Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

RAW Architecture’s Office in Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

 
June 22nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: RAW Architecture 

Situated in the increasingly crowded gated community at West Jakarta, Indonesia, the 110 sqm design architecture  office “RAW architecture” occupies a 150 sqm in 375 sqm plot of land and built at the periphery and inside main house’s garage. Reflected by its name, RAW architecture office, the finishes is bare and using natural material. Size-wise it is extremely efficient, and relatively small, but its dotted exposed plywood facade combined with exposed concrete, black painted wall gives it a distinctive look yet privacy from outside the gated neighbourhood.

Image Courtesy © Mario Wibowo

Image Courtesy © Mario Wibowo

  • Architects: RAW Architecture (Realrich Architecture Workshop)
  • Project: RAW Architecture’s Office
  • Location: Jakarta, Indonesia
  • Photography: Mario Wibowo
  • Architects in Charge: Realrich Sjarief
  • Project Team: Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat, Septrio Effendi, Rio Triwardhana, Mukhammad Ilham, Andhang Trihamdhani,  Gavin Gunawan, Randy Abimanyu, Indra Dwinugraha, Anastasia Widyaningsih, Morian Saspriatnadi, Donald Aditya Epiphanius, Silvanus Prima, Bayu Prayudhi, David Sampurna, Suryanaga
  • Plan Illustrated: Septrio Effendi, Tatyana Kusumo, Miftahuddin Nurdayat
  • Craftsmen: Syaifuddin, Tata Las, Ukat
  • Constructor: DOT Workshop
  • Total construction costs: $5.000
  • Area: 192 sqm
  • Project Year: 2013

Read the rest of RAW Architecture’s Office in Jakarta, Indonesia by RAW Architecture

Zhejiang Gate Towers in China by LAVA – Laboratory for Visionary Architecture

 
June 22nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LAVA – Laboratory for Visionary Architecture

LAVA’s Zhejiang Gate Towers are an iconic entrance to the city of Hangzhou. The design of the two towers is based on the Chinese characters for ‘gate’, and they feature a shimmering façade of fins.

LAVA was commissioned by Shimao (Hangzhou) in 2014 to masterplan the mixed-use development, which consists of five buildings housing offices, residential, and retail. LAVA’s masterplan features fluid building masses, improved positioning of the towers from different viewing directions, logical pedestrian movement and the removal of cars from the complex.

Image Courtesy © LAVA

Image Courtesy © LAVA

  • Architects: LAVA – Laboratory for Visionary Architecture
  • Project: Zhejiang Gate Towers
  • Location: Hangzhou, Zhejiang Province, China
  • Client: Shimao Property Group
  • Project team: Christian Tschersich (PL), Tommy Joo, Elvira Perfetto, Jan Kozerski, Jing Xi Zhang, Nicola Schunter, GüleyAlagöz, MikolayScibisz, Yu Chun Tsai, Melanie Quessel
  • Architectural Design: SOL
  • Executive Architect: ZIAD (Zhejiang Architecture Design Institute)
  • Structure: LERA
  • Landscape: PubangPela
  • Façade Consultant: Schmidlin Façade Consultancy
  • Size: Two towers 280m high, each 125,000 m2
  • Total area: 370,000 m2
  • Status: Construction started in 2015, the towers will commence in 2017, completion due 2019

Read the rest of Zhejiang Gate Towers in China by LAVA – Laboratory for Visionary Architecture

Ripple Hotel in Hangzhou, China by XL-MUSE

 
June 22nd, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Sunshine PR

An unsophisticated scene is needed to stage a gentle encounter. How to paddle a mood to allow you to feel shuttle-like light and shadow? How to weave a wave of forest to allow you to purposely sway with wind? How to brush the outline of water expressions to allow you to experience the lingering breath freely, as ripples but indescribable.

Qiandao Lake is a blessed place surrounded by myriad mountains. In the past few years, the developer has a crush at this place, and the buildings of this project – 12 soho-style villas designed by German GMP, have already been completed two years ago. However, by cherishing this landscape, the develop is very careful about this investment. Till the beginning of 2014, the developer finally decided to build a self-managed boutique resort hotel here after multiple considerations, which unveils the designer’s fate with it.

Image Courtesy © Hu Yi-Jie

Image Courtesy © Hu Yi-Jie

  • Architects: XL-MUSE
  • Project: Ripple Hotel
  • Location: Qiandao Lake, Hangzhou, China
  • Photography: Hu Yi-Jie
  • Client: Union Developing Group of China – UDC Qiandao Lake Jinxian Bay International Resort
  • Design Director: Li Xiang
  • Design Team: Fan Chen, Liu Huan, Tong Ni-Na, Zheng Min-Ping
  • Rooms: 27
  • Area: 3300 m2
  • From Design to Completion:7 months
  • Completion Time: 2015.01

Read the rest of Ripple Hotel in Hangzhou, China by XL-MUSE

Casa DDC in Buenos Aires, Argentina by Zaccanti & Monti Architects

 
June 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Zaccanti & Monti Architects 

The project develops on an area of irregular contour. The layout seeks to alternate between the interior and exterior spaces. On the main entrance, a courtyard is located proposing the transition between the public street and private interior.

Image Courtesy © Zaccanti & Monti Architects

Image Courtesy © Zaccanti & Monti Architects

  • Architects: Zaccanti & Monti Architects
  • Project: Casa DDC
  • Location: Barrio Privado Rumencó, Mar del Plata, Pcia. Buenos Aires, Argentina
  • Construction Date: 2015

Read the rest of Casa DDC in Buenos Aires, Argentina by Zaccanti & Monti Architects

NAXOS BUILDING in Frankfurt, Germany by STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

 
June 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

In the middle of Frankfurt´s Nordend district, this new residential block was built to passive house standards on the site of a former Naxos-Union factory. Retaining and integrating the distinctive trees along Wingertstrasse was an important part of the design considerations: the comb-like structure of the complex on this side, with its broad area of green in front of the apartments, is a direct response to this situation. The private gardens of the ground-floor apartments are located in the five courtyards. The back of the complex is oriented towards the listed Naxoshalle, the last remaining relic from the site´s former industrial use. On the corner of Wingertstrasse and Wittelsbacherallee the block is finished off conventionally with a corner tower. The continuous clinker cladding on the ground floor strengthens the ensemble character and is also a reference to its urban context. All the dual-aspect apartments have large loggias to the front and to the rear. In total 69 freehold and 47 rental apartments were built here to the passive house standard.

Image Courtesy © Lisa Farkas

Image Courtesy © Lisa Farkas

  • Architects: STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN
  • Project: NAXOS BUILDING
  • Location: Frankfurt, Germany
  • Photography: Lisa Farkas
  • Software used: ArchiCad
  • Client: ABG Frankfurt Holding
  • Project team: Eleanor Lucke, Benjamin Metz, Peter Gallo, Manuel Rhöse, Andreas Wenger, Cristina Naranjo
  • Expert advisory procedure: 2008, 1st prize
  • Apartments: 116
  • Work phases: 1-8
  • Floor area: 15,000 m2
  • Completion: 12/2013

Read the rest of NAXOS BUILDING in Frankfurt, Germany by STEFAN FORSTER ARCHITEKTEN

Amandira Yacht in Moyo, Indonesia by Deirdre Renniers Interior Design

 
June 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Deirdre Renniers Interior Design

Interior design of the custom-built, 52-metre, two-masted Phinisi sailing vessel for charter as part of the Amanwana Resort on the island of Moyo.

Amandira is a luxury sailing and diving vessel with a crew of 14 to ensure world-class service. Amandira’s principal lounge is the foredeck, where guests can relax on sun loungers, dine and enjoy a drink at sunset. There is an elegant indoor lounge and dining area. There are 5 guest cabins. Three cabins are fitted with a king-size bed and two cabins have double bunk beds Each double cabin features a living area with a daybed and dining area, as well as a spacious bathroom with shower and twin vanities.

The design combines the allure of a traditional Indonesian sailing vessel with the comfort of modern amenities in keeping with the Aman luxury brand.

Image Courtesy © Deirdre Renniers Interior Design

Image Courtesy © Deirdre Renniers Interior Design

Read the rest of Amandira Yacht in Moyo, Indonesia by Deirdre Renniers Interior Design

Kindergarten Jelka in Ljubljana, Slovenia by ARHITEKTURA JURE KOTNIK

 
June 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ARHITEKTURA JURE KOTNIK

Kindergarten Jelka is an extension of a kindergarten in a housing neighbourhood from the sixties in a Slovenia’s capital city Ljubljana. When a new housing complex was built in the vicinity, this kindergarten extension became a necessity. Local authorities have commissioned a local prefab company to build the new annex entirely from wood, also to showcase the adequacy of wooden constructions for the kindergarten use. Building with local wood is not only nature friendly way to create healthy and cosy environment, but it is also a first step to invite the children into the world of sustainable values.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: ARHITEKTURA JURE KOTNIK
  • Project: Kindergarten Jelka
  • Location: Ljubljana, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: Mestna občina Ljubljana
  • Project team: Jure Kotnik, Andrej Kotnik, Črt Čuček
  • Structural Engineering: CBD Bruno Dujič
  • Mechanical Engineering: Linasi Peter
  • Electrical Engineering: Iztok Zlatar
  • Built by: Riko Hiše d.o.o
  • Size: 155 m2
  • Project year: 2009
  • Construction year: 2010

Read the rest of Kindergarten Jelka in Ljubljana, Slovenia by ARHITEKTURA JURE KOTNIK

Aequilibrium in Venice, Italy by C+S architects

 
June 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: C+S architects

Equilibrium is a state in which opposing forces or influences are balanced. A state of physical balance; A calm state of mind; in chemistry: A state in which a process and its reverse are occurring at equal rates so that no overall change is taking place; in economics: a situation in which supply and demand are matched. Equilibrium is that of the ‘house of cards’, of the tightrope walker, of the proportion of a classical column or of a statue, of the sailing boat travelling not upwind or lee.

Image Courtesy © C+S architects

Image Courtesy © C+S architects

  • Architects: C+S architects
  • Project: Aequilibrium
  • Location: Corderie dell’arsenale, Venice, Italy
  • Software used: 3d max with Vray
  • Architects and art directors: Carlo cappai, maria alessandra segantini, c+s
  • Responsible architects: Matteo benigna, Diego collini
  • Collaborators: Matteo cecchi, Mara mior, Diana smiljkovic
  • Structural and health and Safety engineering, site supervision:
 Alessandro bonaventura, sandro favero, luigi ranzato, f&m ingegneria

Read the rest of Aequilibrium in Venice, Italy by C+S architects

Forrest Hammock Gallery in Fukuoka, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

 
June 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

This is a small art gallery in large camphor trees of a new park in Fukuoka. The structure of this gallery is a suspension system like a hammock in a forest. It’s floor and roof are both steel- concrete composite slabs hanged from the column walls between trees, which is an extension of its piles from the ground. The curved surface of the roof is a catenary shape following to a force of gravity. The suspended slab works to lead people from the park into this gallery, and suspended roof works to make shades on the inside of the gallery. People will appreciate arts of the gallery with comfort like in a hammock in the forest.

Image Courtesy © Kai Nakamura

Image Courtesy © Kai Nakamura

Read the rest of Forrest Hammock Gallery in Fukuoka, Japan by Hirokazu Suemitsu + Yoko Suemitsu / SUEP

University Campus in Segovia, Spain by Linazasoro&Sánchez Arquitectura

 
June 21st, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Linazasoro&Sánchez Arquitectura

The Campus of Segovia is placed on a large plot in the suburbs of this historical city. It is a site defined by the lack of public spaces. This project intends to create an important cultural pole. Therefore, it stands surrounding a big covered square which will be used not only by students and teachers, but also by the neighbours of the area.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Linazasoro&Sánchez Arquitectura
  • Project: University Campus
  • Location: Plaza Alto de los Leones s/n, Segovia,
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Client: UVA (University of Valladolid) Junta de Castilla y León
  • Collaborators: Hugo Sebastián de Erice Navarrete, Sergi Artola Dols, Rafael Rodríguez Merino
  • Cost: 13.249.903,04 euros
  • Surface: 18.500 m2
  • Dates:
    • Competition: March 2005
    • Project: November 2007
    • Begin of work: March 2009
    • End of work: January 2012

Read the rest of University Campus in Segovia, Spain by Linazasoro&Sánchez Arquitectura

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy