Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

CRYSTALS AT CITYCENTER in Las Vegas, USA by Studio Libeskind

 
April 21st, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Studio Libeskind 

As the retail heart of the MGM MIRAGE CityCenter project, The Shops at Crystals is a 500,000-square-foot retail and entertainment space that serves as the connective tissue of the otherwise vertical “city within a city.”

Image Courtesy © Studio Libeskind

  • Architects: Studio Libeskind
  • Project: CRYSTALS AT CITYCENTER
  • Location: Las Vegas, Nevada, USA
  • Client: MGM Mirage
  • Structural Engineer: Halcrow Yolles
  • Facade Consultant: Israel Berger & Associates
  • Interior Designer: Rockwell Group
  • Building Area: 46, 500 sq.m.
  • Completed: 2009

Read the rest of CRYSTALS AT CITYCENTER in Las Vegas, USA by Studio Libeskind

Havas Main Office in New York by The Iva Agency for TPG Archtiecture

 
April 21st, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: The Iva Agency for TPG Archtiecture

International advertising and communications firm Havas worked with TPG Architecture for more than two years to identify an appropriate space in Manhattan into which the industry leader could move its creative and media staff. The client ultimately chose seven floors, totalling 260,000SF, at 200 Hudson Street. The new office brings together nearly 1,000 staff from Havas Worldwide and agency groups Havas (formerly Euro RSCG), Havas Media (formerly MPG), Tonic, Adrenaline and Socialistic agencies that had been in disparate locations throughout New York City.

Image Courtesy © The Iva Agency for TPG Archtiecture

Read the rest of Havas Main Office in New York by The Iva Agency for TPG Archtiecture

Akron Art Museum in Ohio by COOP HIMMELB(L)AU

 
April 21st, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: COOP HIMMELB(L)AU

With the Akron Art Museum Coop Himmelb(l)au has developed a new museum concept – “a Museum of the Future”. The conventional functions of a museum and an urban space form together a new type of cultural center that offers digital and analog information and experience.

The building is broken up into 3 parts: the Crystal, the Gallery Box, and the Roof Cloud.

Image Courtesy © Roland Halbe

  • Architects: COOP HIMMELB(L)AU (Wolf D. Prix, Helmut Swiczinsky + Partner ZT GmbH)
  • Project: Akron Art Museum
  • Location: Ohio, USA
  • Photography: Roland Halbe
  • Client: Akron Art Museum, Akron, Ohio, USA
  • Design Principal: Wolf D. Prix
  • Project Partner: Michael Volk
  • Design Architects: Tom Wiscombe, Mona Marbach
  • Project Architect: Angus Schoenberger
  • Project Team: Mona Bayr, Marcelo Bernardi, Lorenz Bürgi, Mohamed Fezazi, Robert Haranza, Daniela Kobel, Dan Narita, Florian Pfeifer, Dionicio Valdez, Philip Vogt

Read the rest of Akron Art Museum in Ohio by COOP HIMMELB(L)AU

Tony Adam’s Barbershop in Prague, Czech Republic by OOOOX

 
April 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: OOOOX 

Concept/colour scheme/materials – the aim is to create a manly interior, both with the colour scheme and the materials. Static modifications have already been implemented in the current space. Massive steel transoms were the right element for an ideal manly industrial. The position of these load-bearing elements defined the whole layout of the space. The steel elements have been supplemented with natural oak furniture, combed plaster and retro tiles.

Image Courtesy © BoysPlayNice / Martin Tůma, Jakub Skokan

  • Architects: OOOOX (Ing. Arch. Radka Valová, Ing. Arch. Martin Moravec)
  • Project: Tony Adam’s Barbershop
  • Location: Laubova 1, Prague 3, Czech Republic
  • Photography: BoysPlayNice / Martin Tůma, Jakub Skokan
  • Client: Tony Adam’s Barbershop
  • Area: 133 m2
  • Project: 2015
  • Realization: 2016

Read the rest of Tony Adam’s Barbershop in Prague, Czech Republic by OOOOX

Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

 
April 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Superimpose

Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: Superimpose (Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll)
  • Project: Micr-O
  • Location: Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Rhino, Grasshopper and Bentley Microstation
  • Client: Sun Commune
  • Site Area: 2800 sqm
  • GFA: 243 sqm

Read the rest of Micr-O in Hangzhou, China by Superimpose

Casa de Magalhães Nursery School in Ponte de Lima , Portugal by Carvalho Araújo

 
April 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Carvalho Araújo

The ‘Casa de Magalhães Nursery School’ is located near the ‘Casa de Magalhães Home for the Elderly’, sharing some functionalities like public access, parking and a few services. The nursery school building arises from a volume displacement that is subtracted from the home for the elderly base building, allowing the creation of a courtyard and, at the same time, the new building for the children. Although both buildings take different languages, they share the same DNA, the same “skin”, which results in some common principles like privacy, security, intimacy and comfort. The initial volumetry of the set brings us to the cyclic process of life itself, as a metaphor of the aging process; from small to big, from simple to complex.

Image Courtesy © NUDO

  • Architects: Carvalho Araújo
  • Project: Casa de Magalhães Nursery School
  • Location: Lugar dos Carvalhos, S. Julião de Freixo, Ponte de Lima, Portugal
  • Photography: NUDO

Read the rest of Casa de Magalhães Nursery School in Ponte de Lima , Portugal by Carvalho Araújo

Villa Schoorl in The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

 
April 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Paul de Ruiter Architects

Paul de Ruiter Architects designed Villa Schoorl, situated in the characteristic polders near the North Holland dunes. The fluent transition to the green polder landscape was the most essential starting point of the design. The subtly located villa is built with as many possible natural materials and sustainable techniques.

Image Courtesy © Paul de Ruiter Architects

Read the rest of Villa Schoorl in The Netherlands by Paul de Ruiter Architects

A motif to connect old and new in Shanghai, China by Aedas

 
April 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Aedas

Located on the north bank of Suzhou Creek and within the business area across Sichuan North Road and Zhapu Road in Shanghai, Aedas-design Shanghai Landmark Center enjoys a prime location with excellent views towards the Northern Bund and Huangpu River. The site is surrounded by low-rise residential blocks and a number of historic buildings such as the Shanghai Post and Telecommunication Bureau, Shanghai General Hospital, New Asia Hotel, Ruikang Mansion and Outer Baidu Bridge, forming a unique urban fabric. The new complex creates a synergy for the commercial hub and the neighbourhood and connects the old and new of Shanghai city.

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: A motif to connect old and new
  • Location: Shanghai, China

Read the rest of A motif to connect old and new in Shanghai, China by Aedas

Community Centre Máj in České Budějovice, Czech Republic by SLLA Architects

 
April 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: SLLA Architects 

The community centre Máj is located in the biggest 1980s mass-housing settlement in České Budějovice, an ethnically and socially mixed neighbourhood. In the Czech Republic, one third of the population lives in prefab panel settlements built during the socialism era; after 1989 (the fall of the Soviet bloc), there has been a lack of activities solving problems in these areas. The Máj settlement has an increased concentration of the Roma population, who were evicted into the settlement during the 80s and 90s; the district has been the site of tension and several riots.

Image Courtesy © SLLA Architects

  • Architects: SLLA Architects 
  • Project: Community Centre Máj
  • Location: České Budějovice, Czech Republic
  • Client: City of České Budějovice, Czech Republic
  • Total budget: 2.115.000 €
  • Total floor area: 1.939 m2
  • Total floor area exterior: 1.060 m2
  • Volume: 13.786 m3
  • Project based on: Open project competition, 2010

Read the rest of Community Centre Máj in České Budějovice, Czech Republic by SLLA Architects

The Flow / CECU – Euroregional Center of Urban Cultures in Lille, France by atelier d’architecture King Kong

 
April 21st, 2017 by Sumit Singhal

Article source: atelier d’architecture King Kong 

In its cultural development policy framework and renovation of the Moulins neighbourhood, the City of Lille started in 2009 the building of a new cultural equipement that could enable the development of Moulins’s existing Maison Folie, that lacked specific spaces to carry out all of its projects, and to create a Euroregional Center of Urban Cultures (The Flow – House of Hip-Hop), a structure made necessary by the importance of activities linked to that practice that had until then no place to unfold. The importance of this project justified its integration in a site close to the town center. The will to unite these two equipments in a same place presented numerous advantages for both structures, including the possibility to ensure de facto synergy, their objectives being common. The Maison Folie, that had already conquered its own public in five years of existence, was forced to refuse or postpone numerous projects (dance, theatre, plastic and visual arts) due to lack of space.

Image Courtesy © Julie Soistier

  • Architects: atelier d’architecture King Kong (Frédéric Neau)
  • Project: The Flow / CECU – Euroregional Center of Urban Cultures
  • Location: Lille, France
  • Photography: Julie Soistier
  • Client: City of Lille
  • Project manager: Nicolas Broussous
  • Scenography: Ducks Scéno
  • Technical engineering company: Projex Ingénirie
  • HEQ: Diagobat

Read the rest of The Flow / CECU – Euroregional Center of Urban Cultures in Lille, France by atelier d’architecture King Kong

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy