Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Reydon Grove Farm in Suffolk, UK by Norm Architects

 
October 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Norm Architects

Situated on the border of a working farm in Suffolk (UK), the Reydon Grove Farm has been designed as a long and narrow flat roofed pavillon, to give the building a sufficient magnitude and scale to correspond sizes of the existing barn and the old dairies on the site.

Use

It is proposed to use the site for a single bungalow that will be sited in the north east corner of the site that is well screened from the wind by the trees towards the east, separating the farm site from the meadows.

Image Courtesy © Norm Architects

Image Courtesy © Norm Architects

  • Architects: Norm Architects
  • Project: Reydon Grove Farm
  • Location: Suffolk, UK
  • Area: 247 m2

Read the rest of Reydon Grove Farm in Suffolk, UK by Norm Architects

Gap house in Kanagawa, Japan by STORE MUU Design Studio

 
October 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: STORE MUU Design Studio

The house is located in the residential area of facing the Sagami Bay in Kanagawa Prefecture, Japan. This town has a mild climate and open atmosphere with sea breeze for long time. On the other hand, the site has different atmosphere of the whole town by surrounded new housing group.

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

Image Courtesy © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

  • Architects: STORE MUU Design Studio
  • Project: Gap house
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: VIBRA PHOTO/Yoshihiro Asada
  • Architect in Charge: Ippei Kimoto
  • Structure: Wooden , 2F
  • Building area: 59.26sqm
  • Total floor space: 99.17sqm
  • Construction: 2015

Read the rest of Gap house in Kanagawa, Japan by STORE MUU Design Studio

Sonoma Academy in Santa Rosa, California by WRNS Studio

 
October 4th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: WRNS Studio

Last month, Sonoma Academy, an independent college prep high school located in Sonoma County, broke ground on a 22,000-square-foot expansion project, designed by San Francisco-based architecture and planning firm WRNS Studio. Situated on a 34-acre campus nestled at the base of Taylor Mountain, this marks the first phase of a two-phase campus-wide transformation. Known as the Grange & Studios, the two-level educational facility will add key academic, social and cultural spaces that will support the overall mission of the school. In less than 14 months, the project went from design phase to beginning construction.

 Image Courtesy © WRNS Studio

Image Courtesy © WRNS Studio

  • Architects: WRNS Studio
  • Project: Sonoma Academy
  • Location: Santa Rosa, California, USA
  • Contractor: XL Construction
  • Civil Engineer: Sherwood Design Engineers
  • Structural: Mar Structural Design
  • Landscape Architect: RHAA Landscape Architects
  • Mechanical: Interface Engineering
  • Electrical: Integral
  • Green Roof: Ranicreek
  • Size: 22,000 SF

Read the rest of Sonoma Academy in Santa Rosa, California by WRNS Studio

D2 House in Bratislava, Slovakia by ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová

 
October 4th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová 

A house in a steep slope with a beautiful view over a valley.

The depth difference of the slope is nearly 12 meters, the functions are spread in four height levels. The ground as well as the house is accessible from both streets.

Image Courtesy © Tomáš Manina

Image Courtesy © Tomáš Manina

  • Architects: ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová
  • Project: D2 House
  • Location: Bratislava, Slovakia
  • Photography: Tomáš Manina
  • Team: Andrea Ambrovičová, Juraj Mikulaj
  • Net Floor Area: 242 m2
  • Year: 2012-14

Read the rest of D2 House in Bratislava, Slovakia by ARCHITEKTI mikulaj & mikulajová

XILI SPORTS AND CULTURAL CENTRE in Shenzhen, South China by MVRDV

 
October 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: MVRDV

Located in a residential area along the Dasha Green Corridor, which stretches from the Nanshan mountain park to the Yangtai mountain park, the soon-to-be realised Xili Sports and Cultural Centre, Shenzhen is an experience centre for sports, well-being, leisure and culture seeking to achieve profound connections between nature, sports and culture, thus serving wide-ranging age groups and interests.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: XILI SPORTS AND CULTURAL CENTRE
  • Location: Xili an area of Nanshan District, Shenzhen, South China
  • Client: Shenzhen Nanshan Government
  • Design team: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries, Wenchian Shi, Gustavo van Staveren, Tiantian Zhang, Daehee Suk, Duong Vu Hong, Patryk Slusarski, Xiaoting Chen, Mikel Vazquez, Bowen Zhu
  • Co-architect: Zhubo Architecture Design
  • Site and Program: A total surface area of 105,000 m2 consisting of a 20,000m2 theatre-amphitheatre, 15,000m2 Basketball-Badminton arena, 10,000m2 multifunctional arena and 6,000m2 swimming pool, presenting a dynamic public space with multiple layers.
  • Year: 2017 +

Read the rest of XILI SPORTS AND CULTURAL CENTRE in Shenzhen, South China by MVRDV

Sayanomoto Clinic in Saga, Japan by Yamazaki Kentaro Design Workshop

 
October 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Yamazaki Kentaro Design Workshop

We were approached to design a mental health clinic in Saga City specializing in the treatment of patients with dementia. As in other towns and regions, Saga’s aging population has created a greater need for healthcare for the elderly. Ordinarily, healthcare facilities are planned and constructed on the advice of medical professionals with the sole consideration of creating a space for efficient and safe treatment of patients.

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

Image Courtesy © Naoomi Kurozumi

  • Architects: Yamazaki Kentaro Design Workshop (Kentaro Yamazaki)
  • Project: Sayanomoto Clinic
  • Location: Saga-shi, Saga, Japan
  • Photography: Naoomi Kurozumi
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, Illustrator, Photoshop
  • Structure: RC (Wall type)
  • Book Direction: BACH / Yoshitaka Haba
  • Structural design: ASD / Ryuji Tabata, Takayuki Tabata
  • Facility design: EOS plus / Kazuhiro Endo
  • Landscape: Takio Inada
  • Graphic Design: musubime / Takehiro Kawase
  • Site Area: 691.52 sqm
  • Floor Area: 308.58 sqm
  • Start of construction and completion: January 2014 – October 2014

Read the rest of Sayanomoto Clinic in Saga, Japan by Yamazaki Kentaro Design Workshop

Itoman Gyomin Shokudo in Okinawa, Japan by Yamazaki Kentaro Design Workshop

 
October 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Yamazaki Kentaro Design Workshop 

The Itoman Gyomin Shokudo, located in Itoman, Okinawa was conceived with the aim of supporting and promoting the local tradition and culture through its cuisine.

The restaurant is covered in Ryukyu limestone and was constructed as part of a “masonry workshop” organized by the project collaborators.

Image Courtesy © Nahoko Koide, Wataru Oshiro

Image Courtesy © Nahoko Koide, Wataru Oshiro

  • Architects: Yamazaki Kentaro Design Workshop
  • Project: Itoman Gyomin Shokudo
  • Location: Itoman-shi, Okinawa, Japan
  • Photography: Nahoko Koide, Wataru Oshiro
  • Project Management: nano-associates Co.,Ltd.
  • Food Direction: Ryosuke Tamura (Azabu choko)
  • Landscape: Takio Inada
  • Structural design: ASD /Ryuji Tabata,Takayuki Tabata
  • Graphic Design: Isabella Testai
  • Principle use: A restaurant specializing in local cuisine
  • Structure: RC(partly wooden)
  • Site Area: 473.49 sqm
  • Floor Area: 83.78 sqm

Read the rest of Itoman Gyomin Shokudo in Okinawa, Japan by Yamazaki Kentaro Design Workshop

Pod House in Victoria, Australia by Nic Owen Architects

 
October 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Nic Owen Architects

As a response to the site, environment and client’s requirements the pod extension is a true expression of ‘form following function’. A modern structure is not restricted with a period (Victorian) architectural language but is free to respond honestly to the brief, site and restraints.

Image Courtesy © Christine Francis

Image Courtesy © Christine Francis

  • Architects: Nic Owen Architects
  • Project: Pod House
  • Location: Fitzroy North, Victoria, Australia
  • Photography: Christine Francis
  • Client: Young family with 3 children
  • Builder: Melpro Developments
  • Structural engineer: Jonicha Consulting Pty Ltd
  • Building surveyor: Reddo
  • Size (m2): House 155 m2, Deck 37m2 (Existing house was 154m2), Site 370m2
  • Completion date: March 2016

Read the rest of Pod House in Victoria, Australia by Nic Owen Architects

Kiss-Kiss House in Ontario, Canada by Lazor Office

 
October 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Lazor Office

Perched above the bedrock at the shore of a remote Canadian lake, the cedar-clad Kennedy House takes formal cues from driftwood. The three-bedroom house, dock house, garage, and walled vegetable garden are linked by a series of wood walkways and decks. At the “kiss line” between two prefabricated modules, the lineal form of the house snaps like a branch held together only by bark. The open break forms a V-shaped outdoor room facing the water.

Image Courtesy © Lazor Office

Image Courtesy © Lazor Office

  • Architects: Lazor Office
  • Project: Kiss-Kiss House
  • Location: Ontario, Canada

Read the rest of Kiss-Kiss House in Ontario, Canada by Lazor Office

ilsensteinweg in Berlin, Germany by brandt+simon architekten

 
October 2nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: brandt+simon architekten

The upper apartment of a two family house in the south-west of Berlin was rebuilt and restored.

The future pastor´s flat of the church community of Schlachtensee extends over the first floor and the attic floor of the semi-detached house. As part of the modernization measure the attic was expanded and a direct connection between the two floors was planned.

Image Courtesy © brandt+simon architekten

Image Courtesy © brandt+simon architekten

Read the rest of ilsensteinweg in Berlin, Germany by brandt+simon architekten

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy