Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal
Sanjay Gangal is the President of IBSystems, the parent company of AECCafe.com, MCADCafe, EDACafe.Com, GISCafe.Com, and ShareCG.Com.

Sosnowski Residence in Arizona by Chen + Suchart Studio

 
August 11th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: Chen + Suchart Studio 

Sited in a 1950’s era dense neighborhood in Tempe, Arizona, the Sosnowski Residence takes the form of a courtyard house defined by three sandblasted 8-8-16 standard gray CMU walls at the main level and an exposed Virendeel truss at the upper level that ultimately characterizes the project.

Image Courtesy © Bill Timmerman

Image Courtesy © Bill Timmerman

  • Architects: Chen + Suchart Studio (Szu-Ping Patricia Chen Suchart and Thamarit Suchart)
  • Project: Sosnowski Residence 
  • Location: Tempe, Arizona, USA
  • Photography: Bill Timmerman
  • Software used: AutoCAD 2005 and 3DS max 6
  • Structural Engineering: AED Structural Engineers, Inc. – Christopher J. Sosnowski, P.E.
  • Construction Company: AED Structural Engineers, Inc. – Christopher J. Sosnowski, P.E.
  • Construction Area: 3,427 sf or 318.40 sqm
  • Project Year: 2004 – 2006

Read the rest of Sosnowski Residence in Arizona by Chen + Suchart Studio

Binh House in Ha Noi, Vietnam by Landmak Architecture

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Landmak Architecture

This house is built on a bad land shape which is separated from the narrowest part of a large land. It has ugly shape and is most cramped. In suburban, people often build houses on very large land plots, therefore, the small area (in comparison with the land in this area) is paid less attention to build a house.

Image Courtesy © Le Anh Duc

Image Courtesy © Le Anh Duc

  • Architects: Landmak Architecture
  • Project: Binh House
  • Location: Hoa Lac, Thach That, Ha Noi, Vietnam
  • Photography: Le Anh Duc
  • Architect in Charge: Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
  • Design Team: Le Minh Hoang, Ngo Hung, Tran Viet Phu, Nguyen Thao, Vu Nam Son, Pham Dinh Hanh, Dang Viet Anh
  • Project year: 2015

Read the rest of Binh House in Ha Noi, Vietnam by Landmak Architecture

Ulugol Otomotiv Office Building in Istanbul, Turkey by Tago Architects

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Tago Architects 

Frontal Identity Arising from the Dynamic Form: ULUGOL OTOMOTIV OFFICE BUILDING

Located on one of the most important life and finance centers of Istanbul, Ulugöl Otomotiv Office Building, designed by Tago Architects was approached as integrating a functional, genuine and qualified architectural design with its dynamic form and its frontal identity that will stick in the minds in the region hosting many iconized new generation real estate projects.

Image Courtesy © Tago Architects

Image Courtesy © Tago Architects

  • Architects: Tago Architects
  • Project: Ulugol Otomotiv Office Building
  • Location: Istanbul, Turkey
  • Software used: SketchUp
  • Designer: Gökhan Altan Aktuğ
  • Design Team: Müge Eker Eryayar, Dilara İlker, İlksen Aris İğci, Serdar Kızıltaş
  • Total Project Area: 14.600 sqm

Read the rest of Ulugol Otomotiv Office Building in Istanbul, Turkey by Tago Architects

Aesop Sendai PARCO2 in Japan by Torafu Architects

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Torafu Architects

We performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in the newly built shopping mall PARCO2 in Sendai. The site is 6m wide by 7.8m deep with a height of 3.4m.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Torafu Architects
  • Project: Aesop Sendai PARCO2
  • Location: Aesop Sendai PARCO2, Sendai, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Production: &S
  • Graphics: Aesop / Lightings:DAIKO
  • Total floor area: 48m2
  • Design period: 2015.9 – 2016.03
  • Construction period: 2016.04 – 2016.05

Read the rest of Aesop Sendai PARCO2 in Japan by Torafu Architects

White marble in Chojnow, Poland by Marmur Studio

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Marmur Studio

At first glance, the goal was clear. Modernize an existing kitchen cum dining room located on the ground floor of a single-family home. How appearances can be deceiving! In conversation with the owners, we discovered that half of the house was to later serve as an office. As the office side would face the garden, the original idea was to build a long corridor leading from the kitchen to the terrace door. Our proposal to switch the location of the kitchen and office at first surprised the owners but, after consideration, was found to offer an ideal solution – a functional arrangement separating work space from home life while concomitantly providing the kitchen with a beautiful garden view.

Image Courtesy © Maciej Lulko

Image Courtesy © Maciej Lulko

  • Architects: Marmur Studio
  • Project: White marble
  • Location: Chojnow, Poland
  • Photography: Maciej Lulko
  • Designer: Anna Kolodzinska (Marmur Studio)
  • Area: 25m2

Read the rest of White marble in Chojnow, Poland by Marmur Studio

Meadowcroft in Hampshire, UK by OB Architecture

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: OB Architecture

The brief required a large contemporary family house that would take advantage of the lovely views over the fields and the Solent beyond.

The site lies within an Area of Special Character that is made up of predominantly traditional pitched roof houses, so the design of the new house had to mediate between the clients’ desire for a contemporary house and the planners’ requirements for a pitched roof form. The design also had to appear modest from the front to respect the 2-storey properties either side.

Image Courtesy © Martin Gardner

Image Courtesy © Martin Gardner

  • Architects: OB Architecture (James Chapman)
  • Project: Meadowcroft
  • Location: Hampshire, UK
  • Photography: Martin Gardner
  • Structural Engineer: McCarey Simmonds
  • Gross Internal Floor Area: 400sqm
  • Start on Site Date: July 2013
  • Completion: January 2015

Read the rest of Meadowcroft in Hampshire, UK by OB Architecture

Fire Station Rüsselsheim Bauschheim in Germany by SYRA_Schoyerer Architekten BDA

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: SYRA_Schoyerer Architekten BDA

The new building for the voluntary fire brigade is situated on a main access road leading into the part of Rüsselsheim named Bauschheim on the corner of ’’Brunnerstrasse’’ and ’’Im Grundsee’’. The surrounding built fabric is made up of a heterogenous mix of double and single storey dwellings with hipped and pitched roofs.

Image Courtesy © SYRA_Schoyerer Architekten BDA

Image Courtesy © SYRA_Schoyerer Architekten BDA

  • Architects: SYRA_Schoyerer Architekten BDA
  • Project: Fire Station Rüsselsheim Bauschheim
  • Location: Bauschheim, Rüsselsheim, Germany
  • Statics: Grebner Ingenieure, Mainz
  • Electric facilities: Büro Hörbert, Darmstadt

Read the rest of Fire Station Rüsselsheim Bauschheim in Germany by SYRA_Schoyerer Architekten BDA

Dioniso Winery in Russia by Studio AD.a

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Studio AD.a

Designing a winery is like imagining the history of a community, which gathers around a table, telling stories and myths of a beverage with ancient roots.

A tale which allows to understand this culture with the “time of wine”, allowing to live every single moment of the visit from two different perspectives:

Wine and nature and wine and the community.

Image Courtesy © Studio AD.a

Image Courtesy © Studio AD.a

  • Architects: Studio AD.a
  • Project: Dioniso Winery
  • Location: Russia

Read the rest of Dioniso Winery in Russia by Studio AD.a

Café Très in Montreux, Switzerland by Drozdov & partners Ltd.

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Drozdov & partners Ltd.

A new urban café in Montreux was created as a place where celebration and everyday life go hand in hand. The café fits into the life of local community and becomes a new meeting place. All the attributes of the restaurant are introduced and installed within the preserved historic envelope. The feeling of the temporary installation is further articulated by the chosen materials. Concrete and aged wood are juxtaposed to the white background. The key note is played by the perforated concrete wall that visually unites the entire space of the restaurant and serves a number of functions: wardrobe, bar showcase, kitchen work area, furniture storage facility. The wall also works as a construction kit that allows endless combinations of various objects helping to generate fresh messages to the visitors. As a result, a flexible environment is created that reacts to ever-changing trends and events. Interestingly, although the fitting of the restaurant was entirely produced in Ukraine, with the only exception of Danish j77 chairs, this fact didn’t prevent the sophisticated Swiss audience from accepting the newly-created place with utmost loyalty.

 front entrance, Image Courtesy © Nicola Giammarrusti

front entrance, Image Courtesy © Nicola Giammarrusti

  • Architects: Drozdov & partners Ltd.
  • Project: Café Très
  • Location: Montreux, Switzerland
  • Photography: Nicola Giammarrusti
  • Authors: Oleg Drozdov, Katerina Yolkina, Denis Kozak, Anastasiia Stryzhevska, Aleksandra Urtyukova
  • Area: 100m2
  • Status: realized (2016)

Read the rest of Café Très in Montreux, Switzerland by Drozdov & partners Ltd.

Akbarally’s Men in Mumbai, India by DCA Architects

 
August 10th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: DCA Architects 

Originating in Mumbai in 1897 as the first departmental store in India, Akbarallys flaunts the antiquity of its rich legacy that derives from its existence of over 118 years. Conversing with the historicity of the city, today the 10,000 square feet ‘Akbarallys Men’ is a multi-branded departmental store for men. With a shop-in-shop format, the store reinvents its original, over a 100-year old concept of ‘everything under one roof’- but ‘this time for men’. The store houses an extensive collection of clothing and other necessities for men from all premium Indian and international brands along with its own range of bespoke clothing. Maintaining its antique character that was bequest over its structure in the prime, significant ‘Fort’ area in Mumbai, the brief was to transform the old site into its contemporary avatar, while retaining the celebrated inheritance.

Image Courtesy © Kunal Bhatia

Image Courtesy © Kunal Bhatia

  • Architects: DCA Architects
  • Project: Akbarally’s Men
  • Location: Mumbai, India
  • Photography: Kunal Bhatia
  • Name of Client: Aiman Khorakiwala
  • Name of Client’s Firm: Akbarallys Store Pvt. Ltd.
  • Principal Architect: Amit Aurora, Rahul Bansal
  • Design Team: Shwetambra, Neha, Vini
  • Site Area (sq ft & sq m): 10150 sqft/ 945 sqmt
  • Built-Up Area (sq ft & sq m): 10750 sqft / 1000 sqmt
  • Start Date: March 2014
  • Completion Date: October 2014

Read the rest of Akbarally’s Men in Mumbai, India by DCA Architects

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy