Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

A MUSIC ROOM in Schriesheim, Germany by Studio Becher

 
October 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Becher

Perched on the beautiful Branich hill in Schriesheim near Heidelberg, this music room with roof terrace for a violinist offers an unforgettable panorama of the Upper Rhine Valley and the Rhine-Neckar metropolitan region, with Speyer Cathedral in the far south, and Biblis nuclear power station in the north.

Image Courtesy © Studio Becher

  • Architects: Studio Becher, London; Joachim Schuhmacher, Schriesheim (site architect)
  • Project: A MUSIC ROOM
  • Location: Schriesheim, Germany
  • Structural engineer: Ingenieurbüro Thulke, Mannheim
  • Timber construction: Georg Grüber, Schriesheim
  • Windows and joinery: Armin Dremel, Schriesheim
  • Render system: Vasco Pereira, Schriesheim
  • Contract value: €90’000
  • Gross internal area: 23m2
  • Project duration: 2013-2015

Read the rest of A MUSIC ROOM in Schriesheim, Germany by Studio Becher

Mesa Verde Club in Foligno, Italy by Melissa Giacchi studio

 
October 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Melissa Giacchi studio

A club’s private parking lot (Serendipity Club)  becomes the perfect opportunity to design a summer terrace, thus valorising and promoting once again a suburban area of the town of Foligno.

Image Courtesy © Luigi Pica

  • Architects: Melissa Giacchi studio
  • Project: Mesa Verde Club
  • Location: Foligno, Italy
  • Photography: Luigi Pica
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Surface: 750 mq
  • Year: 2017

Read the rest of Mesa Verde Club in Foligno, Italy by Melissa Giacchi studio

The F House in Taoyuan, Taiwan by HC SPACE DESIGN / H.C. TAI ARCHITECT INC.

 
October 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: HC SPACE DESIGN / H.C. TAI ARCHITECT INC.

Concept: This is a one year’s house from the land to build the case, the original structure of the house owners can not be knocked out, so we use the way to build a large transformation to carry out.

We first review the legal rate of cover and volume rate, re-apply for a building license, and carefully examine the housing and structure, re-configure and enhance the structure, all the compartments and facade, and build new 2 floors, modern simplicity Lines in the style, to carry out this case.

Image Courtesy © HC SPACE DESIGN / H.C. TAI ARCHITECT INC.

Read the rest of The F House in Taoyuan, Taiwan by HC SPACE DESIGN / H.C. TAI ARCHITECT INC.

House To See To The Sky in Zapopan, Mexico by ABRAHAM COTA PAREDES Arquitectos

 
October 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ABRAHAM COTA PAREDES Arquitectos

The house expresses the search for an introspective architecture, an architecture that envelopes itself, where privacy is the best gift.

The project is an evolution of the concept of the screen wall, an idea arising from the exercise of homes in gated communities, where the search for privacy and wealth of interior space, cause a mechanism of introspection. The site, between party walls, is located in the foothills of the spring forest in the city of Guadalajara Mexico. The distribution reflects the direction of the terrain: west-east.

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: ABRAHAM COTA PAREDES Arquitectos
  • Project: House To See To The Sky
  • Location: Fraccionamiento Los Robles, Zapopán Jalisco, Mexico
  • Photography: Onnis Luque
  • Structural engineering: ROMVIR engineering Ing. Román Virgilio.
  • Contributors: Arq. Álvaro Beruben Galván
  • Gross built area: 229m2

Read the rest of House To See To The Sky in Zapopan, Mexico by ABRAHAM COTA PAREDES Arquitectos

Rio da Várzea House in Rio Grande do Sul, Brazil by 151 Office Arquitetura

 
October 18th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: 151 Office Arquitetura 

The initial aim of this project was the creation of a space that would unite indoors with outdoors, without losing privacy. Due to the limitation of the land (360m2), the idea was to ensure the best use of the spac-es, considering the angle of the sun. It is a large residence, with a social area fully connected to the ex-ternal area. The absence of walls and the use of frames ensures the full use of the natural light. In addi-tion, both the plate glass as well as the extension of the upper floor over the lower floor ensures better thermal comfort. Energy saving was also considered an essential factor for this project, such that, in all areas, LED lighting technology was used.

Image Courtesy © Marcelo Donadussi

  • Architects: 151 Office Arquitetura (Guilherme Franzoi )
  • Project: Rio da Várzea House
  • Location: Xangri-lá – RS – Brazil
  • Photography: Marcelo Donadussi
  • Providers: Granitos.com, Movelaria Fogaça, Showroom Técnico, JJ Machado, Funilaria Padre Reus, Otimum, Funilaria do Vale, Pérola Azul Piscinas
  • Building Area: 252m²
  • Completed year: 2015

Read the rest of Rio da Várzea House in Rio Grande do Sul, Brazil by 151 Office Arquitetura

IKC de Geluksvogel in Maastricht, The Netherlands by UArchitects

 
October 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: UArchitects

This a unique sustainable and digital school in the Netherlands.

Two existing schools in two neighbouring locations in Maastricht are merging into a new school on a new location in that city. This particular location was chosen to strengthen the weak social structure of the two neighbourhoods and to introduce a new digital education system to learn also more about the environment, nature and sustainability. Even the playground outside has different zones to help children (re)discover nature and explore their world by means of experiments or to build and test objects.

Image Courtesy © UArchitects

  • Architects: UArchitects
  • Project: IKC de Geluksvogel
  • Location: Maastricht, The Netherlands
  • Software used: Autodesk

Read the rest of IKC de Geluksvogel in Maastricht, The Netherlands by UArchitects

The Grove Design Hotel in Tbilisi, Georgia by Laboratory of architecture #3

 
October 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Laboratory of architecture #3

The diversity and contrasts which is offered by the physical and psychological context of the building site, provoked a certain conceptual objective which goes through every part of the exterior and interior design composition. Aim was to sustain a quantum quality of being here and there at the same time, holding the design at the degree when opposite meanings blend into a single matter. Though the layout and the volumes of the Building were intentionally chopped, to achieve a human scale, it still has the large scale elements like a dynamic shape of a portico or a monolithic surface on the facade of a tower which provide a certain feeling of  monumentality.

Image Courtesy © Nakanimamasakhlisi

  • Architects: Laboratory of architecture #3
  • Project: The Grove Design Hotel
  • Location: Veterans park, Tbilisi, Georgia
  • Photography: Nakanimamasakhlisi
  • Client: GD development
  • Lead Architects: Kakha Maisuradze, Lasha barblishvili, Shota Saganelidze, Tinatin Peikrishvili, Guram Mamisashvili, Tamar Tekhova, Elene Papiashvili, Elisabed Khundadze, Irakli Abashidze, Dimitri Shapakidze
  • Structural engineer: Cubicon
  • Consultant: HI solutions
  • Gross Built Area: 2500 sq.m:
  • Completion Year: 2017

Read the rest of The Grove Design Hotel in Tbilisi, Georgia by Laboratory of architecture #3

GO! school Ninove in Belgium by ABSCIS ARCHITECTEN

 
October 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: ABSCIS ARCHITECTEN

For the campus of the Community Education in Ninove a master plan was first of all put together. This master plan would develop a total vision, split in three stages. The first stage includes building a primary school, a secondary school and a laboratory. When putting this master plan together, a number of issues were uncovered which sharply reduce the campus’ potential quality:

Image Courtesy © Strabag

  • Architects: ABSCIS ARCHITECTEN
  • Project: GO! school Ninove
  • Location: Astridlaan 33-39 / Dreefstraat 31-35, Ninove, Belgium
  • Photography: Strabag
  • Software used: 
  • Client: GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap
  • Design Team: Vereniging van Studiebureaus ‘ABSCIS – PROVOOST – INGENIUM’
  • Cost: € 8 650 150 excluding VAT and fees
  • Gross Area (M2): 7 335 m²
  • Study: 2009-2011
  • Realization: 2012-2014

Read the rest of GO! school Ninove in Belgium by ABSCIS ARCHITECTEN

A House in Lenzerheide, Switzerland by SAM Architekten und Partner AG

 
October 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: SAM Architekten und Partner AG 

An Alpine Experiment

At the settlements edge of the resort of Lenzerheide in the Swiss Alps a breath taking site reveals outstanding views. The existing structure built in the late forties of the last century does not fit the requirements of the family and a new programme leads its replacement.

Image Courtesy © SAM Architekten und Partner AG

Read the rest of A House in Lenzerheide, Switzerland by SAM Architekten und Partner AG

Millgrove House in Toronto, Canada by Toms + McNally Design

 
October 17th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Toms + McNally Design

For Toms + McNally Design, Architecture is a response to context. Millgrove House, located in rural Hamilton, sits on a property that contained an abandoned apple orchard, and a hay-growing farm for local use. Situated between mature treelines and forests, the site is gently rolling. As a result, the design strategy was to use the topography in order to maintain a modest appearance from the street while providing a spacious home for a middle-aged couple with four adult children.

Image Courtesy © révélateur studio

  • Architects: Toms + McNally Design
  • Project: Millgrove House
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: révélateur studio
  • Structural: Blackwell Engineering
  • Mechanical: mcCallum Sather
  • Electrical: Keith Seguin Engineering
  • Landscape: Adesso Design

Read the rest of Millgrove House in Toronto, Canada by Toms + McNally Design

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise