it is not so much at odds with the street, but instead of looking directly at it, the project deals with the street through the creation of an important transition space between both the building and the street, which helps to change the pace while approaching the entrance. Underlying this exterior transitional space, lies the belief in the idea that each project, no matter how small, has a responsibility towards the creation of place in the city.

Image Courtesy © Mito Covarrubias and Nicolás Covarrubias

  • Architects: Agraz Arquitectos
  • Project: The tree in the house
  • Location: Paseo del Támesis #13, Frac. Puerta Aqua, Zapopan, Jalisco, Mexico.
  • Photography: Mito Covarrubias and Nicolás Covarrubias
  • Project manager: Leticia Macias, Miguel Sánchez.
  • CollaboratorsJessica Magaña, Erick Martínez, Juan Antonio Jaime, Alejandra Naranjo, Javier Aguirre, Araceli González, Cristina Medina, Rafael Betancourt, Sebastián Manzo, Gerardo Hernández, Martín G. Vega, Miriam G. Estarrón

Read the rest of The tree in the house in Jalisco, Mexico by Agraz Arquitectos

Gupta House in Mumbai, India by STUDIO ADAPL

 
November 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: STUDIO ADAPL 

The inimitable part of designing this residence is the remodelling of existing layout resulting in a better layout with the optimum use of the carpet area. one enters the sprawling living room of the house opening up to the continuous balcony all around the house. a bright yellow jali couch, a large clock on the wall, a custom designed 5′ long crystal chandelier work as accent features. the colour palette is subtle with splashes of bright colours making the house vibrant. the 11′ high ceiling adds to the spaciousness of the house. the main objective of the design was to create a modern, humanist, comfortable house for the young family. this interior, works around the spirit of the dwellers in conjunction with the balance of styles, materials, textures, colours, contributing to the presence and the character of the space, transforming it into the simple & uncluttered core of the design.

Image Courtesy © STUDIO ADAPL

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise