Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

JuHyangJae in Gyodong, SOUTH KOREA by KDDH

 
March 29th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MasilWIDE

This house placed in Gyo-dong, Gong-ju, Chung-nam with alley. And other building near by this house. The site shape is longer north to south. So, clients were likely to exposure by the outside people eye.

The ‘Ju Hyang Jae’ choose the method of placed inclined ‘ㄷ’ shape mass on site for filter outside.

Image Courtesy © Song, Jeong Geun

  • Architects: KDDH
  • Project: JuHyangJae
  • Location: Gyodong, SOUTH KOREA
  • Photography: Song, Jeong Geun

Read the rest of JuHyangJae in Gyodong, SOUTH KOREA by KDDH

The Polish House in Warsaw, Poland by BudCud

 
March 29th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: BudCud 

“We are home at last. Don’t stop, don’t wait. What can you do? Help!” Those words, proclaimed by famous actors and other participants of public life, could be heard from TV sets in the time of the Tadeusz Mazowiecki government. This phrase served as the motto for the 8th edition of the annual Warsaw Under Construction festival organized by the Museum of Modern Art in Warsaw and the Museum of Warsaw with guest curators from Architecture Institute from Cracow.

Image Courtesy © Budcud, Bartosz Stawiarski, Alicja Szulc/Muzeum Warszawy

  • Architects: BudCud
  • Project: The Polish House
  • Location: Warsaw, Poland
  • Photography: Budcud, Bartosz Stawiarski, Alicja Szulc/Muzeum Warszawy
  • Client: Fundacja Instytut Architektury, Museum of Modern Art in Warsaw, Museum of Warsaw
  • Team: Budcud, Mateusz Adamczyk, Agata Woźniczka, Mania Bień, Roksana Patrzałek, Marco Vargas
  • Area: 450 sqm
  • Year: 2016

Read the rest of The Polish House in Warsaw, Poland by BudCud

Wooden Family House in the Village in Dobříš, Czech Republic by Mimosa Architects

 
March 29th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: BoysPlayNice

The house is located in the colony of weekend cottages near a game preserve, which colony consists of small sized quaint houses, each of them being built according the taste and skill of its individual owner. The houses, mostly “non-kissed by architecture”, pay tribute to individual owner’s capriciousness and improvisation.

As to its shape our house seems, a little, a kind of freak, too. Its forms were motivated by the wish of its future occupiers to have an unusual, environmentally soft house (“no box”) built of natural materials.

Image Courtesy © BoysPlayNice

  • Architects: Mimosa Architects
  • Project: Wooden Family House in the Village
  • Location: Dobříš, Czech Republic
  • Photography: BoysPlayNice
  • Cooperation: Růžena Šenoldová
  • Floor area: 171 sqm
  • Implementation: 2016

Read the rest of Wooden Family House in the Village in Dobříš, Czech Republic by Mimosa Architects

Los Rosales Kinder Garden in Galicia, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

 
March 29th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Díaz y Díaz Arquitectos

The building is arranged in ground floor favouring the ecological value of the plot, minimizing the impact of the construction and complying with accessibility criteria. Bearing in mind the characteristics of the urban environment -with great open spaces and towers of big height-, it is projected a building that tries to create its own scale and to protect itself. 

Image Courtesy © Juan Rodríguez

  • Architects: Díaz y Díaz Arquitectos 
  • Project: Los Rosales Kinder Garden
  • Location: La Coruña, Galicia, Spain
  • Photographer: Juan Rodríguez
  • Floor Area: 2065 m²
  • Completion time: 2008

Read the rest of Los Rosales Kinder Garden in Galicia, Spain by Díaz y Díaz Arquitectos

Prazeres Building in Lisbon, Portugal by Aurora Arquitectos

 
March 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Aurora Arquitectos

Can one house contain another two?

There is a question that is repeated frequently when intervening in an apartment building. In order to have a garden, one needs to renounce the view. In turn, to have the view it means to choose one of the last floors, usually far from where the garden is.

Image Courtesy © do mal o menos

  • Architects: Aurora Arquitectos
  • Project: Prazeres Building
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: do mal o menos
  • Architecture Team: Sérgio Antunes, Sofia Reis Couto, Rita Ferreira, Pedro França, Bruno Pereira, Tânia Sousa
  • Engineering: Edifiteca
  • Building Supervision: Gesconsult
  • Contractor: Map Engenharia
  • Area: 645 M2
  • Date: 2014 – 2016

Read the rest of Prazeres Building in Lisbon, Portugal by Aurora Arquitectos

Alves da Veiga in Porto, Portugal by Pedro Ferreira Architecture Studio

 
March 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Pedro Ferreira Architecture Studio

The Alves da Veiga project aimed to reconvert an old typography, built in the nineteenth century and abandoned for decades, in a set of six apartments, maintaining all the structure and spatial concept of preexistence.

The original building, though appearing from the outside only two storeys, in fact contained a curious floor + mezzanine organization that actually embodied four habitable floors.

Image Courtesy © João Morgado Architectural Photography

  • Architects: Pedro Ferreira Architecture Studio
  • Project: Alves da Veiga
  • Location: Porto, Portugal
  • Photography: João Morgado Architectural Photography
  • Engineering: ASL & Associados, Lda
  • Construction: HomeReab, Lda
  • Styling: Rute Moreda
  • Year: 2014/2016

Read the rest of Alves da Veiga in Porto, Portugal by Pedro Ferreira Architecture Studio

Casa Kwantes in Rotterdam, Netherlands by MVRDV

 
March 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: MVRDV 

Casa Kwantes bases itself around the clients’ desire for seclusion and privacy, whilst having a maximum of daylight and open living spaces. From the road, the bare brick wall offers only a partial glimpse into the property and family life through an opening of the white brickwork façade – a subtle indented entrance leading into an initially dark and enclosed entrance hall. In contrast, the reverse of the property completely opens up to the south with curved windows following the entire winding façade wrapped around a central olive tree.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

  • Architects: MVRDV
  • Project: Casa Kwantes
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode
  • Design Team: Winy Maas, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries, Frans de Witte, Herman Gaarman, Arjen Ketting and Brygida Zawadzka
  • Engineer: IMd, NL
  • Installations: Techniplan, NL
  • Contractor: Villabouw Mattone, NL
  • Glass Façade: IFS Building Systems, NL
  • Interiors: DK Projects, BE
  • Size & Programme: 480m2 private residence
  • Year: 2014 – 2016

Read the rest of Casa Kwantes in Rotterdam, Netherlands by MVRDV

House Vista in Johannesburg, South Africa by Gottsmann Architects

 
March 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Gottsmann Architects  

Project Description

The contemporary home is located on a steep hill in Ebotse Golf Estate, Gauteng. Both the Site and the Client Brief called for a design which included extensive visual accessibility of the surrounding environment.

Gottsmann Architects utilised the Site’s steep gradient to design a home that would host predominant views toward the lake and golf course below. These wide panoramic views inspired the project name: House Vista.

Image Courtesy © Reinier Harmse

  • Architects: Gottsmann Architects
  • Project: House Vista
  • Location: Johannesburg, South Africa
  • Photography: Reinier Harmse
  • Lead Architects: Donovan Gottsmann
  • Building Contractor: Ecost Building Management (Pty) Ltd
  • Structural Engineer: H. Du Plessis Consulting
  • Construction Manager: Heinrich Lewandowsky
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 580 m²
  • Completion Year: 2013

Read the rest of House Vista in Johannesburg, South Africa by Gottsmann Architects

Educational Park for Reconciliation in Antioquia, Colombia by Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez

 
March 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez

This project is located in San Pedro de Urabá, a small town that belongs to a region in the northwest side of Antioquia and is 425 km from the city of Medellín, the capital. This town has been scarred due to violets conflicts, at first, related to the illegal extraction of their natural resources, and then related to the creation of illegal armed groups unleashed a wave of violence, leaving thousands of victims.

Image Courtesy © Sergio Gómez

  • Architects: Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez
  • Project: Educational Park for Reconciliation
  • Location: San Pedro de Urabá,  Antioquia, Colombia
  • Photography: Sergio Gómez
  • Software used: Autocad, SketchUp
  • Other Participants: Architect Teresa Tognetti Bottone, Arch. Carlos Andrés Palacio Mejía
  • Constructed area(m2): 775m2
  • Year: 2016

Read the rest of Educational Park for Reconciliation in Antioquia, Colombia by Arq. Jaime Eduardo Cabal Mejía + Arq. Jorge Emilio Buitrago Gutiérrez

New solar energy-plus child day-care centre in Marburg, Germany by opus Architekten

 
March 28th, 2017 by Sumit Singhal

Article source: opus Architekten  

The design concept identifies three key concerns. Firstly: the need to slot a new building into the topography and character of a 19th century park with respect to its historic neighbouring structures, in particular a nearby chapel. Secondly: the desire to create a welcoming and lively educational environment both for children and the adults who work there. And last but not least: the aspiration to employ innovative technology to create a building that produces more energy than it consumes.

west view, Image Courtesy © Eibe Sönnecken

  • Architects: opus Architekten
  • Project: New solar energy-plus child day-care centre
  • Location: Cappeler Straße 68 / 35039 Marburg, Germany
  • Photography: Eibe Sönnecken
  • Client: Magistrate of the City of Marburg, represented by the Construction Department/ Günter Böth, Oliver Kutsch
  • Project management: SEG Marburg / Uta Brämer
  • Structural engineers: osd – office for structural design / Prof. Klaus Fäth, Frank Brückner / Gutleutstraße 96 / 60329 Frankfurt
  • Building services engineering: Plan4Life – Ingenieurbüro TGA / Thomas Helbing, Michael Knauer / Fellingshäuser Straße 49 / 35444 Biebertal
  • Electrical engineering: Schaub & Kühn – Ingenieurbüro Elektrotechnik / Norbert Kühn / Tilsiter Straße 3 / 35043 Marburg
  • Landscape architects: Köhler Landschaftsarchitekten / Günther Köhler, Markus Papenbrock / Rödgener Straße 18, 35463 Fernwald

Read the rest of New solar energy-plus child day-care centre in Marburg, Germany by opus Architekten

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy