Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Administrative building for OEKO-Center in Pfaffenthal, Luxembourg by STEINMETZDEMEYER architects and urban planners

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: STEINMETZDEMEYER architects and urban planners

Next to the elementary school in the Pfaffenthal neighborhood, rue Vauban, the “Centre du Mouvement Écologique” (Ecological Center), known as the “MECO”, was in dilapidated structures, worth of no interest, neither as built heritage, nor as architectural component of urban fabric.

That old structure, having serious problems with stability, moisture and useful surface capacity, has been replaced by a new construction, exemplary for its answers to concerns and questions raised by sustainable development.

Image Courtesy © Catherine Thiry

  • Architects: STEINMETZDEMEYER architects and urban planners
  • Project: Administrative building for OEKO-Center
  • Location: Pfaffenthal, Luxembourg
  • Photography: Catherine Thiry
  • Software used: Autocad
  • Client: CITY OF LUXEMBOURG
  • Civil engineer: T6-Ney & Partners s.à.r.l.
  • Technical engineer: Jean Schmit Engineering s.à.r.l.
  • Landscape architect: Areal Landscape architects
  • Coordinator-pilot: HBH S.A.
  • Coordination security-health: Fernand Greisen

Read the rest of Administrative building for OEKO-Center in Pfaffenthal, Luxembourg by STEINMETZDEMEYER architects and urban planners

Qin Group Office Design in Chongqing, China by Studio DOTCOF

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studio DOTCOF

The client of this project is an advertising agency, who providing full industry chain service in West China. In the earliest beginning, when the client invite us and introduce themselves, we were attracted by their unique “big platform + branch company” structure. Starting from this very point as concept, we developed the whole space design.

Image Courtesy © Arch-exist

  • Architects: Studio DOTCOF
  • Project: Qin Group Office Design
  • Location: Yubei District, Chongqing, China
  • Photography: Arch-exist
  • Software used: SketchUp, Autocad and Vray
  • Client: QIN Group
  • Designer in charge: Xi Chen
  • Design Team: Rong Li, Lan Lan, Xiyun Luo
  • MEP Design: Mu Li, Peng Deng, Weifeng Wang
  • Contractor: Chongqing Wenyixuan Interiors
  • GFA: 1000m2
  • Completion Date: 2017.02

Read the rest of Qin Group Office Design in Chongqing, China by Studio DOTCOF

Cemetery Pavilion in Dalmine, Italy by CN10 architetti

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: CN10 architetti 

The municipality of Dalmine, a city of 25.000 inhabitans in the north of Italy, had the necessity to increase the main cemetery with a new pavilion to host 500 niches for ossaries and cinenary urns.

The new pavilion is different respect the traditional tipology, that is usually made up of a colonnade open on the big central space of the cemetery, in fact the new building is composed by three repeated blocks on the west side of the cemetery.

Image Courtesy © Gianluca Gelmini

  • Architects: CN10 architetti
  • Project: Cemetery Pavilion
  • Location: Dalmine (Bergamo), Italy
  • Photography: Gianluca Gelmini
  • Client: Municipality of Dalmine
  • Dimension: 75 mq
  • Project: 2015
  • Consruction: 2016

Read the rest of Cemetery Pavilion in Dalmine, Italy by CN10 architetti

Nhà Thân Thiện #003 in HaNoi, VietNam by Global Architects & Asociates

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Global Architects & Asociates  

Located in a quiet area near West Lake, Hanoi, “Nhà Thân Thiện # 003” is designed for the weekend getaway purpose of a young family.

The idea is based on three factors: the way of organizing space for a weekend house in the city, size 6x10m; The use of friendly materials, creating a rustic atmosphere, relaxation; Last but not least, the energy saving issue for a home that is influenced by the West Sunlight.

Image Courtesy © Nguyễn Quốc Anh, Nguyễn Trung Kiên

  • Architects: Global Architects & Asociates
  • Project: Nhà Thân Thiện #003
  • Location: Tay Ho street, HaNoi, VietNam
  • Photography: Nguyễn Quôc Anh, Nguyễn Trung Kiên
  • Project team: Nguyễn Quôc Anh, Nguyễn Hoàng Hiệp, Nguyễn Trung Kiên, Nguyễn Công Thành
  • Construction management: Nguyễn Danh Hoan, Nguyễn Xuân Quân
  • Materials: Concrete, Stone, Steel, Glass, Clay tile, Bamboo, Wood
  • Built Area (m2 or sqft): 60m2
  • Completion Year: 2017

Read the rest of Nhà Thân Thiện #003 in HaNoi, VietNam by Global Architects & Asociates

Dragon Court Village in Aichi, Japan by Eureka

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Eureka 

Within our fieldwork in Asian cities and villages, conducted against a backdrop of increased threats from severe weather and global warming, we sometimes encounter with adaptable housing cultures that border against natural disasters; ecological and customary architectural behaviors that have likened to elements of the natural environment; and methods to help maintain and continue such things. Today, with the rapid urbanization of Southeast Asia, especially from China to the Indochina, the act of observing native and traditional architectures and villages is synonymous with observing their very own destruction and acceptance. The life of barely scraping by, sometimes becoming subject to unlawfully dense surroundings, is very much reliant on the ability to tolerate ambiguity, semitransparent and gradational special qualities, and the architecture`s redundant and updating nature. In this scheme, such qualities were pulled into a tangible plan.

Image Courtesy © Ookura Hideki

  • Architects: Eureka
  • Project: Dragon Court Village
  • Location: Aichi, Japan
  • Photography: Ookura Hideki
  • Lead Architects: Inagaki Junya, Sano Satoshi, Nagai Takuo, Hori Eisuke
  • Project architects: Kazutoshi Sugimoto(ex-staff), Yuki Nagasawa(ex-staff), Hiroyuki Tsukada(ex-staff), Kazunori Yamaguchi(ex-staff)
  • Client: Yutaka real estate
  • Consultants: The University of Siga Prefecture-Nagai Takuo

Read the rest of Dragon Court Village in Aichi, Japan by Eureka

London HQ for Cathay Pacific in England by align

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: align  

Interior architects and designers align have created a subtle and elegant suite of offices for airline giant Cathay Pacific in their new airy and spacious premises, just east of Hammersmith Bridge. The 4th floor, 9,295 sq ft space faces the Thames directly, with views over to the famous Harrods Furniture Depository building opposite. The new workspace serves as Cathay Pacific’s UK headquarters and the company has additional, smaller operational offices in the UK at Heathrow, Gatwick and Manchester Airports.

Private offices on opposite side of corridor for General Manager and other key staff, Image Courtesy © align

  • Architects: align
  • Project: London HQ for Cathay Pacific
  • Location: London, England

Read the rest of London HQ for Cathay Pacific in England by align

Américas 1500 in Guadalajara, Mexico by Sordo Madaleno Arquitectos

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Sordo Madaleno Arquitectos

This mixed-use project for offices and a hotel is located in the heart of the city of Guadalajara. Its formal, emphatic, and unified volumetrics express its iconic nature.

The formal concept arises from the mixed-use character it will acquire, consisting of four stacked geometric volumes. Two of these are slightly offset, and exactly aligned on the rear face. These gestures of displacement are designed to interrupt the robustness of the building and express an elegant sense of movement. The lowest volume houses the hotel, and the three volumes above it are allocated to office use by three different corporations, each occupying one volume in its entirety.

Image Courtesy © Sordo Madaleno Arquitectos, photo by Rafael Gamo

  • Architects: Sordo Madaleno Arquitectos
  • Project: Américas 1500
  • Location: Guadalajara, Mexico
  • Photography: Rafael Gamo
  • President: Javier Sordo Madaleno
  • Architecture Leader: Javier Sordo Madaleno de Haro
  • Project Leader: Boris Pena
  • Project Manager: Andrés Harfuch
  • Production Manager: Cándido Hernández
  • Design Team: Juan Marin de la Plaza, Miguel Baranda, Abraham Gracía, Luis A. Cabello

Read the rest of Américas 1500 in Guadalajara, Mexico by Sordo Madaleno Arquitectos

House among the olive grove in Kidron, Israel by Henkin Irit & Shavit Zohar

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Henkin Irit & Shavit Zohar

Kidron village consists of large agricultural estates, is situated on a plain turf in which the size of the plots dictates large distances between the various residential houses.

Olive vineyards are the main component on the land on which the Aloni family house was designed and built. The idea was to design a “connector” between the front and the back vineyards. In order to do so, the house was placed in morphological correspondence to the olive trees, with the olive rows parallel and perpendicular to the front of the house together.

Image Courtesy © Asaf pinchuk

  • Architects: Henkin Irit & Shavit Zohar
  • Project: House among the olive grove
  • Location: Kidron, Israel
  • Photography: Asaf pinchuk
  • Video Editor: Shir Ma’ayan
  • Graphic Designer: Danielle Vertman
  • Visual Designer: Studio 2181 by Dror Niv
  • Lighting: Yair Doram

Read the rest of House among the olive grove in Kidron, Israel by Henkin Irit & Shavit Zohar

Sugamo Shinkin Bank / Nakaaoki branch in Saitama, Japan by emmanuelle moureaux architecture + design

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: emmanuelle moureaux architecture + design

Sugamo Shinkin Bank is a credit union that strives to provide first-rate hospitality to its customers in accordance with its motto: “we take pleasure in serving happy customers”. Nakaaoki branch is the forth branch where Emmanuelle has been commissioned to handle the architectural and interior design. The common request for all branches is to create a bank where people wish to stay longer and naturally feel to come back again. Nakaaoki branch is located on the corner of major intersection, where there is a frequent movement of cars, busses, bicycles, and people. Taking this unique location as a characteristic, the façade is designed to be rhythmical that changes expression as people see from different angles.

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners

  • Architects: emmanuelle moureaux architecture + design (emmanuelle moureaux)    
  • Project: Sugamo Shinkin Bank / Nakaaoki branch
  • Location: 1-1-1 Kamiaoki Kawaguchi-shi, Saitama 333-0844, Japan
  • Photography: Daisuke Shima / Nacasa & Partners
  • Client: Sugamo Shinkin Bank
  • General Contractor: Shiraishi Construction Corporation
  • Colored aluminum cubes: Kikukawa Kogyo Co., Ltd.
  • Structure: Steel Structure
  • Site Area: 560.86 m2
  • Floor Area: 588.07 m2 (1F/264.976 m2   2F/296.808 m2   RF/26.286 m2
  • Open: June 02, 2014

Read the rest of Sugamo Shinkin Bank / Nakaaoki branch in Saitama, Japan by emmanuelle moureaux architecture + design

Five-Dragons Temple Environmental Refurbishment in Shanxi Province, China by URBANUS

 
May 25th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: URBANUS

Situated in Ruicheng County of Shanxi Province, the Five Dragon Temple (Guang Ren Wang Temple) was built in 831 A.D. during the Tang Dynasty. Ranked chronologically, it is the second oldest among the remaining four architectures of the Tang Dynasty, as well as being the oldest surviving Taoist temple. The Five Dragons Temple experienced several times of renovation during its lifetime, but its structure from the Tang Dynasty remained largely unchanged. However, contrasting to the Five Dragons Temple’s exalted historic position was its previous surrounding environment. The Five Dragons Temple is seldom known and has few visitors. Located on a high slope, the temple as a cultural relic was segregated away from the villagers. Due to arid weather in recent years, the past splendor of the Dragon Spring lying at the bottom of the slope was gone now. Additionally, the advancement in agricultural irrigation technology caused the vanishing of the rain praying culture at dragon temples, thus resulting in the decline of the temple as the neighborhood center. In the end, the Dragon Spring, which was the spiritual core of the villagers, gradually deteriorated into a rubbish dump of the village.

Image Courtesy © Yang Chaoying, Jerry Yin

  • Architects: URBANUS
  • Project: Five-Dragons Temple Environmental Refurbishment
  • Location: Ruicheng City, Shanxi Province, China
  • Photography: Yang Chaoying, Jerry Yin
  • Client: The Tourism Cultural Relics Bureau of Ruicheng City
  • Principle Architect: Wang Hui
  • Team: Zou Dehua, Du Aihong, Wen Ting, Anne Van Stijn, Li Xiaofen, Li Yongcai
  • Exceutive Team: “Long·Plan”Group|Ding Changfeng, Hou Zhenghua, Cao Jiangwei, Li Xiaomei, Dong Lina, Lv Jiancang, Zhang Xiaokang, Wang Hui, Han Jiaying

Read the rest of Five-Dragons Temple Environmental Refurbishment in Shanxi Province, China by URBANUS

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy