Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

A Garden With Four Seasons in Turin, Italy by Carlo Ratti Associati

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Carlo Ratti Associati

International design and innovation office Carlo Ratti Associati, together with property developer Citylife, has unveiled the “Garden of the Four Seasons”, an enclosed garden in Milan where all four seasons coexist with each other concurrently throughout the year. Based on a concept by Dr. Barbara Römer, founder of the creative consultancy Studio Römer, the project leverages a new system for high-precision climate control, by which incoming solar energy is partially collected through photovoltaics and partially redistributed among the different seasonal areas, with zero net energy consumption. The project aims at reclaiming a closer relationship between urban dwellers and nature’s cycles. It was commissioned by Citylife, a new neighborhood under development in the north-west of Milan based on a master plan by Zaha Hadid, Daniel Liebeskind and Arata Isozaki.

Image Courtesy © Carlo Ratti Associati

  • Architects: Carlo Ratti Associati
  • Project: A Garden With Four Seasons
  • Location: Turin, Italy
  • Team: Andrea Cassi, Peter Magnus, Chiara Borghi, Gary di Silvio Based on a concept by Barbara Römer
  • Construction consultancy: Studio Ceruti

Read the rest of A Garden With Four Seasons in Turin, Italy by Carlo Ratti Associati

Jonas in IJburg, Netherlands by Orange Architects

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Orange Architects 

Orange Architects has won the tender for Plot 42A, located in the heart of the harbour on IJburg in Amsterdam. With this winning scheme, called ‘Jonas’, the city has chosen a highly innovative residential building with a spectacular interior that has achieved the highest possible sustainability label (Breeam Outstanding). The design for the 29,000-m2 mixed-use programme was commissioned by Amvest and developed in collaboration with Site urban development, ABT, Felixx landscape architects and Floor Ziegler.

Image Courtesy © Orange Architects

Read the rest of Jonas in IJburg, Netherlands by Orange Architects

Office and retail building Nowy Świat 2.0 in Warsaw, Poland by AMC – Andrzej M. Chołdzyński

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: AMC – Andrzej M. Chołdzyński

Nowy Świat 2.0 office and services building, located between the former headquarters of the Polish Communist Party House (now: The Banking and Financial Center office building) and Warsaw Stock Exchange buildings, adjoins a nineteenth-century tenement house. The five floors represent more than 4100 sq. meters of office and ca. 2000 sq. meters of retail space. The ground floor, the mezzanine and -1 level are occupied by retail stores. On the top level there is a terrace with a view on Three Crosses Square and The Na Książęcem Park.

Image Courtesy © Piotr Krajewski

  • Architects: AMC – Andrzej M. Chołdzyński
  • Project: Office and retail building Nowy Świat 2.0
  • Location: Warsaw, Poland
  • Photography: Piotr Krajewski
  • Client: Centrum Bankowo – Finansowe „Nowy Świat”
  • Structural Design: BWL – Projekt
  • General Contractor: KARMAR
  • Lead Architects: architekt Andrzej M. Chołdzyński (main designer), Bogumił Kidziak, Szymon Schmeidel, Tomasz Dargel, Maciej Kolek, Daniel Ciesielski, Joanna Arent, Jacek Hawrylak, Magda Macioszczyk, Beata Świeboda – Budzyńska
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 1084 m2
  • Completion Year: 2015

Read the rest of Office and retail building Nowy Świat 2.0 in Warsaw, Poland by AMC – Andrzej M. Chołdzyński

Villa Rypen in Aarhus, Denmark by C.F. Møller Architects

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: C.F. Møller Architects

Villa Rypen is a single-storey detached house situated on the edge of a forest in Aarhus. Inspired by the unique site, the forest is invited in, and the house extends its terraces to reach out to the forest’s tall trees, and also to the garden. The different seasons of the year are apparent from the house’s living rooms, as well as from the exquisite wooden terraces.

Image Courtesy © Julian Weyer

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: Villa Rypen
  • Location: Aarhus, Denmark
  • Photography: Julian Weyer
  • Size: 158 m2
  • Year: 2016

Read the rest of Villa Rypen in Aarhus, Denmark by C.F. Møller Architects

Taylor Residence in Matthews, Carolina by situ studio

 
August 22nd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: situ studio

The house is on a flat site, well off the street, overlooking a woodland pond. The drive meanders through the trees and approaches from the northern forest side. The house screens any view of the pond. A tall entry and stair volume bisects the plan and is a lens to the pond upon entry. The entire ground level, which includes the master suite, opens north to the forest and south to the pond. Openings on the south wall are shaded by an overhang. A composition of surfaces and site walls define formal exterior spaces adjacent to the house.

Image Courtesy © Keith Isaacs

  • Architects: situ studio
  • Project: Taylor Residence
  • Location: Matthews, Carolina, USA
  • Photography: Keith Isaacs
  • Software used: SketchUp

Read the rest of Taylor Residence in Matthews, Carolina by situ studio

SMUGA in Minsk, Belarus by Zrobym Architects

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Zrobym Architects

It’s time to test!
We have realized the project of the small country house executed in style, not absolutely typical for us, in the house estate near Raubichi. The modular house which has 68 \”squares\” was successfully located in a picturesque corner of \”Uzgorye\” cooperative. The small SMUGA country house is already constructed and ready for living.

Image Courtesy © Zrobym architects

  • Architects: Zrobym Architects
  • Project: SMUGA
  • Location: Minsk region, country cooperative “Uzghorye”, Belarus
  • Area: 68 m2
  • Year: 2015

Read the rest of SMUGA in Minsk, Belarus by Zrobym Architects

Phillip Island in Australia by Modscape

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Modscape

Set on a windswept hillside overlooking Bass Strait sits a modular home that allows the epic coastal location to be experienced in all its many states.

The project evolved from a pragmatic response to the challenges of occupying an exposed coastal site. Winds, often extreme, shaped the design with the house acting as a barrier and protecting the external courtyard tucked in behind.

Image Courtesy © John Madden

  • Architects: Modscape
  • Project: Phillip Island
  • Location: Phillip Island, Australia
  • Photography: John Madden

Read the rest of Phillip Island in Australia by Modscape

Le Haut Perché in Le Haillan, France by Studio Weave

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio Weave

Studio Weave have been commissioned to design a hiking shelter in close collaboration with Bruit du Frigo and Zebra 3. The project, initiated by the arts and architecture collective Bruit du Frigo, establishes a pedestrian route connected by a series of shelters on the fringes of Bordeaux. Our intervention, Le Haut Perché, constitutes one of eleven other stay-over shelters.

Image Courtesy © Yvan Detraz (Bruit du Frigo)

  • Architects: Studio Weave
  • Project: Le Haut Perché
  • Location: Le Haillan, France
  • Photography: Yvan Detraz (Bruit du Frigo)
  • Client: Métropole de Bordeaux
  • Curator: Bruit du Frigo
  • Timber Fabricator: Zébra3
  • Completion date: June 2017

Read the rest of Le Haut Perché in Le Haillan, France by Studio Weave

The Oak Tree Observatory in California, by Jantzen Studio

 
August 22nd, 2017 by Sanjay Gangal

Article source: Jantzen Studio

The Oak Tree Observatory is a proposal for a large public art project, designed for installation in the hills of northern California, which are peppered with many large oak trees. The structure can be thought of as a kind of monument to the oak tree, celebrating its beauty, as well as its crucial contributions to maintaining a healthy planet for all of us.

Image Courtesy © Jantzen Studio

  • Architects: Jantzen Studio
  • Project: The Oak Tree Observatory
  • Location: California, USA

Read the rest of The Oak Tree Observatory in California, by Jantzen Studio

DongZhuang-Building Museum in China by Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd.

 
August 22nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd. 

Western or Eastern? 

DongZhuang-Building Museum of Western Regions, is located in Tuoli Township of Nanshan Grasslands, 30 km away from Urumqi City, and is built on the site of a previous grain shop that existed more than sixty years ago. Since the ancient times, architectural design which is inspired by natural landscape has always been exciting. The Museum, facing the city in the south and backed by the mountain in the north, has no disturbance on surrounding vegetation. From afar, it looks like an off-white stone rolled down from the mountain, standing quietly and naturally in the open and vast Gobi desert of Inner Eurasia. Part of the Museum was designed as a guest house containing a private art gallery and the other is open to the public where passengers could have some rest. Cement, sand, necessary rebar and least glass are all components of the building for ecology protection and resource conservation. The thick walls and small windows shield against the scorching sun in summer and chillness in winter. The principles and methods of traditional technologies for cavity walls, ramming earth, sun-dried mud bricks and laying stones are adopted to construct a simple, reliable and durable building. The texture of materials is highlighted on the building’s surface to obtain a “natural” completeness of a non-specific space. The design respecting the data framework and ecological cycle reflects the diversity, liberty and obscureness of local life and endows the building with liberty, freeness and vitality. DongZhuang is a “transparent” presence, with no clear internal floors, possibilities of uncertain and multiple applications, and UDLR interconnection. It takes advantage of natural presences in a smart way to protect against wind and snow and realize ventilation and day lighting. The perfect concave-convex matching with the outer space and the existing space chiseled and space “created” as required for the workers’ needs makes a building under the concept of “harmony” and “container”.

a corner of DongZhuang, Image Courtesy © Yao Li

  • Architects: Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd.
  • Project: DongZhuang-Building Museum
  • Location: Western Ecological Environment Research Center, 23 Baijiangou Village, Tuoli Township, Urumqi County, Xinjiang, China
  • Photography: Yao Li
  • Design Team: Liu Xu, Zhang Haiyang, Liu Erdong, Zhang Zhong, Zhang Qing, Zhang Jian
  • Technical and economic target: land used for building 1,990 m2; building area 800 m2; total construction area 7,700 m2; underground area 1,750 m2; floor area 5,950 m2; building density 40%; floor area ratio 3.87
  • Scale of construction: 7,700 m2, with one story underground and 3 stories above ground
  • Completed in: July 2016

Read the rest of DongZhuang-Building Museum in China by Xinjiang Wind Architectural Design & Research Institute Co.,Ltd.

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy