Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre in Copenhagen, Denmark by LAUNGAARD ARKITEKTER

 
June 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LAUNGAARD ARKITEKTER

The project was to construct an indoor sports arena in an already existing urban environment. The challenge was to find the right architectural connection and identity between the existing structures and the new building. The functions of the new building, its dance hall, gym and lecture halls were different from that of the existing buildings and finding the right balance became a key priority.  The new indoor arena is pressed into the landscape and solidly grounded in order to ensure that the structure is kept on the same horizontal level as the existing structures. Pockets of light and air have been constructed to underline the different levels and dimensions of the surrounding landscape and the creation of layers in the façade to the Northwest is constructed in order to connect the exterior with the interior of the building. NOBIS’ façade reveals an inner secret, an inner structure and a layered structure to form an arena that serve as the surrounding structure for the game on the pitch. The layered construction of the faced is made up of ‘translucent polycarbons and expanded metalthat has a shading effect. The choice of materials ensures that the light in the arena is always changing and somewhat diffuse. The arena has a uniformed façade that leaves a different visual impression depending on the amount of light both inside and outside. On the backside of the Northwest end of the façade the columns and beams are revealed. The Arena is a place made for ‘combat’ – for physical challenges and heated matches – set within raw and bare columns.

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

Image Courtesy © LAUNGAARD ARKITEKTER

  • Architects: LAUNGAARD ARKITEKTER(Michael W. Laungaard)
  • Project: NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Software used: AutoCAD, Sketchup, hand drawing and physical models
  • Client: HF-Centre Efterslægten
  • Client Advisor: Nikolaj Thymark
  • Engineer: Kristian Rahbæk
  • Budget: 36 mio DKK
  • Area: 2200 m2
  • Year: 2011-2013
  • Status: Finalized

Read the rest of NOBIS – EFTERSLÆGTEN Sportscentre in Copenhagen, Denmark by LAUNGAARD ARKITEKTER

House D10 in Ulm, Germany by Werner Sobek Group GmbH

 
June 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Werner Sobek Group GmbH

D10 is a single-storey one-family home built in an established residential area. A private driveway provides access to the house. Two parallel shear walls are a distinguishing feature of the building. Generously designed glazing serves to provide a spatial enclosure. Protected by an extensively projecting flat roof a generously sized patio encircling the house serves to unite the indoor space with the outdoor space. Access to the building is also gained via this patio.

Image Courtesy © Werner Sobek Group GmbH

Image Courtesy © Werner Sobek Group GmbH

  • Architects: Werner Sobek Group GmbH
  • Project: House D10
  • Location: Near Ulm, Germany
  • Services Rendered: Design, object planning, structural engineering, building service equipment, optimising energy efficiency (work phases 1-8)
  • Planning phase: 2008 – 2009
  • Execution time: 2009 – 2010

Read the rest of House D10 in Ulm, Germany by Werner Sobek Group GmbH

Dawan Square Department Store in Beijing, China by LATITUDE

 
June 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: LATITUDE

Despite being a fairly recent construction, the actual department store has two basic flaws: a lack of character in its façade and public spaces –which we consider indispensable to ensure the success of a commercial building–, and a disorienting organization of the interior commercial area. Thus, the refurbishment scope of the building is focused on three main areas: interior refurbishment, façade renovation, and the restructuration of the outdoor landscape.

Image Courtesy © LATITUDE

Image Courtesy © LATITUDE

  • Architects: LATITUDE
  • Project: Dawan Square Department Store
  • Location: Beijing, China
  • Client: DW Real Sate
  • Principal Architect: Manuel N. Zornoza
  • Project Architect: Andrea Ramos Rodriguez
  • Team: Jorge Cortes de Castro, Lucía Bravo Guinea, Manuel Coves Botella, Zhang Wen
  • Budget: 28,000,000€
  • Program: 60,000 m2
  • Year: 2016
  • Status: Proposal

Read the rest of Dawan Square Department Store in Beijing, China by LATITUDE

Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

 
June 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Masatoshi Hirai Architects Atelier

This is a renovation project of an apartment in downtown Tokyo. The client said unintentionally that they want to spend a brilliant time together nowhere else but in their house. Then I thought, “Indeed”. I always find that houses around us are way too far from the reality of each family life and communities, and they all look alike. It seems as if there were no identity in family life, which is ridiculous.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Masatoshi Hirai Architects Atelier
  • Project: Team Living House
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Software used: Vectorworks and Skechup
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Vertical Composition: On 5th floor
  • Contractors: Double,  Inoue Industries
  • Renovation Area: 94.28 m2

Read the rest of Team Living House in Tokyo, Japan by Masatoshi Hirai Architects Atelier

New Kyoto Town House 2 in Japan by ALPHAVILLE architects

 
June 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: ALPHAVILLE architects

The current wooden house system based on bearing wall calculation hardly fits in with the ‘eel’s bed’ or the elongated housing lots typical of Kyoto, an old capital of Japan. While the width of lots has been segmentalized  to provide minimal daylight, ventilation and access over a long period of time, the only option today of opening up the frontage is either steel structure or specialized wooden frame structure.

Image Courtesy © Kei Sugino

Image Courtesy © Kei Sugino

  • Architects: ALPHAVILLE architects
  • Project: New Kyoto Town House 2
  • Location: Kyoto, Japan
  • Photography: Kei Sugino
  • Building scale: 3 stories
  • Structure system: Wood
  • Structural engineer: Takashi Manda (Takashi Manda Structural Design)
  • Site area: 52.93 m2
  • Building area: 30.00.00 m2
  • Total floor area: 84.86 m2
  • Complete: 2014

Read the rest of New Kyoto Town House 2 in Japan by ALPHAVILLE architects

Shenzhen Marriott Hotel in Guangdong, China by CCCD/Cheng Chung Design (HK)

 
June 18th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Cheng Chung Design (HK)

Marriott International Business Image is Transforming The business image of Marriott International has undergone significant transformation from the original colorful and luxurious style into the latest clean and elegant style. Without excessive decorations, the architectural structures have become even more prominent to the eyes. Since Shenzhen Marriot Hotel Nanshan has planned to create a business image that focus on nature, fresh, modern, eco-friendliness, and technology, all materials applied in the hotels are of natural, ecological, handmade, and customized styles.

Image Courtesy © CCD/Cheng Chung Design (HK)

Image Courtesy © CCD/Cheng Chung Design (HK)

  • Architects: CCCD/Cheng Chung Design (HK)
  • Project: Shenzhen Marriott Hotel
  • Location: No. 88, Haide Yi Road, Nanshan District, Shenzhen, Guangdong 518054, China
  • Total Interior Design Area: 80,000 m2, including hotel area 45,000 m2
  • Design Period: 2009 – 2014
  • Opening Date: 18th, December, 2015

Read the rest of Shenzhen Marriott Hotel in Guangdong, China by CCCD/Cheng Chung Design (HK)

Medlin Residence in Raleigh, North Carolina by in situ studio

 
June 18th, 2016 by Sanjay Gangal

Article source: in situ studio

Our clients wanted a four-bedroom house with large public spaces that would open onto a constrained suburban site near downtown Raleigh. The existing site was long north to south and sloped down to the street on the north side. A stream bisected the site near the street, and the associated floodplain precluded construction on the front half of the property. A dramatic slope at the rear of the site prevented locating the house far back on the property. Our response to these constraints was a compact, two-story “L” that creates an private outdoor space between the house and the hillside.

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

Image Courtesy © Richard Leo Johnson / Atlantic Archives

  • Architects: in situ studio
  • Project: Medlin Residence
  • Location: Raleigh, North Carolina, U.S.
  • Photography: Richard Leo Johnson / Atlantic Archives
  • Software used: PowerCADD, SketchUp and Renderings were done from SkecthUp using RenderIn and then Photoshopped
  • Area: 3,743 sqf
  • Year: 2015

Read the rest of Medlin Residence in Raleigh, North Carolina by in situ studio

“House in la Cañada” in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

 
June 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Ramón Esteve Estudio

The house in La Cañada is placed on a residential area very close to Valencia. Its plot is surrounded by existing vegetation and opened to its immediate surroundings. A large number of pine trees and palm trees forms the background of the house.

The origin of the project is the need of self-enclosed house, protected from the exterior but also fluid and opened to the depth of the garden.

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

Image Courtesy © Ramón Esteve Estudio

  • Architects: Ramón Esteve Estudio
  • Project: House in la Cañada
  • Location: Paterna, Valencia, Spain
  • Project Team: Anna Boscà, Estefanía Pérez, María Parra
  • Staff: Tudi Soriano
  • Building Engineer: Emilio Pérez
  • Area: 1053 m2
  • Year: 2016

Read the rest of “House in la Cañada” in Valencia, Spain by Ramón Esteve Estudio

“Finca Feeling in Palma Palace” in Balearic Islands, Spain by Daniele Claudio Taddei Architect

 
June 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Daniele Claudio Taddei Architect

In the historic quarter of Calatrava in the centre of Palma old town buildings are full of history, but time and weather are also talking great toll, very often the palaces are in need of renovation.

And it is in this context that the top two floors of an historic building originating from the 17th century could be joined together with all the roofs creating terraces on 3 levels, taking advantage of the spectacular view of roof landscapes, the cathedral, several churches and the sea, and at the same time enjoying the very quiet green inner court, typical element of the palaces in the medieval city centre.

Image Courtesy © Bruno Helbling

Image Courtesy © Bruno Helbling

  • Architects: Daniele Claudio Taddei Architect (Daniele Claudio Taddei with Daniel Milnor, Stefan Luttecke)
  • Project: Finca Feeling in Palma Palace
  • Location: Calle del Sol 07001 Palma, Balearic Islands
  • Photography: Bruno Helbling, Zurich
  • Client: DADAST SA
  • Collaboration: Oliver Rogers
  • Area: 138 sqm
  • Project Year: 2014

Read the rest of “Finca Feeling in Palma Palace” in Balearic Islands, Spain by Daniele Claudio Taddei Architect

House Architecture Rifa G’07 in Punta del Este, Uruguay by Martinez/Rudolph Architects

 
June 17th, 2016 by Sumit Singhal

Article source: Martinez/Rudolph Architects

Which are the limits of the traditional housing protocol? The project is a specialized mediation mechanism between the ideas and the built reality.

Adaptability is searched in a realistic path, without sacrificing necessary explorations, not as an emulation of flexibility, but as a neutral inhabit platform. Multiple appropriations, rather than an options menu. Assuming an array of predictions for an undefined user seems an infertile path. Consequently, the disposition of inhabitable spaces can establish specific uses, as well as integrate or fuse with the exterior built spaces, circulations and green areas. This vectors suggest expansion possibilities according to the interests of the diverse inhabitants. The composition logic allows, in all cases, to increase the buildable space, from the public areas to the private space and in correspondence with the free terrain.

Image Courtesy © Nicolás Rudolph

Image Courtesy © Nicolás Rudolph

Read the rest of House Architecture Rifa G’07 in Punta del Este, Uruguay by Martinez/Rudolph Architects

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy