Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House Sch in Bregenz, Austria by Dietrich | Untertrifaller

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Dietrich | Untertrifaller 

Built on an extremely steep piece of land with an area of only 450m², Dietrich│Untertrifaller designed this single family home to best fit the constraints of the site. While a black painted concrete core ties the house to the hill and contains all service rooms, a more open wooden structure was chosen for the living area and bedrooms. The form of the home allows for the focal point of all the interior spaces to be the forests and the Rhine valley below.

Image Courtesy © Bruno Klomfar

  • Architects: Dietrich | Untertrifaller
  • Project: House Sch
  • Location: A-6900 Bregenz, Austria
  • Photography: Bruno Klomfar
  • Client: Family Sch
  • Project management: Susanne Gaudl
  • Concrete engineering: Mader & Flatz, Bregenz
  • Wood engineering: Statik Holz: mkp, Dornbirn
  • HVAC: B. Langer, Wolfurt
  • Electrik: Kremmel & Schneider, Lustenau
  • Building physics: B. Weithas, Lauterach
  • Net floor area: 169 m²
  • Construction: 2014-2015

Read the rest of House Sch in Bregenz, Austria by Dietrich | Untertrifaller

THE ANTONI BUILDING in Delft, Netherlands by Studioninedots

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Studioninedots

The tender for the end building on Stationsplein (Station square) in Delft was won by Smit’s Bouwbedrijf BV|Vink Bouw Nieuwkoop BV. Studioninedots was responsible for the architecture.

Centrally located in Nieuw Delft, this lively place creates space for meeting, knowledge exchange and innovation: the DNA of Delft. The strength of this robust complex called ‘Antoni’ lies in the physical connection of the dynamic surroundings with an urban, mixed-use function that incorporates exhibition and meeting spaces, a hotel with restaurant, workspaces, retail and apartments. Integrated underneath the building will be a new public parking facility for 2.400 bicycles.

The construction agreement between the development group and the municipal developer Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft was signed on 21 December 2016.

Image Courtesy © Studioninedots|WAX architectural visualisation

  • Architects: Studioninedots
  • Project: THE ANTONI BUILDING
  • Location: Stationsplein, Delft, Netherlands
  • Photography: Studioninedots|WAX architectural visualisation
  • Client: Municipality of Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft
  • Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
  • Project team: Jurjen van der Horst, Stefan Dannel, Wouter Hermanns, Gerty Daniëls
  • Team: Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV | Amory+Jurriëns | Studioninedots
  • Consultants: Born2Brand | Pieters Bouwtechniek | NIBE | Hiensch Engineering
  • Plot: 2.000 m2
  • Size: 12,500m2 (GFA)
  • EPC: 0 (apartments), 0,49 (overall)
  • GPR: 8,3
  • Design-completion: 2016 – 2019
  • Status: Winning tender, in progress

Read the rest of THE ANTONI BUILDING in Delft, Netherlands by Studioninedots

Gallarda House in Almería, Spain by José Francisco García-Sánchez, architecto

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: José Francisco García-Sánchez, architecto

«Las Negras» is a small town in Níjar, Almeria (Spain), with fishing tradition. The settlement is situated betwen a cape called «El Puntón» and the «Cerro Negro» (black mountain) cliff: emblem, icon and, surely, town´s origin.

The Gallarda House, is a holiday residence that, probably, it will end up becoming the permanent residence of a young couple with an intense social life. It is a house of ample dimensions in its public area —living and dining room— and it is always connected with the outdoor area: terraced plot, where it will be planted pine tree, as much as the pool deck. Therefore, it proposed a life of simple acts, without sacrifice the daily pleasures: water a plants, sit to read under a tree or dive into the water. The Mediterranean architecture was always that simple white frame, sometimes invisible which man comes to happiness almost without realizing it.

Image Courtesy © José Francisco García-Sánchez, arquitecto

  • Architects: José Francisco García-Sánchez, architecto
  • Project: Gallarda House
  • Location: Calle de la Orza, p. 154, Urbanización Cortijo de Las Negras,  Las Negras (Níjar) Almería, Spain
  • Aparejador / Technical Architect: Pablo Durbán Medina
  • Colaborator: Gloria Berenguel Cantón
  • Colaborator: Pedro Noguera Sánchez
  • Model Design: Pedro J. Zamora Cintas
  • Site area: 1.200 m2
  • Building Area: 215 m2
  • Gross floor area: 135 m2
  • Design: May/2012
  • Year ejecution:

    • Beiging: January/2013
    • Final Date: March/2014

Read the rest of Gallarda House in Almería, Spain by José Francisco García-Sánchez, architecto

Joyful Church in Gyeongsangbuk-do, South Korea by The Beck Group

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: The Beck Group

Joyful Church chose The Beck Group to create a new facility for the church’s growing, vibrant worship and education programs on Sundays and for the church’s many social welfare ministries during the week. The church’s vision was to have a design that expressed a strong symbolic Christian message, but that also used traditional Korean symbols in a fusion of architecture, faith and culture. The location was a 10-acre site in a new town development area of Pohang. This site had many development challenges included steep, wooded hillsides and strict zoning limitations.

Image Courtesy © The Beck Group

  • Architects: The Beck Group (Andrea Kirsten)
  • Project: Joyful Church
  • Location: Gyeongsangbuk-do, South Korea

Read the rest of Joyful Church in Gyeongsangbuk-do, South Korea by The Beck Group

CUPONE Cafe in Beijing, China by SODA Architects

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: PLAY Creator Showcase

In 2016, we were invited to design CUPONE, a coffee shop located at the headquarters of BMW China, by the lobby of Gateway Plaza, a commercial development near Beijing’s embassy district. CUPONE Café extends from an angle of the building’s lobby towards an outdoor terrace, with an indoor area connecting both sections. To integrate these features into a homogeneous design, we selected a “Mountains and Rivers” theme for the project.

Image Courtesy © CAO Xuefeng and LIN Yang

  • Architects: SODA Architects
  • Project: CUPONE Cafe
  • Location: No.18, East 3rd Ring North Road, Beijing, China
  • Photography: CAO Xuefeng and LIN Yang
  • Client: CUPONE
  • Project Team: JIANG Yuan, SONG Chen, CHEN Fei
  • Design scopes: Interior, furniture, lighting
  • Construction company: SOK Consulting Service Limited
  • Area: 300m2
  • Project Year: 2016

Read the rest of CUPONE Cafe in Beijing, China by SODA Architects

Casa Tabares de Cala in Canary Islands, Spain by Alejandro Beautell, architect

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Alejandro Beautell, architect

The renovated single family house is located in the historical city center of La Laguna, Tenerife, which is a UNESCO World Heritage Site. Priori to the renovation, the house was ruined due to the abandonment which it had suffered for decades.

It is a traditional patio-house with a structure of massive walls covered by a wooden structure made of Canarian pine called tea. Its composition is simple and its strictly simetric facade still shows the dignity of an old house of the 18th  century. During the course of years the house had been transformed, enlarged, and sometimes damaged.

Image Courtesy © José Oller

  • Architects: Alejandro Beautell, architect
  • Project: Alejandro Beautell, architect
  • Location: La Laguna, Tenerife, Canary Islands, Spain
  • Photography: José Oller
  • Team: Eloy Fernández | Quantity Surveyor, Flavio Dorta & Manuel Rosado  |  Draftsman
  • Constructor: Víctor Rodríguez e Hijos
  • Covered area: 312,25m²
  • Budget: 215.780,74 €
  • Year Project: April 2015
  • Year Built: November 2016

Read the rest of Casa Tabares de Cala in Canary Islands, Spain by Alejandro Beautell, architect

Ru Paré Community in Amsterdam, The Netherlands by BETA office for architecture and the city

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: BETA office for architecture and the city 

In the early 2000s, the Ru Paré School was emblematic of the social problems facing the Amsterdam borough of Slotervaart. The Ru Paré is now the neighborhood’s living room and accommodates an extraordinary social experiment.

A NEW KID ON THE BLOCK

In response to austerity measures in the Dutch economy, a social entrepreneur developed a model for solidarity in challenging neighborhoods. Inhabitants are offered tax advice, computing or language classes in return for community service; at the building level receding funding is supplemented with profitable start-ups.

Image Courtesy © Marc Faasse

  • Architects: BETA office for architecture and the city
  • Project: Ru Paré Community
  • Location: Amsterdam, Slotervaart, The Netherlands
  • Photography: Marc Faasse
  • Client: Stichting Samen Ondernemen
  • Collaborators: Elisabeth Boersma (architect), Rob van Dijk (landscape architect), Huibers Constructieadvies (engineer)
  • Team: Auguste van Oppen, Marc van Asseldonk, Marcello Soeleman
  • Year: 2014 – 2016
  • Status: Built

Read the rest of Ru Paré Community in Amsterdam, The Netherlands by BETA office for architecture and the city

PROTIRO in Catania, Italy by NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

1.The reuse of two former artisan sheds is the opportunity to score an anonymous urban environment and degraded by the power and strength of the architecture. In this project we used crude materials to make the surfaces very expressive.

Image Courtesy © NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

  • Architects: NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture (arch. Marco Navarra, arch. Maria Marino)
  • Project: PROTIRO
  • Location: Caltagirone, 95041 Province of Catania, Italy
  • Client: Fondazione Concetta D’Alessandro Onlus
  • Collaborators: arch. Fortunato Pappalardo
  • Structures: ing. Filippo Leocata
  • Electrical plants: ing. Claudio Pitino
  • Chronology: 2011/16

Read the rest of PROTIRO in Catania, Italy by NOWA s.r.l. – Navarra Office Walking Architecture

Flash club in Bansko, Bulgaria by studio MODE

 
February 3rd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: studio MODE 

Flash club is a night club situated in Bansko, Bulgaria. Its area spreads around 465.00 Sq.m. / 5005.22 sq.ft.

We found inspiration in the aesthetics of the science fiction movie Tron: Legacy, a sequence of the old movie Tron. The materiality of the design is achieved by light and reflections. The force of the sound, the flash of light, the transfusion of spaces. The circle became our engine. We connected spa_ally every fiber of the club. The flow of spaces is comprehensible and logical. The space of the club changes constantly by the movement and presence of people inside. The ceiling and walls reflect and refract the movement inside in different angles and projections, which gives a dynamic impression of the space. The amphitheatrical space of the VIP podiums are connected to the dry bar via and endless beam of light, graphically emphasizing their shapes in the infinitude. Through endless fleshes, the spotlights, hit every reflective surface and creating an endless parade of visual illusions and mystery. We made the space flow less by creating a sci-fi amphitheater, which unified the whole club. Continuous surfaces and curves embracing the customers and welcoming the sound of music. The restrooms, themselves, are an endless highways of light. They were an essential part of the design, where you get the feeling of infinity and teleportation throughout space and time.

Image Courtesy © Tihomir Rachev

  • Architects: studio MODE
  • Project: Flash club
  • Location: 2770 Bansko, Bulgaria
  • Photography: Tihomir Rachev

Read the rest of Flash club in Bansko, Bulgaria by studio MODE

Zalando in Friedrichshain, Germany by Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

 
February 2nd, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

Based in the old Knorr Braking Systems factory, Friedrichshain – a protected historical site, is one of three of the online retailer Zalando’s locations in Berlin, employing around 2000 people. Bruzkus Batek architects have designed and conceptualised a multi-use “fashion hub” at the site, including a modern, fully featured canteen and terrace onto the interior courtyard.

Image Courtesy © Jens Bösenberg

Read the rest of Zalando in Friedrichshain, Germany by Bruzkus Batek Architekten Partnerschaft

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy